Dodaj do ulubionych

Radni z Gołymina...

IP: *.centertel.pl 26.11.10, 10:46
Panowie i panie z "nowej i młodej" Rady Gminy - kiedy zaczniecie spełniać swoje wyborcze "obiecanki cacanki"?
Obserwuj wątek
    • Gość: radny Re: Radni z Gołymina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 19:09
      Kochanie moje na wszystko przychodzi pora i na realizacje postulatów też
      • Gość: gość Re: Radni z Gołymina... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 11:01
        myślę,że pora już przyszła
        • Gość: radny Re: Radni z Gołymina... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 11:31
          - KOchani wyborcy, spełnię wszystkie Wasze postulaty i życzenia, wszystkie wyborcze obiecanki, tak jak spełniali je radni poprzednich kadencji, także wójtowie, posłowie, prezydenci. Wypiję noworczny toast za Wasze zdrowie.
          • Gość: :) Re: Radni z Gołymina... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 12:38
            buhaha i to jest szczera odpowiedź
    • Gość: "były radny" Re: Radni z Gołymina... IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 17:45
      Czy wy nie wiecie, że każdy "szanujący" się radny najpierw stara się załatwić coś dla siebie i swojej rodziny. Potem przychodzi kolej na zobowiązania wobec tych, którzy pomogli mu wdrapać się na ten stołek (partia, komitet wyborczy, agitatorzy itp.). Dopiero na końcu, oczywiście jeżeli starczy sił i środków radny próbuje realizować swoje zobowiaząnia przedwyborcze. Gdyby ta funkcja była funkcją społeczną niepłatną (tak jak było dawniej), napewno nie byłoby tylu chętnych na udziału w wyborach. Startowaliby ci, którzy rzeczywiście chcieliby coś dla waszej gminy zrobić. A tak wystarczy sobie policzyć: każdy radny gminny bierze udział w 2-3 posiedzeniach komisji w miesiącu plus posiedzenie rady. Daje to średnio 3-4 spotkania X dieta, co pozwala uzyskać około 500PLN dodatkowych pieniążków za kilka godzin w miesiącu spędzonych przy kawce i ciasteczkach. Na szczeblu powiatu jest to suma kilka razy większa. Przy okazji takich spotkań można "załatwić" wiele innych spraw. Nic więc dziwnego, ze mamy tylu chętnych, którzy chcą dla gminy i powiatu "coś zrobić" niebezinteresownie.
      • Gość: zenek Re: Radni z Gołymina... IP: *.centertel.pl 30.12.10, 19:42
        Radni z Gołymina maja wyborców głęboko w dupie po wyborach... Prosze przykład: nie odśnieżona droga na wieś i brak jakiegokolwiek dojazdu.

Film z środy, ok. godz. 15, dziś czwartek rano zero przejazdu

www.ciechanowonline.pl/news/view/2574.html
        www.youtube.com/watch?v=8_pIoqjtRJ4
        • Gość: sąsiad Re: Radni z Gołymina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 20:55
          Wy mieszkańcy Nasierowa macie swojego radnego - młody ponoć bystry chłopak:) na pewno załatwi wszystko;)
        • Gość: Znudzony Re: Radni z Gołymina... IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.10, 13:24
          Co wy chcecie od tych radnych? Sami ich wybraliście, a teraz narzekacie. Widziały gały co wybierały!!!!
          • Gość: zenon Re: Radni z Gołymina... IP: *.centertel.pl 31.12.10, 14:55
            Kto był na wyborach ten był i wybrał. Ja nie byłem i jestem zadowolony, na żadnego lenia i obiboka nie będę głosował... NIGDY
            • Gość: Fajka Re: Radni z Gołymina... IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.10, 15:42
              Skoro Zenon nie głosowałeś, to od nikogo nie możesz żądać spełniania obietnic i nikogo nie masz prawa rozliczać.
    • Gość: zenon Re: Radni z Gołymina... IP: *.centertel.pl 31.12.10, 11:48
      Tak tak... pan radny ładny ale nie zaradny...
    • Gość: Gołyminiak Re: Radni z Gołymina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 17:49
      Ktoś tu chyba wybory przegrał i nie może pogodzić się z porażką. A nie wiecie co tam u pana byłego wójta? Wziął już kasę za niewykorzystane urlopy? Dał nagrody wiernym przybocznym? No i czy miłość nadal kwitnie?
    • Gość: NaszGołymin Re: Radni z Gołymina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 17:55
      Zapraszamy na stronę
      naszgolymin.w.interia.pl/index.html
      • Gość: kotek Re: Radni z Gołymina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 15:35
        Jeżeli jesteś ciekawy czy wziął kasę to popytaj tych co to robili albo wprost jego samego,Przecież Urząd odwiedza codziennie może trafisz
        • Gość: antykowal Re: Radni z Gołymina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 10:52
          Wnosząc po treści komentarza i nicku to pewnie przyboczna pana byłego wójta. Pani Dorotko, pani się nie denerwuje, już po wszystkim. :-)
          • Gość: mieszkaniec Re: Radni z Gołymina... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.11, 13:51
            > Wnosząc po treści komentarza i nicku-"antykowal" można wnioskować, że ogromną krzywdę panu/i wyrządzili - oh jak szkoda!!
            a teraz ja sobie popiszę na forum, ludzi po prześladuję, bo nie mam odwagi powiedzieć prosto w oczy.
            Wstyd "antykowalu"!!!!!
            Daj już spokój!!!!!!
            • Gość: antykowal Re: Radni z Gołymina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 15:35
              Wiem, że poplecznikom byłego wójta jest nie szkoda ludzi skrzywdzonych przez niego. Przykre to i smutne...
              • Gość: *** Re: Radni z Gołymina... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.11, 15:48
                no tak jeśli ktoś ma inne zdanie to od razu jest poplecznikiem byłego wójta- otóż nie!!!!- pranie brudów na forum jest troszkę nie na miejscu, tak jak ciągłe przypominanie jego osoby- może niektórzy już chcą zapomnieć?!
                dajmy już spokój staremu wójtowi- bo mamy nowego i cieszmy się tym.
    • Gość: ben Re: Radni z Gołymina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:43
      niektórzy nie chcą go zapomnieć tylko rozliczyć za wszystkie zło którego się dopuścił, a to właśnie on nie potrafił patrzeć ludziom prosto w oczy. taką kanalię trzeba napiętnować aby inni nie postępowali tak niegodziwie jak on
      • Gość: gość Re: Radni z Gołymina... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 15:56
        masz rację
        • Gość: hans Re: Radni z Gołymina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 20:52
          ... i jak Wy chcecie go rozliczać???? myslę, że już został rozliczony w wyborach
          rezultat jest taki, że mamy nowego wójta, to chyba dobrze??? , o to chodziło!! niestety starego wójta już nic nie rozlicz i nikt, bo i jak???
          czy warto w ogóle ten wątek jeszcze ciągnąć????
          życzę wszystkim i sobie też zadowolenia z nowej władzy.:)
          • Gość: bobas Re: Radni z Gołymina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 19:09
            To fakt. On został rozliczony przez mądrych wyborców ale Ci co głosowali na radnych z jego komitetu wyborczego to nie wiem na co liczyli, Chyba na ich życiową głupotę i tok myślenia w zależności, z której strony są podmuchy wiatru. To takie marionetki.
            • Gość: zzz Re: Radni z Gołymina... IP: *.cdma.centertel.pl 19.01.11, 22:28
              Czy coś nowego ?
              • Gość: xyz Re: Radni z Gołymina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 23:05
                A jak tam sprawuje się p. Kamińska, radna z Gogól? Przyjęcie dla tych, co ich dowoziła do urn, urządzone?
                • Gość: mieszkaniec Re: Radni z Gołymina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 19:56
                  a co ta kobieta może zrobić, prócz "gadania po próżnicy". nie wiem co ona w ogóle robi w tej radzie, no ale jacy wyborcy taki i radny - niestety.
                • Gość: www Re: Radni z Gołymina... IP: *.cdma.centertel.pl 21.01.11, 21:01
                  Ta Pani lubi bardzo dużo mówić, zwłaszcza źle o innych. A z reguły jak ktoś dużo mówi, to mało robi.
                  • Gość: df Re: Radni z Gołymina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 21:16
                    Czyli jako mieszkańcy powinniśmy bardziej zainteresować się tym co robią radni, urzędnicy, wójt. Chodźmy na rady, zgłaszajmy jakieś projekty, działajmy. Brakuje nam społeczeństwa obywatelskiego, a to jest droga do rozwoju gminy.
                    • Gość: Dziki Re: Radni z Gołymina... IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.11, 19:34
                      Dużo o naszej Gminie, Radzie i ich decyzjach można się dowiedzieć na stronie www.uggolymin.bip.org.pl/. Mam tylko wrażenie, że nasi radni albo nie podejmują żadnych uchwał albo nie chcą, żeby społeczeństwo wiedziało co uchwalają, ponieważ nie zamieszczają ich na w/w stronie, a powinni robić to na bieżąco. Są tylko uchwały tylko z I posiedzenia, a z tego co wiem odbyło ich się już więcej i na pewno radni jakieś uchwały podejmowali - może o podwyżkach diet -; ?
    • Gość: ciekawska Re: Radni z Gołymina... IP: *.cdma.centertel.pl 22.01.11, 16:04
      Czy przewodniczący rady i nowy wójt ruszyli już tyłki by zrobić coś dobrego w naszej gminie,czy nadal śpią na posiedzeniach rady??
      • Gość: ?? Re: Radni z Gołymina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 19:07
        może w końcu mieszkańcy się obudzą i zaczną interesować się "swoim dobrem"
        na posiedzenie rady może przyjść każdy- posłuchać, popatrzeć i zgłosić swoje wnioski.
        • Gość: Dziki Re: Radni z Gołymina... IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.11, 19:53
          Może dobrze byłoby, gdyby rada tydzien wcześniej np. na stronie www.uggolymin.bip.org.pl/ (z tego co wiem to gmina swojej strony nie posiada, a szkoda!) zamieszczała porządek obrad. Wtedy osoby zainteresowane tematem, mogły na takie posiedzenie przyjść. A tak! wszystko o nas, tylko bez nas.
          • Gość: df Re: Radni z Gołymina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 23:18
            Owszem gmina ma swoją stronę, tylko nie aktualną:

www.golymin-osrodek.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&sub=3&menu=4&strona=1
            i jeszcze nieoficjalna:

naszgolymin.w.interia.pl/index.html
            Która ma swoje forum, ale tam nikt z ludzi nic nie pisze. Szkoda bo można by się informować o wielu sprawach np. terminy sesji, co radni zrobili/nie zrobili, co należy w gminie zrobić itp. Może Dziki napisze tam coś ciekawego? bo nie ukrywam, że takie forum gminne było by bardziej przystępne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka