Dodaj do ulubionych

Pierdziulę

20.03.13, 21:07
Pierdziulę panią Zimę!!!
Rozpoczęłam dziś kalendarzową wiosnę, bo sadzonki przyszły o tydzień za wcześnie. Pomyslałam, że to dobry pomysł aby pozaklinać wiosnę :D
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/dh/rh/u2jn/6bzTPd5RnPFasgSI9X.jpg
Obserwuj wątek
    • lellapolella Re: Pierdziulę 20.03.13, 21:11
      Edzia, kocham cię:)))
      • edziakrys Re: Pierdziulę 20.03.13, 21:12
        Dzięki Lella! Do usług :))
    • lampka_witoszowska Re: Pierdziulę 20.03.13, 21:55
      auto schowałam do garażu - znak, że wiosna idzie i śnieg ma mi juz nie napadać, bo nei wyjadę na ulicę z zakrętem, wąską bramą i pod górkę
      no
      • se_nka0 Re: Pierdziulę 21.03.13, 07:41
        Zaklinaj Edzia, zaklinaj. Jak widzę - masz gdzie - i jest to sielski widok :)
        • yoma Re: Pierdziulę 21.03.13, 08:54
          Dodaje otuchy, nie?
          • edziakrys Re: Pierdziulę 21.03.13, 08:59
            Jeszcze mam gdzie :) To jest moje biuro, do połowy wyszpachlowane, bo ze względu na pogodę i niemożność przeniesienia sie do tunelu pracę trzeba było wstrzymać :) Jeszcze górną łazienkę musze zaadoptować. Ciekawe jak rodzina to przyjmie ;)
            • yoma Re: Pierdziulę 21.03.13, 09:31
              Coś tam Czapek pisał o nietolerancyjnych rodzinach, które się upierają, że schody są do chodzenia, a piwnica do trzymania węgla :)
              • lellapolella Re: Pierdziulę 21.03.13, 10:57
                A ja w końcu nieodwracalnie zajęłam pokój Młodego, przeprowadził się do mniejszego;)
                • asta6265 Re: Pierdziulę 21.03.13, 13:38
                  Ale piękne - Edzia to pelasie? - gdzie kupiłaś?
                  • edziakrys Re: Pierdziulę 21.03.13, 14:03
                    Ano, pelasie i calocephalus. Zamówiłam w styczniu w hurtowni z firmy Plantpol. Sama jestem zaskoczona ich jakością. Za tak smieszne pieniądze super sadzonka i to w jakiej ilości! :) Byłam kiedyś u nich we wrześniu na drzwiach otwatych - ISTNE SZALEŃSTWO!!!
                    • asta6265 Re: Pierdziulę 21.03.13, 15:02
                      Śliczniusie są.
                    • imbirova Re: Pierdziulę 21.03.13, 20:23
                      Piekne mają te pelargonie. Ja w zeszlym roku kupiłam różnaną Appleblossom z fuksjany i jestem rozczarowana proporcją "zielonego" w stosunku do kwiatów. Na niekorzyść tych ostatnich oczywiście. Do tego mam wrażenie, że zbyt szybko przekwitają. Myślałam, że to niezbyt dopracowany nowy wynalazek, ale doczytałam, że była ulubioną odmianą królowej Wiktorii. W tym roku zamówiłam kolejnych kilka odmian z tego samego miejsca, ale te z Plantpolu wyglądają pięknie. Jakie odmiany kupiłaś, Edziu?
                      • edziakrys Re: Pierdziulę 21.03.13, 22:22
                        Anthony
                        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/dh/rh/u2jn/MqTFqsOzts52wBYz7X.jpg

Bergapalis
                        fotoforum.gazeta.pl/photo/4/dh/rh/u2jn/MqTFqsOzts52wBYz7X.jpg
                        Są sprawdzone i niezawodne.
                        W ubiegłym roku moja 92letnia babcia miała tak piękne Bergapalis, że aż oczka wszyskim na wierzch wychodzili, ze mną włącznie :)
                        Rozmawiałam z zaprzyjaźnionym producentem rabatówki, zanim zamówiłam swoją i on mi powiedział, żeby wybrać odmiany standardowe, nie mieszańce, bo z tymi drugimi czasem zachodu dużo a efekt kiepski. Te sadzonki w 20-30% mają paki kwiatowe; aż szkoda ich urywać...
                        • edziakrys Re: Pierdziulę 21.03.13, 22:23
                          Miało być tak:
                          Bergapalis
                          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/dh/rh/u2jn/MqTFqsOzts52wBYz7X.jpg
                          • edziakrys Re: Pierdziulę 21.03.13, 22:30
                            Nie chciał mi świnia skopiować!!! Czas na nowy laptok!!!
                            Ta czerwona to Anthony, a Bergapalis jest łososiowa.
                            Próbuję jeszcze raz

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/dh/rh/u2jn/4i48kBAmWmPeWumy7X.jpg
                            • imbirova Re: Pierdziulę 22.03.13, 10:25
                              Piękne! Właśnie takie pelargonie widziałam po wsiach kwitnące jak wściekłe, a ja zostałam jak głupia ze swoim Applebossom. I do tego za poważną kasę. Mam nadzieję, że może w tym roku się poprawi. Jak nie, to wywalam wszystko i kupuję te łososiowe.
                              • dorkasz1 Re: Pierdziulę 22.03.13, 11:07
                                A mnie się ten czerwony Antek podoba jak nie wiem co. W tym roku mam 9 sadzonek, które sobie zrobiłam z nasion. Póki co, ładne są bardzo, zobaczymy co będzie dalej. Jak wyjdzie może coś ciekawego, to zostawię na przezimowanie, a jak nie, to też kupię jakieś odmianowe. Antek cudo!
                                • lellapolella Re: Pierdziulę 22.03.13, 11:28
                                  Ten Bergapalis śliczny, ma takie urokliwe listki... Lubię takie listki kolorowe, bodziszkowe takie:))
                                  • leloop Re: Pierdziulę 22.03.13, 11:55
                                    obydwie piękne :)
                                    uwielbiam te staropiernickie pelargonie z wściekle czerwonym kulami, tymi łososiowymi tez.wogle mi nie robią te nowomodne zwisające. moi rodzice latami mieli na balkonie takie kule, ojciec co roku robił sadzonki z odnóżek. to był najpiękniejszy balkon w bloku :)
    • hesperia1 Re: Pierdziulę 22.03.13, 12:16
      Widać Edzia że jak już pierdziulisz to na całego i całym sercem wierzę że zimę przegonisz:)
      • edziakrys Re: Pierdziulę 22.03.13, 13:13
        A pierdziulę ile wlezie! Pikuję pomidory!!! Tylko dzisiaj muszę je na noc do domu przytargać. No chyba że się forecast zmieni przez moje zaklinanie ;)

Ja też mam nadzieję, że moje będą takie ładne jak na obrazku :)
        • lellapolella Re: Pierdziulę 22.03.13, 13:48
          Edzia, a gdzie pikujesz, w foliaku? Ja się na jutro zaplanowałam i próbuję to jakoś logistycznie ogarnąć przy tej wściekłej pogodzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka