Dodaj do ulubionych

CHIP tunning

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 10:49
Czy montował ktoś z Was chipa albo przeprogramował komputer żeby
podnieść moc w aucie?Chodzi mi oczywiście o diesla.Gdzie i ile to
kosztuje no i jakiego przyrostu mocy mogę się spodziewać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Spawn Re: CHIP tunning IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 20:15
      Ja się przymierzam ale muszę najpierw rozrząd zrobić. Napisz jaki masz samochód
      i jaki masz silniczek w nim to napisze Ci konkretnie jakiego wzrostu możesz się
      spodziewać lub czy w ogóle jest sens??Broń boże nie chipuj u jakiegoś Edzia w
      garażu czy pseudo tunera bo szkoda silnika i kasy. Przed całym zabiegiem
      pasowałoby najpierw shamować furę i zobaczyć czy w ogóle trzyma serie.
      • Gość: Spawn Re: CHIP tunning IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 20:22
        a koszt u konkretnego tunera to od 1100-1300 zł i jak masz zamiar chipować furę
        to lepiej nie oszczędzaj bo możesz do tego interesu jeszcze więcej dołożyć i
        zyskać parę siwych włosów na głowie. Z tego co wiem to w ciechu nie ma nikogo
        konkretnego jedynie wawa
      • Gość: TDI Re: CHIP tunning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 20:24
        Chip zaprogramowany na zachodzie kosztuje 50 - 100 euro podstawkę wlutuje każdy
        zakład rtv nie wiem czemu płaci się za to 1 500 złotych. 30% mocy przeważnie
        można dodać ale żywotność silnika spada. Co ciekawe może też spaść spalanie.
        • Gość: Spawn Re: CHIP tunning IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 20:51
          50-100 euro to kosztuje tzw. Box czyli gotowy zestaw co jest niestety kaszaną i
          wystrzegaj się tego. A co do żywotności to się nie zgodzę, jeżeli zrobi ci go
          ktoś z pojęciem i na hamowni i z nie przesadzonym przyrostem, bezdymnie to może
          ci nawet poprawić kulturę pracy silnika a żywotność silnika nie spadnie. A płaci
          się tyle bo tunerowi zajmuje to od godziny do trzech godzin w zależności od
          kondycji silnika, turbosprężarki i nie robi tego na podwórku czy na drodze
          tylko na hamowni. A na koniec dostajesz piękny wykresik z KM i Nm na którym
          znajduje się stare ustawienie i nowe.
          • Gość: do Spown Re: CHIP tunning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 21:58
            Mam alfe 156jtd z silnikiem 2.4-Seryjnie -140km.Chodzi ok ale
            chciałoby się więcej.A co sądzisz o interhom?Tam coś chyba robią?
            • Gość: Spawn Re: CHIP tunning IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 23:06
              Bezpieczne dla tego silniczka będzie 170 KM w zależności od stanu. Co do
              interhomu nie chce się wypowiadać, niby markują się logiem V-techa (dobre
              opinie) nie znam żadnej fury którą robili. Polecam Rogala z Wawy pełna profeska
              znam już kilka fur które wyjechało z jego rąk i byłem też u niego nie raz. Wpisz
              sobie w google rogal chip to sobie trochę poczytasz. Jakbyś chciał namiar to
              podaj swoje gg albo maila to podam Ci namiary ale kolejki do niego bardzo długie
    • Gość: int Re: CHIP tunning IP: *.aster.pl 22.06.10, 22:21
      W interhome to oni nie stroją auta tylko wgrywają gotowy program a każdy silnik
      żeby dobrze chodził potrzebuje indywidualnego wystrojenia a takiego u nich nie
      otrzymasz lepiej jechać do Warszawy na profi strojenie a nie wgrywanie gotowego
      programu
      • Gość: Spawn Re: CHIP tunning IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 23:09
        Czyli już pozamiatane, pozostaje ci wawa albo sobie odpuść

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka