Dodaj do ulubionych

Sikawkowa Latkowa

16.05.10, 21:15
samorządowa kampania wyborcza chyba w pełni - bo zdegustowanie
wszytskich obecnych sięgnęło zenitu na imprezie w glinojecku.
Medale, dyplomy etc. wręczane przez prezesa powiatowego straży
pożarnej Morawskiego otrzymały m. innymi wieloltnie
działaczki "zasłużone dla straży" Elżbieta SZ. i Elżbieta L.
swoją drogą przypomina to zamierzchłe czasy PRL kiedy działacze pzpr
odznaczali siebie nawzajem i bez względu na rzeczywiste działania.
może owe działaczki powinny wesprzeć jakąś komunistyczną partię ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: red Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 21:19
      Przecież Morawski to stary komunista a niby psl to w rzeczy samej
      zsl.
      • Gość: Zgoda Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.xdsl.centertel.pl 16.05.10, 21:25
        zgadza się w Ciechanowie nadal żądzą byli komuniści lub Ci którzy
        na komuniźmie dorobili się majątkó, ateraz komunizmu wypierają się
        jak żaba błota.
        • netkarakan Re: Sikawkowa Latkowa 16.05.10, 21:38
          a czym ta ela się zasłużyła dla straży pożarnej
          otoczyła miłością jakąś sikawkę?
        • Gość: wiosenka Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 21:44
          Zgoda napisał(a): w Ciechanowie nadal żądzą byli komuniści

A kto ma rządzić? Nieuki?
          • Gość: ZGODA Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.xdsl.centertel.pl 16.05.10, 21:46
            A gdzie i kiedy tak się wykształciłeś człowieku za czyje pieniądze?
            Jakie prawo daje Ci tak mówić. Przecież ludzie naprawdę intelidentni
            nie mają żadnych szans.
            • Gość: Sebal Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 22:43
              Bełkot do kwadratu. Inteligentni nie mają żadnych szans? Z choinki się urwałeś?! Skąd wziąłeś takie komunały, żeby nieudacznictwo usprawiedliwiać? Weź się za siebie, zamiast zamulać forum takimi odkrywczymi myślami.
    • Gość: Pącyliusz Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 06:15
      Medale są dane na zachętę awansem. Tak jak w "Misiu" puchar dla
      wnuka ministra z Pałacu Kultury. Obie Ele sfrustrowane. jedna ciągle
      musi być quasi-dyrektorem bo nie spełnia a u drugiej ponoc kontrola
      wewnętrzna oraz zewnętrzna z instytucji na trzy litery. Toć niech
      sie chociaż medalami babiny pocieszą.
      • Gość: m_93 Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.cnow.pl 17.05.10, 07:10
        Nie miejcie pretensji do włodarzy sami żeśmy ich wybrali (czyt. społeczeństwo)
      • medalzkartofla Re: Sikawkowa Latkowa 17.05.10, 08:00
        a ten zsl-owski zaprzęg - czarne KONIE wuja Sławka taki zasłużony
        że odznaczany był w glinojecku a nie w ciechanowie?
        szkoda że nie było bardziej dostępnej informacji to może i zastęp
        podpalaczy by przyjechał z powiatu i został odznaczony za zasługi ;-)
    • 10kwietnia2010 Re: Sikawkowa Latkowa 17.05.10, 08:32
      Byłem i widziałem. Od komentarzy aż wrzało i to wcale nie szeptem.
      Chyba wszyscy byli zniesmaczeni. Nie wiem czy te kobity dostały
      medal czy dyplom czy jakis puchar bo pogoda marna a prowadzący miał
      dykcję i sposób wyslawiania sie na poziomie Kononowicza. Coś tam
      dostały a ludzie mówili że za nic i że to kampania i kpina. A
      później chłopacy z OSP pukali się w głowy.
      • Gość: maja Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.10, 09:32
        W ogóle dziwna to była impreza a Kononowicza "zdeklasował" dowódca
        kompanii. Skąd oni go wytrzasnęli?? Czy w straży nie ma ludzi z
        jajami??
        • qwertyuiop53 Re: Sikawkowa Latkowa 17.05.10, 10:30
          nie wiem skąd to zdziwienie dotyczące zasług Pań Elżbietek dla straży w
          Glinojecku??!! Przecież pani Ela Sz. studiowała w Olsztynie i w W-awie,
          zamieszkuje w Czeruchach, pracowała w C-owie, była wójtem w Krasnem, obecnie
          pracuje i głównie przebywa w stolicy dlatego też oczywistym jest że tak bardzo
          sprawy straży w Glinojecku są jej bliskie!!!!
        • Gość: gość Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 21:34
          Ja jestem strażakiem i mam jaja. Na imprezie nie byłem bo chyba bym
          tymi jajami rzucał. Panie Morawski wstyd mieszać straż do takich
          miernot...żenada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: xyz Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 22:36
            A czemu się dziwicie. Przecież Sławomir zawsze miał kilku...swoich...i
            to wszystko. Jakby był prezydentem to by im wręczył order odrodzenia
            polski. Specjalnie piszę małymi literami bo sprawa dotyczy małych
            ludzi...na wysokich stanowiskach i to jest nieszczęście Ciechanowa...
            • Gość: qwertyuiop53 Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 23:20
              Czy Ela L. to dyrektor widmo urzędu pracy. Niby nie może a jednak jest.
              Spokojnie, jak nie zdobędzie mandatu do miasta to ją Sławuś zostawi, nie
              ona pierwsza i nie ostatnia. Z drugiej strony to niezła taktyka,
              najpóźniej w styczniu Ela będzie bezrobotna. Jak słowo daję to istny cyrk.
              Panie Sławku a gdzie parytety?
              • Gość: elwis Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 00:32
                Wszytkim radnym, którzy nie głosowali za przekształceniem Krubina
                trzeba dowalić. Każdemu inaczej ale z całym okrucieństwem. Na
                każdego przecież znajdzie się jakiś temat. Forum aż spływa jadem
                nienawiści do grupy radnych, którzy są niezależni. WSTYD.
                • qwertyuiop53 Re: Sikawkowa Latkowa 18.05.10, 12:06
                  Pan Sławek się niczego nie boi bo pani Ela L. za nim stoi!!! Jak ma się za plecami taką osobę przesiąkniętą nienawiścią do potencjalnych konkurentów, której nadmiar jadu spływa po brodzie do pępka to nic nie jest straszne!!! Nawet wręczenie bez powodu medali za zasługi dla straży osobom które mają tyle wspólnego ze strażą pożarną że raz czy dwa na żywo widziały na własne oczy prawdziwego strażaka!!!
                  • Gość: vip Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 12:20
                    Vip i mieszkańcy Smiecina mają nadzieję ,że qwertyuiop53
                    obrońca z Urzedu Miasta tak jak dzielnie pisze tu na forum codziennie swoje
                    kawałki tak odpisze i mi - kiedy chodnik ma Leśnej nam zafundujecie.
                    Skromne 100mb wiele nie kosztuje
                    • qwertyuiop53 Re: Sikawkowa Latkowa 20.05.10, 07:52
                      do Vipa: niestety pudło-nie trafiłeś!!! Na szczęście nie mam nic wspólnego z Urzędem Miasta zatem nie do mnie ze sprawą chodnika na Leśnej!!!! Zgłoś się do swojego radnego-bezradnego może łun coś pomoze!!!
                    • qwertyuiop53 Re: Sikawkowa Latkowa 20.05.10, 07:53
                      do Vipa: niestety pudło-nie trafiłeś!!! Na szczęście nie mam nic wspólnego z
                      Urzędem Miasta zatem nie do mnie ze sprawą chodnika na Leśnej!!!! Zgłoś się do
                      swojego radnego-bezradnego może łun coś pomoze!!!
    • Gość: WielkiMistrzOrderu Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 20:05
      Eeeee też się macie czym podniecać. Jakby Sławek robił u Ministera
      Obrony Narodowej jego Ele dostały by Virtuti Militari a jakby
      pracował w kancelarii prezydenta dostały by Order Orła Białego. bo
      to są armaty sprawdzone w warunkach bojowych.
    • Gość: aga Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 06:39
      z takimi medalami na piersiach powinny od wczoraj siedzieć na wałach
      przeciwpowodziowych w Krakowie żeby zatykać wyrwy.
      • Gość: Sierp i Młot Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 15:39
        Proszę Państwa jestem strażakiem ochotnikiem od 15 lat. System OSP jest zgniły i
        jest miejscem gdzie sporo lokalnych polityków robi karierę bo fajnie wygląda się
        w mundurze a poz tym nic do tego nie trzeba dołożyć a jeszcze na dodatek coś tam
        skapnie. Jestem przeciwnikiem żeby z zarządach zasiadali ludzie tacy chociażby
        jak Pan Starosta, który nic dla OSP nie zrobił. my ciągłe prosimy o sprzęt,
        umundurowanie i zawsze jesteśmy olewani, a na rautach chwalą nas pod niebiosa.
        • Gość: mikołaj kopernik Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 16:13
          a ja jestem j.w
          • Gość: As Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.xdsl.centertel.pl 19.05.10, 18:45
            Ludzie opamiętajcie się, przestańcie oczerniać się wzajemnie na tym forum, jest
            tyle do zrobienia dla naszego miasta - weźcie się za robotę, pokażcie że
            potraficie coś więcej niż ....
            • Gość: pałac kultury Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 20:55
              Nie wszyscy tu są oczerniani. Tylko ci co nie głosowali za terenem
              na Krubinie. Teraz widzą czym grozi nieposłuszeństwo.
              • Gość: vic Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 21:19
                strażacy to sie popisali w czasie pożaru w Woli Wierzbowskiej. Za to
                należa sie im medale - w samochodzie od zimy nie było wody. No
                pewnie, nie była potrzeba gdy sie jeździło gasić pragnienie.
        • Gość: korek Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 21:22
          Sierp i Młot napisał(a):
          my ciągłe prosimy o sprzęt,
          > umundurowanie i zawsze jesteśmy olewani, a na rautach chwalą nas
          pod niebiosa.

O jaki sprzęt wam chodzi? O kieliszki? Bo korkociągi nie sa wam
          potrzebne, odbijacie ręką.
          • Gość: pik Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 21:40
            A ja uzyskałam pomoc od strażaków i złego słowa na nich nie powiem.
            Pania Elę L. poznałam w UP, bardzo niemiła osoba. Została odznaczona
            podziwiam i pozdrawiam pana starostę. Na pewno na pana nie zagłosuję.
            • Gość: kosmos Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 22:31
              Ludzie! Tu nie chodzi o strażaków. Tu trzeba przy...dolić
              niegrzecznym radnym. Każdemu w innym temacie. Porównajcie sobie
              wątki na forum. Jakby tu spadł meteoryt to oni by oskarżyli panią
              Latko. Każda okazja dla nich jest dobra. Nie dajcie się zwariować.
              Chodzi o miliony złotych w szybkim tempie.
              • Gość: Pimpek Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 00:01

Co ty chrzanisz, czy ktoś kazał Morawskiemu odznaczać za zasługi dla straży? Sam wpadł na ten pomysł i naraził sie na śmieszność.Co to ma wspólnego z Krubinem?
                Kpimy, bo co mają obie Ele do straży pożarnej, a ty z tym Krubinem wyjeżdżasz raz po raz. Zajączki się w mózgu zalęgły, czy zazdrość cię podgryza? Stawiam na jedno i drugie.
          • Gość: Sierp i Młot Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 17:11
            Korek oceniasz według siebie?
            Popatrz kolego na statystyki. Większość miejscowych zagrożeń usuwa OSP które są
            w systemie KSRG.
    • Gość: klejowaty Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 06:47
      sprawa jest prosta. Obie panie z tymi medalami powinny dziś sidzieć
      na wałach przeciwpowodziowych w Sandomierzu, Krakowie, Wrocławiu i
      chociaż tyłkami dziury zatykać. a gdzie są? dziś zostały odznaczone
      a jutro będą startowały w wyborach i o tych medalach pisały na
      swoich plakatach i na te medale łowiły głosy. Taka jestt polityka
      starosty.
      • Gość: hydroamator Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 07:20
        Hehe. Taaaaaakimi tyłkami mozna czopować całe wyrwy!
        • qwertyuiop53 Re: Sikawkowa Latkowa 20.05.10, 07:55
          te ogromne zadki tak mocno zaczopują wyrwy że niedługo na południu będzie grozić
          susza!!!!!!!
          • Gość: pur Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 09:12
            No pewnie,że to już kampania,jedna Ela ma startować na prezydenta a
            druga na radną.
    • Gość: Henio Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 09:29
      Takie medale to tylko świecidełka. Mam ich kilka i nie mam z nimi co zrobić.
      • Gość: antycham Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 10:19
        Robicie wredną kampanię wyborczą cudzym kosztem. Wasze żarty są
        niesmaczne i prostackie.
    • Gość: sikacz Re: Sikawkowa Latkowa IP: 213.77.12.* 20.05.10, 13:26
      To wszystko zasłużone zasługi. Pani Ela L. gdzie się pojawi to
      wznieca pożary i zostawia spaloną ziemię, więc daje streażakom
      robotę. I stąd ten medal zasługi.
      • Gość: xyz Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.xdsl.centertel.pl 20.05.10, 18:59
        Jesteś beznadziejnym przypadkiem, lecz się na głowę - prosić o dobry rozum dla
        ciebie to już za późno
        • Gość: antycham Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 21:42
          Zemsta zawiedzionego partnera politycznego jest dużo bardziej
          upierdliwa i chamska niż zemsta zawiedzionego kochanka.
          • qwertyuiop53 Re: Sikawkowa Latkowa 21.05.10, 07:45
            To panie Elżunie może powinny przeanalizować swoje postępowanie i sposób uprawiania polityki...tylko czy mają w sobie wystarczająco samokrytyki żeby uderzyć się w piersi???
            • Gość: demon Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 18:39
              Pokręciło Cię qwertyuiop? Za co mają się uderzać w piersi? Za nie
              poparcie planu na Krubinie?
              • Gość: qwertyuiop52 Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 20:59
                Zostaw ten krubin w spokoju. Pytam za co te medale. W piersi niech
                się biją za chamstwo i jad...
                • Gość: reader Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 22:40
                  A co zazdrościsz medali? Zapisz się, podziałaj to i Ty dostaniesz. A
                  chamstwem to jest wypisywać na kobiety takie jadowite bzdury.
                  • Gość: qwertyuiop52 Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 22:48
                    Zapisać się, a po co? Podziałać, z kim? Z odznaczonymi? Nie dziękuję.
                    • Gość: nnn Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 21:22
                      tak????
                  • Gość: pytający Re: Sikawkowa Latkowa IP: 82.160.207.* 25.05.10, 12:52
                    gość portalu: reader napisał(a):

> A co zazdrościsz medali? Zapisz się, podziałaj to i Ty dostaniesz. A
                    > chamstwem to jest wypisywać na kobiety takie jadowite bzdury.

A ja pytam: cóż takiego dla straży zrobiły Panie Elżbiety że należą się im
                    medale?? Na jakim gruncie podziałały??? Za co dostały odznaczenia z rąk
                    starosty-powiatowego strażaka?? A może należy spytać inaczej: cóż takiego one
                    zrobiły dla samego pana starosty że im dał te odznaczenia??
                    • Gość: qwertyuiop53 Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 08:46
                      Szkoda strzępić sobie języka. Takie są włanie realia pracy Pana
                      Starosty. Jacy współpracownicy takie efekty. Krótko mówiąc marne.
                      • Gość: qwertyuiop52 Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 22:29
                        Strasznie cicho się zrobiło w tej kwestii. Chyba odznaczeni
                        zrozumieli, że powstał wstyd...Ja bym ten medal schował głeboko w
                        szfie. Ale te panie maja inne zasady...a może brak zasad...a może
                        cel...władza...pomyślmy o tym...
    • Gość: vip Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.10, 10:48
      Rozumiem ,że jesteś żywotnie zainteresowany i trzymasz z wójtem przeciw Latko

Re: Tylko nie o Wójcie
      Autor: qwertyuiop53 16.03.10, 13:44
      Dodaj do ulubionych Skasujcie
      Odpowiedz
      Piszę po raz ostatni bo widać że więcej nie ma sensu!! Opozycja wójta jest tak
      zajadła że nie dociera nic do niej-nawet ze mnie zrobiła samego wójta!!!
      Ha,ha..oświadczam że to nie pisze wójt Wielechowski ani nikt z jego polecenia!!
      Piszę sam od siebie bo uważam to za stosowne w obecnej sytuacji!! Mieszkam w tej
      gminie i mam prawo wyrażać swoje opinie a że nie są one przychylne niektórym to
      trudno!! Ktoś kto mnie krytykuje i innych popierających wójta ma do tego
      prawo ale nie ma prawa do posługiwania się kłamstwem, oszczerstwami i obłudą!!!
      To nie niefrasobliwość Pani Sekretarz spowodowała obecną sytuację a
      bezczelna prowokacja zajadłej, chorej z nienawiści i niemogącej ciągle się
      pogodzić z porażkami opozycją wójta!!! do tego wspierani oni są przez
      "pogubioną" radną powiatową
      która zamiast bronić prawdy i ludzi z których
      się wywodzi po cichu przyklaskuje kłamstwom i obłudzie...czemu to ma służyć???
      Nie wiem-każdy w tym co robi upatruje swoich korzyści!! Zobaczymy co najbliższy
      czas pokaże-mam nadzieję że prawda zwycięży a dzięki temu wójt zostanie na
      kolejną kadencję! Czego sobie i wójtowi życzę!! Mimo co pozdrawiam wszystkich
      malkontentów, gebertoidów, małpoludów,jednym słowem cały klan
      marzanno-mądro-knapo-owczarcziko-piotrowiczo-gebertoidalny!!!

Może się przedstawisz w takim razie skoro jesteś taki apolityczny i
      kulturalny kajakarz wioślarz ojcie rodziny ?

• neoprezbiter Re: Sikawkowa Latkowa 27.05.10, 13:08
      Ha. W TC o tym napisali. Jedna Ela chyba lepiej sika bo dostała
      złoty medal. Druga Ela pewnie ledwo kapie bo dali jej tylko srebrny.
      W każdym razie często je widzimy przy pożarach a już podczas powodzi
      nie odstępowały brzegów Łydyni na krok. 1000% normy worów z piachem
      położyły. Toć to policzek dla wszystkich druhów zastanówcie sie OSP
      nie moga być politycznymi bojówkami zielono-czerwonego ludka.
      • Gość: XYZ Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 13:44
        Do neoprezbitera - ale ty jesteś beznadziejny zazdrośnik - a
        złośliwy jak ...
        • neoprezbiter Re: Sikawkowa Latkowa 28.05.10, 10:41
          Nie jestem zazdrosny. Wstydził bym się nosić medale na które nie zasłużyłem.
          Cały powiat się z tego śmieje - kampania medalowa. Tylko dobrego imienia OSP szkoda.
    • prajaszczurzyca Re: Sikawkowa Latkowa 31.05.10, 08:45
      Do mnie również doszły złośliwe komentarze, a konkretnie byłam
      świadkiem rozmowy moich braci ciotecznych. Obaj są w OSP tylko w
      innych drużynach. Jeśli te opinie są krzywdzące to może niech same
      odznaczone panie lub ten co medale przyznał wymieni na tym forum
      zasługi jednej i drugiej pani dla straży i kryteria przyznawania
      medali. Przyznam, że też by mnie bulwersowało gdybym narażała życie
      i to całkiem społecznie, a ktoś inny dostałby za to medal po linii
      partyjnej. Jeśli to nieprawda to sama zwrócę braciom uwagę, ale
      oczekuję podania konkretnych przykładów działań odznaczonych na
      rzecz straży i bezpieczeństwa pożarowego.
      • Gość: reader Re: Sikawkowa Latkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 09:53
        Skończcie te ciągłe jadowite ataki na niezależnych radnych, którzy
        mają swoje zdanie w sprawie Krubina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka