Dodaj do ulubionych

"Stop jedynkom"

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 08:53
"Studenci i pracownicy uczelni namawiają, by w nadchodzących wyborach nie głosować na liderów list, informuje "Rzeczpospolita".

Uzasadniają to tym, że "jedynki" swoją pozycję zawdzięczają wpływom w partii, a nie rzeczywistym osiągnięciom w działalności społecznej."

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Akcja-przeciwko-jedynkom-na-listach-wyborczych,wid,13779005,wiadomosc_prasa.html
Obserwuj wątek
    • Gość: dr.huuk Re: "Stop jedynkom" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 12:29
      Donald odda swoją jedynkę Jarkowi.
      www.youtube.com/watch?v=7kgWHBqXUR0&feature=related
      • Gość: pięć Re: "Stop jedynkom" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 13:45
        bo na listach najlepsze są piątki
        • Gość: wybiórca Re: "Stop jedynkom" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 15:29
          Nic to nie da, gdyż ta ordynacja polega na tym, że siódemka, trójka, czwórka itd... zbiera głosy na partię i jeśli ta wejdzie do Sejmu to jedynki napewno też. A te trójki, czwórki itd... mogą sobie pojechać na Wiejską i obejrzeć Sejm z bliska. Dlatego taki bój o pierwsze miejsce stoczył Pan Kalisz.
          • Gość: hero Re: "Stop jedynkom" IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 22:25
            Tak jak piszesz było w poprzednim ustroju.
            Cała lista zbiera głosy i według tego oblicza się liczbę mandatów przypadających na daną listę.
            W tedy wchodzą z listy osoby, które zabrały najwięcej głosów. Może być taka sytuacja, że jedynka nie wejdzie a mandat zdobędzie np dziesiątka.
            • Gość: oczko Re: "Stop jedynkom" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 08:18
              Jestem za:) zwłaszcza jak widzę Rabczewskiego na 1 PJN zero intelektuane. Jechac na tyłku własnej córki to trochę za mało aby zostac posłem. Nie osmieszaj się gościu.
              • Gość: dr.huuk Re: "Stop jedynkom" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.11, 08:33
                Widzisz oczko głupszej dupy na tym forum nie ma jak ty.
                Jesteś tak piękna jak głupia ?
                • Gość: stop Re: "Stop jedynkom" IP: *.182.124.15.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.09.11, 14:32
                  Twoje chamstwo pszemmm juz nie jest smieszne. jest wkurw...jajace..
              • Gość: swój chłop Re: "Stop jedynkom" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 18:00
                Proszę mi tu Pszema nie obrażać , bo i jak ja czytam kretynkę oczko gdy pisze o kimś zero intelektualne i o jeżdzie na dupie córki to wiem jak głupie dziewuszysko na całej linii od a do z jest to oczko.
                Poproszę oczko o teksty Pana Rabczewskiego świadczące o jego debilzxmie,kretynizmie , głupocie.

Lepszy Rabczewski na jedynce w PJN niźli Julka w PO.
            • Gość: wybiórca Re: "Stop jedynkom" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 14:16
              Dzięki za sprostowanie. Jeśli jest tak jak piszesz, to sens w tej akcji jest i jestem za. Mam już dosyć "wiecznych polityków". Następni lepsi może nie będą, ale przynajmniej przez pewien czas nie będę musiał przełączać kanałów aby mnie zeszli z oczu.
              • Gość: Mimsy Re: "Stop jedynkom" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 16:23
                Też jestem "za". Co kiedykolwiek zrobiłi dla Ciechanowa Jasiński, Pitera, Pawlak.Gawkowski startuje pierwszy raz, ale jakoś nie wierzę takim młodym, którzy już po studiach stawiają na partyjne kariery. Dla mnie to cwaniactwo. Kołakowski i Sopliński nie pomogli w sprawie Polonii albo skrzyżowań z pętlą, więc na nich nie zagłosuję. Kołakowski na dodatek blokował rewitalizację zamku, więc szkodził miastu przy każdej okazji. Na Rabczewskiego nie zagłosuję, bo nie ma kwalifikacji na posła. Muszę kogoś wybrać, kogoś, kogo będę mogła szanować ale na pewno to nie będzie "jedynka".
    • Gość: zgredek Re: "Stop jedynkom" IP: *.multimo.pl 18.09.11, 17:38
      Glosuj bez strachu; spusc jedynke do piachu!!!!!!!!!!!!
      • Gość: jadwiga dobra akcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 00:20
        jedynki ostatnimi,to dobre,nawet bardzo.pomyśleć,że wszyscy możemy zagłosować na same nowe twarze,to by się narobiło,no i może jakiś czas można by nawet oglądać tv:):)Jestem za,głosujmy we wszystkich ugrupowaniach na nowych,a by się chłopcy zdziwili.....
        • Gość: Skorek Re: dobra akcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 16:04
          Akcja bez szans, a szkoda, szkoda, szkoda. Mam dość tych ludzi bez energii, bez wyrazu, charyzmy, bez pomysłów i siły przebicia. Apelować potrafią. Do zrzygu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka