Gość: pavel IP: *.181.164.0.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.01.11, 13:47 Kocham czy nie lubie?co Wam sie podoba w Naszym miescie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Personatus Re: kocham ciechanow IP: *.tktelekom.pl 07.01.11, 14:26 JA osobiście uwielbiam w Ciechanowie te rzeczy: Tolerancję Kulturę Możliwość bezproblemowego odnalezienia pracy ... Coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kocham ciechanow IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.11, 14:29 A ja naprawdę kocham to miasto i nie chcę mieszkac nigdzie indziej - to miasto ma magię i klimat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavel Re: kocham ciechanow IP: *.181.164.0.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.01.11, 14:31 Ale w Tobie optymizmu kolezko...pozazdroscic tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: kocham ciechanow IP: 193.109.225.* 07.01.11, 15:22 to w jakim celu zakładasz kolejny wątek, w którym przeczytać będzie można narzekania jak to jest źle i niedobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
bruum Re: kocham ciechanow 07.01.11, 15:53 Nie jest łatwo ale naprawdę lubię a nawet kocham nasze miasto. Przy odrobinie dobrych chęci i pozytywnego myślenia można. A gdyby tak mieszkańcy bardziej angażowali się w życie miasta, we wszystkie jego aspekty mogło by być jeszcze lepiej. Zamiast narzekać lepiej jest próbować coś zmienić, ożywić, poprawić. I nie siedzieć z założonymi rękoma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niuśka Re: kocham ciechanow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 16:25 Kocham moje miasto. Kocham łąki nad Łydynią i zamek, i bardzo się cieszę, że w końcu jest rewitalizowany. Farne wzgórze, kościół farny i klasztorek ze skwerem to dla mnie miejsca magiczne. Dawniej nie podobała mi się Warszawska, teraz lubię tam chodzić. Lubię w soboty robić zakupy na bazarkach a wieczorem wpaść do Fabrycznej albo Leżakowni. Mogłabym długo wyliczać. Nie lubię tylko ludzi, którzy wszystko mają za złe innym, a sami nic z siebie nie dają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blokowiec Re: kocham ciechanow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 17:22 A ja lubię tutaj przyjeżdżać odwiedzić rodziców tak co drugi, trzeci weekend, czy np. na jakiś długi weekend tak jak teraz. A tak wolę zdecydowanie Warszawę ponieważ mam dobrze płatną pracę, gdzie w Ciechanowie o nią trudno i za mniejsze pieniądze. Poza tym w weekend mam w czym przebierać jeśli chodzi o życie kulturalno-rozrywkowe. Jeśli to kogoś zabolało niech mi pociśnie jak to na forach się zdarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: kocham ciechanow IP: *.xdsl.centertel.pl 08.01.11, 18:09 Działo sie to w roku tysiąc pięćset sto dziewięćset, gdy bramy niebios zamykały się na dwie agrafki. Z nich wyszło dwóch mądrych policjantów prowadzących pijanego nieboszczyka. Patrzą, a w nasłonecznionym cieniu na drewnianym kamieniu siedziała stojąc młoda staruszka, która nic nie mówiąc rzekła: - Mam trzech synów, ten czwarty jest marynarzem. Poszli do portu, tam stały trzy statki. Pierwszy był cały, drugiego połowa, a trzeciego wcale nie było. Wsiedli do trzeciego i popłynęli na bezludną wyspę, gdzie roiło się od Białych Murzynów. Weszli na gruszkę, strącili pietruszkę, a spadła cebula. Przyszedł właściciel tego banana, mówi: - Złaźcie z tego kasztana, bo to nie mój orzech. Cała ta historia była zapisana na spódnicy Anny Manny, która zmarła na porost włosów rok przed swoim urodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Personatus Re: kocham ciechanow IP: *.tktelekom.pl 09.01.11, 11:36 W skrócie my i nasze miasto... Ale serio... Urodziłem się tutaj... Tak kocham Ciechanów i nie chciałbym go nigdy opuszczać. Lecz... Moje miasto się zmienia... ubywa drzew, park pod ratuszem zamienia się mimowolnie w parking... Ludzie coraz bardziej dziczeją... Trochę to bolesne, dlatego w mojej krwi popłynęło trochę pesymizmu... Ale kto wie, może kiedyś będzie tak że wszyscy, bez wyjątków pokochamy Ciechanów... Liczę na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: kocham ciechanow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 11:56 Ja kocham to miasto, bo tu są moje korzenie, a ja szanuję pamięć o mojej rodzinie. Po drugie tu są ludzie, ktorych kocham, więc to mój dom. Po trzecie mam wszystko co potrzebne jest do życia, o pardon, brakuje mi tylko teatru ale do Warszawy nie jest daleko. Zresztą stąd niedaleko również na Mazury i nad morze. Wiem, że ludzi dobrych i złych jest proporcjonalnie tyle samo w Ciechanowie, Gdańsku i Rzeszowie, staram się otaczać tymi dobrymi, a złych unikać. Widzę, że miasto się zmienia, można narzekać, że za mało, że może nie ten kierunek itd, można ciągle narzekać ale ja wolę widzieć te pozytywne efekty. Zresztą malkontentom nikt nie dogodzi! Nie nawidzę tej ciągłej gonitwy i życia w samochodzie, tak jak muszą to robić mieszkańcy Warszawy. Nasze miasto ma swoj klimat, ma swoją historię - bardzo ciekawą, trzeba tylko chcieć poczuć dumę z bycia Ciechanowianinem. Tego wszystkim życzę, bo jeśli będziemy kochali nasze miasto, będziemy myśleli pozytywnie, to będzie nam tu łatwiej żyć!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: kocham ciechanow IP: *.183.238.244.dsl.dynamic.eranet.pl 10.01.11, 11:08 i tu Personatus ma racje wszystko okreslil krotko i zwiezle i na temat. Sama bym tak tego lepiej nie okreslila. parkingi wszedzie gdzie sie tylko da, coraz mniej zielieni,,,a o ludziach juz nie wspomne tylko by w domach siedzieli wyjsc ok godz 21 i nikogo na ulicach zero zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwwwwwwww Re: kocham ciechanow IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.11, 13:09 kto lubi to miasto ma problemy z głową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: kocham ciechanow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 15:03 problemy z głową to ma ten, który nienawidzi miejsca, gdzie przyszło mu żyć. taki wszędzie będzie nieszczęśliwy, bo to się nosi w sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.S. Re: kocham ciechanow IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 15:06 Gość portalu: wwwwwwwwww napisał(a): > kto lubi to miasto ma problemy z głową MAM PROBLEMY Z GŁOWĄ:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: kocham ciechanow IP: *.180.113.102.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.01.11, 16:09 To idz sie leczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
qklik Re: kocham ciechanow 10.01.11, 11:27 Z satysfakcją dołączam do tych, którzy mają "kłopot z głową". Miasto moje i mojej rodziny od trzech pokoleń, moje dzieci to czwarte pokolenie ciechanowian. Tu przeżyłem wszystko pierwsze: szkoła, dwója z klasówki, randka, mandat, ślub (jedyny :):) ), narodziny dziecka, pierwsze ząbki dziecka, pierwsza wywiadówka, pogrzeb w rodzinie, wesele w rodzinie, pierwsza praca, pierwsze zwolnienie z pracy, pierwsze bezrobocie, pierwszy powrót z bezrobocia, pierwszy sukces w pracy, pierwsza porażka z pracy itd. itp. I jak tu nie kochać takiego miejsca. Czy malkontenci myślą, że w innym miejscu jest lepiej i lepiej realizowali by się. Ja tak nie myślę i dlatego mam "Kłopot z głową", z czego jestem dumny :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milosz Re: kocham ciechanow IP: *.180.113.102.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.01.11, 12:31 Ja mam takie pytanie do tych wszystkich narzekajacych-to czemu tu dalej mieszkacie?przeprowadzcie sie tam gdzie jest lepiej!co was tu trzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
novationen Re: kocham ciechanow 10.01.11, 12:57 no niestety, mieszkają i narzekają... 5 lat temu wyjechałem na studia, do stolicy. Potoczyło się jak u wielu osób, połączyłem licencjata (dziennego) z pracą - udąło się, dobra praca na początku na zlecenie, potem etat. Dziś siedzę w biurze na etacie, kończę studia magisterskie. Niebawem biorę ślub, chcę kupić mieszkanie i co? Z chęcią bym wrócił do Ciechanowa, lub okolic, ale neistety nie mogę. Praca mnie trzyma, za te pieniądze które mam tu, nie dostanę pracy w Ciechu i koło się zamyka... być może jakoś udało by się wszystko poukładać po przeprowadzce w rodzinne strony, ale jednak obawa bierze górę... dlatego niech się jeden z drugim dobrze zastanowi nad tym czy ma powody by narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: kocham ciechanow IP: *.181.15.141.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.11, 01:16 Love Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: kocham ciechanow IP: *.180.5.109.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.01.11, 00:03 Tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Personatus Re: kocham ciechanow IP: *.tktelekom.pl 13.01.11, 11:51 Wniosek jest prosty, opinie jak zawszę podzielone... Jeszcze się nie znalazł taki co by wszystkim Ciechanowianom dogodził. Ale fakty takie jak brak kultury wśród ludzi a przede wszystkim młodzieży wrzuca już sporo do skarbonki ogółu... W sumie... Takie problemy są dosłownie wszędzie, w każdym mieście w naszym kraju. Smutne... bo zamiast postarać się cokolwiek z tym zrobić MUSIMY to tolerować... A możecie mi wierzyć że nie które rzeczy ciężko tolerować, na pograniczu z niemożliwością... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: kocham ciechanow IP: *.tktelekom.pl 13.01.11, 20:32 a mam Personatusie pytanie ile masz lat?? bo naprawde "madrze" piszesz. i zastanawiam sie skad takie wlasnie pozytywne poglady czy znalazla sie mloda osobka ktora wlasnie mi zainponowala??':) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Personatus Re: kocham ciechanow IP: *.tktelekom.pl 14.01.11, 13:16 Lat 20... Kłaniam się nisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: kocham ciechanow IP: *.tktelekom.pl 14.01.11, 15:23 naprawde mi zainponowales;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś