Dodaj do ulubionych

Deptak-tragedia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 12:27
Tragedia, rozpacz i niemoc ogarnia po wejściu na "deptak". Nie odśnieżali bo czekali na dodatnie temperatury, teraz na co czekają na wichury, że pozwiewają ten śmietnik za wschodnią granicę...??? Szlag mnie trafia, nie byłam ani zwolenniczką, ani przeciwniczką deptaka. Ale wybudowali, pieniądze z nieba im nie spadły, Wardziński z własnej kieszeni tego nie finansował, więc teraz jestem zdecydowaną przeciwniczką syfu jaki jaki tam panuje. Przecież to powinna być ulica szczególnie pieszczona. Teraz widzę jaką niedźwiedzią przysługę UM wyświadczył właścicielom lokali na Warszawskiej.
Byłam tam o godz. 18 w sobotę ze znajomymi z dziećmi, chcieliśmy pójść do kawiarenki na ciastka...zamknięte... Wcale się nie dziwię, kto, o zdrowych zmysłach, chciałby spacerować rynsztokiem i w towarzystwie rynsztoka cieszyć się szarlotką i kawą...???
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkanka Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 13:21
      zgadzam sie z poprzedniczka! mieszkam przy ulicy warszawskiej i z przykroscia stwierdzam ze deptak zima jest martwy, coraz czesciej widze ze nawet sklepy zamykaja sie kolo godz 17.00 bo po tej godzinie przewaznie nikogo nie ma juz na ulicy, w wakacje owszem siedza ludzie do godzin poznych ale zima po 18 nie ma juz zywej duszy tylko pozostaje masa smieci! i moze ktos powiedziec ze to nieprawda bo byl np wczoraj i widzial ze jest duzo ludzi tyle ze takie przypadki sa sporadyczne, z moich obserwacji wynika (a patrze codziennie bo tu mieszkam ) ze po 17 ludzie siedza juz w domach no bo i co mieliby robic na deptaku?!
      • Gość: Na zdrowy rozum Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 16:39
        A te śmieci to z Sońska czy Rydzewa przywieźli ????
        • Gość: Antykomunisko Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 16:54
          Sami sobie naśmieciliście,Wasze pieski narobiły to teraz macie.
          • Gość: . Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 16:58
            Tiaaaa, psy srają papierami i piachem, te mniej rasowe walą petami... Anty jesteś idiotą, czy tylko udajesz...???
            • Gość: p Re: Deptak-tragedia IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 17:06
              Zgadzam się z autorką postu. Generalnie wszystkie ulice są teraz zapiaszczone, zabłocone, wiatr rozrzuca śmieci, ale od czego jest miasto? Ciekawe kiedy to posprzątają, pewnie na wiosnę czekają...
              • Gość: Z Deptak jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 17:17
                Przy takiej wichurze to by była głupota zamiatać. Ile, pół godziny by było czysto? Nie macie większych problemów? Jak mnie wkurza takie puste czepialstwo. Poza wszystkim jeszcze przez najbliższe lata będę czytać jaki deptak "be". Paru kupców będzie psioczyć do usranej śmierci, a ja nie znam NIKOGO kto by chciał poprzedniego syfu samochodowego!
                • Gość: .... Re: Deptak jest OK IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 17:23
                  Nie chodzi o to, że nam się deptak nie podoba, ale żeby był chociaż czysty. I zasyfiony był i przed wiatrem i zapewne będzie jeszcze bo powrót zimy zapowiadają...
                  • Gość: Adam Re: Deptak jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 17:26
                    Psy nie winne, Ludzie też, również Natura - no to pretensje do Pana Boga
                    • Gość: olof Re: Deptak jest OK IP: *.cnow.pl 08.02.11, 19:56
                      deptak jest ok, syf na deptaku jet nie ok; żeby nie było papierków, foliowych torebek i różniastych butelek oraz pustych paczuszek po śmieciowych przysmakach wystarczy bardzo prosta czynność - wrzucać to wszystko do pojemników na śmieci - to naprawdę działa, sprawdziłem wielokrotnie; powiem więcej - zaobserwowałem, że śmieci wyrzucone na chodnik, na trawnik itp. - nie wchodzą same do pojemnika, choć z wiatrem wędrują, owszem...
                      • Gość: tubylec Re: Deptak jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 20:44
                        Ponieważ jestem właścicielem posesji przylegającej do chodnika, bez przerwy muszę usuwać puszki po Coli lub piwie rzucone koło chodnika, torebki po chipsach, pudełka po papierosach itp. Skąd to się tam bierze? Wyfruwa ze śmietników? Do kogo te głupie pretensje? A nie łaska nie rzucać gdzie popadnie, lub jeśli się widzi to świństwo to podnieść i wrzucić do najbliższego kosza? Niestety, ale to świadczy bardziej o naszej kulturze a nie o zaniedbaniach władz miasta. Służby do tego powołane prawdopodobnie by nie nadażyły za tym niechlujstwem tak jak ja nie nadążam na chodniku przy swojej posesji.
                        • Gość: Miras Re: Deptak jest OK IP: *.centertel.pl 08.02.11, 21:22
                          Tak wam się bardzo nudzi, że nic nie robicie tylko patrzycie na warszawską, to czas zakasać rękawy, łopata, szczota do ręki i zamiatać. Mi tam zwisa, czy fruwa jakiś papierek, czy jest tam knajpa, czy jej nie ma. ważniejsze aby ludzie robotę mieli, i robotę normalnie płatną . To jest podstawa.
                          • Gość: qwerty UM i deptak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.11, 13:23
                            drodzy moi , deptak miał jeden cel WYGRAĆ WYBORY WARDZIŃSKIEMU , wybory wygrane deptak kogo obchodzi ?
                            Pamietacie jak UM zachwalał że powstaje przestrzeń miejska , że kawiarnie , galerie , obsługa ruchu turystycznego , nowe miejsca pracy , miejsce spotkan mieszkańców , przyciągniecie inwestycji i osiedlanie się nowych mieszkańców ze wzgledu na atrakcyjność miasta ?
                            A co mamy ? każdy widzi , komunikacyjny paraliż , o parkowaniu nie wspomne , czas przejazdu przez centrum x 2 , to maja byc ułatwienia dla mieszkańców i podniesienie atrakcyjności miasta ?

Temat 2.
                            Deptak od czasu jak powstał na Warszawskiej zlikwidowano 15 sklepów to raczej nie są pozytywne efekty inwestycji za 10mln ,

dobra , teraz pozytywy : ? hmmmm
                            pomyślmy ?
                            wiem : 1. WYGRANE WYBORY WARDZIŃSKIEGO !
                            COŚ WIĘCEJ ? NIE ZNAM NIE WIEM , MOŻE WY ?

• Gość: ja Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 18:45
      Ludzie i ludzie. Zwróciłam uwagę pani, której piesek robił taką dużą kupkę pod samym pomnikiem to mnie zwymyślała, że to nie moja sprawa, potem wytarła nos rzuciła chusteczkę i poooszła w siną dal. Często ją widuję na Warszawskiej, więc wnioskuję,że raczej z daleka to ona nie przyszła. I co?? Więcej tego nie zrobię.
      • Gość: Babu Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 18:56
        Trzeba było zadzwonić po straż miejską, mandacik skłoniłby PANIUSIĘ do sprzątania:))
        • Gość: gosć Re: Deptak-tragedia IP: *.146.142.113.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.02.11, 19:08
          Trzeba zacząc robić zdjęcia takim paniusiom z pieskami - może to ich trochę zmobilizuje !
          • Gość: Maniek Re: Deptak-tragedia IP: *.centertel.pl 11.02.11, 06:47
            Zawsze byłem za komuną.......jak widać już są chętni agenci do wspułpracy i szpiegowania, następnie do donoszenia.
            • Gość: Michalina Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 08:40
              To nie donoszenie. tylko zgłaszanie, kmiotku.... Może jak tak lubisz psie kupy to sprzątaj po tych raszplach.
              • Gość: Opus Re: Deptak-tragedia IP: *.play-internet.pl 13.02.11, 15:43
                A najsmieszniejsze jest to, ze ci co zagowniaja psimi kupami chodniki, to czesto ci, co sie bulwersowali jak Wojewodzki wetknal flage w psia kupe. nawet sie nie zorientowali, ze to przekaz i przenosnia mowiaca wlasnie o nich, hipokryci. Na pokaz to sami patrioci, a za drzewkiem sami robia z Polski jedna wielka kupe.
                • Gość: sie chylac nieMoge Re: Deptak-tragedia IP: *.xdsl.centertel.pl 13.02.11, 15:59
                  jedna taka chciała kupe zrobić i wpadła do rzeki,mało się kobicina nie utopiła bo deptak zrobili,nawet rzezbe postawili ale klop tylko jeden na całe miasto...
                  a co do psow to niech wydzielą jak na zachodzie wybiegi w parkach zeby ludzie psa na wybieganie puścil,i na sranie a nie latac z folią w ręku kupe zbierac i co moze do kieszeni chowac bo kosze jak te łazienki wybrakowne
                  • Gość: fakt Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 20:54
                    P.Prezydent dumnie kroczy naszym deptakiem 5 razy w tygodniu -do RATUSZA ale to nie miejsce na śmieci!:)
                    • Gość: www Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 13:35
                      tak bo jak była ulica bo było zajebiście pospacerować w syfie między samochodami a jak jest ładny deptak może i nie najczystszy ale jest to jest źle. przecież lepiej piś kawe przy spalinach i hałasie samochodów niż przy piasku na deptaku
                      • Gość: tekla Re: Deptak-tragedia IP: 83.31.108.* 15.02.11, 09:49
                        Ale P.Prezydent to nie RUSZA!!!!!!!!!
    • Gość: spacerowicz Re: Deptak-tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.11, 14:54
      Słuchaj a właściwie uważnie przeczytaj Pani "o", ul.Warszawska z czasów gdy jeździły po niej samochody, czy teraz gdy jest deptakiem zawsze była brudna, dlaczego?... bo takie psudo damy jak Ty zasyfiały ją co dnia, i co gosze to się chyba nigdy się nie zmieni.
      Prawdziwe kobiety same pieką ciasta w domu i zapraszają gości, odnoszę złe wrażenie...jesteś sknerą ?
      • Gość: "o" Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 22:17
        A tyś się chyba z tramwajem zderzył, co? Większej bzdury nie słyszałam i nie czytałam.
        To po kigo gnata robili ten deptak, jak mam piec ciasta w domu, to może ciuchy sobie uszyje, sama zrobię szafki do kuchni, w ogóle nie będę wychodzić z domu, żeby nie ingerować w twoję przestrzeń deptakową? I że niby czym zaśmiecam ci ten deptak? Gdybym śmiecił, to zwracałabym uwagi na te śmieci, co? Jestem sknerą, bo daję zarobić innym? KRETYN
        • Gość: Asertywności Re: Deptak-tragedia IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.14, 23:02

Panie WW może by sobie Pan odświeżył pamięć i zrobił to co miało byc na deptaku !
          Galerie, kawiarnie , punkty obsługi ruchu turystycznego , nowe sklepy i miejsca pracy .
          Gdzie to jest ?
          Panie nieomylny gdzie sa te wszystkie cuda ?
          Może pora przyznać sie do porażki , do głuchoty , do ślepoty !
          A mówiłem , deptak nie ma sensu bez zaplecza komunikacyjnego i parkingowego .
          I co miałem racje ?
          A mówienie , ze kupcy sa z lat 90 to kolejne nieprawdy w Pana ustach , CCC tez jest z lat 90 i może natura i Nowakowski i cedrob ?
          Tak to są zawodowcy w odróżnieniu od zarządców z UM i dlatego spakowała manatki i zostawili ten bubel -deptak .
          Zapłacisz pan za to !
          • Gość: jola-21 Re: Deptak-tragedia IP: *.play-internet.pl 21.01.14, 19:33
            Teraz obszar 'cegielni' stanie się perełką Ciechanowa bo tam ulokują miejskie fundusze .
            • Gość: kit Re: Deptak-tragedia IP: *.146.241.236.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.02.14, 11:53
              A co przy Cegielni można będzie zarobić na inwestycjach miejskich. A po za tym skąd znasz powiedzonko "Perełka". To słowo jest zarezerwowane dla Pani Prezydent. Ona bardzo lubi robić "perełki". Deptak to jedna z nich.
              • Gość: gość Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 17:11
                Ciekawi mnie jak radzi sobie na deptaku Bank Spółdzielczy ?
                Ilu mieli klientow kiedyś a ilu teraz?
    • miejskie_trolisko Re: Deptak-tragedia 05.02.14, 17:17
      Deptak oraz rynek to jedyne porządnie wyglądające miejsca w Ciechanowie. Nie wiem po co więc te żale ? Niech zgadnę pan/pani z PiS ?
      • Gość: gość Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 22:49
        Deptak to wyraz pychy i buty PO.
      • Gość: kit Re: Deptak-tragedia IP: *.31.12.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.14, 14:33
        Wam się wszystko kojarzy z PIS. Tylko tak umiecie rozmawiać. Jak coś nie tak to od razu z PIS. Poprzewalało wam się z tą polityką. Pasaż jest brudny , źle wykonany, a plac przed ratuszem to chyba w stylu dawnego socrealizmu. Dobry na parady!
    • Gość: gość Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.14, 01:40
      Temat deptaka wraca jak bumerang, na szczęście coraz więcej mieszkańców zauważa, że nasze podatki zostały wykorzystane w nieodpowiedni sposób. Ponad 40 sklepów zamkniętych, pracę straciło mnóstwo osób, ciemne wystawy pustych lokali straszą...
      Z handlowców zostali tylko praktycznie właściciele nieruchomości, którzy nie mogą uciec, bo nie mogą sprzedać budynków. Próbują zwrócić uwagę władz na problem obumarcia centrum, ale są lekceważeni, a często nawet ośmieszani. Pragną nie tylko ratować swoje firmy, ale dla dobra mieszkańców przy współudziale władz ożywić centrum organizując cykliczne imprezy, jarmarki, kiermasze. Walczą o bezpłatne parkingi w soboty oraz w tygodniu po godz.15-tej. W innych nawet bardzo dużych miastach to standard, u nas głupota, ignorancja i zła wola ...
      Zbliżają się wybory, więc pojawi się znowu kupa obietnic i projektów np. bulwary nad Łydynią, które miały powstać już dawno, ale pieniądze z naszych podatków radni zdecydowali się w całości przeznaczyć na granitowy cmentarz nazywając go deptakiem...Można było zmodernizować Warszawską o wiele taniej i funkcjonalniej. Ale tylko mądry może przyznać się do błędu i próbować go naprawić...
      • Gość: kit Re: Deptak-tragedia IP: *.31.12.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.14, 14:35
        Oni wszystkich teraz złapią na bulwar na rzeką. Po to był to zapytanie do mieszkańców. Nowa propaganda.
    • Gość: ANA Re: Deptak-tragedia IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.14, 18:28
      wygra wybory ten ,co przywróci ruch na warszawskiej.
      • Gość: ja Re: Deptak-tragedia IP: *.opera-mini.net 09.02.14, 18:48
        A mi się deptak podoba. wybory nw pewno przegra ten, kto bedzie go chcial zlikwidować!
        • Gość: młody Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 19:22
          dokładnie :) jeden z drugim kupiec myśli, że jak tu napisze, że wszyscy chcą przywrócenia samochodów na warszawskiej to pobożne życzenie się spełni. śmiech mnie bierze. nie znam nikogo, kto tego chce poza wami. lepiej dajcie dobry towar i niższe ceny zamiast wypisywać takie głupoty. w końcu jak mamy jakąś fajną miejscówkę to już wam nie pasi. żaden polityk nie palnie głupoty z likwidacją deptaka, bo by miał prze...bane w narodzie
          • Gość: kit Re: Deptak-tragedia IP: 213.158.221.* 10.02.14, 16:06
            Skoro jesteś "młody" to powinieneś wiedzieć , że dziewczyn na puste ulice się nie wprowadza, bo nie ma co im pokazać i do tego kupić. To nie będzie sceneria dla młodych par. Żal mi Cię, bo nic nie rozumiesz. W większych miastach, a nie takich jak ta dziura - nie tylko w Polsce ale i w Europie musieli przywrócić ruch, bo ulice umierały. Nikt nie chce chodzić. To jest niedobre dla ulicy. Nienawiść do kupców tego nie zmieni. Lepiej żeby władze miasta to szybko zrozumiały, tym lepiej będzie dla nich. Puste witryny to porażka a nie sukces. Patrz "młody" , że nie ma wymarzonych knajp tudzież innych miejsc uciechy i rozrywki, a lokale czekają na wynajęcie. Nikt nie chce ich wynająć. To powinno dać Ci dużo do myślenia. Chyba, że Władze miasta mają i to szybko pomyśl na ożywienie ulicy. Proponuję na wstępie darmowe ogródki bez jakichkolwiek opłat - jako dowód życzliwości dla tubylców i innych - też pewnie mogliby je zakładać.
            • Gość: JBC Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.14, 20:55
              To nie deptak zabił tego umarlaka może co najwyżej przyśpieszył konanie a wpuszczenie tam samochodów go nie ożywi. Proces uciekania kupujących z centrów miast zaczął się niezależnie od powołania deptaka do zycia juz dawno. Gdyby to było duże miasto z perspektywami, na deptaku były by drogie reprezentacyjne sklepy, ale u nas nie ma za dużo tych co zarabiają średnią krajową i więcej. Nawet gdyby byli to ciechanowski "biznes" nie potrafił by stworzyć dla nich ciekawej oferty. Tak samo jak nie potrafi stworzyć ciekawej oferty dla tych co żyją za najniższą krajową. Proces biednienia ludzi, upadku miasta może zatrzymać tylko mądra polityka w skali kraju. Trochę zachęt dla przedsiębiorców, niższe koszty utrzymania firmy i pracy mogą zdziałać cuda, ale niestety ważniejsze jest łatanie dziury bez dna, odwlekanie bankructwa ZUS niż rozwój miast i szczęśliwe życie ludzi. Gdyby nie pieniądze z UE i przedsiębiorcy którzy jeszcze wolą użerać się z machiną urzędniczą, dawać się obdzierać z zarobionych pieniędzy na każdym kroku niż leżeć do końca życia na plażach ciepłych wysp z odsetek, jeszcze to wszystko się trzyma i czasem zdarza się coś tak wyjatkowego jak deptak. Inaczej to już tylko pustoszenie miasta, zarastanie chwastem, domy starców, ośrodki opieki i wegetacja emerytów.
              • Gość: realista Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.14, 23:27
                @JBC
                Zgadzam się z tobą. Przyczyn pustoszenia centrów miast, nie tylko deptaków trzeba szukać gdzie indziej. Sytuacja gospodarcza i zmiana modelu zakupów na wyprawy do galerii handlowych przesądziły sprawę. Ruch powoli będzie wracać na główne ulice, ale z innych przyczyn. Miejsca dla rowerzystów, usługi, gastronomia - Europa postawiła na to i to się powoli sprawdza. Nasi kupcy żyją złudzeniami, że przez ostatnie lata nic się w przyzwyczajeniach ludzi nie zmieniło, nie ma sprzedaży w necie i galeriomanii.
                • Gość: aa Re: Deptak-tragedia IP: *.30.70.45.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.02.14, 08:54
                  Wiesz do czego służy gastronomia ???????????????????????
              • Gość: kit Re: Deptak-tragedia IP: *.30.70.45.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.02.14, 08:53
                P. Dziura stworzył biznes. Do tej pory chałupa stała pusta, a dzisiaj proszę jest biznes i chałupa działa jak się patrzy. Ciekawa jestem czyja jest ta chałupa na przeciwko co się buduje. Jak widać biznes przeniósł się tam gdzie można parkować. Przeczytaj EXTRA Ciechanów. Nie wiesz co piszesz. Tam gdzie nie wprowadzono zakazu ruchu sklepy funkcjonują lepiej lub gorzej ale funkcjonują. Ludzie mieszkają wszędzie i idą kupować tam gdzie najbliżej. Wcale nie zawsze wybierają gdzie najtaniej. Nie zawsze korzystają z wyprzedaży do 70 % w Zalando. Komuś bardzo zależało na wyprowadzeniu biznesu z ulicy Warszawskiej. Nie mąć ludziom w głowach marketami i ogólnoeuropejskimi zapędami. To dobre dla dużych miast a nie małych miasteczek (dziur). W tym miejscu, gdzie p. Dziura ma chałupę do tej pory nie było żadnego biznesu. Wystarczyło zlikwidować Warszawską. To się nazywa sterowanie biznesem. To jest rodzaj polityki przestrzennej i gospodarczej. Przy odpowiedniej polityce peryferie mogą stać się Centrum Życia mieszkańców. Tu się zakaże i tam się zakaże, tu się wprowadzi wysokie podatki a tam się da prolongaty i zepchnie się tłum tam gdzie się chce. Jak widać władze miasta opanowały ją do perfekcji. Potrafią zbankrutować kogo chcą. I CO TY NA TO MĄDTRALO.
                • Gość: JBC Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.14, 16:02
                  To jest jakaś propoaganda sukcesu jak może centrum handlowe miasta leżeć 50 matrów od wielkiego parku? Po 2 centrum tworzą wszystkie przybytki w okolicy gdyby to była wyłaczna zasługa rzeczonego to centrum było by w środku budynku. Po 3 to nie ma żadnego powodu żeby biedni ludzie z zapyziałego miasta nie mogli kupowac tanich rzeczy w supermarketach. Chyba, że rozpatrywać to z punktu interesu garstki kupców którzy chcą abyśmy kupowali drogo.
                  • Gość: kit Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.14, 22:26
                    Nie przeczytałeś. To nie propaganda sukcesu tylko zwykła rzeczywistość. Budynek ma dużo lokali. W pobliżu jest zaplecze parkingowe. Nie ma w tym nic dziwnego , że skoro w okolicy nie ma wygodnych lokali , tj. z możliwością dojazdu, to kupcy zaczęli lokalizować się w tym budynku. Sam się zdziwiłeś, że blisko parku tworzy się centrum handlowe. Ludzie nie chcą dźwigać zakupów, a Warszawska nie ma zaplecza parkingowego. Ma chyba z kilometr, więc dwa kilometry (to i z powrotem ) to trochę dużo. Tobie też się nie chce dźwigać zakupów i nie mów, że jest inaczej. Nie chodzi tu o sklepy z ciuchami, powstawały by inne takie jakie jest zapotrzebowanie. jak nie ciuchy to komputery , jak nie komputery to bielizna. a może sklep zoologiczny lub inny. To co jest w centrach handlowych (maja gigantyczne parkingi i możesz podjechać niemal pod drzwi). Podjedź tak na Warszawskiej. Ta ulica miała być dla młodych - podjeżdżają, oglądają, kupują lub nie. Musisz zrozumieć, że nikt im nie daje najmniejszej szansy. Jak pójdziesz do cukierni czy usiądziesz z dziewczyną w ogródku i co będzie patrzyła na puste witryny. Przecież to obciach. Tej ulicy nie da się pokazać komukolwiek. Jak pokażesz turystom taką ulicę. Jak zareklamujesz miasto pokazując pustą ulicę z oczodołami pustych witryn. To antyreklama miasta. Nie da się tej ulicy już pokazać światu.
                    O to mieszkańcom chodziło???.
                    To nikogo nie zachęca do odwiedzenia miasta. Ci, co przyjadą i zobaczą taką ulicę to co sobie pomyślą????.
                    Będą chcieli tu zamieszkać???????????
                    W innych miastach, w których deptaków nie zrobiono i są ulice z dojazdami, to takie ulice działają mimo, że też są markety. W tych miastach takie ulice nie bankrutują.
                    Nie należy ratować trupa jakim jest deptak. On się w tym mieście nie sprawdził.
                    Pora żeby mieszkańcy to zrozumieli. Taki deptak zbankrutowany nie przynosi chwały miastu.
                    To wstyd dla miasta. Nawet pamiątkowego zdjęcia nie da się zrobić. Myślę, że władze miasta, skoro tak zabiegają o pozostawienie deptaka bez dopuszczenia ruchu winni się fotografować na tej ulicy, na tle ogłoszeń do wynajęcia i zachęcać kogokolwiek do odwiedzenia miasta. Przecież ta ulica to jedna z atrakcji.
                    Niech wyprodukują takie foldery. Co ty na to???
                    • Gość: gość Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.14, 22:36
                      Moja propozycja
                      Pierwszy z lizakiem radny Stańczak kierujący ruchem pieszych.
                      Oczywiście to w ramach akcji'wrzuć na luz'

• Gość: JBC Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.14, 23:06
                      Puste witryny świadczą też o "marszałkowskich" cenach wynajmu. Dobry sklep w dobrej cenie i będę nosił zakupy kilometr. Parkingów w bezpośredniej bliskości deptaka jest z 10. Plac Jana Pawła, Nadfosna, Mikołajczyka, Ściegiennego, Kopernika, Zielona Ścieżka, Plac Kościuszki .. tylko żeby było co nosić. Nie deptak tylko brak dobrej i taniej oferty i koszty najmu lokali niszczą handel ile razy mozna to powtarzać? Zrób tak jak w Kauflandzie - 2 godziny przed zamknięciem sklepu mięso po 3 złote a będą kolejki na pół deptaka :). Ja za puste witryny nie będę się wstydził bo to sprawa kupców stworzyć dobrą ofertę. W czasach świetności Warszawskiej nikt nie słyszał o kupowaniu w internecie ani o wyjazdach na zakupy do miast oddalonych 100 kilometrów. Skoro jedziemy za dobra ofertą 100 kilometrów, to znacznie łatwiej przejdziemy się 300 metrów.
                      • Gość: kit Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.14, 00:27
                        Zastanów się co piszesz. Parkingi. Spróbuj zaparkować. Jest mało miejsc, a poza tym Plac Kościuszki to nie jest już ulica Warszawska. Tam jest dopuszczony ruch co uszło Ci uwadze. Te parkingi ledwo obsługują zlokalizowane przy nich sklepy. Mowa o wyprowadzeniu handlu z ulicy Warszawskiej i o przeniesieniu go w inne miejsca. Sam potwierdziłeś tę tezę. Jedyny parking, też nie należący do Warszawskiej jest przy skrzyżowaniu z ul. Ściegiennego. O ile wiem te sklepy w tym miejscu są i nie ma w tym miejscu witryny do wynajęcia. Parking obsługuje zaledwie ulicę boczną. Można podjechać niemalże pod drzwi tam usytuowanych sklepów. To potwierdza tylko regułę.
                        Poza tym Warszawska miała być jak Pola Elizejskie w Paryżu, jak Galeria Emanuela II w Mediolanie, czy jak Kalverstraat w Amsterdamie. Tam buty kosztują 1000,00 Euro. To nie miała być ulica gdzie przed zamknięciem sklepu mięso ma kosztować trzy złote. Dla takich sklepów nie zatrzymuje się ruchu.
                        Nie robi się deptaków.
                        Czy na ulicy Pułtuskiej, w Hali Pułtuskiej w sklepach jest obniżka. Nie pytasz ile miasto bierze podatku a od tego powinieneś zacząć. To nie są sieci, gdzie strata w jednym sklepie jest wyrównywana zyskami w 10 innych. Poza tym dlaczego uczepili się wszyscy sklepów. Nie powstają owe wymarzone restauracje. 40 lokali i nikt nie chce ani w jednym zorganizować baru czy restauracji. Nie powstają kluby dla młodych. Wszyscy powinni walić drzwiami i oknami - można zakładać bary. 40 lokali do wzięcia i co - nic?!! I co barów też nie ma !!!!!!!!!!!!
                        A poza tym w internecie to ludzie kupowali już od dawna. Jak założyło się Allegro, a to było jak jeszcze ulica istniała z ruchem. Nie dajecie tej ulicy szans. Ot co!!!!!!!!!!!!! Na obniżki to niestety trzeba poczekać aż Zalando obniży o 70% i więcej. Trzeba mieć kasę bo Ci co mają to nie kupują mięsa przed zamknięciem sklepu. Przyznajesz, że Ciechanów to miasto ludzi mało zamożnych. Kupują "po modzie". W takich miastach nie robi się deptaków dla tzw. "Bogaczy", bo ich nie ma aż tak wielu, żeby obsłużyć kilometrową ulicę. Wiesz ilu klientów chce mieć jeden bar dla młodzieży tzw. angielska sieciówka.- 1500 dziennie.
                      • Gość: gość Re: Deptak-tragedia IP: *.play-internet.pl 12.02.14, 00:29
                        W czasach świetności Warszawskiej były miejsca parkingowe. ZUS, gaz, prąd i wszelkie opłaty wynosiły 2/3 tego co jest teraz. Od tej pory namnożyło się urzędasów którzy przy pomocy ustaw, rozporządzeń, nakazów, wytycznych, dobijają handel i produkcję. Na dłuższą metę to se ne zahova bo nie będzie komu robić na nową pazerną kastę kumotrów, biurw i pierdzistołków.
                    • Gość: max_ol Re: Deptak jest potrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.14, 01:39
                      ile <kit> byś kitu nie wciskał rzecz nie w braku mozliwości przejazdu przez warszawską albo miejsc parkingowych. parkingów jest dość, wiem bo sam parkuję bez problemu. oferta handlowa jest słaba a deptak jest potrzebny ludziom, bo nie tylko paru kupców z warszawskiej mieszka w tym mieście. spaceruję z rodziną regularnie i zwyczajnie się cieszę, że takie miejsce w końcu jest. nie tylko ja tak myślę. ludzie nie narzekają na deptak tylko mają dość narzekań kupców. przyjmij do wiadomości. jak chcesz nie przyjmuj, ale rzeczywistości nie nagniesz do swoich wyobrażeń.
                      • Gość: kit Re: Deptak jest potrzebny IP: *.30.49.139.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.02.14, 13:03
                        Życzę Ci miłego spacerowania.
                        Chociaż z dziećmi to to chyba lepiej iść do parku. Dbasz o kieszeń - to dobrze - jak nie ma sklepów - to dzieci nic nie chcą . Dla kieszenie to bardzo dobre. Co do parkowania, to powiedz gdzie tak bez problemu parkujesz. Może też tam będę - jak będę w okolicy. Te parkingi to obsługują ulice na których są okoliczne sklepy. Kitu ci nie wciskam. Zrób folder najlepiej z pustymi witrynami i pokaż światu. Powiedz lepiej, że kupcom należy dołożyć jak najwięcej. Dorabiaj zachodnie markety i ciesz się, że miasto zrobiło pustą, zabiedzoną, wyłożoną sztucznym kamieniem ulicę.

Spaceruj, spaceruj i..................
                        A ten folder to zrób i wyślij swoim znajomym i nie zapomnij tą ulicą się pochwalić a na dodatek spytać o to jak im się podoba ulica ze sklepami - bez sklepów.

PS. Ulice na całym świecie są robione przede wszystkim dla ludzi - społeczności, którzy przy nich mieszkają. Ty też mieszkasz przy jakiejś ulicy. Może nie powinno się tej ulicy zrobić skoro nie służy wszystkim naraz i mało kto ją odwiedza.
                      • Gość: zazzu01 Re: Deptak jest potrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.14, 14:18
                        ja również nie widzę problemu z parkowaniem w okolicy warszawskiej.ja potrzebuję zawsze się udaje. problemem jest wrzucenie 0,5pln za parkomat. Na warszawską nie chodzę, bo nie ma tam nic co by mnie interesowało.Jak był ruch też nie chodziałam, bo nic ciekawego nie było, a wtedy zaparkowanie na warszawskiej to był wyczyn. a do cukierni chętnie się przejdę z od placu JPII. to raptem 150m więc nie demonizujmy,że tak te siaty trzeba 2 km dźwigać. jeszcze rok temu czasem chodziłam z dzieckiem na spacer przy okazji robiąc zakupy bieżące, ale w sklepach nic nie było: jeśli o godz.10 rano w mięsnym tylko puste haki to z czym do ludzi??? ale zawsze chętnie się przejdę do warzywniaka obok us i dźwigać też nie muszę, bo za urzędem jest spory parking. i od razu wyjaśniam,że po mrketach nie latam, tylko kupuję w pobliskich sklepach (żywność) a po ciuchy jeżdże głównie do warszawy, bo nasze sklepy oferują rozmiar do 42 max. a jak coś większe to w formie worka. a ja mimo kilku kilogramów więcej też chcę wyglądać modnie. i sto razy wolałabym się przejść po deptaku nawe 2 razy w tę i z powrotem i móc coś kupić u nas niż dokładać na dojazd do wawy czy łomianek
                        • Gość: kit Re: Deptak jest potrzebny IP: 213.158.221.* 12.02.14, 16:31
                          Skoro na nią nie chodzisz to co się wtrącasz i piszesz co Ci ślina na język przyniesie. Lepiej sprawdź w Ratuszu ile naprawdę ma ulica Warszawska długości. trzeba trochę pouczyć się matematyki. Ponadto Warszawska jest nawet szersza od szeregu tego typu deptaków w stolicach europejskich. Nie czytacie tego co piszę tylko odpowiadacie jak bumerang, że ciuchy za drogie, ciastka lekkie i można nosić. Na ciastkach to też, jak piszesz, cukiernia się na tobie nie dorobi, bo rzadko je kupujesz bo jak sam piszesz na Warszawskiej nie bywasz. Trzeba zrozumieć, że klientów musi być bardzo dużo codziennie. Zwolennicy Ratusza bezkrytycznie przyjmują wszystko jak leci. Ja piszę, że nawet w dużych miastach Europy, gdy się okazało, że sklepy są zamykane z powodu braku dojazdu, to przywraca się ruch na tych ulicach. Nie jest to wstyd. Ratują ludność lokalną a nie trwają w uporze. To jest mottem przewodnim postów. A wszyscy co mi odpowiadają to tylko piszą - kupcy be, parkingi są bo można dojść 150 m, a nie ma co kupować. Jak nie ma co kupować, to co cię obchodzi czy ulica jest przejezdna czy nie. Na nią nie chodzisz, a jak raz w roku kupisz ciastko to nic ci się nie stanie jak się przejdziesz niezależnie od tego czy możesz podjechać czy nie.
                          Ulica jest brzydka, brudna, przez miasto zaniedbana i nie do pokazania. To nie ja piszę o psich k-pach i zwałach śniegu oraz o oczekiwaniu na to, że sam się roztopi. Tak nie wyglądają cywilizowane deptaki ani zimą ani latem. Co - może klimat nie ten. Jak nie ten - to się takich cudactw deptakowych nie robi.
                          A w ogóle to zwolennicy deptaka powinni mobilizować Ratusz, żeby deptak był cywilizowany i sprzątany śnieg i owe k-py psie. Chcieli deptaka to niech będzie czysty, wolny od zwałów śniegu. Nie problem kupić mercedesa, problem w tym żeby go jeszcze utrzymać. Opodatkować dodatkowo zwolenników NA SPRZĄTANIE DEPTAKA - TO JEST MYŚL!
                          Niech wspierają finansową służby miejskie.

• Gość: JBC Re: Deptak jest potrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.14, 17:02
                            I co z tego, że można było Warszawską przejechac jeśli nie raz przejechałem ją 3 razy i nie było żadnego wolnego miejsca? Po kilku takich pętlach zacząłem jeździć do supermarketu (tam gdzie teraz jest Carefour na Alexie) i tyle mi z tej warszawskiej wiecznie zastawionej autami mieszkańców i pracowników sklepów.
                            Po 2 kiedy zrozumiesz, że upadek sklepów na deptaku ma wiele przyczyn zamknięcie ruchu może jest winne w 10%.
                            Rozumiemy, że jesteś właścicielem lokalu/biznesu na warszawskiej, ale sam przeciw wszystkim negując oczywiste argumenty NIC NIE ZDZIAŁASZ. Jest demokracja, 100 kupców znaczy mniej niż 1000 zwolenników deptaka.
                            Dyskutujemy czy negujemy sobie argumenty bez uzasadnienia? Żeby rozmawiać trzeba słuchać/czytać i rozumieć, akceptować argumenty 2 strony nie bezrefleksyjnie negować. Jeśli chcesz prowadzić dyskusję na tym samym poziomie to nie rozpisój się tylko stwierdź jak przedszkolak "ja mam zawsze rację a wy nigdy i już!" Możesz jeszcze dodać "bo powiem mamie". To wzmocni twój brak argumentów i realnego spojrzenia na argumenty innych :D.
                            • Gość: kit Re: Deptak jest potrzebny IP: *.31.84.83.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.02.14, 12:55
                              Jesteś jednym z tych co to wydaje im się , że są nowocześni. Jesteś zakłamany i nie znasz się na niczym. Podoba Ci się pusta ulica, bo jesteś KIEP!! .

Sam przyznajesz, że aut było tyle, że nie miałeś gdzie zaparkować. Jak jeździsz do supermarketu, to odwal się od tej ulicy i ludzi którzy tu mieszkają - daj im żyć. Nie przychodzicie na tę ulicę, nic was nie obchodzi, zazdrościliście tylko tym ludziom, że pracują i coś mają a wy nie macie. Takie zbankrutowane ulicy mądralo to przejmuje mafia. To jest pożywka dla nich. Chcesz tak!!!!!!!!!!!!!!! Nie trzeba mieć sklepu na Warszawskiej, wystarczy jeździć po świecie i coś rozumieć. Tobie wyraźnie się nie chce. Tak wygodniej.
                              ty
                          • Gość: Wojtek P. Re: Deptak jest potrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.14, 17:25
                            Kit prawdziwy z ciebie. Chyba nosa z Polski nie wystawiłeś, bo wcale nie wraca się do ruchu samochodowego w centrach, jest dokładnie odwrotnie, powiększa się strefy gdzie jest dopuszczony tylko ruch pieszy i rowerowy! U nas jest czyściej niż np. w Monachium, gdzie ostatnio byłem, żeby podać pierwszy z brzegu przykład. Parkingów wokół Warszawskiej jest wystarcząco, miejsca są. Przyjeżdżam regularnie na zakupy (rzadziej) i spacery (w każdy weekend, a owszem, wolno mi, chociaż pewnie ciebie to uwiera). Skąd wiesz, do którego sklepu idzie kierowca? Dlaczego myślisz, że najbliższego? Ma na szybie napisane? Postawiłem auto na Mikołajczyka a poszedłem do Hebe, księgarni i po zabawki. Postawiłem w rynku, poszedłem do San Marino. Postawiłem za urzędem skarbowym, poszedłem do Staropolskiej i piekarniczego. Tak cię uwiera, że miałem blisko? Bo tobie widać daleko... Chyba nawet do Warszawy nie jeździsz, jeżeli uważasz, że w centrum Ciechanowa jest problem z odległością i parkingami. Brakuje ci argumentów i w desperacji rzuciłeś się na psie kupy, które są w całym mieście (w całej Polsce zresztą). Ludzie albo są kulturalni i sprzątną, albo nie, będą te kupy czy będzie ruch samochodowy, czy deptak, więc to żaden argument, bo trzeba byłoby sprzątać co godzinę. Nie znam przypadku, żeby brygady chodziły za psiarzami i rzucającymi papiery. Przestań szukać dziury w całym i pogódź się z tym, że ludzie mogą mieć inne zdanie niż ty. Długo czekałem na deptak i żaden nieudolny kupiec, żaden "kit" mi go nie obrzydzi. Większy problem widzę w estetyce niektórych fasad i wnętrz sklepów na Warszawskiej, bo tam czas zatrzymał się 20 lat temu. Dzisiaj każdy chce przebywać i kupować w ładnym otoczeniu. Sorry, takie my klienci mamy wymagania. O słabym towarze nie wspomnę, bo takich sklepów już nie odwiedzam -nie tylko na deptaku.
                            • Gość: gość Re: Deptak jest potrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.14, 19:14
                              Ciągle ten sam gamoń broni deptaka jak szkła i betonu w zamku.
                              Pisze jak stahanowiec łopatą .
                            • Gość: kit Re: Deptak jest potrzebny IP: 213.158.221.* 21.02.14, 13:14
                              ZASTANÓWCIE SIĘ WSZYSCY - Ile Monachium ma mieszkańców!!!!!!!!!!!!!
                              Od tego zacznijcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              Ile ludzi przewala się przez taką ulicę w Monachium dziennie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              Odpowiem Ci - to ty jesteś KIT. Monachium ma 1 378 176 mieszkańców, a Warszawa ma ludności 1 715 517. Ciechanów ma zaledwie ludności 44 974.
                              Porównaj te wielkości. Jeśli Masz ambicje przyrównywania Ciechanowa do Monachium to nie wiesz w ogóle o czym ja pisze. Nie rozumiesz słowa pisanego.
                              Znajdź miasteczka podobne do Ciechanowa, zlokalizowane z dala od miejsc turystycznych, którym to się udało, to wtedy będzie twoja gadka miała sens. W przeciwieństwie do mnie - Ty porównujesz miastko o 44 000 mieszkańcach z miastem o 1 400 000 mieszkańcach, tj. TRZYDZIEŚCI DWA (32 x ) razy WIĘKSZYM OD CIECHANOWA.
                              Co do upiększania fasad domów, to poproś Prezydentów , że ich wsparli. Tak robią władze w tych miastach które tak Cię zafascynowały. Ty też się coś dołóż. Ale o tym to Ty nie chcesz wiedzieć. Klapki na oczy i WIO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
        • Gość: kit Re: Deptak-tragedia IP: *.31.12.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.14, 14:40
          Powiedz ile razy na mim byłeś. Będzie lepiej. Chodzenie pustymi ulicami na pewno Ci się spodoba. Zrozum, że ulica umiera. Umiera handel, po nim usługi. banki i cukiernie też się wyniosą i nie będzie po co przychodzić na Warszawską. Chyba, że ..........Tyle ławeczek mokrych i brudnych do siedzenia.
          Idź do parku - przynajmniej pooddychasz świeżym powietrzem, jakie jeszcze w tym mieście zostało. To dobrze działa na cały organizm!!!!!!!!!!
    • Gość: gość Re: Deptak-tragedia IP: *.play-internet.pl 09.02.14, 21:22
      Jest pięknie. Topnieje śnieg, wszędzie pokazują się pety, rozbite butelki i psie gó..a. Kultura wyłazi.
      • Gość: ciekawy Re: Deptak-tragedia IP: *.31.66.7.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.14, 11:38
        Wszędzie w Europie, gdzie takie deptaki zrobili ,też są one nieco martwe, ale gminy chociaż dbają, żeby ładnie wyglądały. Codziennie przechodzi pan z odkurzaczem i odkurza, a tu - sami sobie odpowiedzcie????????????????? Chyba chodziło wyłącznie o wydanie kasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        A może ktoś wie dlaczego nie dostali forsy z Unii. Ratusz chyba o nią w ogóle nie występował, bo wygląda, że nie i tylko mieszkańców naciągnęli na koszty?! Chyba za to partactwo ktoś odpowiada i wiadomo dlaczego nie ma dofinansowania! Może wtedy ktoś z miasta by pilnował aby służby wynajęte sprzątały.
        • Gość: ogr-13 Re: Deptak-tragedia IP: *.play-internet.pl 11.02.14, 20:13
          Byłem dzisiaj na deptaku i normalnie nie ma jak iść psie kupy jedna koło drugiej tragedia, gdzie jest straż miejska.
          • Gość: GO> Re: Deptak-tragedia IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 11.02.14, 21:58
            Podobno Mariusz T. ma odwiedzić Ciechanów. Będzie trochę rozrywki w tym wymarłym mieście.
            • Gość: gość Re: Deptak-tragedia IP: *.play-internet.pl 11.02.14, 22:18
              Przeżyliśmy wizytę Bronisława K. więc i tą przeżyjemy.
    • Gość: marek Re: Deptak-tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.14, 17:48
      Idzie wiosna deptak zatętni życiem.
      • Gość: JBC Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.14, 18:32
        Gość portalu: marek napisał(a):

> Idzie wiosna deptak zatętni życiem.

Taaak życiem much na psich kupach :).
        • Gość: gość Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.14, 18:39
          Jest obowiązek odśnieżania to należy uchwalić przez radnych PO takich jak Stańczak obowiązek odkupczania pod groźbą mandatu od Matuszewskiego.
    • bystry_1 Re: Deptak-tragedia 15.02.14, 22:43
      Za syf w mieście odpowiada zarówno Ratusz jak i część mieszkańców, ponieważ nikt nie powie, że przytaczane g..no samo z nieba spadło. Dla przykładu w bloku w którym mieszkam nie raz widziałem jak lokatorzy przez balkon wyrzucają resztki obiadu czy śmieci. Z kulturą u nas jest cienko.
      • Gość: ana Re: Deptak-tragedia IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.14, 23:17
        na deptaku juz nawet kamer nie ma,tak jak cały interes -zmarły-
      • Gość: gość Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.14, 23:36
        Bystry moderatorze mieszkasz chyba w awaryjnych?
        Pytanie kto śmieci?
        Zachwyceni deptakiem czy ci co mają go gdzieś?
        • bystry_1 Re: Deptak-tragedia 16.02.14, 12:52
          Gość portalu: gość napisał(a):

> Bystry moderatorze mieszkasz chyba w awaryjnych?
          > Pytanie kto śmieci?
          > Zachwyceni deptakiem czy ci co mają go gdzieś?

Gościu bardzo się mylisz. Brud w mieście to sprawka min. ludzi i ich braku kultury. I to nie tylko problem Ciechanowa. Wystarczy pojechać na mazury czy morze tam gdzie odpoczywa lud. Plaże brudne, zasyfione lasy o tak to nasza kultura narodowa:-)
        • Gość: gość Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.14, 18:05
          Szkoda sklepu i kilku etatów,ale dla PO to handlowcy z towarem z lat 90.
          Bystry ja odpowiem na moje pytanie kto śmieci.
          Śmiecą ci którym ten deptak zwisa nawet w tej formie jaka dla platfusiąt jest jak ołtarz nie do skalania ruchem aut.
    • Gość: gość Re: Deptak-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.14, 23:20
      Jaki kolejny sklep padł?
      • Gość: ana Re: Deptak-tragedia IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.14, 17:56
        Reserved padl
        • Gość: kt Re: Deptak-tragedia IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.14, 19:48
          bodajże Lemar również
      • Gość: D Re: Deptak-tragedia IP: *.205.14.65.dsl.dynamic.t-mobile.pl 20.02.14, 09:04
        Sklep Guini czy jakoś tak , przeniesli sie na zielona ścieżkę , byli naprzeciwko pumy .
        Słyszałem do dziewczyn w telepunkcie ORNGE ze szukają lokalu - okolice placu Kościuszki zielona ścieżka sciegiennego , ciekaw jestem z jakiego powodu ? Moze denerwuje ich natłok klientów :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka