Dodaj do ulubionych

I co Wardziński ? Odpisał ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 15:32
Ciechanów 30.12.2011

Pan
Waldemar Wardziński
Prezydent Miasta
Ciechanów

LIST OTWARTY

Panie Prezydencie!

Jestem właścicielem i redaktorem naczelnym Niezależnego Tygodnika Informacyjnego "Goniec ciechanowski.pl". Jest to pismo o charakterze interwencyjnym uważam, że w naszym lokalnym światku jest jeszcze wiele rzeczy, które trzeba zmienić, żeby doprowadzić ten światek do "normalności". Jednym z najbardziej istotnych problemów jest kumoterstwo, wszechobecne w elitach władzy bez względu na opcje polityczne reprezentowane przez jej członków. I właśnie w tej sprawie otrzymałem niepokojące sygnały dotyczące TBS-u i Jego Prezesa, Pana Bochni. Kilka miesięcy temu umówiłem się z Panem Bochnią na rozmowę mającą dotyczyć niespełnionych obietnic wobec jednej z młodych mieszkanek Ciechanowa oraz nieprawidłowości zgłaszanych przez naszych czytelników w sprawie funkcjonowania wspólnot mieszkaniowych administrowanych przez TBS. Moim zdaniem i pozwolę sobie nie zgodzić się z kuriozalnym wyrokiem NSA w tej sprawie, w czym jestem zgodny z opinią wielu prawników TBS nie ma prawa administrować wspólnotami mieszkaniowymi, a dominująca pozycja Spółki w tym zakresie pozbawia członków wspólnot prawa do decydowania o swojej własności.
Ale wracając do spotkania z Panem Prezesem. Tuż przed spotkaniem ze mną Pana Prezesa odwiedził człowiek, który miał pewien udział w negocjacjach wspomnianej przeze mnie mieszkanki z TBS i popierał ją w tych działaniach, ale po rozstaniu się owej Pani ze swoim pasierbem postanowił jej porzucać trochę kłód pod nogi.
Gdy ja wszedłem do Pana Bochni i poprosiłem o zgodę na nagrywanie naszej rozmowy, jeszcze przed zadaniem pierwszego pytania Pan Prezes zaproponował, abym przesłał mu pytania na piśmie pocztą elektroniczną. Oczywiście zrobiłem to i pytania wysłałem jeszcze tego samego dnia, ale zamiast odpowiedzi otrzymałem żądanie przedstawienia wpisu do rejestru sądowego, ze wszystkimi szczegółami oczywiście, nawet tymi nie wymaganymi przez prawo prasowe (np. ISSN). Przesłałem skan tego wpisu i od tego czasu po stronie Pana Bochni zapadło głuche milczenie. Przypomniałem się więc Panu Prezesowi na łamach swojego portalu i zadałem mu serię pytań dotyczących zarządzanych przez TBS wspólnot. Pomimo upływu trzech tygodni Pan Prezes nie raczył się odezwać. Jest to niewątpliwie łamanie prawa prasowego (art. 4), ale co znacznie bardziej bolesne w blisko ćwierć wieku po obaleniu komunizmu typowy dla tego okresu przejaw arogancji i bezczelności nieudolnego biurokraty, przekonanego o swojej bezkarności dzięki poparciu osób wyżej postawionych.
Mam nadzieję, Panie Prezydencie, że skłoni Pan swojego podwładnego do przestrzegania zapisów prawa i traktowania obywateli z należnym im szacunkiem. Chciałbym przypomnieć, że TBS jest Spółką przynoszącą straty, które są finansowane przez wszystkich mieszkańców Ciechanowa, w związku z czym mają ono prawo wiedzieć, co w owej Spółce się dzieje.

Redaktor Naczelny
Andrzej Kraszewski
Obserwuj wątek
    • Gość: brzydka olga Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 15:51
      I co ten co stworzył ten układ kolesiostwa przyznał ci rację? Zaprosił na spotkanie informacyjne?
      Nic więcej czytelnik nie dowie się o losach tego listu ? inne opcje polityczne też otrzymały podobne listy ?

w naszym lokalnym światku jest jeszcze wiele rzeczy, które trzeba zmienić, żeby doprowadzić ten światek do "normalności". Jednym z najbardziej istotnych problemów jest kumoterstwo, wszechobecne w elitach władzy bez względu na opcje polityczne reprezentowane przez jej członków.
      • Gość: brzydka olga Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 18:14
        Ten facet to koncesjonowana opozycja, taki glos ludu na niby.
        • Gość: lider Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 18:32
          W koncu wali w RM,TVTRWAM,PiS,STAROSTWO ten glos ludu.
    • Gość: 1954a4 Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: 213.199.253.* 09.04.12, 18:03
      Udało się gościowi wystraszyć Radę Miasta i zmienili godziny rozpoczęcia sesji ,to teraz będzie odwoływał prezesów spółek wypisując banialuki.
      • Gość: yeti Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.146.246.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.04.12, 19:27
        Moim zdaniem WSZYSTKO jest przeciwko PIS. Kraszewski to kryptoplatfus, dogadał się z platfusami z Rady Miasta, zmienili godziny obrad na popołudniowe (łobuzy), żeby dowalić Radzie Powiatu, żeby Pisowcy i Ludowcy wyszli na buraków. I wyszli, jeszcze ten Krzemiński zgłosił, że też Rada Powiatu powinna pracować po godzinach pracy normalnej (łobuz). Wszystko, żeby ośmieszyć naszych chłopaków z PIS i PEESEL. Żeby wyszło, że im się pracować społecznie po pracy nie chce, tylko w godzinach pracy. I wyszło.
        No spisek, jak nic. Ludzie to wilki. To znaczy platfusy.
    • beauty.andrzej Re: I co Wardziński ? Odpisał ? 09.04.12, 20:07
      A kto cię upoważnił, brzydka olgo, do cytowania moich listów? Słyszałaś kiedyś o prawie autorskim? Ja nie wyraziłem zgody na publikację. A może się mylę?
      • beauty.andrzej Re: I co Wardziński ? Odpisał ? 09.04.12, 20:14
        Żeby nie było wątpliwości, kto jest kto: brzydka olga: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl,
        Lider: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl. Myślałem, liderku, że wszystkie zboczenia, w tym transseksualizm - są ci obce. A fe, to tacy ludzie są w PiS, albo przynajmniej zwolennikami tej partii? To takie samo towarzystwo, jak u Palikota, tylko że oni robią to przynajmniej jawnie.
      • Gość: brzydka olga Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 20:22
        ty hiba jestes glupszy niz mi sie wydawalo. poza tym bylo pytanie o odzew od szefa

beauty.andrzej napisał:

> A kto cię upoważnił, brzydka olgo, do cytowania moich listów? Słyszałaś kiedyś
        > o prawie autorskim? Ja nie wyraziłem zgody na publikację. A może się mylę?
        • Gość: oczko Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 15:31
          :):):)no i nie wiem co odpowiedział nasz włodarz na wyżej cytowany list. Szkoda bo temat był ciekawy :)
          • Gość: brzydka olga Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 16:05
            Piekny Andrzej jest tak miły i grzeczny dla Prezydenta i jego wspólpracowników a tu Piekny Waldemar hiba nie chciał gaworzyć :-)
            Mieszkańcy czują niedosyt informacji prawdziwych.
            • Gość: brzydka olga Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 17:11
              Chciałbym przypomnieć, że TBS jest Spółką przynoszącą straty, które są finansowane przez wszystkich mieszkańców Ciechanowa, w związku z czym mają ono prawo wiedzieć, co w owej Spółce się dzieje.

Czy wszyscy mieszkańcy Ciechanowa dostaną odpowiedz co na to Wardziński ?
              • beauty.andrzej Re: I co Wardziński ? Odpisał ? 10.04.12, 20:32
                Wiesz co Przem?, Ty masz naprawdę problemy. Dyskutujesz sam ze sobą. Bo oczko to też ty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl. Natomiast jeśli chodzi o prawa autorskie, to przyjęte jest w ten sposób (także na tym forum), że jak chce się przytoczyć jakiś artykuł, to wkleja się jego link. Prawo autorskie natomiast nakazuje podać źródło, z którego pochodzi cytat. Ty tego obowiązku nie spełniłeś i mam cię zamiar za to ścignąć, człowieku bez tożsamości. A ja dotrzymuję słowa.
                • Gość: brzydka olga Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 09:04
                  Jesteś głupi niz głupszy co po raz kolejny na tym forum pokazujesz.Walisz na oslep i tracisz sens swojego dziłania.
                  Wklej sobie link na czole a twoje prawa autorskie mam gdzieś.
                  Chcesz się ośmieszać masz prawo.W UM już pokładają się ze smiechu.

Pytanie brzmiało przypominam co z tego listu wynikło skoro piszesz w imieniu mieszkańców miasta? Masz podpisy mieszkańców miasta ze piszesz w ich imieniu?

> Wiesz co Przem?, Ty masz naprawdę problemy. Dyskutujesz sam ze sobą. Bo oczko t
                  > o też ty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl. Natomiast jeśli chodzi o prawa autorskie
                  > , to przyjęte jest w ten sposób (także na tym forum), że jak chce się przytoczy
                  > ć jakiś artykuł, to wkleja się jego link. Prawo autorskie natomiast nakazuje po
                  > dać źródło, z którego pochodzi cytat. Ty tego obowiązku nie spełniłeś i mam cię
                  > zamiar za to ścignąć, człowieku bez tożsamości. A ja dotrzymuję słowa.
                  • beauty.andrzej Re: I co Wardziński ? Odpisał ? 11.04.12, 13:33
                    Ty kretynko/kretynie bez określonej płci. A gdzie jest w liście napisane, że ja piszę do Prezydenta w imieniu wszystkich mieszkańców? Domagałem się wyłącznie respektowania prawa o dostępie do informacji publicznej i swój cel osiągnąłem. Poza tym ja prowadzę swój portal nie dla ciebie, tylko dla osób, których poziom inteligencji jest wyższy niż pantofelka (uczyłaś/eś się kiedyś biologii?). Nie zamierzam się też tłumaczyć przed jakimiś oszołomami, nie pozwolę też naruszać moich praw. A że je mam, przekonasz się wielopłciowa istoto już wkrótce.
                    • Gość: brzydka olga Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 19:17
                      Przypominam ci miejski pieniaczu raz jeszcze i ci co czytają ten watek co sam piszesz.

"Chciałbym przypomnieć, że TBS jest Spółką przynoszącą straty, które są finansowane przez wszystkich mieszkańców Ciechanowa, w związku z czym mają ono prawo wiedzieć, co w owej Spółce się dzieje."

> Ty kretynko/kretynie bez określonej płci. A gdzie jest w liście napisane, że ja
                      > piszę do Prezydenta w imieniu wszystkich mieszkańców? Domagałem się wyłącznie
                      > respektowania prawa o dostępie do informacji publicznej i swój cel osiągnąłem.
                      > Poza tym ja prowadzę swój portal nie dla ciebie, tylko dla osób, których poziom
                      > inteligencji jest wyższy niż pantofelka
                      (uczyłaś/eś się kiedyś biologii?). Nie
                      > zamierzam się też tłumaczyć przed jakimiś oszołomami, nie pozwolę też naruszać
                      > moich praw. A że je mam, przekonasz się wielopłciowa istoto już wkrótce.

I widzisz jestes prostym chamskim człekiem co wie co to pantofelek a nie wie w jaki sposób nie powinien ulegac emocjom na publicznym forum .Sąd będzie miał z tobą niezły orzech do zgryzienia.
                      Może ci podpowiem ,ze jak prowadzisz tajne czasopismo , piszesz tajne listy do Wardzińskiego to zaufani powinni się logować, zakładać konta.
                      • beauty.andrzej Re: I co Wardziński ? Odpisał ? 11.04.12, 20:35
                        Ty jesteś naprawdę kretynem/ką. O jakim tajnym czasopiśmie piszesz? A wiec, że jako właściciel i naczelny to ja decyduję o linii programowej i o tym, co będzie publikowane a co nie. Ja i tylko ja. Żaden chm czy chamka która ma prawo w nosie, nie będzie mnie krytykowała. Prostaków powinno się ignorować, ale dla ciebie zrobię wyjątek i spotkamy się w sądzie. Jeszcze się tylko zastanowię, na ile wycenić naruszenie materialnych praw autorskich. A do czasu rozprawy przestaliście dla mnie istnieć - cała pokręcona trójca.
                        • Gość: krysta Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 20:50
                          Musisz się wycenić sporo, więcej niz zasiłek z pomocy społecznej
                          • beauty.andrzej Re: I co Wardziński ? Odpisał ? 11.04.12, 22:12
                            Gość portalu: krysta napisał(a):
                            Tego możesz być pewna
                            > Musisz się wycenić sporo, więcej niz zasiłek z pomocy społecznej
                      • Gość: mocium Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 21:49
                        a moze zapytać Jagodzińskkiego bo to z jego partii jest prezes tbs
                        • beauty.andrzej Re: I co Wardziński ? Odpisał ? 11.04.12, 22:12
                          A dlaczego Jagodzińskiego? On już nie jest radnym
                • Gość: tak na marginesie Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: 195.194.62.* 11.04.12, 12:52
                  IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl - gwiazdka * w adresie wsakuje jedynie na fakt, iz fizyczny adres IP zostal ukryty. Tak wiec *.neoplus.adsl.tpnet.pl wskazuje jedynie, ze adrs IP nalezy do uslugi Neostrada w cieci TPSA. Takich hostow moze byc tysiace, lekko liczac, gdyz TPSA sysponuje cala klasa C adresow IP dla Neostrady tylko. To daje jakies 16516350 mozliwych uzytkownikow uslugi neostrada tylko. Biorac pod uwage fakt, iz w wielu przypadkach wykozystywane jest maskowanie adresu IP poprzez NAT takich mozliwosciu bedzie jeszcze wiecej.
                  Takze MADRY czlowieku powiedz mi, w jaki to sposob wnioskujesz, ze to ta sama osoba???? Fenomen jakis ?!?!?!? No chyba, ze to ty, skoro taki pewien jestes -;P

Dnia milego zycze i na przyszlosc prosze sie douczyc troche, zanim "blysniesz" wiedza.
                  • Gość: ? Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 13:29
                    Ja odpowiem za niego. Ten sposob identyfikacji wymyslil pszemmm vel olga vel...
                    Identyfikujac w ten sposob IP - ludzie zaczynaja kpic ze sledczego pszemmma. To taka forma ironii - on i tak nie pojmie
                    • beauty.andrzej Re: I co Wardziński ? Odpisał ? 11.04.12, 13:35
                      Dzięki, że mnie wyręczyłeś. Ale niektórzy i tak tego nie pojmą. Pozdro.
                      • Gość: oczko Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 21:53
                        beauty.andrzej nie życzę sobie abyś wycierał sobie mną gębę. Gnoju nie znam żadnego Przema. Nie będziesz mi ubliżał tylko dlatego ze nie podoba się Tobie moje IP. Mam w dupie Ciebie i Twoje podejrzenia że ja to Przem. Za co mnie wyzwałeś popie...ny kmiocie. Nie życzę sobie aby porównywano mnie z kim innym. Jak mam coś do napisania to piszę pod swoim nickiem, nie muszę się kamuflować. Nie życzę sobie abyś pisał że ja zmieniam nicki. Jestem oczko dopóki będę tu wchodziła i cokolwiek pisała a jak Tobie nie podoba się mój nick nie musisz czytać. Napisałam jedno zdanie wyżej nie ubliżając nikomu a zostałam zmieszana z błotem i posądzona ,że jestem Przem o którego istnieniu nie mam pojęcia.Wiec panie beauty.andrzej powstrzymaj się od głupich uwag i nie ubliżaj jak Tobie nie ubliżają.
                        • Gość: oczko Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 21:57
                          tak na marginesie masz rację jestem w NEOSTRADA TPSA
                        • beauty.andrzej Re: I co Wardziński ? Odpisał ? 11.04.12, 22:13
                          Piękny język odpowiedni dla damy. Dres?
                          • Gość: brzydka olga Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 13:25
                            Może ktoś kto ma lepsze pióro wytłumaczy temu samozwańczemu redaktorowi o co chodzi.
                            Miesiąc, dwa po zarejestrowaniu pisma facet poczuł się jak samozwańczy trybun ludu.
                            1/ List nie jest obwarowany klauzula tajne. Owszem są metody by nie dało się kopiować i wklejać tekstów,ale on tego nie wie. List jest podpisany przez autora i nie jest wydobyty na to forum oprogramowaniem szpiegowskim.
                            2/ Zrobiłam mu dodatkową promocje a facet szaleje na forum jakby naćpał się trucizny :-)
                            3/ Jeśli redaktor gońca ma problemy psychiczne to ja to zrozumiem i będę traktowała go z przymrużeniem oka.

Raz jeszcze pytam w imieniu tych mieszkańców z tego listu co odpisał Wardziński ? Dlaczego odpowiedz jest tajna skoro list jest publiczny ? .Jeśli goniec służy prywacie jego redaktora to nie wróże mu sukcesu,a raczej kłopoty redaktorowi.
                            • Gość: oczko Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 19:21
                              beauty andrzej pisałam wyżej nie czytaj mnie i nie komentuj
                              • beauty.andrzej Re: I co Wardziński ? Odpisał ? 12.04.12, 20:16
                                Jeżeli nie masz naprawdę nic wspólnego z liderem, przemem i brzydką olgą - to przepraszam. Macie jednak tak podobne poglądy, metody działania i język, że skojarzenia nasuwają się same.
                            • beauty.andrzej Re: I co Wardziński ? Odpisał ? 12.04.12, 19:42
                              Po pierwsze, brzydka olgo, nie prosiłem cię o żadną promocję. Po drugie, dozwolone są przedruki z prasy, ale z podaniem źródła. Jeżeli chodzi o to, co odpisał Prezydent Wardziński, nie jest to żadną tajemnicą. Tłumaczenie, dlaczego nie otrzymałem tak długo odpowiedzi, było trochę pokrętne. Pan Prezydent stwierdził, że sprawa dotyczyła osoby prywatnej i dlatego Prezes Bochnia musiał sprawdzić moje uprawnienia do uzyskania odpowiedzi. A że potrzebował na to aż 6 miesięcy? Poza tym dostałem życzenia dalszego dobrego działania pisma dla dobra lokalnej społeczności. Usatysfakcjonowana? Po czwarte, zarzucanie mi problemów psychicznych jest naruszeniem moich dóbr osobistych. Myślę więc, że przynajmniej dla mnie przestaniesz być anonimowa i będziesz musiała powiedzieć przepraszam.
                              Nie zmuszam cię do czytania gońca, możesz tą stronę omijać szerokim łukiem. A ponieważ jest to moje pismo, realizuje moją linię programową i ja decyduję o czym piszę. Dlatego w tytule ma "Niezależny", że nie pozwolę na żadne naciski, także ze strony takich osób jak ty.
                              • Gość: oczko Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 17:41
                                beauty andrzej :):):):):):): oooooo nie spodziewałam się takiego wpisu.Miło jestem zaskoczona:):):): muszę też przeprosić :)zbyt ostro zareagowałam :) możesz mi wierzyć lub nie , ale nie lubię pisać w taki sposób jak zrobiłam to wyżej . Reaguję zbyt spontanicznie. Olga piękne imię :):)niestety nie ja kryję się za tym nickiem. Moje wpisy są często kontrowersyjne:) no ale cóż takie jest życie:) nastawienie w danym momencie , temat który mnie zainteresuje, czasami przekora:):): itd.
                                • beauty.andrzej Re: I co Wardziński ? Odpisał ? 13.04.12, 20:05
                                  No cóż, ja też zazwyczaj piszę to, co myślę. Potrafię jednak przyznać się do błędu i jeżeli trzeba powiedzieć "przepraszam", to to robię. Pozdrawiam
                                  • Gość: oczko Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 16:19
                                    beauty.andrzej :):): Ja też nie mam oporów przed powiedzeniem " przepraszam":):) Wchodzę od ponad 4 lat na różne strony internetowe i prawdę mówiąc pierwszy raz "Ktoś "powiedział "przepraszam", a jeszcze ten" Ktoś" jest z Ciechanowa. Wiesz jak to cieszy:):):):):. Dawno nikt nie sprawił mi takiej przyjemności jak Ty:):)Pozdrawiam, życzę powodzenia.
                                    • beauty.andrzej Re: I co Wardziński ? Odpisał ? 15.04.12, 17:11
                                      Dzięki
                                      • Gość: gość Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 17:49
                                        No i co?Już koniec tej komedii?Szkoda,bo było dosyć śmiesznie.
                                        • Gość: oczko Re: I co Wardziński ? Odpisał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 07:20
                                          Jak dla kogo. Miłego dnia życzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka