IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.13, 09:43
co sadzicie o naszym kinie?okulary daja?sa w miare?jaki film polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: kino 3 D IP: *.182.87.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.01.13, 19:32
      TEŻ JESTEM CIEKAWA.PISZCIE LUDZIE
      • Gość: ludź Re: kino 3 D IP: *.biznes-host.pl 04.01.13, 19:40
        Nie chce nam się........ludziom.
        • Gość: ktoś Re: kino 3 D IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 22:30
          Okulary dają każdemu. Są dwa rodzaje dla dzieci i dorosłych. Trzeba mieć ze sobą chusteczki bo ludzie z naszej wsi nie wiedzą, że jak się dotyka szkiełek okularów to zostają odciski. Są tak tłuste, że obrzydzenie bierze na myśl, że trzeba je założyć. Bez przetarcia okularów nic przez nie nie widać. Mi osobiście w naszym kinie nie podoba się średniej jakości nagłośnienie (jakoś nie odczuwam za bardzo efektu dźwięku przestrzennego), w każdym kinie domowym będą lepsze efekty. Poza tym na tych fotelach nie można wysiedzieć 1,5 godziny bez wiercenia się. Oglądanie filmu w naszym kinie raczej nie należy do relaksu.
          • Gość: kontekst czy to coś można nazwać kinem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 22:35
            Czyli trzy razy do dupy. Cieszą się czymś co jest do 3d
            • Gość: ola Re: czy to coś można nazwać kinem? IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 23:28
              wszystko okej gdyby wlasnie nie te fotele!! szkoda,ze kots nie pomyslal i zamiast poddawac renowacji wszystkie stare nie zakupili o polowę mniej nowych ale komfortowych foteli...
              • Gość: kinomaniak Re: czy to coś można nazwać kinem? IP: *.146.148.214.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.01.13, 08:16
                Czyli fotele sa nie zmienione?pamietam ze na tych starych w starym kinie ciezko bylo wysiedziec ok.30 min.a tymi okularami az taka masakra?daja je przy wejsciu?
                • Gość: kontekst Re: czy to coś można nazwać kinem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 08:45
                  To jest tak, jak się chce udawać Nowy York w Ciechanówku. Ciekaw jestem co na te okulary Sanepid?
                  • Gość: kinomaniak Re: czy to coś można nazwać kinem? IP: *.182.160.221.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.01.13, 08:53
                    To ja juz nic nie rozumiem.mamy te 3 D czy nie mamy?
                    Przegladalem stare watki odnosnie naszego kina i nic ciekawego nie znalazlem.
                    • Gość: ola Re: czy to coś można nazwać kinem? IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.13, 11:48
                      3d mamy:) okulary kazdy dostaje przy wejsciu a oddaje przy wyjsciu. Sa dwa rozmiary: dzieciece i dla doroslych:) fotele sa stare a jedynie odnowione.... naglosnienie mogloby byc lepsze,ale tragedii nie ma! ja najbardziej ubolewam nad tymi fotelami bo wystarczylaby ich polowa,ale nowe, na ktorych da sie wysiedziec! isc zawsze warto tym bardziej,ze na filmy nie musimy czekac z trzy miesiecznym opoznieniem jak kiedys...
                      • Gość: kinomaniak Re: czy to coś można nazwać kinem? IP: *.147.213.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.01.13, 11:51
                        Dzieki Ola.konkretna odpowiedz.a duzo ludzi przychodzi na seanse?
                        • Gość: Łucja Re: czy to coś można nazwać kinem? IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.13, 13:31
                          dzis wybieram się na film w 3D i dzięki za opinię. Juz chusteczki spakowałam do torebki ;)
                          • Gość: . Re: czy to coś można nazwać kinem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 14:47
                            poprawka, fotele są nowe, tylko tanie i już w gorszym stanie niż stare
                            • Gość: ola Re: czy to coś można nazwać kinem? IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.13, 21:07
                              serio? to są nowe fotele? litosci! jakim idiotą trzeba byc aby zainwestowac w takie badziewie!!! z frekwencja roznie, na Bondzie bylo jakies 100 osob, ale np na bajki w tygodniu to jakies 4 moze 5rodzin:) ale po wytrzymaniu calego Skyfall na tych fotelach sama czulam sie jakbym byla Bondem;)
                              • Gość: kinomaniak Re: czy to coś można nazwać kinem? IP: *.147.213.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.01.13, 08:20
                                He he he
                                Łucja i jak wrazenia?
                                Jaki film polecacie?
                                • Gość: ola Re: czy to coś można nazwać kinem? IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 10:53
                                  własnie, własnie Łucja jak bylo??
    • Gość: .................. Re: kino 3 D IP: *.183.221.6.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.01.13, 11:15
      temat stary i niestety ciągle aktualny

nie wiem jak 3d, czystość okularów itd. - nie lubię 3d
      ale kino nasze ... cóż, to porażka - nadal porażka
      - dźwięk : ktoś napisał, że jest nienajlepszej jakości ( jakiś łaskawca ) - jak dla mnie dźwięk jest może nie fatalny, ale zły - najlepiej sprawdzić to idąc na polski film, czasem nie sposób zrozumieć dialogów - jak dla mnie było zainwestować w porządny system nagłaśniający a nie w 3D - jak się chce to w domu można mieć dźwięk lepszy o 300 % za 1500 zł
      - fotele : fotele to największa porażka ( na marginesie zastanawiam się ile jeszcze trzeba o tym pisać, mówić itd, żeby dotarło do kogo trzeba ) te co są, mają parę lat i są niby nowe, tyle, że jest to taki sam szajs jak był poprzednio, takie fotele z lat 70-tych ( może chodzi o taki oldschool .... hehehe ... a to przepraszam )
      nie wiem po cholerę w ogóle trzymać tyle tych miejsc w kinie ? ( bo lepsze fotele równają się zmniejszeniem liczby miejsc ) - ile razy w roku tam jest pełna sala ? z tych 400 miejsc zrobić 300 i będzie i luźniej ( bo jak się ma tylko nędzne 170 cm wzrostu to ciężko się zmieścić w tych rzędach ) i wygodniej bo teraz po prostu plecy i poślady bolą po 15 minutach

co to za oglądanie filmu, co to za przyjemność, iść do kina i narzekać, że się nie słyszy o czym mowa, wiercić się przez cały film, a po seansie masować szynki i wkurzać się, że się znów dało nabrać

generalnie - p. Tereso, panie kierowniku kina - jedźcie do Warszawy, Płocka czy Olsztyna na jakiś film do normalnego kina - podpatrzcie jak to wygląda i spróbujcie tak u nas zrobić - budynek piknie wytynkowany, może powiacik i na fotele da i na nagłośnienie z prawdziwego zdarzenia
      ja chętnie nawet więcej za bilet zapłacę, ale niech to będzie współczesne kino, a nie kino z siermiężnych lat 70-80-tych
      • Gość: kinomaniak Re: kino 3 D IP: *.30.172.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.01.13, 14:37
        Przerazaja mnie te fotele...
        • Gość: kontekst Re: kino 3 D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 15:54
          Jakoś dyrektora Kęsika i kierownika kina Liszewskiego nie przerażały. Takie dziadostwo wybrali i zakupili.
    • Gość: kontekst I czym się tu zachwycać w tym kinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 17:39
      Uważaj na filmy w 3D

Powodują bóle głowy i oczu, nudności. Skarży się na nie co piąty widz - ustaliła firma PricewaterhouseCoopers. - Technologia trójwymiarowa "rozbija" widzenie przestrzenne - tłumaczy dr Iwona Filipecka z kliniki Okulus w Bielsku-Białej. - Każde z oczu rejestruje inny obraz, jak podczas patrzenia bez specjalnych okularów, ale nie nakładają się one na siebie. To zaburza pracę mięśni oczu, które przestają działać symetrycznie. Gdy mózg jest zdezorientowany, pojawia się ból głowy i nudności - wyjaśnia dr Filipecka.

I czym się tu zachwycać w tym kinie?
      • Gość: 123 Re: I czym się tu zachwycać w tym kinie? IP: *.matcom.com.pl 06.01.13, 17:49
        Hobbit w wersji z dubbingiem... masakra...
        • Gość: Łucja Re: I czym się tu zachwycać w tym kinie? IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 20:25
          koleżanka z chłopakiem była na 17stą i napisała mi esa w między czasie, że nie warto iść-tak więc sobie odpuściłam.
          Sorry, że nie podałam własnej opinii
          • Gość: kinomaniak kino 3D IP: *.30.172.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.01.13, 06:37
            Ok.Łucja
            Jak ktos ma swoje zdanie opinie przemyslenia niech pisze.
            Jakie filmy polecacie?
            Ile ludzi przychodzi na seanse?
            • Gość: Łucja Re: kino 3D IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 13:24
              ale na horror to się wybiorę ;)
              Pozdro kinomaniacy ;)
              • Gość: kino Re: kino 3D IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 13:58
                A my smigamy na targowek/arkadia 2 razy w miesiacu i jestesmy zadowoleni mimo kosztow, gdyby ktos chcial 2 miejsc zawsze wolne..pzdr. Swoja droga kiedys chodzily ploty ze w mrowce maja dobudowac .....
    • Gość: Alex Re: kino 3 D IP: *.cnow.pl 07.01.13, 14:09
      Byłam ostatnio w naszym kinie na Hotelu Transylwania 3D. Okulary sprawdzają sie super, nagłośnienie również. Okulary rozdaje pan przy wejściu na sale po okazaniu biletu, a po seansie przy wyjściu wrzuca się je do koszyka, po czym ( mam nadzieję) że są utylizowane, gdyz są to okulary jednorazowe. Ogólnie kino sie spisało z 3D i polecam. Jedyny ogromny minus to rzeczywiście te fotele .... coś okropnego, chyba lepiej postać niż w nich siedzieć
      • Gość: kinomaniak Re: kino 3 D IP: *.30.172.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.01.13, 14:30
        He he he
        • Gość: Rafał Re: kino 3 D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 15:07
          byliśmy wczoraj na Hobbicie. Oj bolały cztery litery... 3 godzinny seans robi swoje. Ale widać plusy, no i przede wszystkich było ciepło czego bardzo się obawiałem.
          • Gość: ela Re: kino 3 D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.13, 17:58
            a jak film?
            • Gość: ela Re: kino 3 D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.13, 17:59
              a okulary czyste?
              • Gość: kino Re: kino 3 D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.13, 21:06
                ja bylem ale tak sobie
                • Gość: kinomaniak Re: kino 3 D IP: *.30.140.212.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.01.13, 22:55
                  Ja sie wybieram w sobote
                  • Gość: D. Re: kino 3 D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 23:45
                    kto się wybiera w sobotę? GALA będzie . Ale kino .czy nie odwołane? bo Gala wielka rzecz jak co roku,to co tam kino
              • Gość: Rafał Re: kino 3 D IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 23:09
                Film może być, zakończenie zwiastuje kolejne części. No a okulary to fakt, do czystych nie należą...
                • Gość: widzący Re: kino 3 D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 23:22
                  wiec jak to z tymi okularami - jednorazówki i nakazują zwracać i dalej wlepiają innym na nos i przed oczy? Jak tak można ? jeden po drugim itd. Co na to Sanepid?
                  • Gość: ktoś Re: kino 3 D IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.13, 13:46
                    okulary są normalne z tworzywa a nie jednorazowe. Jednorazówki są chyba papierowe. Te bierzesz przy okazaniu biletu a wrzucasz do koszyka przy wyjściu po filmie.
                    • Gość: ela Re: kino 3 D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.13, 20:22
                      i naprawde sa takie zasyfione
                      • Gość: kinoman Zaraza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 20:44
                        No to współczuję nosom i oczom. Zaraza pewna.
                        • Gość: SK Re: Zaraza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 21:29
                          Jak są to okulary przechodnie tzn jeden po drugim używa to SANEPID NATYCHMIAST, bo gorzej jak w ciucholandzie.
                          • Gość: ostrozny Re: kino 3 D IP: *.147.87.57.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.01.13, 08:03
                            Ja chodze zawsze ze swoimi okularami
                            • Gość: hahaha Re: kino 3 D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.13, 18:57
                              To powinni ci zwrócić 2 złocisze. Cena biletu zawiera przecież cenę okularów.
                              • Gość: ostrozny Re: kino 3 D IP: *.30.162.64.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.13, 11:24
                                To jak cena biletu zawiera koszt okolarow to czemu je mamy zwracac?
                                • Gość: ela Re: kino 3 D IP: *.181.251.109.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.01.13, 09:01
                                  Jakie filmy polecacie?
                                  • Gość: kinomaniak Re: kino 3 D IP: *.146.156.117.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.01.13, 18:11
                                    Wybiera sie ktos jutro do kina?
                                • Gość: gość Re: kino 3 D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.13, 23:19
                                  dziś na gali film za darmo i okulary dali, ale trzeba było zwracać, bo są podobno myte i idą dalej w obieg do ludzi. Mam swoje zdanie na ten temat, a co na to inni galowi użytkownicy przejściowych okularów?
                                  • Gość: kinomaniak Re: kino 3 D IP: *.146.231.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.13, 13:56
                                    A jak film?
                                    • Gość: xyz Re: kino 3 D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.13, 23:50
                                      Ja byłam na Hobbicie w piątek. Film z dubbingiem, wolałabym jednak z napisami lub z lektorem, ale dało się przeżyć. W kinie było ciepło, co mnie zdziwiło, bo zazwyczaj jest zimno. Okulary rzeczywiście miały ślady palców. Było naprawdę dużo osób i każdy siadał na miejsca te, które miał na bilecie, nam ktoś zajął i potem byliśmy co chwilę przesadzani, a szanowna pani nie dała sobie przetłumaczyć i nie przesiadła się z naszych miejsc. Ba, Ciechanów i kultura... Najgorsze fotele. Dla mnie to one nie wyglądają na nowe, jedynie chyba mają nowe obicia niebieskie i niczym nie różnią się od starych tyle, że różowych. I jeszcze jeśli chodzi o film, to nie było żadnych fajnych efektów 3D, wolałabym oglądać w 2D. Nie wiem czy to problem tylko z naszym kinem, ale gdy w filmie jakiś przedmiot leciał wprost na nas, to znikał w połowie i przez to nie było fajnych efektów. W kinie w Płocku lub w Warszawie, tak nigdy nie było. Nie wiem czy to zależy od filmu czy sprzętu.
                                      • Gość: ela Re: kino 3 D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.13, 05:42
                                        czyli recenzje niezbyt pochlebne jednym slowem
                                        • Gość: hobbitomanka Re: kino 3 D IP: *.hosts.lcs.net.pl 14.01.13, 09:19
                                          W zeszły piątek też byłam na Hobbicie. Jestem pod wrażeniem filmu, scenografii, adaptacji książki - bo lubię całą serię Tolkiena. Jedynie jak wracałam do domku to czułam lekki ucisk na środku czoła, ale świeże i mroźne powietrze oraz gadanie przez cała drogę do domku n/t wrażeń z filmu tak skutecznie mnie dotleniło, że byłam "cała w skowronkach". Jedyne negatywne odczucie z filmu wynikało z bardzo niekulturalnego zachowania jakiegoś "buraka" na końcu sali - na szczęście "popisał się" tylko na początku filmu. Noszę jeszcze swoje okulary, które mają szeroką oprawkę i nałożenie na nich tych od efektu 3D w niczym nie pozbawiło mnie radości z efektów "przestrzennych". Już się nie mogę doczekać następnej części...
                                          • Gość: 3 D Re: kino 3 D IP: *.180.50.75.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.01.13, 15:49
                                            Ja sie wybieram w piatek na życie pi
                                            • Gość: przeor Re: kino 3 D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.13, 09:43
                                              a kiedy jest jakis film w 3D?
    • Gość: Sylwia Re: kino 3 D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.13, 11:28
      Jak dla mnie ok.
      Są 2 rodzaje okularów: dla dzieci i dla dorosłych. Wizualnie super, może z głosem trochę lipa, bo za głośno, ale w ogóle to polecam.
    • Gość: kinomaniak Re: kino 3 D IP: *.147.124.107.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.01.13, 18:50
      Ja tez sie wybieram w piatek na PI.zobaczymy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka