Dodaj do ulubionych

TC kłamie

IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 13:42
W ostatniej "Kronice policyjnej" ukazała się notatka "Odpowie za napad". I zacznijmy może od tego, że nazwisko Szwanke nie odmienia się przez przypadki, o czym nawet początkujący dziennikarz powinien wiedzieć. Poza tym, oprócz tożsamości poszkodowanego, nic się nie zgadza z rzeczywistością. Sprawców było kilku (czterech udało się policji zatrzymać), przyjechali pod sam blok (wjechali na chodnik) wypasionym vanem, w którym policja znalazła niebezpieczne narzędzia (w tym pałkę gumową), po policję zadzwonił mieszkaniec z sąsiedniego bloku, poszkodowany nie mógł (a może nie chciał), bo przecież zabrali mu telefon. Sprawcy nie przyjechali w celu kradzieży niewiele wartej komórki. Próbowali oni wtargnąć do mieszkania poszkodowanego, aby załatwić porachunki prawdopodobnie z jego wnukiem.
Drogi redaktorze rom, zasadą rzetelnego dziennikarstwa jest, że przed publikacją wszystkie informacje, nawet te pochodzące z najbardziej wiarygodnych źródeł, sprawdza się. Pan tego nie zrobił i opublikował Pan stek kłamstw.
Obserwuj wątek
    • Gość: a_samo_a Re: TC kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 14:08
      TC i rzetelne dziennikarstwo... Dobre sobie :)
      • Gość: a_samo_a Re: TC kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 15:44
        " TC i rzetelne dziennikarstwo... Dobre sobie :) "
        Bozia rozumku nie dała? Ciężko wymyślić własnego nicka? Nie podszywaj się, bo to może się źle dla ciebie skończyć!

• Gość: qq Re: TC kłamie IP: 213.199.253.* 19.12.12, 16:51
          "I zacznijmy może od tego, że nazwisko Szwanke nie odmienia się przez przypadki, o czym nawet początkujący dziennikarz powinien wiedzieć".

Oj, gruby błąd mądrali, co poucza innych, a pojęcia zielonego o gramatyce języka polskiego nie ma! Takie nazwiska jak najbardziej się odmieniają!

poradnia.pwn.pl/lista.php?id=5738
          • Gość: zxcvbnm Re: TC kłamie IP: *.startdedicated.com 19.12.12, 17:59
            Zamknęli tego rudego menela z osady pewno wyjdzie gdzieś za 10 lat i spotka się ze swoim koleżką patrykiem wanną w kryminale
          • Gość: Ferrumrurka Re: TC kłamie IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 08:23
            No to mądralo przeczytaj sobie punkt 5. Nazwiska zakończone na -e nie odmieniają się.
            • Gość: polonista Re: TC kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 08:49
              Najśmieszniej jest, jak za pouczanie innych bierze się analfabeta. Cytaty z przytoczonej opinii:

2. Te, które kończą się na ‑i, ‑e, odmieniają się przymiotnikowo, np. Verdi, D. Verdiego.
              5. Nazwisk zakończonych na ‑e i ‑o można nie odmieniać, gdy występują razem z imieniem lub jakimś odmienianym wyrazem pospolitym nazywającym osobę, np. gol Grzegorza Lato (lub Grzegorza Laty), kolekcja mistrza Versace (lub mistrza Versacego).
              • Gość: Redaktor Re: TC kłamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.12, 11:44
                Panie Andrzeju, dziękuję za zwrócenie uwagi, że w informacji przesłanej przez policję są jakieś nieścisłości. Czujemy się wyróżnieni tym, że co tydzień teksty w Tygodniku są komentowane. Miło nam, że mamy tak wiernych i uważnych czytelników, w dodatku którzy przekazują informacje bezinteresownie, bez zbędnej złośliwości...
                Jeśli są jakieś uwagi lub spostrzeżenia, czytelnicy zazwyczaj robią to osobiście. Ale widzę, że Pan woli zapewnić nam darmową reklamę na forum, w myśl zasady, nie ważne co się o kimś mówi, ważne żeby mówić. Chciałbym zdementować jakiekolwiek domysły, nikomu nie płacimy za tego typu wpisy...
                A już całkiem poważnie. Wszystkie polskie nazwiska odmieniają się, a nazwa tej ulicy to nazwisko znanego ciechanowskiego lekarza, stąd w tym przypadku wyjątku nie ma.
                Informację otrzymaliśmy od policji. Jak tłumaczył mi dziś jej rzecznik, taką posiadała ona na ten moment wiedzę, a postępowanie jest w toku, stąd nie wszystko zostało jeszcze wyjaśnione.
                Podajemy źródło informacji, co zgodnie z orzeczeniem Trybunału Konstytucyjnego, zwalnia nas z obowiązku jej weryfikowania. Zresztą, niby jak mielibyśmy to zrobić? Zadzwonić do kolegów sprawcy? Czy może do sąsiadów, którzy coś słyszeli od innych sąsiadów? Pan sam pisze w jednym miejscu, że prawdopodobnie mężczyźni mieli porachunki z wnuczkiem. Dziennikarz powinien unikać takich sformułowań. Jeśli jest informacja, musi być podane jej źródło, w przeciwnym razie jest ona mało wiarygodna i taką informacją, bez podania źródła, jest także pański wpis.
                Jeśli zaś coś więcej wie Pan na temat tego zdarzenia, bo był Pan np. jego świadkiem, proszę zgłosić się na policję. To pański obywatelski obowiązek.
                Niewykluczone, że zdarzenie miało nieco odmienny przebieg, niż rzecznik opisał to w komunikacie prasowym wysłanym do wszystkich mediów. Dziękuję, że cytuje Pan tylko nasz tytuł. Gdy policja wyjaśni ostatecznie okoliczności zdarzenia (postępowanie jest w toku), na pewno napiszemy o nim ponownie, już ze szczegółami.
                Niedawno robiłem sondę na temat tego, co chcieliby moi rozmówcy zrobić przed końcem świata. Dwie osoby powiedziały, że życzyłyby sobie, żeby ludzie byli dla innych bardziej życzliwi. Gdy czytam takie wpisy, to zaczynam myśleć, że tego typu życzenia są potrzebne. Pozdrawiam: rom
                • Gość: a.kraszewski Re: do redaktora IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 14:52
                  Drogi redaktorze. Niech pan nie będzie taki skromny. Nie tylko ja czytam TC, i nie ja jeden mam pod adresem Waszego Tygodnika krytyczne uwagi. Poza tym, jak Pan zapewne zauważył, poprzednio posługiwałem się stałym nickiem, a obecnie własnym nazwiskiem. Proszę więc nie przypisywać mi nie moich zasług. Natomiast mogę Panu obiecać (a szczególnie jednemu z Pana kolegów), że nadal będę wiernym czytelnikiem TC i żywo będą mnie interesowały formy prezentowania czytelnikom wydarzeń lokalnych. Pozdrawiam. A. Kraszewski
                  Ps. Panie redaktorze ro, wstydzi się Pan swojego nazwiska?
                • Gość: a_samo_a Re: TC kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 20:11
                  Toż to szok! - jak mawiał Pawlak. Już czwarty dziennikarz z TC uaktywnia się na tym forum. Obawiam się jednak, że podobnie jak jego koledzy szybciutko zamilknie.

Drogi rom,
                  być może zbyt krótko śledzisz to forum, żeby dostrzec, że panuje tutaj zgodna opinia co do rzetelności TC, a póki co wszystkie komentarze pisane są tutaj całkowicie bezinteresownie i słowo ci daję, że "bez zbędnej złośliwości".

"Jeśli są jakieś uwagi lub spostrzeżenia, czytelnicy zazwyczaj robią to osobiście."
                  No tak obywatel ma przyczłapać się do redakcji i złożyć zeznania. Teraz wiem dlaczego Stefan Żagiel wysłał mi oficjalne wezwanie, a ja jak ostatnia śfynia nie dostosowałem się do obowiązującej procedury.

"Ale widzę, że Pan woli zapewnić nam darmową reklamę na forum, w myśl zasady, nie ważne co się o kimś mówi, ważne żeby mówić. "
                  Rozumiem, ze zgodnie z przysłowiem deszcz pada?

"Informację otrzymaliśmy od policji."
                  Mam nadzieję, że chociaż wypłacacie Goździewskiemu godziwą wierszówkę.

"Podajemy źródło informacji, co zgodnie z orzeczeniem Trybunału Konstytucyjnego, zwalnia nas z obowiązku jej weryfikowania."
                  Czy to samo "orzeczenie" (ja coś tam słyszałem, że to się wyrok nazywa) zwalnia was z obowiązku komentowania?

"Zresztą, niby jak mielibyśmy to zrobić? Zadzwonić do kolegów sprawcy? Czy może do sąsiadów, którzy coś słyszeli od innych sąsiadów? Pan sam pisze w jednym miejscu, że prawdopodobnie mężczyźni mieli porachunki z wnuczkiem. Dziennikarz powinien unikać takich sformułowań. Jeśli jest informacja, musi być podane jej źródło, w przeciwnym razie jest ona mało wiarygodna i taką informacją, bez podania źródła, jest także pański wpis."

Rozumiem, że jak informacja do was nie przyjdzie na własnych nogach, to nie wiecie jak ją zdobyć? Proponuję korepetycje u studentów pierwszego roku dziennikarstwa.

"Jeśli zaś coś więcej wie Pan na temat tego zdarzenia, bo był Pan np. jego świadkiem, proszę zgłosić się na policję. To pański obywatelski obowiązek."
                  Trzecia prawda wg. Tischnera. W prawie karnym występuje jedynie społeczny obowiązek (art.304 para 1 kpk), ale dotyczy on powiadamiania o przestępstwach ściganych z urzędu.

"Gdy policja wyjaśni ostatecznie okoliczności zdarzenia (postępowanie jest w toku), na pewno napiszemy o nim ponownie, już ze szczegółami."
                  Rozumiem, że powinno się to czytać: Jak policja napisze i prześle, to zrobimy Kopiuj - Wklej i kolejny odcinek powieści w odcinkach zostanie udostępniony na łamach gdzieś pomiędzy ogłoszeniami, reklamami i nekrologami?

Starałem się powstrzymać przed skomentowaniem ostatniego wydania TC, ale nie zdzierżę.
                • Gość: gośc Re: TC kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.12, 00:37
                  Ciekawe skąd redaktor Nadaj wiedział kto na niego nadaje ale to tak że nadajnik zaraz /3godzi/odezwał się pierwszy i niespeszony odkryciem go ?

Re: TC kłamieIP: *.internetdsl.tpnet.pl
                  Gość: Redaktor 20.12.12, 11:44 Odpowiedz
                  Panie Andrzeju, dziękuję za zwrócenie uwagi, że w informacji przesłanej przez policję są jakieś nieścisłości. Czujemy się wyróżnieni tym, że co tydzień teksty w Tygodniku są komentowane. Miło nam, że mamy tak wiernych i uważnych czytelników, w dodatku którzy przekazują informacje bezinteresownie, bez zbędnej złośliwości..
    • Gość: a_samo_a Re: TC kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 22:21
      Przejrzałem ostatnie wydanie TC. Pomiędzy reklamami, ogłoszeniami i nekrologami udało mi się znaleźć jakieś relacje podpisane przez pracowników TC, ale nie udało mi się w nich stwierdzić śladów krytycznego podejścia do tematu, własnych opinii itp. bzdur, które jak widać dziennikarzom TC są zupełnie obce. Skrytykować mojego ulubionego dziennikarza nie mogę, bo tym razem zszedł na psy, co prawda policyjne, ale niemniej sympatyczne futrzaki.
      Najbliżej wyrażenia własnej opinii był RN, który w zawoalowany sposób zasugerował SM, aby się wzięła do roboty. Za to plus.
      Dużym minus, żeby nie powiedzieć krecha jest gniot pt.: "Uciec lub odejść - tylko dokąd". List prostej wiejskiej kobiety, maltretowanej przez męża, żebrzącej o pomoc spotkał się z kuriozalną odpowiedzią, podpisaną redakcja. Wywód długi, bezsensowny, nic nie wnoszący do meritum sprawy. Na dodatek życzą tej kobiecie, aby znalazła właściwą pomoc. Nie o to prosiła. Nic konstruktywnego, a wystarczyło choćby wstukać w dziadka Google'a frazę "przemoc w rodzinie" i pojawia się strona Ogólnopolskiego Pogotowia dla Ofiar Przemocy w Rodzinie. Można wejść w kontakt, uzyskać poradę, pokierować itp. itd. Później można coś niecoś napisać, aby i inne znajdujące się w podobnej sytuacji osoby wiedziały gdzie można się zwrócić o pomoc. Troszeczkę empatii, zwykłego człowieczeństwa. W końcu jeśli kobieta zwraca się do TC to musi być już naprawdę zdesperowana.
      • Gość: Roman Nadaj Re: TC kłamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.12, 10:13
        Ktoś tu nie ma za grosz poczucia humoru. Pierwszy fragment mojego wpisu dotyczący darmowej reklamy był napisany pół żartem, pół serio.
        Drogi Czytelniku a-samo, widzę że niewiele wiesz o wykonywaniu tego zawodu. Proponujesz mi, żebym każdy policyjny meldunek weryfikował przed jego publikacją? Kronikę przygotowuję raz w miesiącu. Od rana do południa muszę przejrzeć kilkadziesiąt informacji z 7 komend policji. Żeby je zweryfikować przed publikacją, potrzebowałbym na to tygodnia, a przecież w ramach dyżuru piszę też inne informacje. Dlatego robię to, w miarę możliwości, tylko gdy któraś z nich kwalifikuje się na odrębny tekst. Wtedy dzwonię do prokuratury, czasami do innych osób, które zechcą wypowiedzieć się pod nazwiskiem. Rzecznikom nie płacimy za meldunki, a poza tym nie zajmują się oni tylko rzecznikowaniem. Mają też inne obowiązki, stąd nie dziwi mnie, że czasami przyślą coś, co potem okazuje się nieścisłe. Na szczęście zdarza się to sporadycznie. Oczywiście żadna redakcja nie płaci im za informacje. W ogóle w Polsce jest zwyczaj, że się za nią nie płaci. Policyjnych meldunków zawartych w kronice nie komentujemy, bo czytelnik sam skomentuje te zdarzenia, gdy je przeczyta.
        Wiedzę i umiejętności studentów dziennikarstwa pierwszego roku zdecydowanie przeceniasz... Coś na ten temat wiem, bo mamy z nimi do czynienia.
        Tego typu przestępstwo jest akurat ściganym z urzędu.
        Na koniec ogólna uwaga. Łatwo się krytykuje kogoś, za to, czy coś zrobił, czy nie zrobił, a dużo trudniej jest zrobić to samemu.
        W dalszej dyskusji nie będę już uczestniczył, bo... mam jeszcze napisać o akcie oskarżenia wobec pewnej ważnej osoby, "ciekawym" przetargu w jednym z ciechanowskich urzędów, rodzinie której staram się pomóc, bo nie ma czym palić na święta i kilku innych sprawach.
        Jak widzisz, na pewno znów będzie co skomentować. Jak się chce, zawsze powód można znaleźć. Ja wolałbym poznać odpowiedź na pytanie, dlaczego dwaj panowie (nazwiska sobie daruję, choć je znam) tak zaciekle komentują od pewnego czasu teksty w tygodniku. Chyba jest to oczywiste. W każdym razie panowie, następne wydanie dopiero 31 grudnia. Na szczęście jest jeszcze kilkanaście tysięcy innych czytelników, choć oczywiście bardzo cieszy nas fakt, że panowie też się do nich zaliczają. Pozdrawiam.
        • Gość: a.kraszewski Re: TC kłamie IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.12, 14:06
          Drogi Panie Romanie. Nie będę się tutaj wypowiadał na temat Pana warsztatu, odpowiem tylko na jedno pytanie: dlaczego dwaj panowie (ja wiem przynajmniej o trzech) tak zaciekle komentują teksty w TC? Ja - dlatego, że płacę i wymagam. Takie prawo daje mi pozycja klienta. Mam prawo żądać wiadomości rzetelnych, sprawdzonych. Informacja jest takim samym towarem, jak każdy inny i każdy klient ma prawo protestować, gdy mu się wciska buble. Poza tym zapomina Pan jeszcze o jednym, prasa jest nazywana trzecią władzą, ale z tego wynikają nie tylko przywileje, ale również obowiązki. Jeżeli dziennikarz trafi na bulwersujący temat, to powinien go "ciągnąć", zmusić odpowiednie instytucje do działania. A ma takie możliwości. Samo poinformowanie czytelników czy opublikowanie listu maltretowanej kobiety niczego nie załatwia. Odpowiedzialni za przeciwdziałanie przemocy w rodzinie urzędnicy na pewno akurat tego numeru TC nie przeczytają, mąż może spokornieje na kilka dni, ale gdy zobaczy, że nic się nie dzieje, wyładuje swoją agresję z podwójną siłą. Dziennikarstwo to nie jest kopiuj-wklej. To jest misja. TC natomiast wyłącznie informuje, nie znam natomiast przypadku, żeby spróbował zmusić "władzę" do działania. Wesołych Świąt i zadowolenia z wykonywanego zawodu dla wszystkich DZIENNIKARZY TC.
        • Gość: a_samo_a Re: TC kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.12, 14:07
          No i wyszło szydło z worka. Nie czterech, ale wciąż trzech. Tylko jeden oprócz swojego własnego nazwiska posługuje się jeszcze różnymi pseudonimami. W jednym poście mamy i "redaktor" i "rom", a jest to nasz stary, dobry Roman Nadaj, który część artykułów ponadto podpisuje "RN". Tyle tego, że i Sztyrlic by się pogubił, a cóż dopiero taki skromny żuczek jak ja.

"Ktoś tu nie ma za grosz poczucia humoru. Pierwszy fragment mojego wpisu dotyczący darmowej reklamy był napisany pół żartem, pół serio."

No właśnie kto? Ja tak właśnie to odebrałem. Pierwsze dwa zdania na serio - ostatnie żart.
          Na przyszłość proponuję użycie kursywy, abym wiedział gdzie mam się śmiać.

"Drogi Czytelniku a-samo, widzę że niewiele wiesz o wykonywaniu tego zawodu."

Niby skąd miałbym to wiedzieć? Przypuszczam jednak, że w warunkach ciechanowskich dobrego misjonarza szybko przerobi się na kelnera. No i pewnie jest tak, jak w jednym z twoich artykułów: "Wystarczy przy ujemnych temperaturach wylać odpowiednią ilość wody", ale przecież ja się na tym nie znam.

"Proponujesz mi, żebym każdy policyjny meldunek weryfikował przed jego publikacją?
          Kronikę przygotowuję raz w miesiącu. Od rana do południa muszę przejrzeć kilkadziesiąt informacji z 7 komend policji. Żeby je zweryfikować przed publikacją, potrzebowałbym na to tygodnia, a przecież w ramach dyżuru piszę też inne informacje. Dlatego robię to, w miarę możliwości, tylko gdy któraś z nich kwalifikuje się na odrębny tekst. "
          W ramach lenistwa wystarczyłoby opatrzyć rubrykę krótką adnotacją, że opracowano na podstawie informacji z KPP. Wracając natomiast do zdarzenia o którym mowa, jest to właśnie temat, który kwalifikuje się na odrębny tekst, ale więcej nie będę podpowiadał.

"Wiedzę i umiejętności studentów dziennikarstwa pierwszego roku zdecydowanie przeceniasz... Coś na ten temat wiem, bo mamy z nimi do czynienia."

W takim razie trzeba sięgnąć po lepszych fachowców i poprosić o pomoc kolegów z drugiego roku, albo z jakiejś lepszej uczelni.

"Tego typu przestępstwo jest akurat ściganym z urzędu."

Prawda, ale obowiązek dotyczy tylko powiadomienia i co najlepsze za niedopełnienie go nie ma za to żadnej sankcji karnej.

"Na koniec ogólna uwaga. Łatwo się krytykuje kogoś, za to, czy coś zrobił, czy nie zrobił, a dużo trudniej jest zrobić to samemu."

Czyżby to była propozycja współpracy z redakcją? Mogę się zastanowić, ale jeden podstawowy warunek - zero cenzury. Ja dostarczam tekst - wy publikujecie (bez zmian!). Pasuje?

"W dalszej dyskusji nie będę już uczestniczył, bo... mam jeszcze napisać o akcie oskarżenia wobec pewnej ważnej osoby, "ciekawym" przetargu w jednym z ciechanowskich urzędów, rodzinie której staram się pomóc, bo nie ma czym palić na święta i kilku innych sprawach.
          Jak widzisz, na pewno znów będzie co skomentować."
          Z wielką przyjemnością to uczynię. Mam nadzieję, że wreszcie będzie to tekst ostry, konkretny, rzeczowy i zaangażowany. Wtedy nie omieszkam wyrazić mój zachwyt.

"Ja wolałbym poznać odpowiedź na pytanie, dlaczego dwaj panowie (nazwiska sobie daruję, choć je znam) tak zaciekle komentują od pewnego czasu teksty w tygodniku. Chyba jest to oczywiste."
          Odpowiedź na takie pytanie możliwa byłaby tylko przy kawie. Nie martw się - ja stawiam (ostatnio, jak się spotkaliśmy, to ty płaciłeś ;) ), ale jeśli uważasz, że wszystko jest oczywiste...
          • Gość: ciechaów Re: TC kłamie IP: 87.206.73.* 21.12.12, 18:51
            <samo> chłopaku ?? z <bor> ,,,wywiad zadał ci pytanie ''' a ty wdałeś się w temat TC tego też was uczyli w twojej formacji zwalczanie dziennikarzy to nie./< radziecki związek /> dla p.Nadaja wielki szacunek a odemnie taka skromna rada dla p.Romana nie wchodzić w polemikę z <3lub4>niema sensu jak niechcą kupować TC to w tej samej cenie jest klej <super glue> i dalej niech postępują z instrukcją/ wesołych św.dla pana /a dla 3lub 4 dużodużodużo zdrowia
            • Gość: a.kraszewski Re: TC kłamie IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.12, 19:49
              Ja też szanuję red. Nadaja, choćby za to, że ma odwagę używać w dyskusji merytorycznych argumentów. Wprawdzie nie podzielam jego poglądów na sposób uprawiania dziennikarstwa, ale - jeżeli nie ma argumentów na odparcie zarzutów, nie wikła się w erystykę. A tak właśnie postępuje jeden z jego kolegów z TC. Tak samo postępujesz ty, ciechaów. Tego typu metody zasługują tylko na pogardę. Wolno ci lubić TC, wolno ci go bronić, ale w sposób etyczny, a nie uderzając w osoby, które mają inne poglądy. To zwykłe tchórzostwo.
              • Gość: ciechaów Re: TC kłamie IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.12, 17:07
                p. Kraszweski niemacie chęci czytac TC to twój problem poczytaj świerszczyk
                • Gość: a.kraszewski Re: TC kłamie IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.12, 20:35
                  Przede wszystkim, to wolno ci pisać z błędem swój nick, choć nie wiem, czy nie naruszasz przy tym ustawy o prawie autorskim. Jeżeli natomiast piszesz moje nazwisko, to pisz je prawidłowo (chyba że masz problemy z pisaniem). Jeżeli natomiast chodzi o TC, to ja "nie chcem go czytać, ja muszem". Pomimo swych licznych wad jest to jedyne pisane źródło informacji o naszym regionie i najważniejszych wydarzeniach. A "Świerszczyk" nie wychodzi już dobre ćwierć wieku. Ale jeżeli ty go pamiętasz, to na pewno nie jesteś już małolatem. Zapomniało się prawidłowej pisowni, co? Tak to jest, jeżeli przez lata robi się tylko kopiuj-wklej.
                  • Gość: a_samo_a Re: TC kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.12, 21:56
                    Andrzej,
                    daj spokój. Karmisz trolla.
                    • Gość: ciechaów Re: TC kłamie IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 12:05
                      oj <samo>odezwałeś się pan ?pani? dalej masz zadane pytanie? trolu lub niewiem jak to się może omienia trolico?
                    • Gość: stryjenka wandzia Re: TC kłamie IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.12, 13:08
                      Andrzejku daj spokój wychodzimy stąd, zostaliśmy nie miło potraktowani.
                      • Gość: gosc Re: TC kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.12, 00:13
                        Jad i żółć a.k i samo_a zalało bo czepiają się dupereli w TC
                        Wiadomom nie od dziś ,że policja zwana kiedyś milicją obywatelską dalej kłamie,mataczy i jest zbrojnym ramię partii rządżącej i takie info wypuszcza jak jej naczalstwo.
                        Wiarygodność zerowa.
                        Panowie a.k i samo_a są za głupi by to zrozumieć do końca i dobrze ,że nie majac PiSu i Kaczyńskiego dali im spokój i rzucili się na TC bo forum odetchneło.
                        Zapewne ta informacja została powielona w 10 innych miejscach czego nasi dzielni pogromcy TC i PiS już nie sprawdzili.
                  • Gość: km Re: TC kłamie IP: *.play-internet.pl 25.12.12, 10:02
                    P.a.kraszewski proszę nie wprowadzać w błąd innych bo ,,Świerszczyk "do dnia dzisiejszego się ukazuje, poza tym w tym mieście są co najmniej dwa tytuły innych gazet np. Czas Ciechanowa , Extra Ciechanów,Metropol.Jak się nie podoba TC to nikt nie zmusza do czytania,ale warto zacząć czytać bo byś może nadrobił zaległości w czytaniu i wiedzy i byś nie kłamał. Wesołych Świąt.
                    • Gość: a.kraszewski Re: TC kłamie IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.12, 13:01
                      gnojku km. Zapewniam cię, że przeczytałem w życiu wielokrotnie więcej od ciebie. Oczywiście, że są w mieście jeszcze inne gazety, choć o Metropolu nie słyszałem. Ale Czas Ciechanowa to jednak minimum informacji bieżących, natomiast EC to typowa gazeta reklamowa, do której nawet nie można mieć pretensji o podawanie stronniczych informacji, bo taka jest jej rola. Nie mówiąc o tym, że jest to gazeta bezpłatna. TC natomiast, będąc w sprzedaży, występuje do czytelnika z ofertą handlową w rozumieniu zapisów kodeksu cywilnego. Ja z tej oferty korzystam i mam prawo żądać rzetelnej informacji, bo za taką płacę.
                      I jeszcze uwaga do red. Nadaja. Panie Romanie. To nie prawda, że w Polsce za informacje się nie płaci. Wiele gazet tak robi. Jeśli natomiast chodzi o rzecznika KPP, to jest on funkcjonariuszem państwowym, bierze wynagrodzenie z budżetu, a tym samym od nas wszystkich. W związku z tym my wszyscy płacimy mu za udzielane informacje i tym bardziej mają one być rzetelne.
                      • Gość: psychiatra Re: TC kłamie IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.12, 19:36
                        kur<>a 3lub4>czy wy jesteście napewno normalni!!! tz.zdrowi psychicznie ??? czy może za wami stoi jakaś znana większości Polakom partia polityczna jedni wam odpowiadają że jak kur<>a niemacie chęci czytania TC to kur<>a nie kupujcie i nie czytajcie i nie piep<>yc o rzetelności proponuję tym <3lub4> dołączyc do kolejnego barana z ok.C-nowa pod pałac podobno jest +++obrońcą krzyża+++ a ma tyle wsp. z obroną krzyża co ksiądz z szatanem/// więc czas <3lub4>zarezerwowac sobie wizytę u ////psychola//// abyście nie zmarnowali sobie całego 2013r bo ,,,NFZ,,,,ma limity świadczeń i będzię kolejny temat na forum a przeciesz zdrowie naj naj naj ważniejsze
                        • Gość: a.kraszewski Re: TC kłamie IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.12, 00:04
                          Typowy tekst psychola, ale na pewno nie psychiatry. Co za bełkot.
                          • Gość: psychiatra Re: TC kłamie IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.12, 09:22
                            bełkot widzę że <3lub4> ugodziło wasze ,,,ego,,, psychole
                            • Gość: a.kraszewski Re: TC kłamie IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.12, 10:39
                              A co miało niby ugodzić? Przecież to co napisałeś jest całkowicie niezrozumiałe. Więc nie przeceniaj się psycholku.
                              • Gość: psychiatra Re: TC kłamie IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.12, 10:56
                                trzeba miec trochę oleju w głowie a nie trociny pa pa
                                • Gość: a.kraszewski Re: TC kłamie IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.12, 13:13
                                  No właśnie. Przyjemnej terapii.
        • Gość: a_samo_a Re: TC kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.13, 19:48
          "W dalszej dyskusji nie będę już uczestniczył, bo... mam jeszcze napisać o akcie oskarżenia wobec pewnej ważnej osoby, "ciekawym" przetargu w jednym z ciechanowskich urzędów, rodzinie której staram się pomóc, bo nie ma czym palić na święta i kilku innych sprawach. "

No i ukazał się kolejny numer TC. Zgodnie z zapowiedzią muszę wyrazić zachwyt nad tym, co dobre i skrytykować to, co kiepskie.

Niestety wbrew temu co zapowiadałeś nie ma nic o akcie oskarżenia wobec "pewnej bardzo ważnej osoby". W sprawie oskarżeń jest jedynie kolejny odcinek standardowej powieści KK dotyczącej łobuza, który odpowie za zabójstwo, ale "Patryś" nie jest przecież żadnym VIP-em.
          Mam nadzieję, że udało się pomóc wspomnianej przez ciebie rodzinie i nie trzeba było o tym pisać.
          No, a teraz czas na mój zachwyt. Artykuł o przetargu dobry! Wychodzi na to, że panie i panowie z ratusza lekką ręką wydają nasze pieniądze. Przedstawiony w artykule bełkot urzędniczy - bezcenny. Mam nadzieję, że temat będzie kontynuowany.

Jednak, aby nie było zbyt fajnie jest jeszcze artykuł Stefana Żagla. Tutaj mamy wyjątkowej klasy bełkot. Pisze on o pijanych rowerzystach. Wie, że dotyczy ich art. 178a kk, jednak przytacza treść para. 1, który dotyczy kierowców. Rowerzystów dotyczy para.2 tego samego artykułu. Trochę przypomina to jego nieporadną obronę znanego nam wszystkim pijanego radnego powiatowego.
    • Gość: gość Re: TC kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.12, 00:28
      TC mija się z prawdą bo prawda to deficytowa rzecz w naszym załganym zyciu ale i nasz pogromca patologi pisowskich nie mylic z peowskimi też uwierzył w pierwszy tekst o smiertelnym pobiciu na deptaku i pierwsze co mu przyszło by się lansowac to MARSZ.

• Gość: a.kraszewski Re: TC kłamie IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.12, 09:20
        O pobiciu Kamila wiedziałem na długo przed ukazaniem się TC. I powiedz mi gościu, w jaki sposób ja się lansowałem, organizując marsz? Czy kiedykolwiek padło publicznie moje nazwisko? Czy w czasie marszu były jakieś akcenty polityczne? Czy fakt, że doszło do pobicia i (nie ma co ukrywać) reakcja służb nie była właściwa - to patologia PiS czy może rządzącej PO? Czy fakt, że monitoring miejski nie działał właściwie to patologia rządzącego powiatem PiS-u czy rządzącej miastem PO?
        Jeżeli już bierzesz si gościu za krytykę, to poszukaj rzeczowych argumentów. Ja wszystkim patologiom mówię NIE! Bez względu na to, w czyim one są wykonaniu. Po prostu jako obywatele mamy prawo do normalnego życia. Za to płacimy rządzącym, którzy - przypominam - w systemie demokratycznym pełnią służebną rolę wobec społeczeństwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka