Gość: iwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 14:04 Czy ktoś może mi doradzić gdzie i u kogo mogę usunąć znamię. Może laserowo? Co radzicie, czy ktoś w Ciechanowie miał już taki zabieg. A jeśli nie w Ciechanowie, to gdzie? Proszę o namiary. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona1 Re: usuwanie znanion IP: *.cnow.pl 19.07.11, 14:37 Nie powinno się usuwać znamion o tej porze roku (chyba,że unikasz słońca)najlepiej na wiosnę lub jesienią. Najpierw badanie dermatoskopem ( w Ciechanowie nie ma) bez tego chirurg ci nie usunie(byłam u dr Dybowskiego) a nawet poleci ,żeby to zrobił chirurg plastyk. Kriocentrum Otwock w cenniku masz ile kosztuje badanie,usuwanie chirurgicznie lub laserowo.Tyle mogę podpowiedzieć,bo sama planuje jesienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: usuwanie znanion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.11, 14:41 samo usunięcie znamion to pestka.należy wziąć pod uwagę jeszcze badanie próbek pod kątem obecnośći czerniaka w niektórych tworach.niestety wiem coś o tym bo moja żona przechodzi przez to i oparliśmy się w centrum onkologii w wa-wie (głupie znamie....wykryto w znamieniu czerniaka!!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: usuwanie znanion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 15:15 Ja usuwałam znamię niedawno (w poniedziałek miałam zdjęte szwy), w ciechanowskim szpitalu. Najpierw byłam u dermatologa (też w szpitalu) i dostałam skierowanie do poradni chirurgicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: usuwanie znanion IP: *.205.75.64.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.07.11, 16:00 dermatoskop ma dermatolog na żeromskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko Re: usuwanie znanion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 02:14 Kropeczko daj bliższe namiary tzn tel do pani/a dermatologa. A może wiesz czy robi zabieg u siebie na miejscu tzn na Żeromskiego. W szpitalu dobrze robią ale długo trwa tzn od momentu skierowania do wykonania zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: usuwanie znanion IP: *.play-internet.pl 21.07.11, 02:29 Chyba żartujesz,że w szpitalu długo się czeka.Ja tam poszłam,pokazałam skierowanie i sami dostosowali datę zabiegu do moich potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: usuwanie znanion IP: *.cnow.pl 19.07.11, 18:01 ja usuwałam u dr Stażyka (mąż dr Stażyk). Zabieg polegał na wypalaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: usuwanie znanion IP: *.play-internet.pl 21.07.11, 02:26 Idź do szpitala.Ja tam pierwszy raz usuwałam sobie znamię.Czekałam tydzień,zabieg robił mi przesympatyczny lekarz,była też pielęgniarka.Wszystko przebiegło bez komplikacji,nie mam żadnej blizny. Później zrobiłam sobie taki sam zabieg w prywatnej klinice w Warszawie i było to głupotą,bo nie dość,że zapłaciłam niemałe pieniądze to lekarz niesympatyczny,paprało się to kilka tygodni a później znamię znów ,,wyszło''. Naprawdę polecam szpital ciechanowski.Dobrze,fachowo i za darmoszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: usuwanie znanion IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 15:48 ja tak jak Asia robilam to w ciechanowskim szpitalu ale 4 lata temu, poszlam sobie do dermatologa do polikliniki ona dala mi skierowanie do chirurga i za tydz mialam zabieg.poszlam o godz 7 rano polozyli mnie na oddzial ale o 11 poszlam na sale operacyjna gdzie mi je wycinali (3 znamiona) i jeszcze tego samego dnia wyszlam. mialam znieczulenie miejscowe, nic nie bolalo, caly przepieg zabiegu komentowala pani doktor mowila mi co bedzie teraz roila itp, i mam ochote jeszcze isc wyciac kolejne znamiona, a oczywiscie po zabiegu znamiona byly wyslane na badania. polecam nasz szpital, za darmo i naprawde dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: usuwanie znanion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 18:18 Ja miałam tylko jedno znamię, więc nawet nie musiałam na oddziale leżeć. Cały zabieg odbył się w gabinecie chirurgii jednodniowej. Też miałam znieczulenie miejscowe i zupełnie nic nie czułam. Na wyniki badania czeka się około miesiąca. Ja swoje mam odebrać na początki sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś