Dodaj do ulubionych

Profanacja flagi!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 09:41
Obejrzałem na ciechanowskich portalach zdjęcia z "obchodów" Święta Niepodległości i normalnie szlag mnie trafia. zdjęcie zdjęcie
O co tu chodzi? Czy zdziczenie tak bardzo już dotknęło to miasto, że flagę narodową, symbol państwa używa się jako obrusu?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Profanacja flagi! IP: *.cnow.pl 12.11.12, 09:48
      chyba cos ci sie w oczach pokrecilo bo od kiedy to flaga polski jest bialo-czerwono-bialo czerwona??

• Gość: a_samo_a Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 10:11
        W przeciwieństwie do ciebie wzrok mi dopisuje. Położono trzy flagi. Moim zdaniem skandal!

Nie po to nasi rodacy krew przelewali, żeby teraz jakieś burasy wykorzystywały symbole narodowe jako obrus!!!
    • Gość: x Re: Profanacja flagi! IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.12, 10:17
      Ja tam nie czuję się obrażona, pewnie byłabym gdyby ktoś nią mył podłogę , ale na tym zdjęciu nie widzę obrazy flagi . Zajmij się czymś ciekawszym , ludzie próbują coś zorganizować a Ty się czepiasz !!!!
      • Gość: śmiechuwarte Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 10:28
        Idąc tokiem (nie)myślenia tego co to widzi flagę tam gdzie czerwone i białe, należy zakazać podwiązek i gaci Paniom co lubią te kolory. To już nawet nie jest śmieszne, to kwalifikuje się na lekarską wizytę u psychiatry. Był herb na deklach, jakiś Piłsudski powstał z grobu i spaceruje po ulicach, teraz flaga, ludzie czy wy naprawdę już tak do końca zidiocieliście ????
        • Gość: a_samo_a Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 20:56
          Masz rację w jednym - to się kwalifikuje do wizyty u psychiatry. Bo przecież nikt o zdrowych zmysłach, będąc prezydentem średniej wielkości miasta nie zrobiłby takiej głupoty. Trzema flagami przykryto stoły - jest to wyraźnie widoczne na zdjęciach i z tego nie da się wykpić. Jest to profanacja i prokurator powinien się tym zająć. Trochę się dziwię, że nikt WW nie zwrócił uwagi, czyżby koledzy partyjni sami go wsadzali na minę? No i jeszcze ten kibolski szalik. Brrr.
          • Gość: gonzo nie ośmieszaj się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 20:59
            afera w skali międzynarodowej, weź się nie ośmieszaj człowieku
      • Gość: gość Re: Profanacja flagi! IP: *.centertel.pl 12.11.12, 10:31
        A ja dziś wycierałem sobie samochód do sucha po wyjechaniu z myjni szmato biało czerwono i co to też profanacja?Jeśli tak to tym bardziej mi miło. Matoły. Co wam to państwo daje że tacy jesteście patrioci? Państwo ma was/nas w dupie. Powiedzcie ludziom, którzy dymają za granicą na kawałek chleba żeby byli patriotami....mają dupie ten beznadziejny kraj jego szmatę biało czerwono, godło itp.
        • Gość: patriota Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 13:40
          ludzie opanujcie się - biało-czerwone gacie to nie symbol narodowy-poczytajcie uważnie ustawę o barwach narodowych, fladze, utrwalcie sobie co to jest flaga narodowa-między innymi jakie ma wymiary itp. - a potem dyskutujcie czy mycie samochodu szmatą w kolorze białym i czerwonym to obraza barw nartodowych!
          • Gość:   Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 14:15
            a_samo_a życzę ci powodzenia w dalszym poszukiwaniu dziury w całym. Jak na razie to ty profanujesz trud, wszystkich którzy włożyli ciężka pracę w zrobienie z ciebie myślącego człowieka.
            • Gość: a_samo_a Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 20:59
              Jaka głęboka myśl. ROTFL
          • Gość: i Re: Profanacja flagi! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.12, 14:15
            kogo wzywasz do opamiętania? Niektórym to wszystko wisi... Aby grill był i ciepła woda w kranie
            • Gość: Zb Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 14:53
              Do a_samo_a -zgadzam się, jesteś dobry w szukaniu dziury w całym. A może tak byś sam się wysilił i wziął udział przynajmniej, bo tłumaczenie, że nie można być wszędzie jest do bani. Jakoś inni mogli być i fajnie świętować. Chyba to aż tak cię boli, że czepiasz się, byle skrytykować.
              • Gość: ups Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 17:46
                ups, malkontenta chcecie przekonać? ten typ tak ma. że musi dopieprzyć. żeby nie wiem co. inaczej nie śpi po nocach :D
              • Gość: a_samo_a Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 21:10
                W całym? Przecież to jest jak dobry ser szwajcarski. Dziura na dziurze i zapach podobnie nieciekawy. Nie przeczę, że niektórzy mogli się dobrze bawić. Być może nie zwrócili uwagi na profanacje, być może lubią atmosferę kibolskiego patriotyzmu. Mi osobiście nie podobałoby się na placu JPII, ale gdybym tam był, to awantura byłaby duża.
                • Gość: Jarkacz Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 21:29
                  Jakiś Zawisza mówił o prezydencie Bronisławie Komorowskim jako "Bron Kom". - prokuratura powinna się tym facetem zająć z urzędu za obrazę głowy państwa.
                  • Gość: ..... Re: Profanacja flagi! IP: 79.162.73.* 13.11.12, 10:18
                    Jak obraza głowy państwa, ja na tę głowę państwa to mogę naszczać. To jest matoł jak całe jego peowskie ugrupowanie. Bardzo dobrze że ludzi9e zaczynają protestować. Szkoda tylko że nie rozjebali tego tałatajstwa z tym pajacem przydentem na czele. Niech świat widzi że nie jest tak dobrze jak chcą pokazać peowcy. Jest h...uwa i trtzeba to pokazać, mówić i walczyć z tym.
                    • Gość: obi Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 10:42
                      Proszę nie usuwać powyższego postu. Prawość i Sprawiedliwość w pełnej krasie.
                      • Gość: a_samo_a Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 17:30
                        Ani "Prawość", ani "Sprawiedliwość" tylko zwykłe chamstwo i buractwo bez afiliacji politycznej.
                        Jako wiadro zimnej wody:

Art. 135. § 1. Kto dopuszcza się czynnej napaści na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej,
                        podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 2. Kto publicznie znieważa Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej,
                        podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Ciekawe czy dalej byłby taki odważny gdyby prokurator postawił mu zarzuty?

• Gość: gość Re: Profanacja flagi! IP: *.centertel.pl 13.11.12, 17:40
                          Jedno pytanie - ty się taki urodziłeś, przeżyłeś jakisz szok czy miałeś wypadek? Napisz wprost wtedy będzie widomo czy da się to leczyć czy trzeba będzie do tego przywyknąć.....

Napiszę ci tylko od siebie - jest wiuelu takich w tym ja że ja maiłbym możliwość to bez chwili zastanowienia naplułbym w oko temu waszemu prezydentowi.
                          • Gość: elo Re: Profanacja flagi! IP: 213.199.253.* 13.11.12, 17:54
                            A ja się zastanawiam czy to przypadkiem nie "piękny endrju" pisze? Nick nie zarejestrowany... ;) Ale mogę się mylić ;)
                        • Gość: dede Re: Profanacja flagi! IP: *.31.56.179.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.11.12, 17:53
                          Nie masz racji a_samo_a. Takie stężenie nienawiści i pogardy dla bliźniego prezentują zwłaszcza wyborcy jednej partii. Deklarującej przywiązanie do wartości katolickich, żeby było zabawniej. A może smutniej.
    • Gość: gość Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 17:52
      Wyczucie smaku mają platfusięta.
      Oj Waldi Waldi czy to twój pomysł?
      • Gość: dede Re: Profanacja flagi! IP: *.31.56.179.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.11.12, 17:55
        Jeśli z całej uroczystości i atmosfery radosnego święta zapamiętałeś tylko to - to współczucie.
        • Gość: a_samo_a Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 22:36
          A współczuj sobie ile chcesz. Możesz się nawet poużalać jak to motłoch nie zrozumiał szlachetnych intencji. Ja ze swej strony mogę jedynie przypomnieć, że łyżka dziegciu zepsuje smak beczki miodu.
      • Gość: a_samo_a Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 22:32
        Chyba się nie przyzna ;)
        Na stronie UM umieszczono zdjęcia z obchodów. Nie ma tam jednak WW serwującego tort.
    • Gość: gość Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 18:23
      a_samo_a ale jest postep ze centrala PO wydała rozkaz by robic , robic i jeszcze raz coś robić.'
      za to należy sie prezydentowi plus gdy na dodatek pogoda sprzyjała uroczystosciom.
      warto sprawdzić jak było 10lat temu , 5,4,3,2 lata temu
      • Gość: dede Re: Profanacja flagi! IP: *.31.56.179.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.11.12, 18:32
        No właśnie. 10 lat temu prezesowi Kaczyńskiemu baaaaardzo daleko było do kleru oraz narodowców, zwietrzył jednak interes polityczny i mamy co mamy.
        • Gość: gośc Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 23:31
          ty dede powinieneś mieć zakaz pisania jak każdy cymbał

> No właśnie. 10 lat temu prezesowi Kaczyńskiemu baaaaardzo daleko było do kleru
          > oraz narodowców, zwietrzył jednak interes polityczny i mamy co mamy.
          • Gość: dede Re: Profanacja flagi! IP: *.31.46.8.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.12, 07:28
            > ty dede powinieneś mieć zakaz pisania jak każdy cymbał
            >
            >
            > > No właśnie. 10 lat temu prezesowi Kaczyńskiemu baaaaardzo daleko było do
            > kleru
            > > oraz narodowców, zwietrzył jednak interes polityczny i mamy co mamy.

No widzisz. Trochę prawdy i już strzykasz jadem. Co do łyżki dziegciu, co to może zepsuć beczkę miodu, to może porozmawiamy o Marszu Niepodległości? Też użyjesz tej pięknej metafory?:-)
            • Gość: dede Re: Profanacja flagi! IP: *.31.46.8.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.12, 07:31
              O pardon, to o łyżce i beczce było do a_samo_a:-)
              • Gość: a_samo_a Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 11:15
                A co ma wspólnego Marsz Niepodległości z Ciechanowem? Skończyły się argumenty to próbujesz rozmydlić temat?
                Ciekawe czy WW, lub ktoś z jego ekipy, zabierze głos na temat profanacji flag?
                Choćby coś w stylu: "Chcieliśmy dobrze, a wyszło jak zwykle".

• Gość: gość Re: Profanacja flagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 00:12
      Czy w Ciechanowie policja stosowała milicyjne praktyki czasów Jaruzelskiego?
      Pan prezydent coś wie na ten temat?
      Bravo prezydencie ze Stalowej Woli
      www.youtube.com/watch?v=PTrvzRcNnhg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka