Gość: bambo IP: *.centertel.pl 17.11.10, 20:42 Witam,który internet jest lepszy Netia czy neostrada doradżcie:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: internet z Neti czy neostrada IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 21:09 to to samo tylko ceny różne, netia ostatnio trochę zeszła na psy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na zdrowy rozum Re: internet z Neti czy neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 21:26 Inni operatorzy - te same łącza Netia podchodzi do Klienta tak: Chcesz 6Mb/s proszę bardzo masz. Nie patrzy że linia spełnia warunki góra na 2Mb. A nuż się uda . Jeden będzie reklamował kilkukrotny brak synchronizacji w ciągu dnia a drugi machnie ręką. I kasa leci. TP też by tak chciała lecz za specjalnie nie może -każde zlecenie jest weryfikowane przez konserwatorów sieci i ci na siłe nie wcisną klientowi kitu bo mają później problem z naprawami. Nie zabieram głosu n.t. cen, nie jestem temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: internet z Neti czy neostrada IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 23:53 ja mam aktualnie neta w netii i wlasnie go wypowiedzialem ze wzgledu na świadczenie usługi zgodnie z tym co zawarłem w umowie z operatorem. Jesli myslisz o załozeniu neta w netii na linii Tp to ok bedzie normalnie działać ale natomiast na LLu czyli uwolnionej pętli abonenckiej to jest dopiero porażka net działa jak chce a operator z linią robi c mu się podoba także LLU nie polecam A co do kontaktu z infolinią netii to zalecam za kazdym razem brać nr zgłoszenia ponieważ dziwnym trafem okazuje się że żadnych zgłoszeń nie ma u nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterflay07 Re: internet z Neti czy neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 13:44 Jesli chodzi o Tp, to faktycznie przed podpisaniem umowy zostaje weryfikowana prędkość, jaka jest możliwa do osiągięcia w danej okolicy. Druga kwestia jest taka , że neostrada dość często wprowadza nowości i promocje- teraz 2 pierwsze miesiące są za free, do tego jak się wahasz zawsze możesz wziąć net na próbę (1 miesiąc), co jest sporym udogodnieniem . Przynajmniej nie bierze się kota w worku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: internet z Neti czy neostrada IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 15:11 Mam netie i nie polecam. Od jakiegos pol roku regularne problemy, zrywa sie polaczenie przy burzy (w lecie) albo deszczowej pogodzie, takiej jaka mamy teraz! (jakbym chcial miec takie problemy z netem w zwiazku z aura to bym sobie wzial bezprzewodowy). Zglaszanie awarii to strata czasu i nerwow bo i tak nic to nie daje... Niedawno byl duzy watek na naszym forum o tych wlasnie problemach - radze poczytac. Na szczescie konczy mi sie w lutym umowa i na 100% zmieniam dostawce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: internet z Neti czy neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 18:13 a co myslicie o internecie z polsatu?ktos uzywa w ciechanowie?prosilbym o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesmichal Re: internet z Neti czy neostrada IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.10, 11:24 a ja polecam netie, mam w sumie ja 2 miesiace i tez byly problemy ze zrywaniem polaczen w deszczowa pore, ale teraz usterka jest chyba usunieta bo od miesiaca nawet jednego zerwanego polaczenia i predkosc lacza trzyma ta ktora byla zawarta w umowie. TP przegrywa z reszta bo nie chce swiadczyc uslug internetowych przy abonamencie socjalnym chyba ze cos sie zmienilo? w netii teraz masz 3 miesiace za darmo a pozniej odpowiednio: 4 mb - 50 zl 8 mb - 60 zl 20 mb - 70 zl w orange tez masz ciekawa oferte: 1 mb za 40 zl, 2 mb za 46 zl, 6 mb za 54 zl neostrada: 59 zl za 6 mega i 2 pierszwe miesiace gratis. Era tez ma jakies promocje dostepu do internetu stacjonarnego dla woich klientow. Takze musisz patrzec na ceny bo wszystko to jest to samo w roznych cenach :) Odpowiedz Link Zgłoś