Dodaj do ulubionych

czy to nieudolne politykierstwo łazikaamatora ?

08.07.10, 23:51
Zadam pytanie czy politykierstwem udolnym lub nieudolnym jest nazwanie władz miasta lacznie z prezydentem Wardzińskim - szmaciarstwem ?

Oto napis na budynku urzędu publicznego.
Dam głowę ,że masa urzędników ten napis mija i nic.
Od kilku dni młodzi z całej Polski moga czytać ten tekst za co mi wstyd jako mieszkańcowi

Napis jest od kilku tygodni i nawet w te radosne dni dla zebranych na błoniach nie zniknał.

Nadmieniam ,że napis dotyczy antysemityzmu w centrum miasta obok miejskich urzędów.
fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/NgOeglgaipzwu692nB.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: marek zalewski Tak to jest nieudolne politykierstwo ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 07:34
      ...a dlaczego? Dlatego, że ...nazwanie władz miasta lacznie z prezydentem
      Wardzińskim - szmaciarstwem , których w tekście na ścianie nie widzę ...
      a nie odniosłeś się w żaden sposób do tego kto to zrobił. Widzisz w/g mojej
      oceny ważniejsze jest to kto i dlaczego jest na ,,wojnie polsko polskiej'' a
      podobno miała się wreszcie skończyć w/g Jarosława Kaczyńskiego... oczywiście nie
      jestem niepoprawnym idealistą i mam tego świadomość, że tak się nie stanie
      chociażby po wielu ostatnich wypowiedziach Migalskiego / a to taki Pisowski
      Palikot/, ojca Rydzyka czy samego Kaczyńskiego...
      Jeśli byś pokazał pokazane zdjęcie opatrzył podpisem np. Pytam, kiedy wreszcie
      zamalują ten paskudny napis...- to było by NORMALNIE.
      Takie jest moje zdanie , no ale ty zapewne masz inne...pozdrawiam
      • Gość: gośc Re: Tak to jest nieudolne politykierstwo ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 08:25
        Wandalizm jest obecny w tym mieście od lat i należy przyjąć to do wiadomości i
        reagować - naprawiać,zamalowywać... mieć na to środki w budżecie miasta,a nie
        odwracać kota ogonem ,że niewinne są władze miasta.

JAK ZAWSZE PIEPRZYSZ ZALEWSKI MARKU MIGALSKI MIEJSKI PALIKOCIE PARTYJNY
        APARATCZYKU:-)

Jak odpisujesz odpisuj z sensem i nie wklejaj swojej umysłowej ciasnej kalki
        partyjnej w swoim emeryckim umyśle
        o Kaczyńskim,Palikocie,Migalskim, bo co to ma wspólnego z tematem ?

• Gość: GośćII Re: Tak to jest nieudolne politykierstwo ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 08:34
          Oczywiście, Zalewski też jest winny napisowi razem z Wardzińskim. Ktoś przecież winny być musi. A, że Ci, którzy akurat oceniającym pasują? A co tam....
          • szyszkownik-kilkujadek Re: Tak to jest nieudolne politykierstwo ... 10.07.10, 13:20
            Post Marka Zalewskiego jest dla mnie równie szmatławy jak post autora wątku. Na
            ścianie nie ma Wardzińskiego jak również Palikota i Migalskiego.
            A tak przy okazji - Marku znasz jakiś wyczyn Migalskiego klasy "świński ryj",
            "wibrator", "picie alkoholu w miejscu publicznym i przed kamerami", "krew na
            rękach Kaczyńskiego"?
            Bardzo chętnie poczytam...
      • Gość: gość III Re: Tak to jest nieudolne politykierstwo ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 09:09
        Idąc tropem myślenia ciasnego umysłu marka zalewskiego, należałoby piętnować
        każdy wyrzucony papierek, niedopałek papierosa ... i zlikwidować służby miejskie
        od sprzątania.Jak wszyscy będą się potykać o śmieci to wtedy mieszkańcy w czynie
        spolecznym może zrobią przecinki w stosach śmieci.

Po to płaci się władzy samorządowej duże pieniądze by wykonywała swoje zadania .
        Skandalem jest ,że na posiadłości Urzędu Miasta jest taki napis , jest to
        skandal niebywały i szmaciarstwo pierwsza klasa.

dr.Marek Migalski, a mgr.Janusz Palikot to faktycznie znak równości które w
        ciasnym umyśle partyjnego pełowca zrodziło się już dawno,jaki umysł taka kultura
        i sztuka u marka.
    • Gość: marek zalewski Do opluwaczy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 09:14
      Zapraszamy do obejrzenia zdjęć i do przeczytania artykułu z II dnia festiwalu
      młodych

II dzień festiwalu młodych

Zapraszamy
      • Gość: gość I Re: Do opluwaczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 10:07
        o ciasny umysł posądzałabym raczej tych łazików i tym podobnych.A nie Marka. Znają go osobiście? Ja znam. Skoro tak łażą i węszą to może napiszą co się robi ostatnio w Ciechanowie i ile środków miasto dla nas ściągnęło?
        • Gość: s Re: Do opluwaczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 10:24
          Łazika boli napis, bo dokumentuje mentalność wyborców pisu i Kaczyńskiego. Może
          należałoby zapytać, kto za wytworzenie tego typu mentalności odpowiada? Czy
          przypadkiem nie pewna rozgłośnia z ojcem dyrektorem na czele i prawicowa prasa
          sącząca jad nienawiści, w tym nienawiści rasowej? Widać jak na dłoni, kto za
          wojnę polsko-polską odpowiada...
          Zaraz ktoś mi po chrześcijańsku przywali od "ciemniaków z po", bo prawda wyzwala
          agresję...
    • Gość: gość IV Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 11:28
      Temat dotyczy napisu,a nie ojca Rydzyka.
      Czy ciasne umysły nie potrafią tego zrozumieć ?
      • Gość: marek zalewski Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 11:35
        ...jak sam tytuł wskazuje temat DOTYCZY politykierstwa...
        i czy, jak to ,,miło'' określiłeś, cytuję,,ciasne umysły nie potrafią
        zrozumieć''....
        • Gość: gosc V Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 12:50
          To kiedy koledzy z PO zamalują napis marku zalewski, bo niektóre już zamalowali
          , tak gdzieś po roku.
          Czy musza ogłosić przetarg na ciecia miejskiego od drobnych napraw porządków?
          • Gość: marek zalewski Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 13:09
            A niby co Ja mam do tego, może tylko tyle, ze mnie irytuje ten napis a bardziej
            ,,durnota'' tego kto to zrobił i też uważam, że powinien się tym zająć jak
            najszybciej właściciel budynku - przyznam , że nawet nie wiem gdzie to jest
            nabazgrane...
            • Gość: gość VI Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 13:54
              Niedobrze ,że na zebraniach peło nie poruszacie spraw miejskich.
              Napis jest nad rzeką koło mostu na parkingu dla miejskich urzędników.

Jakby tak nowy prezes Sądu wydał wytyczne, by karać pracą na cele miasta to dla
              wielu skończyłaby się ochota na psoty i wandale.

W ładnych mundurkach z dużym napisem na plecach PRACA NIE HAŃBI

wYSTARCZY BRAC PRZYKŁAD z amerykańskiej demokracji a nie polskiej rodem z
              czerskiej jak karać skutecznie element
              • Gość: marek zalewski Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 14:04
                ...drogi ,,zgryźliwy'' gościu może zakończmy tą wymianę zdań... bo czepiasz się
                mnie i urzędników miejskich a nie wiesz podstawowej rzeczy, że parking o którym
                mówisz nie jest /tak przypuszczam/ w dyspozycji Urzędu Miasta... strzelasz ze
                ślepaków...
                - postulat o karaniu popieram i jak spotkam któregoś z posłów to wspomnę, ale
                może ty masz bliższy kontakt z posłem R.Kołakowskim czy innym, to zagadaj o tym
                - będę również wdzięczny jako mieszkaniec naszego miasta, za Twoje bliższe
                zainteresowanie tym tematem...
                • Gość: ... Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 14:17
                  Jak już tak się uparliście trollki na Pana Marka to dowalcie merytorycznie a nie
                  czepiacie się spraw które są w zasadzie prywatne. Napiszcie, że cienkie są
                  wystawy, że tłoczno jest ludzie się nie mieszczą trzeba w kolejkach stać albo
                  uczepcie się, że bilet do galerii jest zbyt drogi ;D. Proszę się nie dziwić, że
                  nieuprawnione insynuacje na temat Pana Marka będą znikać z forum. Życzę, żeby
                  ktoś z forum w tej Łodzi musiał odszczekać to co nakłamał. Chociaż nie wierzę,
                  że ktokolwiek nauczył by się na jego błędzie. Łączki na których pasą się trolle
                  będą regularnie koszone więc szkoda waszej roboty.
                  • Gość: Zeglarz pustynny Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: *.chello.pl 09.07.10, 14:46
                    Ktos kiedys napisal krytycznie o ostatniej wystawce w domu kultury -
                    ten wpis natychmiast wyciela cenzura. Ktos inny napisal tez na temat
                    brzydoty pomnikow JP2. Ocenzurowano. Prosze nie byc obludnym. Miejscowy
                    stupajka i tak wykasuje wszystko co sie nie podoba kilku ludziom
                    'robiacym w kulturze' w naszym miescie. Jest to wstretne.

Moze w koncu pojawi sie logowanie a nie cenzurowanie?
                    • Gość: ... Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 15:47
                      Nie mam wpływu na tak stare sprawy. Zaloguj, zaloguj :).
                      • Gość: Zeglarz pustynny Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: *.chello.pl 09.07.10, 15:58
                        To nie sa wcale 'stare sprawy'. Chodzilo o ostatnia wystawke
                        'bohomazkow z literackimi pretensjami'. Pomniczki JP2 poruszano
                        wielokrotnie przy okazji Ciechanowa, Mlawy i Pultuska - takze raczej
                        nie w prekambrze.
                      • magik1985 Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator 09.07.10, 16:02
                        A mi się ten napis nawet podoba. Szczególnie fragment o watahach żydów (w
                        dodatku z błędem) :D
                        Napisy na murach bywają różne. Czy napis "Bożena, Twój seksapil to ściema" tyczy
                        się wszystkich Pań o tym przepięknym imieniu? Kiedyś ludzie pisali głupoty po
                        murach, później w kiblach, a teraz często piszą w internecie. Trzeba się z tym
                        pogodzić.
                        • Gość: bercik Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 23:31
                          ja bym napis zostawił jako memento - tacy są wyborcy pis i nie dajmy się nabierać , że chcą zakończyć wojnę polsko-polską, którą rozpętali
                          • Gość: oko Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: 213.199.253.* 10.07.10, 13:49
                            No9 i ktoś w końcu prawdę napisał!
    • Gość: x Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 16:20
      Nie zauważyłem nigdy napisu "zabić żydów z PiS". Czyżby elektorat Jarka był do końca przesiąknięty antysemityzmem?
      • magik1985 Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator 09.07.10, 20:01
        Żydzi w PIS? Chyba kpisz :D Partia Jarosława nie jest przesiąknięta
        antysemityzmem, tam po prostu nie ma żydów.
        • Gość: xXx Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 13:00
          nie, w ogole w pisie nie bylo zydow, wassermann to nie byl zyd, dorn pewnie tez nie jest zydem. Nie pisz bzdur czlowieku. A wg spiskowych teorii nawet kaczynscy sa zydami.
    • lazikamator Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator 09.07.10, 22:11
      Nie wiem czy zamalowano już i ten napis ?

fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/LB8Rtfhm09x69x2SuB.jpg
      • Gość: mcHammer Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 09:44
        heheh lazik najpierw cos nabazgrze a potem rozbija to politycznie na
        forum...ehhh
        • Gość: gośka Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.10, 10:05
          A może peło nie lubi żydów stąd tyle napisów w mieście niezamalowywanych tylko
          miesiącami widoczne i straszące zdrową część tego miasta ?

Ciechanowskie peło bagatelizuje problem ,a świat jest bardziej papieski niż
          papież w tych sprawach. Nawet prywatna korespondencja może służyć i takim
          wynaturzeniom.
          Muzułmanka pracująca w firmie Siemens na stanowisku menadżera poskarżyła się
          swojemu szefowi, że padła ofiarą mobbingu. Zrobiła to jednak w nietypowy sposób.
          „Potwierdzam panu dzisiaj pisemnie, że żaden Żyd nie doświadczył w tym kraju
          takich cierpień duchowych jak ja” napisała w mailu. Następnego dnia straciła
          pracę za bagatelizowanie Holokaustu.

www.wprost.pl/ar/185120/Bagatelizowala-Holokaust-stracila-prace/
          Może Krzysztof Kowalski coś by skrobnął w TC ?

Może Julita Borkowska w EXTRA w ramce plus minus wykorzystywać będzie fotki
          łazikaamatora ,a może boi się takich tematów poruszać ?

• Gość: xXx Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 13:07
        najzabawniejsze, ze JP2 tez ma korzenie zydowskie
    • lazikamator Re: czy to nieudolne politykierstwo łazikaamator 10.07.10, 23:06
      Po krótkim internetowym boju napis zniknął.

Pozostaje tylko ten rodzaj ciechanowskiego szmaciarstwa, który nakazywał wręcz
      nie pomalować całej ściany tylko dokładnie miejsce napisu.
      Tak trzymać to jest ten kierunek taki zestaw kolorów jest cool.

fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/gvUuTtEEC6Wu6a6wDB.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka