Dodaj do ulubionych

zadaj pytanie staroście i prezydentowi

21.09.11, 09:14
Przygotowujemy się do wizyty zarówno u Pana starosty jak i Prezydenta
Oczywiście wątek główny to sprawa skrzyżowań przy okazji budowy tzw. pętli miejskiej
Nie chcielibyśmy się jednak ograniczyć tylko do tej kwestii (i nie mówię oczywiście o sprawie Polonii tylko)
Jeżeli chciałbyś zadać jakieś niewygodne pytania przedstawicielom władzy lokalnej możesz zgłosić to do nas
piszcie w tym wątku, za pomocą formularza w portalu 06-400.pl albo bezpośrednio na mail redakcja@06-400.pl

Zapraszamy
Obserwuj wątek
    • Gość: antyklerykał Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 11:53
      ja bym zadal pytanie panu miło(m)ściwie nam panującemu co do tej pory z tych super ważnych rzeczy w ramach pętli zrobił że sie teraz tak sraczkuje że coś się zatrzyma

pana starostę można zapytać czemu w wywiadzie ostatnim w superhiper tak często odwołuje sie do pieniędzy których na drogi z tytułu gruntów okolicznych nie dostaje
      bo albo sie pogubilem ale myślałem że przy każdej drodze leżą grunty gminne (wiejskie lub miejskie) i co to kur** ma do rzeczy

a obydwum można zadać pytanie "co dalej"
    • Gość: do ślepyh i głuhyh Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 12:39
      Nie bądżcie cudaki na szczudłach.

Zadne pytania ale wspólna debata face tu face jak na komisji śledczej w ramach konfrontacji świadków.
      Mamy już miejskiego śledczego dziennikarza Krzysztofa Kowalskiego, który chodził od Kajfasza do Annasza i wiele z tego nie wynikło
      Jeśli kłamią zobaczymy i usłyszmy jak to robią.
      • Gość: naiwny? ja zadaję, wy walczcie bym usłyszał odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 13:34
        > Nie bądżcie cudaki na szczudłach.
        taaak, zostawmy im dogadywanie między sobą to będzie więcej takich kłótni nie wiadomo o co
        > Zadne pytania ale wspólna debata face tu face jak na komisji śledczej w ramach
        > konfrontacji świadków.
        taka debata faktycznie coś by dała
        > Mamy już miejskiego śledczego dziennikarza Krzysztofa Kowalskiego, który chodzi
        > ł od Kajfasza do Annasza i wiele z tego nie wynikło
        no i tu nie wiesz co piszesz
        Krzysiu to miły chłop ale ostatnio u niego z obiektywizmem krucho
        jakby wychodząc od kajfasza szedł dalej to może bym Ci przyznał rację
        nie bardzo chce mi sie wierzyć że nie pisze na zapotrzebowanie
        > Jeśli kłamią zobaczymy i usłyszmy jak to robią.
        ja kłamstwo widzę już
        to że usiądą naprzeciw siebie to dla mnie nic nie zmieni
        ustalą protokół rozbieżności i znowu nic z tego nie wyniknie

ja jestem za gnębieniem pytaniami
        tylko umiejętnymi
        obawiam się że za 06-400 stoją leszczyki którzy w dziennikarskim fachu jeszcze niezbyt mocno siedzą i mogą najzwyczajniej w świecie nie podołać

żeby z takich starych wyg coś wycisnąć trzeba jednak doświadczenia, umiejętnego zadawania pytań

ja tam swoje wysłałem im, może pomogą
        życzę jak najlepiej bo takim uprawiającym politykę na swoich samorządowych poletkach jak obydwaj dyskutanci trzeba się w końcu dobrać do d***

a innym polecam tak jak ja, może nie do końca wierzę że coś z tego wyjdzie ale jak im nie dam szansy to kto mi przyniesie odpowiedź na moje pytania, bo KK z cała pewnością tego nie zrobi, dopóki rodzina chce mieć pracę :(
        • Gość: do ślepyh i głuhyh Re: ja zadaję, wy walczcie bym usłyszał odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 13:44
          Oczywiście kolejny nawiedzony.
          Zrozumiał co zrozumiał z tego co napisałem
          Potrzeba czegoś nowego a nie powielania starych schematów.
          • Gość: jacko Re: ja zadaję, wy walczcie bym usłyszał odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 14:22
            a według mnie koleś jesli nawet nie ma racji to mądrze mówi ;)
            • Gość: ciech Re: ja zadaję, wy walczcie bym usłyszał odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 15:30
              to ja dorzucę pytanie tu, aktywizując lokalną społeczność
              o kur**, jakie to śmieszne, jakbym mówił o aktywizacji bezrobotnych
              może to nawet i to samo u nas :P

Proponuję zapytać Pana starostę i Pana Prezydenta też gdzie sie przeprowadzają po zakończeniu kadencji, bo w mieście to raczej nie powinni zostawać
              • Gość: Zb Dlaczego starosta nie chce debaty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 16:43
                Pytam pana starostę, dlaczego nie chciał stanąc face to face z prezydentem w KRC. Na własne uszy słyszałem, jak dziennikarce na antenie odmówił. Prezydent chciał debaty, czego boi się starosta?
                • 06-400.pl Re: Dlaczego starosta nie chce debaty? 21.09.11, 17:47
                  Gość portalu: Zb napisał(a):

> Pytam pana starostę, dlaczego nie chciał stanąc face to face z prezydentem w K
                  > RC. Na własne uszy słyszałem, jak dziennikarce na antenie odmówił. Prezydent ch
                  > ciał debaty, czego boi się starosta?
                  my słuchamy i notujemy ;)
                  takich pytań zebrała się juz dobra gaść
                  czekamy na kolejne i dziekujemy za dotychczasowe
                  a staroste zapytamy, a jakże!
    • Gość: do ślepyh i głuhyh Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.11, 13:17
      Już mamy ciekawy wątek, że Morawski nie chce .
      Teraz czekamy na dementi rzecznik prasowej jak było :-))))))))))))))))))))))))))))))

Pytanie najważniejsze o kalkulację kosztów przejęcia tych dróg.
      Tu drążyłbym czy chodzi o pieniądze czy jakieś chore ambicje jednego z nich.

Czasami forma przedstawienia pewnej propozycji może urazić tak głęboko jak Rów Mariański
    • Gość: pytajnik Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.11, 10:07
      a kiedy te "wywiady" będziecie robić?
      bo prezydent na urlopie a starosta ma na głowie Radę powiatu w "paniedzielnik"
      swoją droga na Radzie Powiatu też niezły kocioł może być

a zadawać można pytania tylko tym dwóm czy Julii tez ?

• Gość: filozof Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 13:41
        Urlop prezydenta by pomóc w kampani wyborczej ?
        Może prezydent pojechał negocjować z inwestorami ?
        Jaka odpowiedz?
    • Gość: elvis Niech sami sobie zadadzą pytania. IP: *.cnow.pl 23.09.11, 10:13
      Najlepiej na antenie KRC.
      • Gość: krc Re: Niech sami sobie zadadzą pytania. IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.11, 10:58
        pewnie że najlepiej
        może nie koniecznie na antenie KRC bo mnie to radio drażni ale stanowczo oko w oko by było najlepiej
        tylko czy będą mieli na tyle odwagi?
        póki co niech pytają, może coś z tego wyniknie
    • bruum Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi 23.09.11, 12:37
      Ja bym obu panów zapytał jaki mają problem z pamięcią. Bo obydwaj zdają się nie pamiętać po co siedzą na swoich stołkach. Swoją drogą taka publiczna debata Prezydenta Miasta i Starosty Powiatowego to było by coś. A może by tak zorganizować to w jakiejś szkole czy w sali kinowej CKiSz. Tylko czy im odwagi wystarczy żeby stanąć oko w oko ze sobą i mieszkańcami? Wątpię.
      • Gość: f16 Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 14:29
        Irytuje mnie stawianie równości pomiędzy "oboma panami". Ktoś tu jest przecież powodem tych konfliktów, ktoś stawia veto, ktoś unika dyskusji, odrzuca apele o rozmowę czy publiczną debatę. I tym kimś na pewno nie jest prezydent.
        • Gość: peerel Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.11, 14:45
          > Irytuje mnie stawianie równości pomiędzy "oboma panami". Ktoś tu jest przecież
          > powodem tych konfliktów, ktoś stawia veto, ktoś unika dyskusji, odrzuca apele o
          > rozmowę czy publiczną debatę. I tym kimś na pewno nie jest prezydent.
          irytuje mnie stawianie równości między zdaniem własnym a obowiązkowym zdaniem dla ogółu. Ktoś tu przecież stara się być bezstronny. Chce pozwolić obydwu stronom na wyjawienie swoich racji. Ktoś tu się zatrzymał na etapie PRL-u. I czy aby tym kimś nie jest zamykający się na zdrowy rozsądek wyznawca prezydenta?
          • Gość: f16 Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 15:34
            Nie o wyznawanie chodzi, tylko o fakty. Prezydent CHCE debaty, starosta jej NIE CHCE. Więc nie poznasz "obu racji", ale nie dlatego, że obaj panowie tego nie chcą, tylko jeden. Który? Odpowiedz, jeśli jesteś zdolny do niezależnej myśli.
            • Gość: eunuch Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.11, 15:49
              > Nie o wyznawanie chodzi, tylko o fakty. Prezydent CHCE debaty, starosta jej NIE
              > CHCE. Więc nie poznasz "obu racji", ale nie dlatego, że obaj panowie tego nie
              > chcą, tylko jeden. Który? Odpowiedz, jeśli jesteś zdolny do niezależnej myśli.
              no to niech starosta powie dlaczego nie chce
              i masz kolejne pytanie
              notujesz?
        • Gość: the.web Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 14:56
          Nie mam pytań do żadnego z panów.
          • the.web Co za gnida 23.09.11, 22:49
            Powtorze: Co za gnida nie ma pojecia o netykiecie? Na normalnym forum bylby ban. Tu? Moze "czerwony kosz"?

Zejdz laskawie poteflonie z mojego nicka
            • Gość: the.web Re: Co za gnida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 08:13
              netykieta polega by nie uzywac słow
              gnida
              pateflonie a moze patafianie
              panie palancie
              zbanuj adminie mnie the.web
              • the.web Re: Co za gnida 24.09.11, 08:22
                Skoro pare wczesniejszych uwag, kierowanych w twoim kierunku, nie dotarlo do mozdzku, zszedlem na twoj poziom. Rozwielitki umyslowej.

PS. Adminem nie jestem. Bana popieram
              • Gość: nie Re: Co za gnida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 08:28
                > netykieta polega by nie uzywac słow
                > gnida
                > pateflonie a moze patafianie
                > panie palancie
                > zbanuj adminie mnie the.web

Buhahahah Odezwał się człeń mający netykietę w małym palcu. Chyba u nogi :))))))
      • Gość: asd Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 17:50
        "Swoją drogą taka publiczna debata Pr
        > ezydenta Miasta i Starosty Powiatowego to było by coś. A może by tak zorganizow
        > ać to w jakiejś szkole czy w sali kinowej CKiSz. Tylko czy im odwagi wystarczy
        > żeby stanąć oko w oko ze sobą i mieszkańcami? Wątpię."

W sali kinowej! Tylko kto poprowadzi taki cyrk? Innymi słowy kto się przebierze za Stańczyka?
        I pytanie dodatkowe, a w zasadzie propozycja:
        Zrobić bilety wstepu i kazdemu przy wejsciu na sale wreczac pomidora. Resztę zebranych środków przeznaczyć na wysłanie wymienionych aktorow gdzies na wakacje - do Czechosłowacji albo Korei płd.
        • Gość: JJ Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 17:57
          A ty będziesz prowadził inwestycje i z sukcesem rządził miastem. Ale smarkateria czasem się tu wypowiada. Tak sobie mały Jasio wyobraża pracę w samorządzie. Prezydent zapraszał starostę do debaty w radio, starosta powiedział, że nie widzi potrzeby. Na szczęście obie deklaracje padły publicznie, więc nie ma ściemy.
          • Gość: kk Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 21:53
            Jak reklamować się w radio to Pan Starosta nie ma problemu! A jak usiąść do mikrofonu to już strach???? Ja mam pytanie:
            Czy Starosta jest skłonny dokladać 50% do utrzymania i remontu "oddanych" ulic, tak jak obecnie zbiera z gmin haracze na remonty swoich dróg powiatowych? Ponieważ nie jest tajemicą, że ten wójt, który nie zadeklaruje wsparcia inwestycji może obecnie zapomieć o remoncie na jego terenie drogi powiatowej!
            • Gość: ciekawski Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.11, 08:29
              a ja bym się też zastanowił czy miasto jest takie święte
              z tego co pogrzebałem to przekazano miastu ostatnio całkiem ciekawe kąski
              wszystkie przekazane odcinki były gruntownie remontowane tuz przed przekazaniem
              może się miasto zmrowiło i nieodremontowanych nie chce

ja wam mówię, w tej całej sprawie jest drugie dno
              zastanowił bym się raczej czemu sie tak teraz miastu (czytaj: prezydentowi) spieszy z przekazywaniem tych skrzyżowań?
              czemu dopiero teraz się za to wziął?
              czemu od razu jak tylko padła odpowiedź odmowna to zamiast w te pędy do starosty i dyskutować to krzyczy we wszystkich mediach (nie)zaleznych że inwestycja zagrożona ba starosta się zgodzić nie chce?
              on coś ukrywa
              może umowa nie została jeszcze sprawdzona
              skoro nie mając zgody administrującego drogami podpisał wniosek o dotację to na jakiej podstawie, skoro zarządcą drogi nie jest?
              dla mnie to wszystko jest grubymi nićmi szyte

żeby nie było, to starosta tez nie święty
              nie wiem czemu nie chce nawet dyskutować publicznie?
              czy to tylko strach przed debatą czy najzwyczajniej w świecie nie ma argumentów które przekonały by opinię publiczną?
              a może czegoś nie może powiedzieć publicznie?
              Tylko po jakiego grzyba nie chce się spotkać nawet w 4 oczy?
              może jakaś odgórna dyspozycja by PSL mógł sobie ugrać kolejnego swojego na jakimś stołku albo pomoc platfusów w kampanii, która raczej przerżną?

z ogromną ciekawością czekam na rozwój wypadków, szczególnie na poniedziałkową Radę Powiatu a potem czwartkową Radę Miasta

A wy wszyscy - piszcie, dociekajcie
              ja chcę wiedzieć!
              • Gość: domino Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 09:06
                Na sesji prezydent powiedzial, że po odmowie napisał drugie pisma i po dwoch dniach otrzymal informację, że temat zamkniety i wtedy poprosil o spotkanie z zarządem ale starosta się nie zgodził aby rozmawiac z całym zarządem - to są slowa wypowiedziane na sesji rady miasta - protokoły do wglądu!
                • Gość: dociekliwy Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.11, 09:36
                  > Na sesji prezydent powiedzial, że po odmowie napisał drugie pisma i po dwoch dn
                  > iach otrzymal informację, że temat zamkniety i wtedy poprosil o spotkanie z zar
                  > ządem ale starosta się nie zgodził aby rozmawiac z całym zarządem - to są slowa
                  > wypowiedziane na sesji rady miasta - protokoły do wglądu!
                  z całym zarządem czy z tymi co się nie zgadzają?
                  bo to robi (delikatną ale zawsze) różnice
        • bruum Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi 23.09.11, 22:11
          No problem, mogę robić za Stańczyka.
          • Gość: asd Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 00:16
            Wybacz ale Pan JJ za "smarkacza" dostaje tą rolę. Wszak jak już pomidory będą latać to i jemu się może dostanie :D

A tak zamykając wypowiedz:
            "Politycy wszędzie są tacy sami. Obiecują zbudować most nawet tam, gdzie nie ma rzeki." - Nikita Chruszczow
    • Gość: Don Re: zadaj pytanie staroście i prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 22:29
      Czy to prawda,że starosta będzie bratu pana prezydenta remontował drogi na Krubinie, by developer Andrzej mógł pochwalic się dogodnym dojazdem ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka