Dodaj do ulubionych

Brawo hakerzy

22.01.12, 11:27
Politycy i finansiści próbują nas pozbawić ostatniego niezależnego środka komunikacji masowej. Dobrze, że są osoby, które próbują temu przeciwdziałać. Zablokowanie stron Sejmu, Prezydenta i Rządu to świetny pomysł, nie przynosi wymiernych szkód, a daje sygnał, że tak łatwo im nie pódzie. Tak trzymać, Anonimowi
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Brawo hakerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 11:38
      Jak o nich pierwszy raz uslyszalem to nie bardzo mi sie podobalo to co robia lecz teraz widze ze taka grupa jest potrzebna.. Niestety rzadzacy swiatem zaczeli sobie za duzo pozwalac.. Cos czuje ze niedlugo powstawnie wiecej podobnych grup nie tylko dzialajacych w internecie..
      • Gość: Ktosik Re: Brawo hakerzy IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.12, 11:46
        Anonymous to grupa, ktora zrzesza jedne z wiekszych umysłów w dziedzinie informatyki. Są to ludzie, którzy potrafią wkraść się nawet na strony FBI i innych rządowych stron USA. Wg. mnie takie panstwo ktore chroni prezydenta kordonami policji ma tez dobrych informatykow. Niestety Anonymous są lepsi. W glownej merze są to samouki. Wprowadzenie tego ACTA w dobie dzisiejszego kryzysu pogrąży swiat jeszcze bardziej. Zaczną upadać firmy i instytucje. Ludzie zrazeni ta sytuacja ogranicza swoj kontakt z internetem. To jest jeden wielki strzal samobojczy. Dlatego popieram takie akcje. Premier mowi ze zablokowanie stron to wina ich popularnosci. Ludzie chetne wchodzą a serwery nie wytrzymuja. Jest to nieprawda. Komunikaty przed zablokowaniem nie są standardowa trescia gdy serwer nie daje rady. Jest to po prostu medialna obrona. Fakt jest taki, ze anonymous zawoływało ludzi do wysylania formularzy itp na serwery .gov. Gdy serwery słabły powstawały luki, których oni uzywali.

Jesli sie nie myle Polska ma jednych z lepszych hakerów wsrod Anonymous.
        • Gość: belfer Re: Brawo hakerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 12:31
          bronię wolności w necie, chociaz anonimowe chamstwo mnie mierzi. internet dal nam wolność słowa, tylko szkoda, że tak mało ludzi umie z tego korzystać nie krzywdząc innych :( pełno tu psycholi i frustratów ziejących nienawiścią do wszystkich, z którymi sie nie zgadzają albo którzy odniesli sukces.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka