Dodaj do ulubionych

Dentysta dla dwulatka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 07:41
Witam,
chciałam się dowiedzieć czy w Ciechanowie jest jakiś dobry dentysta, do którego bez obaw mozna zaprowadzić 2,5-latka. Chodzi głównie o przegląd i późniejsze zadbanie o ząbki (nie chcę zmieniać co chwila dentysty; wolę, żeby synek miał kontakt z jednym). Niestety nie słyszałam o żadnym dentyście dziecięcym w Ciechanowie - zostaje mi Warszawa?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Dentysta dla dwulatka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.11, 07:54
      Świetna jest dentystka w Świeczach pani Anuszewska, młoda kobitka z podejściem do dzieci, moje dziecko straszenie się bało a przy wyrwaniu nawet się nie spostrzeg, jedyny minus to dojazd, ale dzieki niej dzieci nie boją się wizyt.
      • Gość: ja Re: Dentysta dla dwulatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 09:24
        chyba chodzilo o świercze a nie świecze?
    • Gość: Ala Re: Dentysta dla dwulatka IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.11, 09:09
      Polecam panią Magdalenę Soplińską.
      bardzo dobra i ma super podejście do dzieci.
      • Gość: mama Re: Dentysta dla dwulatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 23:45
        Gdzie przyjmuje ta Pani?
    • Gość: emma Re: Dentysta dla dwulatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 14:42
      Znajomi zachwalają panią Fednik na ul. Widnej ale my narazie nie korzystaliśmy z jej usług bo nie było takiej potrzeby :)
      • Gość: Mama malucha Re: Dentysta dla dwulatka IP: *.xdsl.centertel.pl 17.10.11, 14:49
        Ja polecam w Eskulapie.Dzieci tam są przyjmowane na NFZ.Chodzę tam z synkiem.
        • Gość: mama Re: Dentysta dla dwulatka IP: 79.162.224.* 17.10.11, 15:11
          Dla maluszków super jest dentystka na małgorzackiej, cały czas rozmawia z dzieckiem,pokazuje narzedzia, tłumaczy co robi ale w tak zabawny sposób, że dzieci wychodzą zadowolone i radosne, ponadto ma kolorowe bląby itp, polecam
          • Gość: M Re: Dentysta dla dwulatka IP: 213.199.253.* 17.10.11, 16:02
            ale która na Małgorzckiej? Jest ich kilka
            • Gość: . Re: Dentysta dla dwulatka IP: *.play-internet.pl 17.10.11, 16:04
              Pewnie Marta Zjadewicz.
              Bawią mnie jednak rodzice,którzy myślą,że stomatolog będzie traktował ich pociechę jak króla.Zero szacunku do czyjejś pracy.Pewnie zaraz któraś z młodych matek pożyczy mi bezpłodności,ale to norma w tej grupie społecznej ;)
              • Gość: Mama malucha Re: Dentysta dla dwulatka IP: *.xdsl.centertel.pl 17.10.11, 22:15
                No właśnie w Eskulapie mój synek mógł zwiedzić gabinet dotykać narzędzia obejrzeć je.Na koniec dostał naklejkę.Dodam jest autystykiem.
                • Gość: z Aleksy Re: Dentysta dla dwulatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 22:38
                  Byłem z 5-latkiem w Eskulapie i było naprawdę ok. Najważniejsze to nie puszczać wcześniej tekstów typu: nie bój się, nie będzie bolało, bądź dzielny/a itp. Idź jak do sklepu po buty, zero emocji i sensacji, to dzieciak się nie nastawi na coś extremalnego i nie najeży z góry.
                  • Gość: mama Re: Dentysta dla dwulatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 22:53
                    Nigdy go nie nastawiam na jakieś extremum. Zwykle tłumaczę co i jak, a jego to bardzo ciekawi. I tyle. Sam wbiega do gabinetu lekarza i już od progu mówi co go boli ;-)
                    Co do przykładu z butami, to akurat w naszym przypadku nietrafiony, bo mały nie lubi nowych butów :-))))) No chyba, ze są z samochodami lub samolotami :)
                    • Gość: z Aleksy Re: Dentysta dla dwulatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 23:05
                      O tym nie pomyślałem, ale dzieciaki są mądrzejsze od dorosłych i wolą stare wygodne buty :) Powodzenia u dentysty, bo pewnie ty będziesz bardziej spięta :)
                      • Gość: mama Re: Dentysta dla dwulatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 23:49
                        Pewnie tak ;-)
                        Ale po serii przeróżnych badań, którym były poddawane moje maluchy, nauczyłam się trzymać nerwy na wodzy i dodawać maluchom odwagi. Działa to na tyle, ze lekarze są zadziwieni, jak tak małe dzieci mogą znieść spokojnie badania :D Nie mówiąc już o szoku rodziny i znajomych, że synek tak ładnie przyjmuje leki (wystarczy mu powiedzieć o witaminkach, a już biegnie z uśmiechem) :-)))) Chyba powinnam być aktorką ;-))))
              • Gość: mama Re: Dentysta dla dwulatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 23:44
                Jakoś nie zauważyłam, żeby ktokolwiek Cię tu obrażał.
                Nie chcę by dentysta traktował mojego syna jak króla, ale chcę by mały miał możliwość obejrzenia sprzętów, dotknięcia ich i "zaprzyjaźnienia się" ze stomatologiem. Nie każę przecież dentyście wychwalać mojego synka pod niebiosa, całować śladów po jego stopach, etc. :) Proszę jedynie o odrobinę uwagi, to chyba niezbyt wiele?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka