Dodaj do ulubionych

Marsz milczenia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 14:54
25 października w czwartek spotykamy się na Marszu Milczenia. Inicjatywa moim zdaniem słuszna i godna poparcia. Zaproszenia zostały przekazane, jaki będzie odzew zobaczymy jutro. Zobaczymy czy kwestie bezpieczeństwa to tylko i wyłącznie problem mieszkańców tego miasta, czy również i władz.
Inicjatywę popiera i nagłaśnia część ciechanowskich mediów. Cześć i chwała im za to.
Negatywnie wypowiedział się jedynie "Tygodnik Ciechanowski", ale i tu atak nie był przemyślany, ani zbyt inteligentny.

Mimo zaproszenia na marsz władz miasta i powiatu na ich stronach internetowych nie pojawiły się żadne informacje. Widocznie dla Urzędu Miasta od inicjatywy w zakresie bezpieczeństwa obywateli ważniejszy jest marsz z kijkami (o tym jest informacja). Moim zdaniem świadczy to o stosunku naszych rządzicieli do kwestii bezpieczeństwa.

Ze swojej strony chciałbym jedynie ponowić apel o jak najszersze nagłośnienie idei marszu i jak najliczniejsze uczestnictwo.

_
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Marsz milczenia IP: *.play-internet.pl 24.10.12, 15:06
      tygodnik ciechanowski to chłam uwielbiający tylko rządzących i mający w d..e mieszkańców, to stronnicza gazeta pisząca tylko na tematy ich interesujące.
      nasza władza też udaje się za super przyjazne dla mieszkańców ale jak chodzi o takie idee ma nas w głębokim..
      idea marszu jest naprawdę godna zauważenia i ppochwalenia organizatorów.ja niestety nie wezmę udziału ze względu na stan zdrowia ale mam nadzieję że pojawi się mnóstwo osób którzy swoja obecnością pokarzą że nie jesteśmy głusi na ludzką krzywdę.pamiętajmy że każdego z nas może coś takiego spotkać (nas osobiście, dziecko, kuzyna itp)
      • Gość: pszemmmmm A ja Andrzeju nie idę ,,,,,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 17:43
        Uwazam to za glupote i chec promowania sie Andrzeja i tyle.
        Wspierac nie bede i koniec
        • beauty.andrzej Re: A ja Andrzeju nie idę ,,,,,, 26.10.12, 15:03
          Widzisz, pszemuś, na marszu nie padło nie tylko moje nazwisko, ale nawet imię. Byłem anonimowym uczestnikiem. Tak samo, jak ty jesteś anonimowy na forum.
    • Gość: aaaa Re: Marsz milczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 17:48
      Zróbcie marsz ale nie milczenia. Zorganizujcie marsz na okolicznych psychopatów i socjopatów. Dopóki ze społeczeństwa nie wyeliminuje się powyższych dopóty oni będą działać na naszą niekorzyść.
      • Gość: aaaa Re: Marsz milczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 17:55
        Jeszcze a'propos tygodnika to się zgadzam. Gazetka trzyma stronę obecnie urzędujących.
        • Gość: pszemmmmm Re: Marsz milczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 17:59
          Obawiam się ze poza Andrzejem i jego przyjaciółka a_samo_a nikogo nie będzie.
          • beauty.andrzej Re: Marsz milczenia 26.10.12, 14:18
            No, pszemuś, jednak parę osób przyszło. Jednak nie wszyscy mają tak ograniczone horyzonty, jak ty.
            • Gość: Zwykły obywatel Re: Marsz milczenia IP: *.play-internet.pl 26.10.12, 14:32
              Jako szary obywatel bardzo popieram takie inicjatywy,szkoda tylko,że coraz częściej są potrzebne...
              • beauty.andrzej Re: Marsz milczenia 26.10.12, 15:01
                Tak, szkoda, że coraz częściej są potrzebne. Ale dzięki temu, że są, może będą potrzebne coraz rzadziej.
                • Gość: misiek Re: Marsz milczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 15:43
                  marsz się nie udał, ale i tak by niczego nie załatwił. takie akcje są od czapy. ojcowie, poświęćcie trochę czasu dzieciom i dawajcie im dobry przykład, bo mało który nos zza gazety albo sprzed kompa wychyli. a młodzi w gierkach rżną łby na potęgę, krew się leje, ruchomy cel co rusz pada trupem. jaka rodzina, takie owoce
                • Gość: ja27 Re: Marsz milczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 15:52
                  Wokól pełno ludzi żyjących w poczuciu, że sprawy idą w złym kierunku, że są pokrzywdzeni i pominięci, że jacyś tajemniczy ONI źle kierują krajem, powiatem i gminą przez co ograniczają ich możliwości. Kiedy pojawia sie jakaś inicjatywa próba zmiany na lepsze, zazwyczaj podejrzewają , że ktoś chce sie wyróżnić i wybić ich kosztem i... pozostają w domu przed telewizorem. Ci biedni ludzie są zdolni wyłącznie do jęczenia i narzekania. Słaba frekwencja na marszu, tylko potwierdza to spostrzeżenie.
                  • beauty.andrzej Re: Marsz milczenia 26.10.12, 17:02
                    Jakbyś czytał w moich myślach. Poważnie się zastanawiam, czy warto starać się coś zrobić pro publico, dla społeczeństwa. Czy nie lepiej w tym czasie przeczytać dobrą książkę lub po prostu wyjść na spacer. Tylko że w tym drugim przypadku można dostać w łeb
                    • Gość: ja27 Re: Marsz milczenia- jest jak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 17:25
                      Myślę, ze wiele osób czynnych w polityce zaczynało ze szczytnymi ideami. Potem przekonali się, że czegokolwiek nie zrobią to i tak :
                      1. kanapowa opinia publiczna będzie im miała za złe- przecież można lepiej, więcej i szybciej (łuny uchwaliły zapomogę 500 zł a mogły 700)
                      2. w swoich działaniach będą sami- wiele osób uzna że maja rację ale nie wsatną z fotela bo wlaście w TV leci "taniec z gwiazdami ", a pozatym i tak nic sie da zrobić.
                      Przekonają się również, że lud samodzielnie nie myśli i w czasie wyborów głosuje na tych którzy obiecują najwięcej- choćby gruszki na wierzbie. Przekonują się, że ktoś kto poważnie traktuje siebie i swój elektorat i nie chce kłamać nie ma żadnych szans na wybór- lud wybiera bajarzy - druga Japonia, zielona wyspa, trzy miliony mieszkań dla młodych.
                      Taki polityk po kilku spalonych próbach zapewne myśli sobie, że skoro nie może nic zrobić dla większości, to warto może pomóc sobie i rodzinie. To też wywołuje wrzawę, ze nepotyzm itp. Jednym słowem większośc sama sobie nie umie pomóc i skutecznie blokuje działania innych którzy chcą im pomóc. I jest jak jest ....
                      • Gość: ZK Re: Marsz milczenia- jest jak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 17:59
                        @ja27
                        Masz dużo racji, co by człowiek nie zrobił, jest do słownego zjechania. Tu każda władza ma przechlapane z definicji. Łatwo wyciągnąć wniosek, że najlepiej nic nie robić. Chwała, że jednak robią, mnie osobiście pasują zmiany w mieście. W sumie jak rozmawiam z ludźmi, to zadowolonych nie brakuje, ale rzadko piszą na tym forum dla frustratów,bo po co? Fiksatom w rodzaju pszemmma nie warto niczego tłumaczyć.
            • Gość: gość Re: Marsz milczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.12, 13:23
              To nie moje wpisy zmitoligozowanego pszemmma na forum andrju. To tak gwoli wyjaśnienia.

Re: Marsz milczeniaIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
              Gość: pszemmmmm 24.10.12, 17:59 Odpowiedz
              Obawiam się ze poza Andrzejem i jego przyjaciółka a_samo_a nikogo nie będzie.
              Re: Marsz milczenia

beauty.andrzej 26.10.12, 14:18 Odpowiedz
              No, pszemuś, jednak parę osób przyszło. Jednak nie wszyscy mają tak ograniczone horyzonty, jak ty.

Re: Marsz milczeniaIP: *.play-internet.pl
              Gość: Zwykły obywatel 26.10.12, 14:32 Odpowiedz
              Jako szary obywatel bardzo popieram takie inicjatywy,szkoda tylko,że coraz częściej są potrzebne...

Re: A ja Andrzeju nie idę ,,,,,,
              beauty.andrzej 26.10.12, 15:03 Odpowiedz
              Widzisz, pszemuś, na marszu nie padło nie tylko moje nazwisko, ale nawet imię. Byłem anonimowym uczestnikiem. Tak samo, jak ty jesteś anonimowy na forum.

Re: Marsz milczeniaIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Re: Marsz milczenia- jest jak jestIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
              Gość: ZK 26.10.12, 17:59 Odpowiedz
              @ja27
              Masz dużo racji, co by człowiek nie zrobił, jest do słownego zjechania. Tu każda władza ma przechlapane z definicji. Łatwo wyciągnąć wniosek, że najlepiej nic nie robić. Chwała, że jednak robią, mnie osobiście pasują zmiany w mieście. W sumie jak rozmawiam z ludźmi, to zadowolonych nie brakuje, ale rzadko piszą na tym forum dla frustratów,bo po co? Fiksatom w rodzaju pszemmma nie warto niczego tłumaczyć.

• Gość: segundo Re: Marsz milczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.12, 19:37
                a tyle było zadęcia z tym marszem... może niech każdy po prostu robi co do niego należy. świadkowie burd niech dzwonią na policję, a policja niech interweniuje szybko i stanowczo. marsze to sztuka dla sztuki, wolę konkret
                • beauty.andrzej Re: Marsz milczenia 29.10.12, 08:48
                  Masz rację, tylko trzeba ludzi do tego przekonać. W jaki sposób? Masz jakiś pomysł?
                • Gość: gośc Re: Marsz milczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 11:03
                  Który to ten piękny adonis na tym filmiku bo Szyperskiemu zabrakło farby by podpisać gości z imienia i nazwiska.
                  www.ciechtivi.pl/marsz-milczenia-przeciwko-przemocy/
                  Piękny adonisie jak będziesz co w trzecim poście uwiarygadniał się jako przeciwnik PiSu i kościoła to masz już połowę lokalnej społeczności nie do odzyskania a drugą tracisz bo walisz w ich dogmat o wielkości i nieomylności Wardzińskiego i PO.
                  Miałeś okazje jak to się mówi zamknąć ryja i nie wpieprzać się w partyjne sympatie i antypatie.
                  Napewno potrzebny jest w Ciechanowie ktoś kto przewietrzy ten smród jaki rządżacy tym miastem niosą za sobą od lat.
                  Czy KRC pomogło ci czy jak PO i TC sypało piasek w tryby?
                  • Gość: roman Re: Marsz milczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 11:59
                    niby jak mu PO sypało piasek w tryby? żadnych zakazów ani przeszkód nie było, stali sobie i szli bez problem, więc dlaczego kłamiesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka