Dodaj do ulubionych

Był sobie most

05.07.10, 23:53
Stuletni most kolejowy na Łydyni przestaje istnieć.Jedno przesło zostało pocięte na kawałki, a szkoda,wielka szkoda.
Postępowe,proeuropejskie,pronowatorskie władze miejskiej platformy obywatelskiej mogły ten zabytek przenieść do parku na Łydynie i byłaby to atrakcja dla mieszkańców.
Zostało jeszcze jedno przęsło nie zdemontowane,może warto o to powalczyć ?
fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/azxR8diVQcK8aBiWsB.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Był sobie most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 00:45
      Dobry pomysł do tego jakąś zabytkową lokomotywkę i atrakcja turystyczna jak znalazł
    • Gość: marek zalewski Może zostanie sobie most ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 07:36
      Postępowy, mądry, miłośnik naszego miasta, nowatorski obywatel mógłby się za tym
      ,,tematem zakręcić'' i zaproponować, a potem zorganizować akcję ratowania tego
      mostu a nie pluć jadem bez sensu.
      • Gość: mieszkaniec Re: Może zostanie sobie most ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 07:48
        Dziwi mnie arogancka postawa Zalewskiego miłośnika sztuki.

Pan artysta Zalewski,a ostatnio moderator forum niech nie uprawia polityki na
        forum, ma swoją Galerię C i niech tam organizuje dwie wystawy w miesiącu co
        pozwoli mu zagospodarować tracony czas na forum.
        Osoba zwykłego postępowego obywatela może w tym mieście tyle co kot napłakał:-)

> Postępowy, mądry, miłośnik naszego miasta, nowatorski obywatel mógłby się za ty
        > m
        > ,,tematem zakręcić'' i zaproponować, a potem zorganizować akcję ratowania tego
        > mostu a nie pluć jadem bez sensu.
        • Gość: marek zalewski Re: Może zostanie sobie most ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 08:42
          Postulat popieram i jak bym mógł i były by na to pieniądze ale i również
          potrzeba wyrażona przez ludzi/mieszkańców... to jestem gotów robić wystawy nawet
          co tydzień czyli 3-4 w miesiącu... w 100%popieram.
          O polityczce to raczej przypomnij łazikowiamatorowi, żeby robił zdjęcia a nie
          pluł jadem ,,politycznym''...
          A co do działania zwykłego , postępowego obywatela to się mylisz bo wielu ludzi
          w Ciechanowie realizuje swoje pomysły ... jeżeli chce oczywiście. Zapraszam n.
          do Towarzystwa Miłośników Ziemi Ciechanowskiej ale również wielu innych
          stowarzyszeń czy grup, chociażby Teatr Exodus czy Sinenomine, przewodnicy
          PTTK,itd.itp., działających z sukcesem i pożytkiem dla miasta - dla nas
          ...pozdrawiam
        • Gość: marek zalewski Re: Może zostanie sobie most ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 08:53
          Ach, i jeszcze zapomniałem Cię zaprosić i mam nadzieję , że nie potraktujesz
          ,,arogancko''tego zaproszenia i przyjdziesz na wystawę...
          Zapraszam 29 lipca do Galerii,,C'' o godz.15,oo na otwarcie Festiwalu
          Sztuki WŁÓKNO ... będzie to I część wystawy, pokazującej tym razem małą formę
          tkaniny artystycznej a za miesiąc odbędzie się druga część gdzie zostaną
          pokazane najnowsze koncepcje Artystów.
          Festiwal Sztuki jak co roku organizujemy wspólnie z Mazowieckim Centrum
          Kultury i Sztuki oraz z Galerią w Ostrołęce.
        • Gość: mieszkaniec Re: Może zostanie sobie most ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 09:30
          Wydaje się ,że tysiące mieszkańców Ciechanowa podróżuje pociągiem przez ten most
          i nikt nie zwrócił wcześniej uwagi na ten most ?

Łazikamator dał sygnał ,że znika kolejny symbol Ciechanowa o którym konserwator
          zabytków dobrze wie i mógłby pomyśleć po linii niepartyjnej, ale dziedzictwa
          powiatowego,gminnego.

Wiadomo,że są to dodatkowe koszty, ale warto je ponieść dla uatrakcyjnienia
          Ciechanowa.

ps.mieszkaniec zagląda na wystawy, ale mieszkaniec zadał pytanie o moderowanie
          forum pana artysty

• Gość: marek zalewski Re: Może zostanie sobie most ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 09:47
            A więc mieszkańcowi odpowiadam,skoro w sposób normalny a nie uszczypliwy pyta ,
            że owszem odwiedzam to forum, bo jest ono jakąś ,,rozmową'' z ludźmi, są tu
            lepsze i gorsze informacje czy pomysły. Rozmową, od której nie stronię i się nie
            ukrywam, za co czasami dostaję po kościach ale mówi się trudno. A co do
            moderowania to nie mam takich ambicji są tutaj lepsi ,,znawcy'' problemów.
            A, jeszcze co do łazikamatora, to fajnie , że robi dokumentację miasta i naszych
            problemów... tylko niestety robi to w perfidny /polityczny/ sposób, którym
            niszczy swoją dobrą, pożyteczną robotę...
            pozdrawiam , ale muszę dodać, że i Twoja ostatnia wypowiedź jest napisana
            sympatycznym językiem, za co dziękuję...
          • Gość: s Re: Może zostanie sobie most ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 10:50
            Przemku, problem polega na tym, że gdyby ktoś z miasta wpadł na pomysł
            przeniesienia mostu do parku, to napisałbyś, że to psucie przyrody zardzewiałym
            żelastwem przez to straszne po. Tobie z założenia dowolny pomysł lub dowolny
            brak pomysłu platformiaków się nie podoba. Takim cie Pan Bóg stworzył, to jest
            nieuleczalne.
        • Gość: 1946s Re: Może zostanie sobie most ? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 06.07.10, 09:36
          Szlak po byłej kolejce wąskotorowej wraz z mostem mógł być
          wykorzystany na ścieszkę rowerową. Niestety tak się nie stało.
          • Gość: marek zalewski Re: Może zostanie sobie most ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 09:55
            Czy jest jeszcze w Ciechanowie Lokalna Organizacja Turystyczna ? Pamiętam jak
            zakładała ją w Ciechanowie pani Teresa Kaczorowska i nawet dałem parę złotych
            składki na notariusza. Myślę, że to jest ,,firma'' ,która mogła by się zająć
            problem tras rowerowych i mostu kolejowego... sam jestem ,,rowerzystą'' i jestem
            tym zainteresowany...
    • Gość: jeździkzawodowiec Re: Był sobie most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 11:02
      kurcze, a ja wczoraj wywaliłem stare buty, co prawda nie miały 100 lat,
      ale na tyle wyglądały, można by otworzyć muzeum starych butów.
      • Gość: mieszkaniec Re: Był sobie most IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 11:51
        a portal architektura Ciechanowa padł ?

• Gość: mieszkaniec Re: Był sobie most IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 13:04
          Nawet niejeden wójt, by taki most chciał mieć, a tu nic tylko pogorzelisko i
          ziemia spalona i fakty dokonane

img230.imageshack.us/img230/2470/most1cn5.jpg
          arch.ciechanow.net.pl/forum/viewtopic.php?t=141&postdays=0&postorder=asc&start=15&sid=fb243833b3b9e5a7779cba941aae743b
          • dz1ad3k Re: Był sobie most 06.07.10, 13:43
            Ten most można by położyć na rzece koło zamku i zrobić pieszy trakt spacerowy z
            dala od ruchu.
            Kiedy w końcu zostaną zagospodarowane bagna przydał by się też jeszcze 1 most
            między kładką a 3 maja.
            • Gość: wesołek Re: Był sobie most IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 14:12
              lato w pełni upały zwalniają od myślenia.łaziku jeśli chcesz,albo
              już zapene wiesz prezydent odpowiada nie tylko za most .cały
              katalog opowiedzialności zawarł ciechanowianin w haśle 'byłe miasto
              wojewódzkie' jest czego wymagać od władzy miejskiej.
              • Gość: kronikarz Re: Był sobie most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 22:38
                Teraz szybko zniszczą wandale połówkę mostu i postawią coś pikęknego z widokiem tarasowym na Łydynię
    • lazikamator Re: Był sobie most 06.07.10, 23:29
      Tak wygląda półmost:-)
      fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/2kcyei7SxvDCTBlVHB.jpg
      W dali kawałki solidnej przedwojennej stali w cenie złomu
      fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/Y3FfslJeTe0EbCsoBB.jpg
    • Gość: mieszkaniec Re: Był sobie most IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 07:58
      Sa miejsca,gdzie potrafią zadbać o zabytek
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,8080592,Niszcza_zabytkowe_stacje__ale_udaja__ze_naprawiaja.html
    • Gość: x Re: Był sobie most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 19:53
      PKP ma w d... nawet swoje zabytkowe lokomotywy więc co się będą przejmować jakimś starym mostem do tego wykutym z niemieckiej stali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka