Dodaj do ulubionych

Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 12:18
Byłam dziś świadkiem bardzo bulwersującej sceny podczas mszy w kościele Św. Piotra, podczas której odbywało się bierzmowanie.
Na mszy była rodzina z ok. 2 letnim dzieckiem. Dziecko jak to dziecko, od czasu do czasu coś głośniej powiedziało. Nagle podchodzi do tych państwa ksiądz i coś im mówi, po czym rodzina ta opuszcza kościół.
Z tego co zaobserwowałam , dziecko przeszkadzało widocznie księdzu w sprawowaniu mszy.
Współczuje tym ludziom, bo widać było, że nie wiedzieli co zrobić w tej sytuacji.
Całą sytuację uważam za niezwykle bulwersującą i niedopuszczalną. Jak można wywalić ludzi z kościoła, jak to dziecko ma później chodzić z chęcią do kościoła? Ludzie, o co chodzi ?
Teraz pytanie: od jakiego wieku dopuszczalne jest przyprowadzanie dzieci do kościoła.
Obserwuj wątek
    • Gość: och Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 12:52
      A wg Mateusza Jezus powiedział: "Dopuśćcie dzieci i nie przeszkadzajcie im przychodzić do Mnie; do takich bowiem należy królestwo niebieskie". No ale na tacę też nie zbierał. Jednym słowem współcześni apostołowie "trochę" zboczyli z kursu.
      • Gość: . Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 13:10
        Chyba obrali całkiem inny kierunek. Mający coraz mniej wspólnego z naukami Jezusa.
    • Gość: Nie Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 13:02
      A który ksiądz?
      • Gość: sleepless Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 13:11
        błąd, nie należało wypraszać rodziny. ale też rodzice sami w porę powinni interweniować i uspokoić dziecko
        • Gość: bez przesady Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 13:38
          Jak znam życie, to ksiądz pewnie porosił rodziców żeby zaopiekowali się dzieckiem i umożliwili odprawienie mszy, ale jak zwykle ludzie muszą coś dodać i wymyślili , że to ten niedobry ksiądz wyrzucił swoje owieczki z kościoła. Trochę obiektywizmu.
          Swoją drogą sam nieraz jestem świadkiem jak mamy z małymi dziećmi stoją podczas mszy tuż przy ołtarzu, a dziecko bawi się jak w piaskownicy i przeszkadza innym. Kościół to nie plac zabaw i jak się przyjdzie z małym dzieckiem do kościoła, to trzeba pamiętać że może w kościele są również ludzie którzy się chcą pomodlić. Nie mówię że nie można przychodzić do kościoła z małymi dziećmi, ale trzeba brać za nie odpowiedzialność.
        • Gość: ee Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.12, 10:53
          masz dzieci...... a jak nie to wpadnij do mnie i postaraj sie uspokoic moje dziecko 18 miesięcy
    • Gość: karolina Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.12, 13:27
      Aha... Czyli żebym dobrze zrozumiała... Podchodzi ksiądz - Ty nie wiesz co mówi, ale Twoje bystre oko zauważyło, że rodzice nie wiedzą co zrobić.... A co jeśli np Ksiądz poprosił, żeby weszli z dzieckiem do zakrystii??? A może Ksiądz tylko poprosił żeby postarali się uspokoić dziecko??? Czy to źle?? Czy Waszym zdaniem Ksiądz nie może zareagować jeśli dziecko swoim płaczem lub krzykiem zwyczajnie może przeszkadzać innym osobom w modlitwie???
      Najlepiej podnieść alarm, wypisywać że Ksiądz jest niekulturalny, obrzucać od razu cały Kościół epitetami...
      A ilu z Was siedząc np ze znajomymi i słysząc że dziecko zwyczajnie się wydziera w myślach prosi żeby rodzic takie dziecko uspokoił? A no fakt, przecież nikomu nawet do głowy to nie przyjdzie... JASNE.
      A tak na marginesie. W każdej parafii jest w każdą niedzielę msza specjalnie dla dzieci - wtedy rodziny mogą przychodzić z maluchami i gwarantuję, że nikt nie będzie zwracał uwagi na to co nasze pociechy robią i jak się zachowują. Jeśli ktoś chodzi do Kościoła to doskonale o tym wie. Pozdrawiam.
      • Gość: do Karoliny Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 13:41
        To nie była msza niedzielna tylko msza podczas której odbywało się bierzmowanie (dzisiaj o godz. 10.00). Najprawdopodobniej Ci ludzie którzy wyszli byli rodziną kogoś kto ten sakrament przyjmował. W jaki sposób więc mogli wybrać mszę dla dzieci? Być może w niedzielę uczestniczą właśnie w takiej. Poza tym dziecko się nie wydzierało tylko czasem głośno coś mówiło jak to dwulatek. Takie małe dziecko nie rozumie jeszcze że w kościele należy zachować powagę jest po prostu na to za małe. Nie znaczy to jednak że ma nie przychodzić do kościoła.
        • Gość: karolina Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.12, 16:28
          No właśnie to było święto tych którzy przystępowali do bierzmowania więc jako rodzina jednego z bierzmowanych tym bardziej powinni w odpowiednim momencie zareagować i np wyjść do przedsionka żeby dziecko się uspokoiło i nie przeszkadzało innym. To nie wina dziecka że krzyczy, tylko rodziców którzy nie wiedzą jak się zachować w sytuacji.
          P.S. Uczęszczam do tego kościoła i wybacz, że to napiszę - nie jestem w stanie uwierzyć, że ksiądz podszedł bo dziecko kilka razy coś głośno powiedziało.
      • Gość: :D Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.12, 04:51
        Jak dziecko hałasowało, to się zwrotki modlitwy starym babom myliły:)
        • Gość: gość Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.centertel.pl 13.05.12, 05:45
          Przeczytaj jeszcze raz jaka to była celebra- bieżmowanie a więc raczej większość młodzi.

Swoją drogą nie zawsze będziesz młody.....
    • Gość: parafianin Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 13:37
      To wcale nie jest bulwersujące, to normalne, że ksiądz zwrócił uwagę rodzicom, których dziecko głośno się zachowywało; rodzice jeśli nie potrafili uciszyć dziecka sami powinni opuścić kościół bez interwencji księdza, powinni zrozumieć, że głośne zachowywanie dziecka rozprasza uwagę odprawiającym mszę ale także innym uczestnikom uroczystości. Jeśli chodzi o tacę, to nikt nikogo nie zmusza, jeśli nie chcesz nie dawaj, Kościół bez twojego datku będzie istniał. Głos w tej sprawie z reguły zabierają tylko ci, którzy nic nie ofiarują.
      • Gość: Mariusz Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.centertel.pl 12.05.12, 14:26
        Widzisdz założycielu tematu, poraz kolejny nie udało się sprowokować ludzi do wylewania pomuj na kapłana.....
        Swoją drogą masz sokoli wzrok a w zasadzie bujną wyobraźnię. oczywiście od razu dorobiłeś sobie swoją ideologię. Ogarnij się, wyspowiadaj i postaraj się robić dobrze a nie mieszać. Chyba, że za wzór masz niesiołowskiego albo innego tuska to by wiele wyjaśniało.
        Normalnie myślący rodzic widząc, że ich dziecko utrudnia celebrowanie mszy do tego tak ważnej sami powinni zareagować.
        • Gość: Zb Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 14:57
          Atak na księdza oceniam jako małostkowy, a wątek bzdurny. Ale wytknę Mariuszowi hipokryzję. Innym wypominasz wylewanie pomyj, a sam nie wiadomo po co pchasz do tego wątku Tuska, w dodatku piszesz nazwisko z małej litery? Żeby zademonstrować lekceważenie? Niskie to i źle o tobie świadczy. Chrześcijanin powinien bardziej się starać ...
          • Gość: bez przesady Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 15:39
            Całkowicie się z Tobą zgadzam Zb.
        • beauty.andrzej Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. 12.05.12, 20:26
          Mariusz, a może chociaż w takim wątku odszedł byś od polityki? A poza tym dlaczego Tusk i Niesiołowski, a nie Kaczor czy inny PiSior?
          • Gość: dd Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 16:00
            i slicznotka andrzej zabrał głos ? jaki wyważony i celny jak strzał miendzy oczy

beauty.andrzej napisał:

> Mariusz, a może chociaż w takim wątku odszedł byś od polityki? A poza tym dlacz
            > ego Tusk i Niesiołowski, a nie Kaczor czy inny PiSior?
      • Gość: nie-parafianka koniec świata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 14:28
        Chyba koniec świata się zbliża..
        Każdy ruch,słowo,gest,nie trafione w upodobania dostają się na forum!
        Temat Dody już się znudził,znów wraca średniowieczny antyklerykalizm.
        Kobieto,Ty jakaś nieogarnięta jesteś!Nie słyszałaś rozmowy,a snujesz nadinterpretacje.
        A nawet gdyby tak było,to co Cię dziwi?Kościół to nie jarmark i trzeba z małym dzieckiem przejść do zakrystii,bo ono nie wie co robi,a jeśli rodzice nie wiedzą,to należy ich zebrać do pionu..
        • Gość: * Re: koniec świata? IP: *.cnow.pl 12.05.12, 16:04
          To na tym forum jest jak na jarmarku,gdaczecie jak stare kwoki,a to ksiądz nie dobry,a to rodzice,a to może ta dziecina.Walnijcie barana o ścianę to może nie będziecie wszczynać małych wojen żeby sobie tylko bzdur popisać.Ja jestem z parafii Matki Bożej Fatimskiej i u nas nie ma takich problemów.Obecnie mamy taaakie kapłańskie trio że lepszego nie było.Jest ktoś dla dorosłych,dla młodzieży i dla dzieci.W Kościele na mszach jest miło i wesoło,czasami i za głośno,ale nikt z tego katastrofy nie robi.SĄ RÓŻNI LUDZIE,RÓŻNI KSIĘŻA -a my nie dajmy się zwariować.Kościół obroni się sam nie potrzebni są wichrzyciele po jednej czy to po drugiej stronie.Zamiast pisać pierdoły-zacznijmy sobie pomagać,tak zwyczajnie normalnie bez rozgłosu-niestety niewielu na to stać,lepiej obrzucać się błotem.
          Ps.Jeżeli komuś jest źle w jego własnej parafii-nie wiem czy mogę,ale co tam-ZAPRASZAM DO FATIMSKIEJ u nas każdy czuje się ważny dla wspólnoty.
          W końcu napisałem to co mnie gryzło od dawna ufff...
          • Gość: gość Re: koniec świata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 21:12
            Ludzie ulegają bezmyślnie modzie. Jest obecnie moda na krytykowanie Kościoła, więc "huzia na Juzia".
            A w tym konkretnym przypadku rodzice tego dziecka powinni być na tyle taktowni, aby zrozumieć, że taka gadanina podczas mszy w kościele, gdzie jest duży pogłos wzmacniający dżwięk, jest rzeczywiście co najmniej nie na miejscu i nie powinni dopuścić do sytuacji, aby aż ksiądz musiał im zwrócić uwagę. Ale głupi pretekst dla "parafianki" się znalazł.
            Lekcja odrobiona. Ale też ciekawe, że na tą parafię to juz kolejny temat w krótkim czasie. A jest tam bardzo lubiany i szanowany proboszcz. Czyżby komuś to przeszkadzało?
          • Gość: .................. Re: koniec świata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 00:38
            */A Ty czemu tak gdaczesz?Jeśli wg Ciebie Kościół obroni się sam to po co ta Twoja reklama?
            Dobra firma nie potrzebuje reklamy.W samozachwyt wpadłeś?
        • Gość: nie-parafianka Re: koniec świata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 19:30
          Strzeliłam samobója-"nietrafiony"pisze się razem.Tek kretyński wątek,że mi rozum odebrało...
          Tak,"parafianko",nie popisałaś się tematem..
        • Gość: ktos Re: koniec świata? IP: *.146.222.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.05.12, 11:00
          alez madra jestes sama sie ogarnij !!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: parafiankaa Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.centertel.pl 15.05.12, 19:20
        Co za pojeby ! ale cóż są ludzie i taborety !!! przecież to normalne że Ksiądz zwrócił uwagę rodzicom , których dziecko zachowywało się nie normalnie , ja bym na miejscu tego księdza zrobiła tak samo , a tym bardziej że była tak ważna Msza Święta jaką jest sakrament Bierzmowania . Pozdrawiam :)
        • Gość: xXx Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.12, 22:52
          osoba która uważa że ten ksiądz zrobił dobrze to idiot* bo dziecko to jest tylko dziecko, a po za tym ksiądz nie bedzie uczył rodziców wychowywać własnego dziecka. żeby to ten ksiądz trafił na mnie to było by inaczej ale spoko. Pozdrawiam rodziców tego dziecka.
    • Gość: x Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 15:38
      Słusznie, o ile pamiętam z dziecińtwa, dla kilkulatka wytzymać na mszy bez ruchu i mruknięcia to katorga. oby tak dalej może będziemy kiedyś w pełni świeckim państwem jak Czechy.
      • Gość: y Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.centertel.pl 12.05.12, 21:39
        Pewnie się rozczarujesz....i nie doczekasz.
        • Gość: autor Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.play-internet.pl 12.05.12, 21:43
          Chyba pierwszy taki przypadek na tym forum że większość staje w obronie księdza!?
          CO się stało!?
          MILICJA!!!!!!!
          • Gość:   Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 22:59
            Fakty są takie.
            Dziecko głośno zachowywało się w czasie mszy.
            Ksiądz porozmawiał z .. osobami z którymi było dziecko.
            Osoby z którymi było dziecko wzięły je i przemieściły się poza zasięg wzroku osoby opisującej sytuację.
            Wszystko inne to brednie, domysły, złośliwości ... zaraz wpadnie jakiś mądry i napisze, ze to dziecko było księdza.
            Ogarnijcie się - siejąc nienawiść zatruwacie nią własne życie.
    • Gość: V Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.cdma.centertel.pl 13.05.12, 08:42
      Po przeczytaniu wątku przywróciliście mi wiarę w normalność i obiektywizm ludzi :-)
    • Gość: ha? Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.12, 09:26
      To nie jest wina KOŚCIOŁA tylko plebana . Pleban nie powinien zwracać uwagi na dziecko tylko zająć się mszą, a jak mu dzieci przeszkadzają to winien napisać na drzwiach wejściowych zakaz wstępu dzieciom do kościoła!
      • Gość: Ojciec dziecka Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.12, 12:10
        moi drodzy po co klutnie .... bylo to tak
        Moje dziecko rok i 9 m-cy zachowywalo sie normalnie jak na swoj wiek, cos mówilo, czegoś chciało, siadało i wstawało z wózeczka, temu mlodemu księdzu bardzo to przeszkadzalo ponieważ w kościele panowała totalna cisza, byliśmy jedyni z malym dzieckiem. Podkreślam że dziecko nie plakalo nie wylo ! Mlody ksiądz podszedl i zacząl udzielać mi rad, jak mam uspokoić ( bylo spokojne ) moje dziecko ... bo biskupowi przeszkadza odprawiać mszę, mlody ksiądz stanąl przy mnie i zacząl mnie pilnować czy aby wykonuję to czego zadał. Zdenerwowany uwagami księdza postanowilem wyjść . Po powrocie do domu zadzwonilem do proboszcza św Piotra i o calej sprawie opowiedzialem, proboszcz podziękowal za telefon i uznal zachowanie modego księdza za niestosowne i przeprosil mnie w jego imieniu.
        Tak się zastanawiam, co mlody ksiądz by zrobil gdzyby na tej mszy bylo więcej rodzin z tak malymi dziećmi i do tego kilka kaszlących i przychających osób ... ? Dzieciom i chorym wstęp do kościola zabroniony ...? Ten ksiądz najzwyczajniej w świecie to zwykly lizus, ani proboszcz a tym bardzej biskup nie wysylal go do mnie żebym uciszyl moje dziecko. Pozdrawiam i życzę zdrowia.
        • a_samo_a Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. 13.05.12, 13:41
          "Ten ksiądz najzwyczajniej w świecie to zwykly lizus, ani proboszcz a tym bardzej biskup nie wysylal go do mnie żebym uciszyl moje dziecko. Pozdrawiam i życzę zdrowia. "

Zaraz lizus. Musi biedaczyna dbać o karierę. Ma chody u biskupa, to probostwo wcześniej wpadnie, a jak noga się podwinie, to hierarcha pomoże.
          A propos bierzmowania, to był tam bp. Marcinkowski. Wpadło mi w ręce coś takiego. Tekst linka Nie mi oceniać czy jest to prawda, ale wygląda na to, że potrafi bronić księży.
    • Gość: XXX Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 11:54
      Często jestem świadkiem jak dziecko w kościele biega, krzyczy a rodzice przyglądają się mu z rozczuleniem i dumni z tak rezolutnej pociechy. Ale to świadczy tylko o ich kulturze a raczej jej braku. Wiadomo dziecko to tylko dziecko ale po to jesteśmy od niego trochę dojrzalsi żeby umieć zachować się nie zakłócając spokoju innym ludziom. Nie wszyscy przyszli do kościoła aby podziwiać harce naszego dziecka i niekoniecznie są nimi tak zachwyceni jak my. Dziecko ma z reguły dwoje rodziców, można przyjść na mszę w różnych godzinach, zostawiając dziecko pod opieką jednego z nich, jeżeli nie potrafi się nad nim zapanować. Sama miałam małe dzieci i dopóki nie potrafiły spokojnie wysiedzieć tych czterdziestu paru minut, nie brałam ich do kościoła bo szanuję prawa innych do wysłuchania mszy w spokoju.
      • Gość: gość Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 12:07
        Bardzo cieszą takie wpisy. Wszystko na ten temat. Małe dziecko głupiutkie i nie wie co czyni, ale rodzic powinien dorosnąć do roli rodzica.
        • Gość: Gość Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 12:42
          Moim zdaniem ojciec dziecka wyjaśnił sensownie przebieg zdarzeń i nie ma co rozstrząsać.
          • Gość: TVN WSI chodzi o atak na kościół dyżurnym forum IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.12, 13:20
            trzeba bić pianę
            • Gość: pam Re: chodzi o atak na kościół dyżurnym forum IP: *.centertel.pl 13.05.12, 15:05
              Jacy tu wszyscy modlacy. A z tego co ja pamietam, chociaz jestem nie praktykujaca, Jezus tez dzieckiem byl! i z tego co pamietam co roku, w Boze Narodzenie mowilo sie o tym. No ale teraz chorzy, biedni i "mali" sa przeszkoda jak widac, bo modlacym przeszkadzaj. Wszystko na pokaz. To po co chrzcic dzieci tak wczesnie, po co w ogole miec dzieci???
    • Gość: mariamag Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.12, 15:37
      Też byłam świadkiem tego incydentu. Jestem zbulwersowana zachowaniem księdza! Jak się czuli rodzice? Też chciałam wyjść w geście protestu.A potem ten sam ksiądz chodził z koszyczkiem! I dziwi fakt, że coraz więcej ludzi odchodzi od Kościoła? Nie od wiary, bo to są dwa różne pojęcia.
      • Gość: hyhy Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.xdsl.centertel.pl 13.05.12, 15:48
        zaraz sie okaże ze wstęp nawet na chrzest z małymi dziećmi bedzie zakazany bo rozpraszają ksiezy,
      • Gość: ad Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.12, 15:50
        jak ten klecha przyjdzie do mnie na kolende to dostanie ... kopa
        • Gość: bez przesady Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 15:55
          No i już wiadomo po co się zakłada takie wątki, żeby opluwać innych. Przykre i smutne.
          • Gość: hyhy Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.xdsl.centertel.pl 13.05.12, 16:07
            zakłąda sie zeby ludzie się dowiedzieli co sie dzieje w kosciele,
            a dzieje się coraz gorzej...
            zakłąda sie zebyś wiedział ze jak masz dziecko które zaczyna MOWIĆ to lepiej zostań w domu,
            bo moze to komuś przeszkadzać
            a jak masz z niepełnosprawne intelektualnie to zamknij w piwnicy jak chcesz pójść do kościoła
            • Gość: Tadeusz Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.12, 16:22
              Moje dzieci i wnuki już nie chodzą do kościoła . Jesteśmy z tego powodu szczęśliwi . Pozdrawiam
              • Gość: / Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.12, 16:37
                też nie chodzę od dawna i jest mi z tym dobrze
                • Gość: Marek Sobociński ciągle ci sami dyżurni się wpisują, sztuczny tlok IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.12, 17:27
                  www.radiomaryja.pl/
              • Gość: monika Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.12, 20:58
                W sumie o to chodzi, żeby być w życiu szczęśliwym...
                Ale rozumiem, że na pogrzebie też ksiądz nie będzie Wam potrzebny?
                • Gość: dsf Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.play-internet.pl 13.05.12, 22:45
                  w nowej parafii (na krubinie) sytuacja wygląda dużo lepiej, Ksiądź Proboszcz sam się wypowiada na temat małych dzieci - niech chodzą, biegają, mówią, po woli się nauczą jak się trzeba zachować, a w ten sposób cała rodzina będzie na mszy. tam księżom nie przeszkadzają małe dzieci. co mają zrobić rodzice, gdy dziecko powie coś głupiego, albo zacznie spacerować lub biegać w kościele, gdy się mu zwraca uwagę, to jeszcze robi to specjalnie ze zdwojoną siłą.
    • Gość: . Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.play-internet.pl 14.05.12, 01:13
      Czemu w Ciechanowie jest ostatnio nagonka na tą parafię?
      • Gość: do gó...arza to UB-cka robota,popierana przez ciecia koszernego IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.12, 03:46
        tego forum podworkowego
      • Gość: aga Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 16:48
        Od prawie 30stu lat należę do tej Parafii i nie mam zamiaru pod wpływem tych bzdur zaprzestać tam chodzić.
        Księża tak jak ludzie są różni, ale akurat Ksiądz Proboszcz to naprawdę w porządku i ksiądz i człowiek.
        Pozdrawiam.
        • Gość: roman Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.12, 17:20
          Towarzysze proszę o ciszę. Jak wam się nie podoba Kościół to sobie zróbcie swój.
        • Gość: ona Re: Incydent w Kościele św. Piotra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 17:21
          Głupi,wyolbrzymiony incydent.Ludzie z klasą załatwiają takie sprawy między sobą.
          Parafianko,jeśli tak cię to zabolało,trzeba było zostać po Mszy,porozmawiać z owym Księdzem,czy zadzwonić,zamiast robić sensację na forum.Oprócz tego jesteś tchórzem,
          który potrzebuje pośredników,żeby wyrazić własne zdanie.Ale ojciec dziecka nie odbiega
          od ciebie.Zdyskwalifikowaliście człowieka na starcie przez brak kultury,ogłady i taktu..
          • a_samo_a Re: Incydent w Kościele św. Piotra. 14.05.12, 17:28
            "Zdyskwalifikowaliście człowieka na starcie przez brak kultury,ogłady i taktu."
            Tak się dziwnie składa,że brak kultury, ogłady i taktu dyskwalifikuje człowieka. Gdyby, to jeszcze był nieletni miłośnik strojów sportowych, ale od księdza można chyba wymagać kultury, ogłady i taktu?

"Ludzie z klasą załatwiają takie sprawy między sobą"
            Pojedynek w samo południe?
            • Gość: ona Re: Incydent w Kościele św. Piotra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 18:25
              Twoja interpretacja jest żałosna jak ty sam,ale co zrobić,ludzi z deficytami też trzeba szanować:)
              Ksiądz postąpił jak powinien,gorzej z pozostałym towarzystwem,nadal podtrzymuję-bez kultury,ogłady i taktu.Zwyczajna beznadzieja.
              a_samo_a idź na spacer,dobrze ci zrobi.
              • Gość: gość Re: Incydent w Kościele św. Piotra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 19:01
                Istotnie dość nowe, idące z duchem czasu standardy kultury. Dziecko gadające na głos na mszy w kościele u boku rodziców. Proponuję takie dzieci zabierać ze sobą na zebrania, do pracy, do teatru.
                A abstrachując od tego konkretnego zdarzenia w kościele, które wytłumaczył nam ojciec dziecka i chwała Jemu za to, tego typu kulturę widać dość często w miejscach publicznych, wymagających spokoju, np. na poczcie, dworcu itp..gdzie dzieci drą się na całego, rozrabiając na swój sposób, a rodzice albo udają, że tego nie widzą, albo wręcz są zadowoleni jak to ich pociecha daje czadu. Także te wpisy widzących te sprawy w tak przewrotny sposób wcale mnie nie dziwią. Filozofia - dziecko musi się wyszumieć. Tak, ale w domu, na placu zabaw, tam gdzie to jest normalnie przyzwolone i wręcz naturalne. Tak trudno to zrozumieć? Widocznie w szkolach już tego nie uczą. A kiedyś uczyli.
                • Gość: Tata autystyka Re: Do XXX, gość:gość i innych IP: 80.249.4.* 14.05.12, 20:09
                  Moje dziecko ma autyzm czyli zaburzenia komunikacji społecznej, w prostych słowach , żyje we własnym świecie. Na twarzy nie ma widocznych żadnych cech choroby, jest bardzo slicznym cherubinkiem. Niestety jego zachowania nie da się kontrolować w żaden sposób, i jesli będzie chciał biegać, czołgać się, pokrzykiwać bo w kosciele jest fajny pogłos, zdjąć ubranie bo go uwiera czy robić coś w tym stylu to będzie to robił. Zapobiec temu można tylko poprzez użycie siły fizycznej, ale to będzie u niego wzbudzać opór bo nie ma możliwości mu wytłumaczyć że postępuje źle. Więc w tym miejscu mam pytanie do w/w: czy mam go nie zabierać nigdy do kościoła bo może uniemożliwić modlitewne skupienie innym wiernym? Mam się z nim chować w domu i nie profanować świątyni jego obecnością? Ale przecież on tez jest dzieckiem bożym, taki właśnie został przez Boga stworzony? To jak radzicie, co mam robić? Będę wdzięczny za podpowiedź. Tylko błagam, zanim zasypiecie mnie radami rodem z "klasztorkowej kruchty" ( pozdrawiam panią co kazała wychować pasem szczeniaka ), to skorzystajcie ze swoich komputerów i poszukajcie choć na youtube filmów z hasłem "autyzm".
                  • Gość: gość Re: Do XXX, gość:gość i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 21:04
                    Jest to przypadek szczególny. Rozumiem go, gdyż sam mam też dziecko nie do końca sprawne. Inna choroba, ale wiem jak jest ciężko rodzicom w tym przypadku na duszy, jak bardzo by chcieli temu dziecku wynagrodzić błędy natury i zupełnie inaczej do takiego dziecka się odnoszą. To zupełnie inny temat. I jestem przekonany, że w tym wypadku ksiądz, któremu zarzucają tu niektórzy brak kultury, by to zrozumiał. Nie wyobrażam sobie aby mogło być inaczej. Mój poprzedni wpis nie dotyczył też w całości przypadku z dzieckiem w kościele św.Piotra. Był to incydent, wyjaśniony przez ojca dziecka, który wałkowany tu na tym forum może jednak uświadomi niektórym, że są standardy kultury, które należałoby przestrzegać, o ile to tylko sprawa dobrej woli, odrobiny chęci i świadomości. A z tą świadomością to chyba gdzieniegdzie na opak. Przy okazji jednak poruszyłem problem tzw. dzieci "rozwydrzonych" (termin może nie literacki ale obiegowy). Dzieci zdrowych, którym rodzice przyzwalają na wszystko w miejscach publicznych. Za moich szczenięcych lat, gdybym tak się zachowywał, to po prostu dostał bym w d..ę pasem od ojca po powrocie do domu, gdyż przyniósł bym wstyd rodzicom. Ale świat idzie z postępem. Standardy też? No właśnie.
                    • Gość: / Re: Do XXX, gość:gość i innych IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 22:25
                      gościu drogi współczuję, mnie mój ojciec kochał i nigdy nie uderzył
                      • Gość: gość Re: Do XXX, gość:gość i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 22:41
                        Niepotrzebne mnie to współczucie. Mnie też ojciec bardzo kochał i zrobiłby to dla mojego dobra. Abym szanował innych, to i mnie wtedy będą szanować. I jestem Jemu za to wdzięczny. Zrozumiesz to, to dobrze. Nie. Twoja sprawa.
              • a_samo_a Re: Incydent w Kościele św. Piotra. 14.05.12, 22:32
                "Twoja interpretacja jest żałosna jak ty sam,ale co zrobić,ludzi z deficytami też trzeba szanować:)"
                Dlatego przekazuję ci wyrazy należnego szacunku.

"Ksiądz postąpił jak powinien,gorzej z pozostałym towarzystwem,nadal podtrzymuję-bez kultury,ogłady i taktu.Zwyczajna beznadzieja."
                Ciekawa interpretacja faktów. Czyżby była to logika wykładana na pewnej toruńskiej uczelni?
                A może są to skutki radiowego prania mózgu? W każdym razie wyjątkowo ciekawy sposób wyrażania miłości bliźniego.
                Ksiądz okazał się chamem. Niestosowność jego postępowania dostrzegł nawet proboszcz, a ty smarujesz wazeliną. Fee nie ładnie. Fee lizusek.

"a_samo_a idź na spacer,dobrze ci zrobi."
                Byłem. Piękna pogoda. Wystarczy się przejść, aby nabrać radości życia i nawet zwykłe ciechanowskie buractwo trochę mniej drażni.
                • Gość: ona Re: Incydent w Kościele św. Piotra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 00:10
                  a_samo_a
                  Przepraszam,jeśli uraziłam Twoją ułomność,czy raczej męskie ego.
                  Dlaczego uważasz,że Ksiądz okazał się"chamem"?
                  Tylko dlatego,że Proboszcz za niego przeprosił?!Ciekawa interpretacja faktów..
                  Mam nadzieję,że po wysłuchaniu obydwu stron,choć wątpię:/Pytanie-za co przeprosił?
                  A czy ktoś przeprosił tego Księdza za publiczne oczernianie?
                  Słucham RMF FM,uczelnia nie toruńska,a lubelska(nic związanego z kościołem),interesuje mnie polityka,motoryzacja i psychologia.
                  Na forum udzielam się rzadko,zwykle wtedy,kiedy drażni mnie ciechanowskie buractwo i brak obiektywizmu.

• a_samo_a Re: Incydent w Kościele św. Piotra. 15.05.12, 14:00
                    "Przepraszam,jeśli uraziłam Twoją ułomność,czy raczej męskie ego."
                    Ułomności żadnych, na szczęście, nie posiadam- tym samym trudno, abyś mogła obrazić coś, czego nie ma. Natomiast jeśli "męskie ego" uważasz za ułomność, to pozostaje mi tylko ci współczuć. Sięgając do takiego seksistowskiego argumentu wiele bowiem mówisz o sobie. To tak, jakbym nie widząc ciebie na oczy zwyzywał cię od durnych blondynek. Ani temat, ani dotychczasowy przebieg "dyskusji" nie upoważniają do jakiejkolwiek "wojny płci", ale jak już zaczęłaś i to w taaaakim stylu, to pozostaje mi zapytać - stara panna, rozwódka z którą mąż nie wytrzymał, czy wdówka, która chłopa wykończyła?

"Dlaczego uważasz,że Ksiądz okazał się"chamem"?"
                    Relacja ojca wystarczająco to wyjaśnia. Gdyby księżulo w seminarium przykładał się do pewnych przedmiotów, to by doskonale wiedział jak rozegrać sytuację, aby osiągnąć swój cel i nie antagonizować otoczenia. A to co zrobił, to przykład chamstwa i brak taktu i ogłady.

"A czy ktoś przeprosił tego Księdza za publiczne oczernianie?"
                    Za co? To chyba księżulo powinien grzecznie przeprosić i to z ambony.

"Słucham RMF FM,uczelnia nie toruńska,a lubelska(nic związanego z kościołem),interesuje mnie polityka,motoryzacja i psychologia."
                    To jest forum Ciechanów, a nie sympatia.pl Po za tym plakat reklamowy jakoś prawdą nie zalatuje.

"Na forum udzielam się rzadko,zwykle wtedy,kiedy drażni mnie ciechanowskie buractwo i brak obiektywizmu."
                    No to najpierw wyeliminuj u siebie te dwie cechy, bo rozwinięte są, że hej.
                    • Gość: ona Re: Incydent w Kościele św. Piotra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 17:04
                      Nie powinnam wciągać się z Tobą w dyskusję,ale jesteś dosyć"prosty w obsłudze",więc można się nieźle przy tym ubawić:)
                      Skoro pytałeś o Toruń i Radio Maryja, to zwyczajnie Ci wyjaśniłam.Myślałeś,że tylko babcie moherowe bronią Kościoła?Błąd.
                      Ty z pewnością ukończyłeś New York University,przy którym tylko przechodziłam,ale z braku finansów absolwentką być nie mogłam.
                      Myślę,że jesteś sfrustrowanym,niezadowolonym z życia facetem,który wyżywa się na forum,bo w domu ani w pracy nie ma nic do powiedzenia,a jedyną Twoją pasją jest krytyka.Fee,współczuję żonie,dziewczynie,chłopakowi czy kogo tam masz,chociaż wątpię czy masz..
                      A może Ty z seminarium wyleciałeś,bo przebija przez każde Twoje zdanie awersja do Księży i Kościoła?!No dobrze,już Cię nie męczę,zaraz pewnie seriale się rozpoczną,"Panią Domu"musisz doczytać i zajrzeć na sympatia.pl,bo,jak widać,szerszych zainteresowań nie masz..
                      Wątek prostacki,Twoje monologi również,ale baw się dalej,niech ostatnie zdanie do Ciebie należy.
                      Przepraszam forumowiczów,ale"a_samo_a" jakiś niezdrowy,a ja dałam się wkręcić w te jego zagrywki:((

• Gość: mirba Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.12, 11:22
        Gość portalu: . napisał(a): Czemu w Ciechanowie jest ostatnio nagonka na tą parafię?
        I to jest dobre pytanie. Proboszcz ksiądz Graczyk jest człowiekiem i duchownym szanowanym za swój rozsądek i szacunek, jakim darzy ludzi. Cenią go również władze kościelne, wyróżniając kościelnymi godnościami. Ostatnio wyróżniono go godnościa kapelana papieskiego, czyli prałata. Jest też jedynym w Ciechanowie dziekanem, drugi dziekanat przeniesiono do Sońska, a przecież obejmuje on większość obszaru Ciechanowa. Czy przypadkiem nie jest to efekt zazdrości? Ktos chce Graczykowi podstawic nogę...
        • a_samo_a Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. 07.06.12, 20:42
          mirba,
          mocherku milutki, a gdzie tu w tym wątku jest cokolwiek przeciwko kochanemu prałatowi?
          Przecież, nawet jest napisane, że dostrzegł błąd swojego wikariusza i za niego przeprosił.

P.S. Dziekanat, to jest na uczelni. W kościele, to jest dekanat.
    • Gość: Daniel Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 19:31
      Nie wiadomo jak sytuacja wyglądała czy wszystko zauwazyłaś,czy dziecko głośno krzyczało,ile tych słów powiedziało i jak głośno,czy rodzice uspokajali dziecko i nie odnosiło to skutków.Myślę że ksiądz nie zrobił nic niestosownego,nie wierzę żeby jakieś malutkie ''popiskiwanie dzieciątka'' mu przeszkadzało,więc musiał to być spory hałas skoro podszedł.
      Jestem osoba wierzącą i praktykującą i spotykam się z takimi sytuacjami i muszę powiedzieć że..jestem zdziwiony że księża,rodzice,inne osoby w kościele rzadko reagują na hałas,krzyk dzieci.Ja rozumiem że ktoś mi teraz powie że to sprzeczne z Biblią co piszę, bo Pan Jezus chciał by przyprowadzać do Niego dzieci.Tak to jest prawda ale jak czytamy Biblię i odnosimy ją do życia to naprawdę rozeznajmy o co chodzi w danym fragmencie i w jakim kontekście .Msza Święta jest bardzo ważnym momentem dla wierzącego i jest całkowicie czymś zrozumiałym że wszelkie hałasy,głośne piski,wrzaski są czymś nieodpowiednim.Rodzice naprawdę powinni pomyśleć i rozplanować wszystko tak, by nikomu nic nie przeszkodziło w najważniejszej chwili spotkania z Bogiem w kościele.Niech rodzice idą z dziećmi np. na msze dla dzieci, a nie na sumę parafialną,jeżeli jest poważny problem z dzieckiem, to jedno z małżonków niech po prostu zostanie w domu i nie idzie do kościoła póki pójście jest niemożliwe (z przyczyn np.halasowych.)
      Moi drodzy nie bulwersujcie się przy takich sytuacjach, ale zrozumcie że jest to czas bardzo ważny i zrozumcie księdza,inne osoby w kościele.
      Droga parafianko:Ja na tym forum jestem przypadkowo i specjalnie się zalogowałem by odpowiedzieć na ten post i chcę poradzić jedno:jeśli są jakieś sprawy z kościołem,jego funkcjonowaniem i innymi dylematami to szukajmy pomocy na portalach katolickich.Tutaj z pomocą może być ciężko.Proszę wejść na jakiś portal katolicki i tam szukać odpowiedzi,baza jest duża,albo zdobyć się na odwagę i porozmawiać z owym księdzem.Nam dzisiaj brakuje odwagi a uciekamy się do forum i to nie stricte związanego z tymi sprawami.
      • Gość: izydor Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 22:02
        daniel, czy ty przypadkiem nie jesteś owym młodym księdzem?
    • Gość: ,,,,,,,,,,,,,,,,,, Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: 213.199.253.* 16.05.12, 21:51
      dziecko przeszkodziło w zamianie wina na krew i nie było czarniny na obiad w parafi--
      • Gość: Waldek Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.cnow.pl 26.05.12, 10:11
        Nie "czarninę",a CZERNINĘ.
        • Gość: dulcymea Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.tktelekom.pl 26.05.12, 12:20
          nie karmimy trolli
          oni tylko na to czekają
          najlepsza metoda to ... zignorować

nie ma widza, nie ma teatru!
    • Gość: Wychowany Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.cnow.pl 26.05.12, 10:21
      Gdy dziecko jest WYCHOWANE,a nie "wychodowane"to może przychodzić do Kościoła od "urodzenia".Jeśli uważa Kościół za kolejny "Plac Zabaw"i wyczynia "głupie popisy"szczerząc zęby do wszystkich,czy jest podziwiane,to dobrze Ksiądz zrobił i pogonił ze Świątyni źle wychowanego bachora,i nieodpowiedzialnych rodziców.
      • Gość: Twoj Spowiednik Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 23:44
        wyhodowane jeśli już tępa dzido
    • Gość: jerzy Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 18:45
      Nie wiem PO co te oburzenie. Tak samo wyprosili na radzie miasta , a także z kina i to jakie oburzenie by było.
      • Gość: nornalny kowalski Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: 213.199.253.* 26.05.12, 20:46
        ale baba zbulwersowana-polecam na ten stes psychologa ,psychiatre,pedagoga,rade pariafialną, skarge do biskupa,sprawe cywilną przeciw kościołowi,skarżenie o odszkodowanie,napisanie scenariusza do filmu,bioenergoterapeute na uleczenie stresu dziecka,może masaż na zapomienie tego przykrego incydentu,zwrot kosztów dojazdu do kościoła na msze,zwrot za pampercy bo mały zużył o 1 więcej w stresie,pokrycie szkód moralnych od katolików,zużycie opon w wózku,zwrot za uspakajanie dziecka,zwrot podatku za klimatyczne czyli przerwanie oddychania powietrzem wody święconej,za brak kontaktu z duchem świętym,odszkodowanie że jezus się nie pokazał,że ministrant nie podłożył patery przy komuni,że nie dałaś na tace ,że nie mogłaś usłyszeć grających organów w kościele,za zniszczone cholewki butów co zużyłaś drepcząc na podłodze kościoła wyprowadzając dziecko,za to że jak by ci się chciało siku to nie było oznaczeń łazienki ,że zgodnie z prawem budowlanym po 5 latach brak tynku na elewacjach,że kościół nie spełnia warunków sanepidy,że księdza nie płacą podatku bykowego,i 1100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 więcej powodów i to jest poje............ ciechanów
        • Gość: obserwator Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.12, 20:38
          Gościu, jesteś po prostu poje...y. Wstyd mi, że mieszkam w Ciechanowie. Po prostu brak słów, ile w ludziach może być nienawiści, szczególnie w tych "świętych". A kościół, to Dom Boży, a nie sala obrad z której się wyprasza dzieci, bo przeszkadzają w celebrze.
          • Gość: Zuzka Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.12, 22:38
            Wiele hałasu o nic ...
    • Gość: mama Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.play-internet.pl 28.05.12, 10:29
      ja byłam z moja 2,5 letnią córcią na mszy w św.Franciszku i mimo moich uwag i męża dziecko i tak śpiewało gaworzyło po swojemu,czasem spacerowała po całym kościele, może nie było bierzmowania ale był chrzest i nikt nie zwrócił z duchownych mi uwagi a pamiętajmy od dnia chrztu dziecko przyjmowane jest do grona wiernych a przychodzenie z dzieckiem do kościoła świadczy tylko o naszej wierze dobrym wychowaniu i przysiędze którą w raz z chrzestnymi mówiliśmy podczas chrztu
      • Gość: Wychowany Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.cnow.pl 30.05.12, 09:55
        ...właśnie"dobrym wychowaniu",a nie hodowaniu rozwydrzonych bachorów,które przeszkadzają innym w zadumie i modlitwie.
        • Gość: ktos Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.181.116.31.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.05.12, 10:56
          Masz w glowie nie wiem co jakies smieci skoro tak piszesz i inni ktorzy to mowia. Nie miales dzieci wiec sie nie wypowiadaj!!! Wychowaj siebie i dopiero sie odzywaj!!!!!!!!!!
          • Gość: klekotka Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.tktelekom.pl 30.05.12, 12:04
            nie chce mi się czytać wszystkich postów, ale widzę, że kłócicie się o to, że każdy przychodzi się do kościoła modlić i skupić. No właśnie skupić to skąd do cholery jasnej autor/ka wiedziała co się dzieje na około? Przecież jak ksiądz podszedł do tych ludzi to zachowywał się cicho no to w takim razie autor musiał zwracać przez ten czas uwagę tylko na nich.
            Ludzie ogarnijcie się, bo tych waszych wyzwisk i obelg nie da się czytać. Przed monitorem to każdy odważny. Mógł autor podejść do księdza się zapytać dlaczego (podobno) wygonił ich z kościoła a nie wyzywać tutaj. Chcecie miasta kulturalnego a sami zachowujecie się jak świnie.
    • Gość: gość Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 21:45
      A znasz w ogóle tego człowieka, że tak o nim piszesz? Idź porozmawiaj, spędź z nim jakiś czas, to się okaże czy to cham? Łatwo pisać o kimś kogo sie nie zna. A może to osoba pisząca jest taka?
      • Gość: ja Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 08:43
        A ktory to ksiadz? ten wysoki w okularach co pracuje z mlodzieza, czy ten niski blondyn co czesto spowiada?
        • Gość: .. Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 10:02
          Jeśli bardzo cię to interesuje,to Ten wysoki blondyn z bródką,który często spowiada.
      • a_samo_a Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. 05.06.12, 19:52
        Dokładnie, bo trzeba być kompletnym chamem, żeby nawet nie podpisać się choćby nawet jakimś nickiem.
    • Gość: Gość Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.tktelekom.pl 06.06.12, 13:59
      Pisać głupoty i od chamów wyzywać to piersi do kościoła się pomodlic , to nie ma komu ale jak ksiadz rozdaje żywnośc to lecą .Dzień dziecka też jak ksiądz zorganizował i kiełbaski były to po 10 razy się w kolejce stało.
    • Gość: mundek z etosu PO Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 16:00
      podbijam bo jak incydent i do tego bulwersujacy to musza wszyscy się wypowiedzieć a niektórzy nawet wielokrotnie prawda panie moderator?
    • Gość: 1911 Re: Incydent w Kościele św. Piotra. IP: *.jelonki.robbo.pl 14.08.12, 22:33
      Dlatego nie chodzę na msze gdzie są ha hałasujące dzieciaki.
      Księdzu się nie dziwię - zadbał o to aby można było się modlić w skupieniu,
      to wina rodziców.
      • Gość: ja Re: Incydent w Kościele św. Piotra. IP: *.tktelekom.pl 15.08.12, 10:28
        co my rodzice mamy pozaklejać dziecio buzie? Dziecko nie rozumie powagi sytuacji
        • Gość: zaq Re: Incydent w Kościele św. Piotra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 17:09
          rozumiem, że dziecko nie rozumie powagi sytuacji, ale również irytują mnie w kościele tacy rodzice co uważają że jak dziecko drze się wniebogłosy to się nic nie dzieje... przecież każdy za grosz wychowany człowiek wyprowadzi wtedy rozhisteryzowane dziecko na zewnątrz a jak się uspokoi to wejdzie z nim z powrotem. Ale niektórzy gdzieś mają innych ludzi. Dziecko krzyczy a rodzic się patrzy i nie wie co ma robić....
    • Gość: piotr Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.cnow.pl 15.08.12, 10:32
      to sa chamy i tyle grubasy i złodzieje
      • Gość: x Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 12:03
        piotruś,a ty jesteś kretyn i żyjesz..
        • Gość: Jezus Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.30.78.237.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.08.12, 21:11
          Bóg nie potrzebuje naszych pieniędzy, nie potrzebuje ziemskich pośredników by w Niego wierzyć i żyć z Jego zasadami.
          • Gość: jak juz cos to dym Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.12, 22:01
            jak już tak piszą wszyscy o tych parafiach to ciekawe czy p. Bączek ma studia muzyczne skończone ? pewnie organista ma pewnie tylko szkołę organistowską skończoną , nie wiem czy jakiś wogóle w Ciechanowie organista czy w okolicy ma wyższe muzyczne.chociaż myslę do grania w kościele chyba mgr nie jest potrzebny, bo do filharmonii czy opery lub czy przygrywaniu Prezydentowi Kraju przy obiedzie to pewnie i tak.
    • Gość: abi Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.cnow.pl 06.01.13, 15:22
      Jak dziecko jest niegrzeczne to po prostu lepiej pozostać w domu, inaczej to ani rodzina nic z takiej mszy nie wyniesie ani ludzie nie będą mogli skoncentrować się na modlitwie i ksiądz również będzie miał kłopoty z odprawieniem mszy. Bądźmy tolerancyjni ale jakas granica być musi. :)
    • Gość: gosc Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 17:30
      incydentem to jest to, że od m-cy nie ma aktualnej strony www.piotrcichanow.
      cos się księża zaniedbują.
      • Gość: taca Re: Incydent w Kościele św. Piotra. Bulwersujące. IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 22:20
        idx cie i na tacę rzucajcie papierki żeby było cicho w kościele, bo monety mogą brzęczeć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka