IP: *.centertel.pl 13.10.11, 09:08
witam chciałam uzyskac informacje na temat działalności TPD -czym się dokładnie zajmują? słyszałam że potrzebujacym rozdają także zywnoś. czy to prawda i jaką jeszcze pomoc mozna od nich otrzyma?
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: TPD IP: *.range86-178.btcentralplus.com 13.10.11, 11:03
      Nie tylko żywność, dają również ubrania, pościel, kosmetyki, tym co nie mają mogą nawet podarować tv. Jeżeli masz stare meble, składasz wniosek i po ok miesiącu meblują mieszkanie. Jak nie masz samochodu, to wysyłają taxi, zeby woziła dzieciaki do szkoły, Ciebie na zakupy. Organizacja godna polecenia, szkoda tylko, że nie mają strony internetowej, ale przy takiej pomocy rodzinie kto by zawracał sobie głowę jakąś stroną...
      Pracy niestety nie znajdują:(, ale jak krucho z kasą, to wypłacają zasiłki, ok 700zł na osobę w rodzinie...
      • Gość: Mirka Re: TPD IP: 31.61.30.* 13.10.11, 13:21
        tak dobrze to nawet sama pani prezes nie ma!! bida, smród i obłuda. po prostu super instytucja!! smiechu warte - starałam sie tylko o zywnośc na święta i z kwitkiem zostałam odprawiona (panienki tam zatrudnione tylko się hihrały) a tym co daja to jesli jakiś ochłap zostanie. tam pomoc idzie tylko dla swoich a naprawdę potrzebujacy dla nich sie nie liczą
    • Gość: TATA to rozumiem IP: 88.220.104.* 13.10.11, 11:17
      To ja zamówię play stattion dla dziecka , rolki i ze środkó żywności HAMBURGERA - LUDZIE POWAGI zadanie tego jest inne na o wiele wyższym pozimie intelektualnym , mam nadzieję że centrum to odniuesie wiele sukcesów.
      • Gość: ... Re: to rozumiem IP: *.range86-178.btcentralplus.com 13.10.11, 11:22
        Oczywiście miałeś na myśli poziom intelektualny założycielki wątku....
        • Gość: Marek Re: to rozumiem IP: 31.61.3.* 13.10.11, 13:51
          a co to się ma do poziomu inteligiencji pani chcacej uzyskac informacje o tej placówce - kobieta ewidentnie szuka pomocy a ktoś tu szydzi - czyż by ktos tu podszywał się pod kogoś z pracowników?
          • Gość: ... Re: to rozumiem IP: *.range86-178.btcentralplus.com 13.10.11, 14:29
            "Ta Pani" ma dostęp do internetu skoro napisała na forum, pisać jak widać też umie...
            Wpisać w googla "tpd" już się nie chciało..., czy nie przyszło do głowy, czy co..?? Namiary na stronie TPD są podane, można zadzwonić, pojechać i dowiedzieć się wszystkiego u źródła, a nie robić z siebie sierotę na forum. Pod nikogo się nie podszywam, używam tej części ciała nazywanej mózgiem... I nie wyskakiwać mi tu z jakimś jadem czy innym szyderstwem, bo to nie to, to najzwyklejszy i niezawodny zdrowy rozsądek...
            • Gość: W.W Re: to rozumiem IP: *.centertel.pl 24.02.12, 08:54
              oj tak w szczególności u was, mam już was po dziurki w nosie
      • Gość: Anna Re: to rozumiem IP: 31.61.3.* 13.10.11, 13:53
        A JA poproszę tylko łyżeczke cukru - doczekam się?
        • Gość: ania Re: to rozumiem IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.11, 20:19
          tpd jest dla dzieci przewlekle chorych
          • lemurlab Re: to rozumiem 13.10.11, 23:38
            Gość portalu: ania napisał(a):

> tpd jest dla dzieci przewlekle chorych

aaaaa dobre..... dawno się tak nie uśmiałam...
            • Gość: Dziadek Re: to rozumiem IP: *.centertel.pl 18.10.11, 08:31
              dla dzieci moze i tak ale co się tam dzieje w środku? wystarczy przejśc chodnikiem obok aby usłyszec PRZERAŹLIWY KRZYK DZIECI
          • Gość: Wacek Re: to rozumiem IP: *.centertel.pl 18.10.11, 09:41
            dla dzieci? naprawdę? - nic na to nie wskazuje. To chyba jakaś zakamuflowana działalnosc mająca na celu prywatne korzyści. dostaje od nich żywnosc wystarczy posłuchac tematów poruszanych przez ludzi stojacych w kolejce co maja o nich do powiedzenia. na dodatek warunki jej przechowywania sa skandaliczne dziwie się ze SANEPID jeszcze nic z tym nie zrobił
            • Gość: Marianna Re: to rozumiem IP: *.centertel.pl 21.10.11, 17:12
              to to prawda nawet jedna z pań wydających żywnosc nie kryła że szambo tam wybija- zrezygnowałam z ich POMOCY natychmiast
              • Gość: JJ Słów mi brak na takie podłe wpisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 18:46
                Takim jak wy nic nie powinni dawać. Ci ludzie działają społecznie -rozumiecie, co to słowo znaczy? Chodzi ta Paprocka z TPD od lat (dłużej niż żyjecie, bo to strasza kobieta już) po sponsorach, prosi, parę tysięcy dostanie z urzędu miasta, trochę z banku spółdzielczego, od przedsiębiorców. Przywiozą żywność z banku żywności, rozdają za darmo i jaka za to wdzięczność?!!! Obelgi i donosy.
                Dzieci krzyczą, bo tam do świetlicy przychodzą autystyczne dzieci - wiesz, co to znaczy, jak trudno z nimi pracować, uspokoić je?!
                Niedobrze mi się robi, jak czytam albo słucham takich ... słów mi brak.
                • Gość: Ciechanowianin Też jestem tego zdania i Słów mi brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 18:51
                  Jak to? Przecież taka hołota ciechanowska zawsze się znajdzie. Pani Paprocka działa cudownie od lat i chwała Jej za to. Proszę się nie przejmować.
                  • Gość: segundo Re: Też jestem tego zdania i Słów mi brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 22:38
                    po przeczytani założyłem nowy wątek. wklejam swój wpis.
                    >chyba pierwszy raz zaczynam nowy wątek, ale jestem tak zbulwersowany wpisami w wątkach o Towarzystwie Przyjaciół Dzieci i o banku żywności, że nie wytrzymałem. zawiść, podejrzenia, zarzuty ile ktoś na tym zarobił ...
                    liudzie, jak plujecie na polityków od lewa do prawa -trudno, są różni, intencje różne, emocje grają w narodzie, który jest głęboko podzielony. często jesteście niesprawiedliwi, ale politycy są skazani na taki los, muszą mieć grubszą skórę.
                    za to jak zaczynacie pluć na organizacje pozarządowe, to znaczy, że z wami jest coś nie halo, że coś wam duszę do cna zżarło. jak ma być dobrze w naszym mieście, jak ma takich mieszkańców? zadajcie sobie pytanie, co sami zrobiliście dla innych, bo osądzać to potrafi każdy leń, głąb, nieuk, cham, podlec, łąjdak -długo mogę tak wyliczać.
                    nie chce mi się z wami gadać<
                    • Gość: XXX Re: Też jestem tego zdania i Słów mi brak IP: *.play-internet.pl 22.10.11, 00:50
                      mieszkam w pobliżu TPD i napiszę tak,hałasy jakie z tamtąd dochodzą to normalne piski,i krzyki bawiących się dzieciaków-dodam dzieci często autystycznych,o szczególnym sposobie zachowania,jednakże nie ma specjalnej różnicy w ich zachowaniu od zachowania bąbli z pobliskiego przedszkola,co do działalności tej organizacji to jeśli ktoś uważa ,że działa nieprawidłowo to powinien to zgłosić do sanepidu,i odpowiednich placówek tak aby nikomu krzywda się nie stała,i powinien sam działać i zacząć coś robić w tym kierunku-aby potrzebującym pomóc ,a nie tylko obsmarowywać kogoś na forum.
                      • Gość: Anka Re: Też jestem tego zdania i Słów mi brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 12:53
                        Jak dobrze, że są w Ciechanowie jeszcze tacy ludzie jak JJ, Ciechanowianin, segundo i XXX. Inaczej bym straciła wiarę w ludzi po przeczytaniu kilku wczesniejszych wpisów. Szanuję to, co robi TPD i inne organizacje i odkąd jest taka możliwość przekazuję im 1% podatku przy rocznym rozliczeniu. Pozdrawiam przyzwoitych ciechanowian, nie jest nas mało, tylko to forum bywa czasem zgniłe.
                    • Gość: Ja Re: Też jestem tego zdania i Słów mi brak IP: 31.61.44.* 25.10.11, 09:48
                      a mnie z tobom jak tam nie byles z dzieckiem to nie wisz co tamuj sie dzieje
                • Gość: Matiiiiiiii Re: Słów mi brak na takie podłe wpisy IP: 31.61.44.* 25.10.11, 09:43
                  chodzi i prosi a co z tego wynika? co się dzieje z tymi darami? - torby pracownikom się obrywają jak z pracy wychodzą, I TAK DZISIAJ SIĘ NAZYWA POMOC SPOŁECZNA
                  • Gość: Zuzka Re: Słów mi brak na takie podłe wpisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 17:27
                    Dwa wpisy sądząc po ip tej samej osoby i oba żenujące. Nie sądź innych po sobie. Stowarzyszenie każde musi się rozliczyć z dotacji co do grosza, to jest kontrolowane. Masz dowody na nieuczciwość to udaj się na komendę policji, a nie psujesz kudziom opinię. Wstyd mi za takich jak ty.
                    • Gość: Marianna Re: Słów mi brak na takie podłe wpisy IP: *.centertel.pl 02.12.11, 08:45
                      a co to jest ip?
                      • Gość: Ala Re: Słów mi brak na takie podłe wpisy IP: *.centertel.pl 10.02.12, 12:17
                        nie wiesz co to jest IP? w wydaniu TPD tp - Impertynencja i Plugastwo
                  • Gość: oczko Re: Słów mi brak na takie podłe wpisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 22:39
                    Matiiiiii ale jesteś wredny/na . Jak śmiesz osądzać ludzi pracujących społecznie. Leniu śmierdzacy rusz dupę zrób coś dla innych a nie osądzasz bezpodstawnie. Oczerniasz tych którym winien jesteś szacunek za ich serce, poświęcenie bezinteresowne. Sam jesteś złodziej więc uważasz że inni też kradną. Mnie w życiu by nie przyszło do głowy aby oczernić kogoś na podstawie tego, że ma w ręku torbę wychodzac z pracy. Jesteś zwykły cham i prostak. Powinieneś przeprosić tu na forum ludzi pracujacych w TPD .
                  • Gość: Michalinka Re: Słów mi brak na takie podłe wpisy IP: *.centertel.pl 26.10.11, 13:43
                    to takich organizacji pozytku publicznego jest jeszcze wiecej w ciechanowie? znacie jakies
                    • beauty.andrzej Re: Słów mi brak na takie podłe wpisy 11.02.12, 08:19
                      No cóż, w Polsce, jak ktoś chce zrobić coś dobrego dla społeczności, musi się liczyć z tym, że zostanie obszczekany albo nawet pogryziony. Zawsze się znajdą tacy, którym coś nie będzie odpowiadało. A może ci, którzy tak opluwają TPD, sami wezmą się za robotę? Niech założą fundację, która - według nich - będzie skuteczniej działała na rzecz dzieci lub innych potrzebujących, w której nie będzie przekrętów i kumoterstwa. Niech znajdą sponsorów, współpracowników, którzy "za friko" będą poświęcać swój wolny czas, kradnąc go jednocześnie własnej rodzinie... Nie mówię, że w TPD jest idealnie, nie znam zresztą sytuacji. Wiem natomiast, że każda oddolna inicjatywa, mająca na celu dodatkową, poza oferowaną przez instytucje rządowe, pomoc jest na wagę złota. A patologiczne sytuacje zdarzają się wszędzie i jeżeli ktoś je widzi, to może sam by się włączył w działalność i wtedy starał się je eliminować, a nie opluwał publicznie ludzi, którzy chcą zrobić coś dobrego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka