janusz77-2 04.03.11, 21:01 Jestem mieszkańcem jednego z osiedli w Ciechanowie i bardzo przeszkadzają mi te zasrane trawniki przed klatką...Jeśli nie przeszkadza to wam właścicielom piesków, to równie dobrze niech załatwiają się w domu na dywan. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: Zafajdane trawniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 21:09 To prawda, ja też nie mogę na to patrzeć, a właścicielom czworonogów dziwne, że nie wstyd. Może pomyślą, że jakimś wyjściem byłoby noszenie torebki i sprzątanie na bieżąco po swoim pupilku. Życzę powodzenia i wytrwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fedar Re: Zafajdane trawniki IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.11, 11:10 Niestety nic nie wskóracie. Temat nie pierwszy raz podnoszony na forum. Powszechna postpegeerowska mentalność w postpegeerowskiej rzeczywistości. Dopóki ludzie się nie zmienią (na skalę masową), tak zostanie. Doradziłbym chodzenie po mieście z zamkniętymi oczami i spinaczami na nosach gdyby było to możliwe ;-) PS. To dopiero początek. Wkrótce zrobi się ciepło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Zafajdane trawniki IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.11, 11:14 Januszu, jeśli tak Ci to przeszkadza to też możesz załatwiać swoje potrzeby na trawniku. Czy to zazdrość że musisz w domu, ciasnej toalecie itp? Takie psie kupy poleżą na trawie kilka dni, rozłożą się i to z pożytkiem dla trawnika. Zainteresuj się np: 1) płynami które czasem ciekną z samochodów, 2) śmieciami wyrzucanymi w parku, 3) nie segregowaniem śmieci, 4) przewróconymi pojemnikami na odzież, 5) no i wrony też to robią co psy, i częściej na chodniki niż na trawniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fedar Re: Zafajdane trawniki IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.11, 11:41 Ha! Uderz w stół, a ........ Nie trzeba było długo czekać na potwierdzenie tego co napisałem powyżej. Januszu, Ewo, jesteście nienormalni, bo podobno normę stanowi większość, a głos większości właśnie się pojawił ;-). Tak ładnie wyartykułowany, w punktach ;-) Asiu: dodaj do swojej listy inne problemy najwyższej wagi: - chmury chemiczne latają nad Ciechanowem - w Kraszewie straszy - gdzie sobie wstrzyknąć botox żeby na twarzy mieć ładną maskę, itd Kto by wobec powyższego zajmował się takimi pierdołami jak cuchnące i szpecące miasto odchody? A może przedmówczyni sama jest właścicielką jakiejś suni lub piesusia i nie jest skora swymi delikatnymi rączętami sprzątnąć do torebki kupki po pupilku? Może to bardzo wygodne podrzucić kilka tematów zastępczych, a to co niewygodne ukryć pod pierzyną? Zaraz zaraz ... już gdzieś spotkałem się z takim myśleniem .... tylko gdzie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Zafajdane trawniki IP: *.play-internet.pl 05.03.11, 11:49 Masz dzieci babo ? chcesz zeby twoje dzieci po tym lazily w lato na placu zabaw ? jestes bezczelna porownujac psie gowna do gowna ptakow, ktore same sraja, a czlowiek decyduje gdzie pies nasra i czy po nim sprzatnie. A ze niby psie gowno znika po kilku dniach, to juz debilizm do kwadratu. Polecam przejsc sie trawniczkiem na Mikolajczyka kolo budynku TP i zobaczyc ile przebisniegow rosnie. I to nie sa gowna z zimy tylko sprzed zimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Zafajdane trawniki IP: *.play-internet.pl 05.03.11, 11:51 P.s. chetnie pozbieral bym smieci w parku, ale przeszkodami sa miny z psich gownien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Zafajdane trawniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 15:20 Mi również przeszkadzają psie kupy. Ale bardziej jeszcze ludzie, którzy nie sprzątają po swoich pupilach. Jednak nie ma co się dziwić, że tego nie robią, bo policja nie każe mandatami, spółdzielnie nie dbają o to by na klatkach schodowych były woreczki na kupy, poza tym ludzie są nie uświadamiani, że trzeba sprzątać po zwierzętach- jednak żyjemy w niewielkim mieście, które jest zacofane, tak samo jak ludzie i długo będzie trzeba czekać na zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Zafajdane trawniki IP: *.play-internet.pl 05.03.11, 15:32 A najsmieszniejsze jest to, ze duzy odsetek tych osob to tzw. prawdziwi patrioci, ktorzy bulwersowali sie, jak Wojewodzki wetknal flage w psia kupe, a nie zorientowali sie, ze to byla przenosnia, mowiaca wlasnie o nich. No ale jak dla kogos patriotyzm to tylko symbole narodowe i poboznosc, to jest jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybki Re: Zafajdane trawniki IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.11, 15:32 DO LASU SIĘ OSZOŁOMY WYPROWADZIĆ!!!!!TAM NIE MA PSICH KUP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Zafajdane trawniki IP: *.play-internet.pl 05.03.11, 15:42 Kto tu jest oszolomem, szkoda slow na ciemnote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuu Re: Zafajdane trawniki IP: 80.50.127.* 05.03.11, 17:33 nie mam psa,mieszkam w spółdzielni i dlaczego basiu mam dokładać do tego.,ktory ma psa.za te torebki musiałbym zapłacić,tak jak płacę za tony gówien wywożonych przez spółdzielnie na wiosnę każdego roku.jak patrzę na obrazek z aleksa,tata ze starszym dzieckiem na bujaczce,mama z młodszym i psem w piaskownicy to mam ochotę kogoś ..... napewno nie psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Zafajdane trawniki IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.11, 09:13 Dlaczego?? Myślę, że to w interesie wszystkich, jest by na chodnikach, trawnikach było czysto. Żeby ludzie idąc na spacer nie martwili się o biegające dziecko, czy czasem nie wdepnie w kupę. A jeśli takie sytuacje widzisz i cie drażnią to myślę, że najlepiej zwrócić uwagę, ja tak po prostu robię :) Popieram również by w spółdzielniach była osoba, która zrobi zdjęcie takim delikwentom i na staż po mandacik, raz dwa trzy tacy ludzie nauczyli by się porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eli Re: Zafajdane trawniki IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.11, 09:56 basiu - jak już ktoś wyżej pisał - ja również nie mam zamiaru sponsorować komuś torebek na psie odchody Decydując się na zwierzę oczywistym jest, że muszę mu zapewnić: - karmę, - opiekę weterynaryjną, - w przypadku np.chomików, świnek morskich królików miniaturowych - trociny, - w przypadku kotów żwirek do kuwety, - w przykaraul psów - torebki na kupy czy to tak trudno wywnioskować - czemu inni mieli by to właścicielom psów sponsorować Natomiast pół biedy, że psy załatwiają swe potrzeby na trawnikach - naprawdę mnóstwo tego leży na chodnikach - niejednokrotnie przed moją klatką mam okazję prawie wejść w śmierdzące niespodzianki (niestety przed moją klatką jest droga którą często spacerują właściciele ze swoimi psimi pupilami) - nie sprzątnięcie tego to już po prostu bezczelność. Odpowiedz Link Zgłoś
saga55-5 Re: Zafajdane trawniki 05.03.11, 16:42 Na każdym osiedlu powinien być człowiek zatrudniony przez spółdzielnię czy wspólnotę ( o którym nikt nie wie ) który zająłby się np. uwiecznieniem na fotografii panią czy pana, którego pies narobi a właściciel nie sprzątnie. Takie zdjęcie do straży miejskiej i mandacik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shadow Re: Zafajdane trawniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 22:14 Wydaje mi się, że znacznie skuteczniej byłoby gdyby spółdzielnie zatrudniły osoby które by sprzątały , a nie robiły zdjęcia. Zmiejszyłoby się bezrobocie. Taka osoba mogłaby kilka razy dziennie wychodzić na małe sprzątanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Zafajdane trawniki IP: *.147.143.134.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.03.11, 22:25 a ja jednak stawiam na fotki, dlaczego ktoś ma sprzątać za te leniwe towarzystwo , jak dostaną mandacik to może ich to kulturki nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuu Re: Zafajdane trawniki IP: 80.50.127.* 06.03.11, 09:12 dwie sprawy,po 1 nie tylko spółdzielcy maja psy,po 2 do spółdzielni i spółdzielców pieniądze nie trafiają wraz z opadami atmosferycznymi.spółdzielcy muszą je jak wszyscy zarobić i pokryć koszty utrzymania mieszkania.istnieją przepisy określające obowiązki właścicieli psów,istnieje władza,która ma jeegzekwować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola/do saga 55-5 Re: Zafajdane trawniki IP: *.147.143.134.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.03.11, 22:16 w 100% cię popieram . WIĘC MYŚLĘ ŻE SPÓŁDZIELNIE POWINNY DAĆ OGŁOSZENIE DO TYG. CIECH. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zafajdane trawniki IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.11, 10:09 Ale macie wieeeeeeeelki problem. Patrz jeden z drugim pod nogi i już. Przeszkadza to sprzątnij. Psy srały, srają i będą srały. Znajdźcie sobie większy problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuu Re: Zafajdane trawniki IP: 80.50.127.* 06.03.11, 16:21 gościu psie kupy to nie tylko problem estetyczny a jest to określony problem dla zdrowia człowieka a głównie dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaus Re: Zafajdane trawniki IP: *.cnow.pl 06.03.11, 17:06 Idę deptakiem centrum C-nowa przede mną pani około 70 ze swoim pupilem który po prostu sra na środku deptaka , pies spory więc i wydalić ma co! Podchodzę i pytam ,mam nadzieję że sprzątnie pani to gó... ze środka ? po czym pani odpowiedziała SPIER......AJ SAM SE SPRZĄTNIJ JAK CI PRZESZKADZA !!!! to powodzenia temu który napisała jak ci przeszkadza to sprzątnij bo psy srały i sr... będą.Tak na marginesie ludzie też srają a jakoś nie sobie pod nogi i pod okna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś