Dodaj do ulubionych

Wójt Kiwit w KRC

23.11.12, 16:39
co sądzicie o planach Gminy na rok 2013
- Podatek śmieciowy
-Remont świetlicy w Rykaczewie i Gąskach
-Rozbudowa straznicy Rydzewie
-Podniesienie najwiekszych podatkow w powiecie
Obserwuj wątek
    • Gość: :( Re: Wójt Kiwit w KRC IP: *.cnow.pl 25.11.12, 22:31
      Znowu tylko świetlice i świetlice,po ch... to remontować jak i tak później nic się w nich nie dzieje,pewnie ktoś na tym skorzysta tylko dlaczego nie gmina?!Znowu ktoś przy okazji wyremontuje sobie dom...K..wa mać mogliby trochę dróg podremontować bo po zimie to już ich nie będzie,a nie tylko kosztem całej gminy robią dobrze jednostkom.
    • Gość: gośc Re: Wójt Kiwit w KRC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.12, 23:07
      Nie rób na forum za debila platformianego bo najważniejsze to co powiedział KIWITT o ile wzrosnie opłata za wywóz smieci w gminie miejskiej Ciechanów rzondzonej prawo i sprawiedliwie przez Waldka ze Smiecina.
      • Gość: :( Re: Wójt Kiwit w KRC IP: *.cnow.pl 26.11.12, 21:31
        Gościu nie pier... kocopołów tylko naucz się ortografii bo walisz takie byki że wstyd!!!Ja wiem co pisze bo wiem jak wyglądają remonty świetlic,jak wyglądała budowa gimnazjum w Gumowie itp.
        • mala.243 Re: Wójt Kiwit w KRC 27.11.12, 10:06
          Remont świetlicy w Gąskach?Jaki remont, świetlica jest wynajmowana od kilku lat na wesela i dyskoteki, wynajem na wesele to koszt około 1300zł, pytanie tylko kto bierze za to pieniądze?Do niedawna był tam również sklep, został zamknięty bo rzekomo budynek nie był wogóle odebrany!!!Moje pytanie to jakim cudem był tam sklep przez jakieś 7 lat:) Normalnie do kabaretu z tymi wypowiedziami Wójta i jego inwestycjami. Następnie Strażnica w rydzewie, dla kogo ten remont?Na dzień dzisiejszy jest ona już wyremontowana i korzystaja z niej tylko okoliczne pijaczki. Może jak już ładować pieniądze to w jakieś sensowne inwestycje???
          • Gość: mam pomysł Re: Wójt Kiwit w KRC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.12, 22:01
            zamiast remontu strażnicy w Rydzewie proponuję zrobić przez wieś chodniki i wylać nowy asfalt bo dziura na dziurze jest, w strażnicy zgadzam się zbiera sie menelstwo na wódeczkę a jeśli chodzi i częśc garażową dla pojazdów OSP jest wystarczająca.

a może też lepiej zebrać piach co leży w Rydzewie przez pół wsi na asfalcie i go przykrywa, niedługo już wcale asfaltu niezobaczymy
            • Gość: roman Re: Wójt Kiwit w KRC IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.12, 22:05
              Jak żeśta wybrali tak mata.
              • Gość: mit Re: Wójt Kiwit w KRC IP: *.cnow.pl 29.11.12, 16:46
                Na szczęście odsetek poparcia dla Wójta znacznie spada.
                Widać że coraz więcej społeczeństwa rozumuje bardziej logicznie.
                • Gość: Kazimierz Miziołek Re: Wójt Kiwit w KRC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.12, 19:21
                  Na jakiej podstawie twierdzicie ,że spada poparcie dla Wójta M. Kiwita, czy były jakieś badania , wypowiedzi mieszkańców gminy. Wójt Marek Kiwit pełni funkcje Wójta od wielu kadencji i przy ostatnich wyborach wygrał zdecydowanie, co świadczy, że mieszkańcy docenili jego dorobek w gminie. Na pewno jest jeszcze wiele do zrobienia, chociażby budowa chodników w tym w największej wsi w gminie- w Rydzewie, budowa kanalizacji sanitarnej z gminną oczyszczalnią ścieków, uruchomienie szerokopasmowego bezpłatnego internetu. Na pewno gmina szerzej winna korzystać z funduszy unijnych, bo mogą niedługo się skończyć. Gmina w najbliższych latach będzie miała zdecydowanie więcej pieniędzy z podatków, chociażby z tytułu uruchomienia w Ujazdówku największego w Polsce zakładu przetwórstwa drobiowego -Cedrob a tym samym będzie mogła sobie pozwolić na szerszy front inwestycyjny. Dobrego gospodarza poznaje się po tym jak wygląda jego podwórze. Ocena należy do mieszkańców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka