Gość: Nowicjusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 09:49 Witam:) Czy jest w ciechanowie jakis sklep z modelami samolotów do sklejania i z akcesoriami do tego typu rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ktosik Re: Modele samolotów IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.11, 10:36 kiedyś było w miejscu gdzie jest teraz cropp. mowilo sie tzw. "harcerz" Modele kupisz w sigmie no i nie wiem czy jest sklep z zabawkami na warszawskiej nadal jesli tak to tam tez. Ale poza samymi modelami nic innego nie ma. w tym sklepie co teraz cropp jest byly kleje, kalkomanie, farby, pedzelki, pilniki, szczypce, skalpele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowicjusz Re: Modele samolotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 10:51 W sigmie nie ma bo szukalem:P Chyba ze jestem niedowidzacy:) No niestety to ostatnio coraz mniej popularne wiec i sklepy zamykaja eh..;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: Modele samolotów IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.11, 11:08 Interesują Cię kartonówki plastiki czy redukcyjne (RC) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowicjusz Re: Modele samolotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 12:01 A o co chodzi w tych RC?:> Ja myslalem o plastikach raczej:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosik Re: Modele samolotów IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.11, 12:54 rc zdalnei sterowane. W sigmie na kiliskiego czy tam kicinskiego, nie pamietam nazwy. tam sa napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowicjusz Re: Modele samolotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 13:00 Aa w tamtej:P Zapomnialem juz o jej istnieniu:) Dzieki, dzis sie tam przejde i zobacze:) A jaki klej i jakie narzedzia polecasz zeby rozpoczac zabawe z tym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosik Re: Modele samolotów IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.11, 13:11 powiem tak, nie skladalem modeli z 10 lat. Ale sprzet najlepszy, to cążki do paznokci do wycinania elementow i pilnik do paznokci do zeszlifowania tego plastiku co laczy je. Klej co jest w zestawie powinien starczyc, jak nie to ew. kropelka ale to juz szybko trzeba laczyc ze soba elementy i klej nakladac np szpilką. Do amatorskiej zabawy powinno starczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Modele samolotów IP: *.tktelekom.pl 29.12.11, 13:34 W Ciechanowie nie znajdziesz modeli. W Sigmie jest tylko chińska tandeta. Polceam Allegro albo liczne sklepy modelarskie rozsiane po całym internecie ;) Kupisz tam też potrzebne narzędzia i materiały. Pilniki iglaki, cążki, drobny papier ścierny kupisz w Fanarze, szpachlówkę (koniecznie potrzebna w modelarstwie!) oraz farbę podkładową w sprayu kupisz w Mrówce. Klej modelarski, farby, pędzle, dobre szczypce - tylko internet albo wizyta w stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: Modele samolotów IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.11, 14:16 możesz kleić też kartonówki taniej i chyba więcej frajdy kupisz je w kiosku ruchu albo można wydrukować z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
walpurga Re: Modele samolotów 29.12.11, 14:18 poszukaj w internecie. kilka dni temu na moja prosbe zamowiono dlutka do linorytu. odbiorca zachwycony. wszystko w necie do znalezienia. walpurga Odpowiedz Link Zgłoś