Dodaj do ulubionych

Gimnazjum TWP

21.03.04, 21:37
Co sądzicie o Gimnazjum TWP? Jaki jest poziom nauczania, czy warto tam
zapisać dziecko?
Obserwuj wątek
    • Gość: fer49 Re: Gimnazjum TWP IP: *.localdomain / 213.77.7.* 21.03.04, 23:20
      nie warto!
      • Gość: matka Re: Gimnazjum TWP IP: *.localdomain / 213.77.7.* 24.03.04, 21:34
        Moje starsze dziecko skończyło publiczne gimnazjum, młodsze uczęszcza do
        Gimnazjum TWP,mam zatem porównanie.Żałuję, że starsze nie miało takiej
        możliwości. Żadne dziecko nie jest tu anonimowe, szkoła uczy samodzielności,
        dyrekcja i nauczyciele potrafią słuchać, są konsekwentni, wymagający, wspólnie
        z rodzicami i uczniami rozwiązywane są problemy.Uczniowie nie boją się
        nauczycieli, szanują ich i cenią.A poziom nauczania- uważam, że jest bardzo
        dobry. Uczniowie wynoszą dużo z lekcji z zajęć uzupełniających( dla
        potrzebujących), zajęć rozszerzających. W domu uzupełnia swoją wiedzę,
        powtarza, utrwala, pogłebia, odrabia prace pisemne, Jeżeli tylko chce, ma co
        robić. To oczywiście zależy jak ambitne jest dziecko, wystarcza mu dwójka czy
        piątka.Bzdurą jest opinia, że w takich szkołach płaci się za oceny,przekonałam
        się już jednak, że najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy nie mieli
        styczności z takimi szkołami.Język angielski, niemieckizajęcia w niewielkich
        grupach, prawie nauczanie indywidualne. Dyrekcja dba o pomoce naukowe,
        dyscyplinę,atmosferę, nie ma zwalnania uczniów z różnych przyczyn. Jestem
        zadowolona i polecam.
        • Gość: suzi Re: Gimnazjum TWP IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 14:06
          Masz rację. Mała szkoła to podstawa w czasach gdy w każdej dużej szkole są
          dilerzy narkotyków. I nie ważne czy to będzie szkoła STo czy TWP. To prawda, że
          opieka jest tam lepsza a poziom wyższy. W pełni się z tym zgadzam!!!
    • Gość: Robert Re: Gimnazjum TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 08:33
      reni - A bylabys tak uprzejma - uprzejmy (?) powiedziec dlaczego "dziecko"
      nie uzupelnia wyksztalcenie systemem stacjonarnym .. ?? Jedno jest pewne ..
      Jest to doskonaly sposob dla wszystkich tych ktorym NAPRAWDE cos przeszkodzilo
      w zyciu w ukonczeniu szkoly sredniej. Ale rowniez furtka dla obibokow. No
      coz papier jest papier ....
      • Gość: Norbert Re: Gimnazjum TWP IP: *.localdomain / 213.77.7.* 22.03.04, 12:09
        Jeszcz raz powiem:

Szkoły prywatne są po to, aby je kończyć, a nie żeby się w nich uczyć!
        • Gość: matka Re: Gimnazjum TWP IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 13:08
          Moje dziecko jest w tej chwili w II klasie LO (w Krasiniaku). Ukończyło
          gimnazjum STO (dla niewtajemniczonych Społeczne Towarzystwo Oświatowe) z bardzo
          dobrym wynikiem i nadal (już w liceum) nalezy do najlepszych uczniów w klasie.
          Norbercie, nie wypowiadaj opinii, co do których nie masz pewności. Z resztą
          koledzy mojego syna też zostali bardzo dobrze przygotowani do nauki w liceum.
          Kiedy byli w gimnazjum wygrywali wszystkie konkursy (miejskie, gminne i
          ogólnokrajowe!!!). Poziom ich wiedzy w porónaniu do uczniów ze szkół
          publicznnych jest o NIEBO wyzszy!!! Możesz mi wierzyć! (Aha! Dziecki z
          podstawówki społecznej wczoraj wygrały puchar Prezydenta Miasta w pływaniu!!!)
          • Gość: norbert Re: Gimnazjum TWP IP: *.localdomain / 213.77.7.* 22.03.04, 22:41
            No i to jest właśnie cały problem rodziców uczniów chodzących do prywatnych
            gimnazjów! Po pierwsze trzeba zaznaczyć, że dziecko chodzi do krasiniaka, że
            ukończyło z bardzo dobrym wynikiem i że nadal jest najlepsze! Biedne dzieci -
            nie zostaniecie przyzwyczajeni nigdy do prawdziwego życia, bo zawsze będziecie
            cudowne i wogóle. Czy naprawdę droga matko nie zauważasz, że uważasz swoje
            dziecko za ideał, a szkołę za tą jedyną? Spójrzmy na dalszą twoją
            wypowiedź. "wygrywali wszystkie konkursy"! Przede wszystkim zapomniałaś o
            powiatowych i o konkursach o złoty samowar burmistrza Rutek-Szczepanek! A swoją
            drogą skoro wygrali wszystkie konkursy jakie tylko istaniły, to czy nie powinno
            być o tym głośno na całą Polskę?! A poza tym nie mogę ci wierzyć, ponieważ nie
            jesteś obiektywna, a twoją wypowiedź przepełnia duma, że twój syn był w
            prywatnym gimnazjum (ja nie wiem czym tu sie chwalić) i dostrzegasz tylko
            zalety swego syna!
        • Gość: matka Re: Gimnazjum TWP IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 13:13
          Wiem, bo moje drugie dziecko chodzi do społecznej podstawówki. I muszę Ci
          powiedzieć, że jestem BARDZO zadowolona!!! Trzeba samemu spróbować, żeby się
          przekonać! Jeszcze raz Ci powtórzę: nie zabieraj głosu w sprawie, na której się
          nie znasz! Pozdrawiam.
          • Gość: norbert Re: Gimnazjum TWP IP: *.localdomain / 213.77.7.* 22.03.04, 22:53
            Boże, co za społeczna rodzinka! Tylko jak dzieci staną na własne nogi, to niech
            Bóg ich ma w swojej opiece! A że jesteś zadowolona to widać, tylko czy masz ku
            temu powody - to jest pytanie! Poza tym mam prawo zabierać głos we wszystkich
            sprawach na jakie mam ochotę, po drugie znam się na tej sprawie i w
            przeciwieństwie do innych potrafię dostrzec nie tylko szkoły niepubliczne!
            Naprawdę, radzę pozbyć się nieco cynizmu i zauważyć, że ciechanów to nie tylko
            STO i nie jest to szkoła wokół której toczy cię całe życie publiczne
            Ciechanowa! Naprawdę mniej szpanu i snobizmu!
            • matis78 Re: Gimnazjum TWP 23.03.04, 18:55
              Studiowanie psychologii na cos sie zdało: przemawia przez ciebie norbercie
              zazdrość, zawiść i zacietrzewienie, może jeszcze zawiedzione ambicje. Pozwól
              ludziom posyłac dzieci do takich szkół do jakich chcą. To naprawdę ich sprawa!
              • Gość: norbert Re: Gimnazjum TWP IP: *.localdomain / 213.77.7.* 23.03.04, 19:05
                O Jezu! Jeszcze zapomniałeś powiedzieć, że nie lubię rosołu i jak miałem 3
                lata, to zgubiłem samochodzik
                A na serio, to jednak jesteś marnym psychologiem, i skoro już skończyłeś
                studia, to radzę kształcić się dalej! Czy naprawdę trzeba się doszukiwać
                wszystkiego? Nie umiesz pomyśleć, że po prostu snobizm jest czymś, czego nie
                znosze. Powiedz mi, czego mam zazdrościć i dlaczego mam mieć zawiedzione
                ambicje? Natomiast z twoim ostatnim zdaniem zgadzam się prawie w całości -
                tylko neico bym je zmienił na: "Pozwólmy ludziom posyłać dzieci do takich
                szkół, jakie te dzieci chcą, tylko niech ludzie się tym nie chełpią i niech nie
                myślą, że są pępkiem świata"!
                • Gość: mistrz Re: Gimnazjum TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 21:31
                  Norbert podaj swoje dane a przyjde i cie tam rozjebie, bo twoje poglądy mnie
                  wku..ają. JEszcze wiecej takiego pie..nia 3 przez 4 a zostanie z ciebie
                  miazga, ty ku.. bez wyksztalcenia
            • Gość: Ami Re: Gimnazjum TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:23
              Norbetcie, wyobraź sobie, że stawanie na nogi po szkole, w której ktoś dba o
              ucznia nie jest takie trudne. Wszystko jedno, czy to szkoła publiczna czy
              prywatna. Ja jestem po społecznej, a to zupełnie cos innego niz prywatna, ale
              też niepubliczna. I stoję - mam swoją firmę, zarabiam na życie takie, jakie
              lubię. Nie mam pleców i układów. I nie widzę, żebym cos straciła nie chodząc do
              szkoły publicznej.
              Czyzbyś był sfrustrowanym bezrobotnym, który nie może stanąć na nogi?
        • Gość: Uczennica Re: Gimnazjum TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:28
          To nieprawda,a bynajmniej nie w TWP.
      • Gość: taras Re: Gimnazjum TWP IP: *.localdomain / 213.77.7.* 22.03.04, 18:01
        Robert, mylisz pojęcia: tu nie chodzi o uzupełnianie wykształcenia, ale o inną
        jego ścieżkę: społeczną. Poza tym gimnazjum to nie jest szkoła średnia!
      • Gość: ja Re: Gimnazjum TWP IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 10:40
        chyba w końcu i ja zabiorę glos.TWP jnie jest gimnazjum dla nowobogackich.
        Czesne wynosi 160 zł w tym roku. Moje dziecko do niego uczęszcza. i jestem
        zadowolona. po pierwsze z kontaktu nauczycieli z rodzicami i uczniami. po
        drugie-mała ilość uczniów w klasie. Moim zdaniem jest to ważne. angielski i
        niemiecki prowadzony w grupach w zależności od stopnia zaawansowania. Każda
        klasa ma swoją salę lekcyjną. uczniowie siedzą pojedyńczo w lawkach. a jeżeli
        chodzi o chemie - trzeba przyznać że jest to mały minus tej szkoły.
    • osa89 Re: Gimnazjum TWP 22.03.04, 14:33
      Nie wiem jak jest w gimnazjum TWP, ale powiem jedno: szkoły niepubliczne są
      zdecydowanie lepsze niż publiczne: mało osób w klasie, dużo więcej zajęć (i
      polskiego i matematyki i fizyki i biologii i chemii i wf-u, nie móiąc już o
      językach obcych). Jeżeli chce Pani żeby pani dziecko czegoś się naprawdę
      nauczyło, powinna pani sprawdzić te właśnie rzeczy. Jakie są przedmioty w tej
      szkole i ile jest uczniów w klasie.
      • Gość: norbert Re: Gimnazjum TWP IP: *.localdomain / 213.77.7.* 22.03.04, 23:01
        Co się komu podoba - mniej uczniów w klasach niekoniecznie musi być zaletą!
        Może i nauczyciel poświęca więcej czasu każdemu uczniowi, jednak chodząc do
        tego typu szkoły, uczeń odizolowuje się od zdecydowanej większości jego
        rówieśników - uczniów gimnazjów publicznych! Poza tym zapomniałaś o geografii,
        historii, plastyce lub sztcue, technice, muzyce, WoSie informatyce - przecież
        tak można w nieskończoność. Ale tu nasuwa się jedno zasadnicze pytanie. Skoro
        mówisz, że jest dużo więcej matematyki itd. to zapewne są to ok. 2 godziny
        polskiego i matematyki w tyg. więcej oraz pozostałych przedmiotów po jednej
        godzinie więcej. Ale skąd dziecko ma na to wziąć czas? PRzecież w ten sposób
        jeśli dziecko zaczyna lekcje na 8:00 to zapewne kończy je najwcześniej koło
        15:00. Przychodzi do domu, obiad, po czym siada do lekcji - ma więcej zajęć,
        więc dłużej odrabia prace domowe. Potem kolacja i bierze się do nauki, a potem
        dziecko jest tak zmęczone, że ma siły tylko na sen. Więc czyżby nie miało
        wogóle czasu dla siebie?! Jeśli jest inaczej to prosze napisz, bo mnie to
        ogromnie nurtuje.
        • osa89 Re: Gimnazjum TWP 23.03.04, 07:01
          Pytasz się właściwej osoby. Sama chodze do tej szkoły. Rzeczywiście kończę
          lekcje o 15.00, wracam do domu, jem obiad i odrabiam lekcje i wyobraź sobie ,
          że mam jeszcze czas na dodatkowy angielski i kółka (w szkole). Tak się też
          składa, że mam wielu przyjaciół!
        • Gość: hubert Re: Gimnazjum TWP IP: *.localdomain / 213.77.7.* 23.03.04, 18:13
          Widać, że sam chyba nie masz dzieci, bo nie wiesz, co jest dla nich
          najważniejsze. To nie koledzy i towarzystwo zapewnią im dobry start w
          przyszłość, tylko solidne wykształcenie.
          P.S.
          A jeśli masz dzieci, to przykre, że masz taką hierarchię wartości!
    • Gość: wizytator Re: Gimnazjum TWP IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 15:16
      Jako wizytator jestem bezstronnym ogłosem w tej dyskusji i powiem tak:
      wizerunek szkół niepublicznych zmienia się. Niedawno ukazała się publikacja
      profesor Elżbiety Putkiewicz i dr hab. Anny Wiłkomirskiej "Szkoły publiczne i
      niepubliczne. Porównanie środowisk edukacyjnych". Wynika z niej wiele dobrego
      dla szkół społecznych i prywatnych, ale to co najważniejsze to to, że wyniki
      ogólnopolskich sprawdzianów i egzaminów wskazują, że to uczniowie ze szkół
      niepublicznych osiągają wyższe wyniki (niestety, przygotowanie uczniów szkół
      publicznych do egzaminów nadal pozostawia wiele do życzenia).
      Zainteresowanym rodzicom radzę zapoznać się z wymienioną publikacją (także w
      numerze Gazety Wyborczej z 10 marca jest o tym informacja).
      Jeśli kogos stać, nie powinien się chwili zastanawiać jaką szkołę wybrać: bez
      patologii, bezpieczną, dającą solidne wykształcenie.
    • matis78 Re: Gimnazjum TWP 22.03.04, 16:53
      A ja myslę, ze ci co odradzają wszystkim chodzenie do szkół społecznych czy
      prywatnych robią to po prostu z zazdrości. Ja chodziłem do publicznej szkoły,
      bo innej nie było. Ale znam wielu ludzi, którzy mają dzieci w prywatnych
      szkołach (w Warszawie i w społecznej tu w Ciechanowie) i tak sobie myslę, ze to
      dobry wybór. Nikomu nie zazdroszcze i jestem szczęsliwy!
      • Gość: norbert Re: Gimnazjum TWP IP: *.localdomain / 213.77.7.* 22.03.04, 23:08
        wcale to się nie bierze z zazdrości, po prostu jest denerwujące, gdy rodzice
        uczniów ze szkół prywatnych (które są na równynm poziomie z publicznymi) myślą,
        że ich dzieci są najbardziej inteligentnymi dzieciakami świata, a sami uważają
        się za niewiadomo kogo, bo ich dzieci chodzą do prywatnego gimnazjum, a na
        dodatek rodzice muszą to zaznaczać na każdym kroku!
        • Gość: reni Re: Gimnazjum TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 19:48
          Mylisz się Norbercie,większość rodziców kieruje się tym, że ich dzieci nie będą
          narażone na różne patologie,o które w tak dużych skupiskach nietrudno. A dobrze
          wiemy co się już w naszych(czyt. ciechanowskich) szkołach dzieje,gdzie maryśka
          jest na porządku dziennym.A poza tym ta druga zmiana, póżne powroty dzieci ze
          szkoły.Jest więc dużo plusów szkółspołecznych. Tylko nie wiem jak jest z
          poziomem nauczania,czy są klasopracownie,np. chemiczne,fizyczne,gdzie powinny
          być wykonywane doświadczenia itp.
        • Gość: Reni Re: Gimnazjum TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 19:52
          A konkretnie chodzi mi o Gimnazjum Towarzystwa Wiedzy Powszechnej mieszczące
          się w Szkole Podstawowej nr 3 przy Powstańców Wielkopolskich.Słyszałam, że
          kuleje tam chemia i są trochę za małe wymagania
    • Gość: Iwona Re: Gimnazjum TWP IP: *.localdomain / 213.77.7.* 23.03.04, 20:06
      zapraszam na strone www.sg-ciechanow.on.com.pl (może aktualności nieco
      zniedbane, ale reszta całkiem udana!)
      • Gość: Reni Re: Gimnazjum TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 22:48
        Ale to nie o te gimnazjum pytam-to trochę nie na moją kieszeń. O Gimnazjum TWP
        mieszczące się w SZK.PODST. nr 3
      • Gość: Gluś Re: Gimnazjum TWP IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 10:01
        Aktualności rzeczywiście trochę nieaktualne. Za to zdjęcia nauczycieli klawe!
        • Gość: Iwona Re: Gimnazjum TWP IP: *.localdomain / 213.77.7.* 24.03.04, 22:44
          Tę stronę robią sami uczniowie, więc nie może być inaczej!
          • Gość: Iwona Re: Gimnazjum TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 17.05.04, 21:22
            Tej informacji nie znajdzieci na stornie internetowej: W NASZYM POKOJU
            NAUCZYCIELSKIM W OGÓLE NIE MA DRZWI! kAŻDY MOŻE TU WEJŚĆ KIEDY CHCE!!! NIE
            ZAMYKAMY SIĘ PRZED UCZNIAMI!
    • Gość: rodzic Re: Gimnazjum TWP IP: *.localdomain / 213.77.7.* 28.03.04, 22:38
      Do tej szkoły idą tylko dzieci nowobogackich Ciechanowian lub tacy, którzy w
      innym Gimnazjum nie mieliby szans.Złe zachowanie, słabe oceny. Za to, za
      pieniądze można mieć nawet niezłe świadectwo.
      Jeśli chcesz się przekonać, jaki poziom będzie reprezentowało Twoje dziecko po
      ukończeniu szkół społecznych zajrzyj do BARU (zobacz Dodę, drugą ciechanowiankę
      już odstrzelili). Polsat, codziennie -godzina 18.00 i 20.00.
      • Gość: rodzic1 Re: Gimnazjum TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 14:18
        Jakze sie mylisz rodzicu, moje dzicko uczęszcza do Gimnazjum TWP a w
        podstawówce mało zawsze świadectwo z czerwonym paskiem, średnią ocrn powyżej
        5,wysokie miejsca w konkursach, itp. Chodzi na ranną zmianę, nie musi wracać po
        18.00 do domu.
        • Gość: rodzic2 Re: Gimnazjum TWP IP: *.localdomain / 213.77.7.* 01.04.04, 09:40
          No właśnie - to jest problem tych rodziców! Znów widzę, że dziecko było i jest
          ideałem. Zapomniałaś jeszcze dodać, że dziecko najbardziej lizało tyłki
          nauczycielom! Jej, jak rodzice mogą być naiwni - nauczyciele w prywatnych
          szkołach robią wszystko, żeby dziecko miało jak najlepsze oceny (nie chodzi mi
          o poziom nauczania, tylko o stawianie wysokich ocen nieadekwatnych to poziomu
          wiedzy)! Ludzie, uświadomcie sobie, że te super oceny itp. to tylko zasługa
          waszych portfeli !!
          • Gość: uczen_twp Re: Gimnazjum TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 22:02
            ogladal ktos LadyKillers ? "TŁUKI" z was , ech powiemszczerze ze niezdalo kilka
            osob (bo kretyni ) a czesc z marnymi ocenkami itd... ech jestescie zalosni ,
            znam tu tak zdolnych uczniow ze gdyby przyszli do publicznych to by groze sieli
            a jednoczesnie srednia 5.0 murowana , hmm heh a dobre jest to ze dla "publikow"
            za dobre jest twp bo musza z niego reyzgnowac (marna srednia itd...) owszem nie
            mamy tu wszystkich dobrych ale sa tacy co przebijaja publike o conajmniej 3 lata
            do przodu (zdarzaja sie tacy co sa opiznieni 3 lata) ale to wszedzie sa zdalni,
            oceny hahahaha z ta kasa jakos nigdy nie slyszalem itd... hahaha dobre oceny za
            kase to chyba nie powiem gdzie jest (publika idzie do kracha i tam musi bulic bo
            nie umie, zatkalko kakao?) patologia jest u was jak hohoh i jeszcze troche, ale
            u nas tez sie czasem poranu zdazaja z porabanymi pomyslalmi (ale to juz
            rozpuszczone bachory niestety, potem nie bedzie im tak dobrze hehe) brak mi slow
            na was jestescie zalosni przepiscie dzieci do twp to zobaczymy
      • Gość: ojciec Re: Gimnazjum TWP IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 05.04.04, 15:29
        A przeanalizuj wyniki egzaminów - zobaczysz wtedy, w której szkole piszą
        najlepiej!!! I to też za pieniądze? Zewnątrzszkolne egzaminy? Bez komentarza!!!
        • Gość: bobi Re: Gimnazjum TWP IP: *.localdomain / 213.77.7.* 06.04.04, 20:56
          Racja, racja, święta racja!!!!!
        • Gość: matka Re: Gimnazjum TWP IP: *.localdomain / 213.77.7.* 07.04.04, 16:38
          Może jednak to skomentujemy! Skoro tak, to proszę - obuplikuj na forum wyniki
          egzaminów z gim STO i innych gimnazjów. Założe się, że nigdy w życiu nie
          widziałeś nawet wyników egzaminów z innych gimnazjów, ale do porównywania to
          pierwszy!
    • Gość: czytelnik Re: Gimnazjum TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 17.05.04, 20:10
      tak a propos: fragment artykułu z najnowszej "polityki":
      Opowieść gimnazjalisty: – Moi rodzice przeprowadzili się do Warszawy i zapisali
      mnie do szkoły społecznej. Tu jest zupełnie inaczej niż tam, gdzie uczyłem się
      wcześniej. Nauczyciele są uchwytni po lekcjach, rodzice mają do nich telefony
      komórkowe, w drugą stronę też łatwo się można skontaktować. Aha, i przede
      wszystkim tam, gdzie uczyłem się wcześniej, drzwi do pokoju nauczycielskiego
      miały klamkę. Jedną. Od środka.
      Pokój z jedną klamką jest całkiem niezłą metaforą polskiej szkoły. To nie
      nauczyciel jest tu dla ucznia, temu ostatniemu można okazać wprawdzie
      zainteresowanie, ale nie przesadzajmy: reguły gry są jasne. W szkole obowiązuje
      hierarchia według wojskowego wzoru, a między bajki można włożyć opowieści o
      szkolnej wspólnocie. Ten wojskowy dryl odzwierciedla się w systemie
      kształcenia: nauczyciel przekazuje wiedzę, egzekwuje ją i wprowadza porządek, a
      uczeń wypełnia jego polecenia.
      Miłej lektury: polityka.onet.pl/162,1162964,1,RA,artykul.html
      P.S. I kto ma rację?
    • Gość: multimax Re: Gimnazjum TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 22.05.04, 09:11
      W piatek wygraliśmy konkurs o UE! Za nami "3" i gimnazjum STO!
      • Gość: Zichenauer Re: Gimnazjum TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 22.05.04, 21:57
        Wygraliście, bo konkurs odbywał się u was i znaliście pytania. Zresztą, gdy
        rozdawane były koperty z zadaniami, to wszystkie były przypisane dla każdego
        gimnazjum (czego nawet nie ukrywano - po prostu na każdej kopercie była
        napisana nazwa gimnazjum) i nie były nawet zalakowane.
        • Gość: Zenio Re: Gimnazjum TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 21:46
          hahaha i co jeszcze? poprostu mielismy fuksa i bylismy lepsi , a ze was zzera
          zazdrosc to nie nasza wina , heh prawda ejst TAKA TO MY WYGRYWAMY WIEKSZOSC
          WSZYSTKIEGO CO MOZNA WYGRAC , PO PROSTU WYMIATAMY , LoL a wy iddzcie sie leczyc
          , pomyslec ze znam duzo zdolnych osob z publicznych ktorzy na konkursach tak nie
          blyszcza no coz jednemu na konkursie wychodzi drugiemu nie
          • Gość: frank Re: Gimnazjum TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 03.09.04, 18:57
            ale wyników egzaminów to się chyba wstydzicie... W gazetach przed wakacjami
            pisali, że najlepsze było gimnazjum STO, potem 4,3,1,TWP i 2. To wy chyba za
            bardzo się tam nie uczycie skoro mieliście przedostatnie miejsce. Sorrki, ale
            ja bym się do takiej słabej szkoły nie zapisał. Że dwójka jest najgorsza, to
            wszyscy wiedzą, bo tam awaryjne i cygani i inne tego typu typki, ale wy tuż
            przed nimi... chyba nie ma się z czego cieszyć! CO?
    • Gość: Uczennica Re: Gimnazjum TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:24
      Jestem uczennicą IIkl.gimnazjum TWP, które sobie bardzo chwalę.Poziom nauczania
      wysoki(gimnazjum przyjmuje uczniów od śr.4.70),nauczyciele bardzo
      dobrzy,sympatyczni,poświęcają dużo czasu uczniom,atmosfera
      niepowtarzalna,zgrane klasy.Nauka obejmuje m.in. dwa języki obce:jęz.angielski
      (obowiązkowo), oraz jęz. niemiecki lub jęz. rosyjski(także obowiązkowo jeden z
      nich;możliwość wyboru),4 lekcje W-F'u w tygodniu,oraz nieobowiązkowe zajęcia
      dodatkowe:Klub Europejczyka,kółko sportowe.Gimnazjum uczy samodzielności i
      odpowiedzialności,za pomocą dzielenia uczniów na grupy porządkowe,dekoracyjne
      oraz organizacyjne.Plusem ważnym dla uczniów jest także to,że niedopuszczalne
      jest tzw."kocenie".W pierwszym miesiącu nauki tylko raz odbywa się chrzest
      uczniów pierwszych klas,później podobne "wyczyny" z pierwszakami są
      zabronione.Serdecznie polecam.
      • Gość: erni Re: Gimnazjum TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 17.09.04, 17:47
        o czym ty mówisz? przeciez to gimnazjum miało w ubiegłym roku jeden z
        najgorszych wyników z egzaminu! Moja kolezanka tam się zapisała i teraz żałuje.
        najprawdopodobniej odejdzie z 1 klasy... szkoła nie ma swojego budynku, tam
        gdzie teraz jest - na osiedlu koło cedrobu to fatalne miejsce. pod szkoła można
        tylko pic piwo. teren nie ogrodzony, boiska nie ma, biblioteki też nie, nic
        tylko sie nacpac!
        • anyone_x Re: Gimnazjum TWP 17.09.04, 20:20
          aa? czyzby to gimnazjum TWP miesciło się tam gdzie kiedyś było prywatne liceum?
          To chyba zła wróżba, bo to liceum upadło.
          • Gość: byly uczen... Re: Gimnazjum TWP IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 21.11.04, 23:57
            Przez przypadek tu wpadlem ... ludzie ale z was debile ... chodzilem do TWP ...
            wiem wiecej niz wy i jak czytam to to moge wam powiedziec ze 80% tego to stek
            klamstw ... mowil ktos ze publiczne sa lepsze ? a jak bylo na egzaminach w
            gim1 ??? to ja juz lepiej nie bede nic mowil - u nas nie bylo tego typu
            przekretow ... ja mialem cos 91/100 z egzaminow ... wynik dobry.. byly wyzsze i
            nizsze ale moje gimnazjum bylo w czolowce ... nie wejde tu juz bo nie chce
            czytac takich opini ... rodzice tak zachwalaja tyle ze zawsze odkad chodze do
            szkoly to bylo pelno kujonow co sie "podlizywalo" nauczycielom za
            ocenki.Mylicie pojecie nauka drodzy rodzice to nie pozyskiwanie informacji
            tylko uczenie sie na pamiec (tak wynika z waszej opini-mam odwrotne zdanie)- co
            potem i tak wylatuje z glowy - ale to w kazdej szkole ...z drugiej strony
            smiac mi sie chce z tych co mowia zle o TWP - tryska z was zazdrosc i nie
            klamcie ze tak nie jest ... ja jesli mam jakies zle zdania o czyms to sie nie
            musze klucic zeby upewnic sie w swoim przekonaniu ... zamknijcie sie juz i
            skonczcie ten temat ... bylem jedym z pierwszych uczniow... ach te czasy jak
            szkola liczyla 18 uczniow ...BTW: jestem teraz w krasiniaku i warunki sa
            gorsze - m.in. to ze jest duzo gorszy kontakt z nauczycielami ... ale kto sie
            tym martwi ...

marcelboss@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka