Dodaj do ulubionych

wycieraczki samochodowe

IP: *.30.162.64.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.13, 11:29
Witam.mam problem z wycieraczkami w aucie.wiecie gdzie moge w miare tanio i dobrze je naprawic?bylam juz u jednego mechanika zajrzal popatrzyl i wzial 100 zl.a naprawil tak ze dobrze bylo przez tydzien.pomozcie-kogo polecacie i gdzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz Re: wycieraczki samochodowe IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 12:12
      jaki masz problem? Nie chodzą ? Nie zbierają ? co się dzieje ?
      • Gość: anita Re: wycieraczki samochodowe IP: *.30.162.64.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.13, 12:27
        Nie chodza.zacinaja sie i zatrzymuja sie na polowie szyby jak juz czasem rusza
        • Gość: L Re: wycieraczki samochodowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.13, 12:59
          jeżeli to VW to miałem tak samo , wystarczyło rozebrać i przeczyścić , zapłaciłem 20 zł :)
          Jeżeli wycieraczki mają opór to nie włączaj ich bo spalisz silniczek a wtedy koszt naprawy wzrośnie znacznie :)
          • Gość: anita Re: wycieraczki samochodowe IP: *.147.81.57.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.13, 17:06
            To nie vw.ktorego mechanika polecacie?
            • Gość: lesio :) Re: wycieraczki samochodowe IP: *.cdma.centertel.pl 10.01.13, 18:31
              ja ci polecam mechanika z grzybowa , miałem podobny problem i wszystko jest cacy :) tylko nie wiem czy do niego trafisz :)
              • Gość: gosc Re: wycieraczki samochodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.13, 18:49
                miałem tez ten problem , kupiłem WD-40 takie coś do ochrony przed korozją , trochę popryskałem i chodzą normalnie jak nowe.
                • Gość: wujek dobra rada Re: wycieraczki samochodowe IP: *.cnow.pl 10.01.13, 19:02
                  Te wasze porady to na 5 minut!!!
                  Potem kobieta dalej będzie miała ten sam problem.
                  Proszę niech najpierw Pani poda markę model i rocznik auta to powiem czy coś się da po taniości zrobić :)
                  • Gość: anita Re: wycieraczki samochodowe IP: *.182.202.41.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.13, 20:08
                    Opel vectra.rok prod.2002.
                    Dajcie namiary na dobrego mechanika
          • Gość: do L Re: wycieraczki samochodowe IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 20:31
            20 zl?? Daj namiary gdzie.
            • Gość: anita Re: wycieraczki samochodowe IP: *.181.251.109.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.01.13, 08:58
              Dajcie namiary
              • Gość: wujek dobra rada Re: wycieraczki samochodowe IP: *.cnow.pl 11.01.13, 12:59
                Miałem ten sam przypadek w Opelku Vectra B przedliftowym.
                Nie potrzebujesz żadnego mechanika tylko kolegi z kluczami i wizyty w AutoSzrocie na Pęchcinie lub Wiśniewie ewentualnie Allegro :) Niestety Vectra ma w miarę dobre silniczki wycieraczek i jak Ci odmawiają posłuszeństwa to musisz wymienić na nowe lub używane. Wszelkie psiukanie WD-40, wlewanie jakiegoś oleju itp. przyniosą poprawę na miesiąc, może dwa. Wymiana nawet na używane da Ci spokój na ponad rok albo i dłużej. Nie kupuj tanich zamienników z chin i nie dawaj mechanikowi auta, bo właśnie takie zamienniki Ci zamontuje. Najlepsze są oryginalne i to używane, bo to się rzadko psuje. Jest jeszcze jedne spec od części do Vectry z miejscowości Mieszki Wielkie lub Mieszki Różki. Odkręcić wycieraczki, odkręcić plastikową obudowę z podszybia, wymontować stary układ wycieraczek z silniczkiem to naprawdę, każdy facet Ci zrobi który ma komplet kluczy płaskich i nasadowych. Jeśli tego nie potrafi to niech sprzeda te klucze temu kto je umie używać chociaż :)
                Telefony:
                AutoSzrot Pęchcin - 508124230
                AutoSzrot Wiśniewo - 604076508
                AutoSzrot Mieszki - 608016450
              • Gość: automechanik Re: wycieraczki samochodowe IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 19:42
                Widzę że tu piszący mają skąpą wiedzę na temat mechaniki a tym bardziej elektroniki samochodowej. Twierdząc że wymiana całego mechanizmu wraz z silniczkiem pomoże na 100% mogą być w błędzie przyczyna może leżeć w elektryce lub elektronice.Samochody po roku 2000 są na magistrali (szyna) CAN to nie to samo co auta z przed rocznika 2000.Dużo zależy co auto ma na wyposażeniu nie karzdy silniczek tweż pasuje do każdej vectry z tego rocznika,tym bardziej mechanizm wycieraczek z mieszk od anglika.
                Pani proponuję następujące podejście:
                Podjechanie autem do mechanika na wycenę naprawy usterki (nie obchodzi Panią co się zepsuło i co trzeba kupić,tylko całkowity koszt) jeżeli cena odpowiada zostawia Pani samochód.Jak się usterka powtórzy w krótkim czasie to reklamacja.
                • Gość: wykk Re: wycieraczki samochodowe IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 08:46
                  Ja osobiscie pojechalbym do tego c ta 100 wziol z jakiej racji maswz kolejnemu dawc kolejna.. niech chociaz zobaczy.. soja droga jest tyle warsztatow ze mysle iz ni ma z tym klopotu powodzenia
                  • Gość: anita Re: wycieraczki samochodowe IP: *.31.200.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.01.13, 10:11
                    Moze i tak ale ja szukam uczciwego mechanika.
                    Moze ktos mial podobny problem i zna dobrego mechanika.
                    Dzieki za porady.
                    Napewno sie przydadza.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: anita Re: wycieraczki samochodowe IP: *.146.156.117.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.01.13, 18:16
                      A moze w naszym miescie nie ma dobrych mechanikow?
                      • Gość: wujek dobra rada Re: wycieraczki samochodowe IP: *.cnow.pl 13.01.13, 00:35
                        Dobra skoro dalej szukasz mechaników to jedź do:
                        - Sajkowskiego na roku ulic Mazowieckiej i Niechodzkiej
                        - Auto Naprawa na Rogatkach za sklepem spożywczym jak się jedzie na Przasnysz
                        - Na Wojska Polskiego skręcasz w Ukośną i na samym rogu jest jakiś warsztat
                        - Auto-Moleda Na Pułtuskiej po drugiej stornie Blaszaka
                        - Na Sońskiej przed skrętem na Krubin
                        - Na Tysiąclecia na przeciwko Achtelu jest warsztat
                        - Gałązka Elektromechanik na Św. Kolbe
                        • Gość: anita Re: wycieraczki samochodowe IP: *.146.231.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.13, 13:59
                          Dziekuje Wujku
                          • Gość: dziadek Re: wycieraczki samochodowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.13, 05:40
                            ja proponuje mechanika w kownatach
                            • Gość: przeor Re: wycieraczki samochodowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.13, 09:41
                              OK
                              • Gość: wujek dobra rada Re: wycieraczki samochodowe IP: *.cnow.pl 15.01.13, 11:40
                                I jak tam? Wycieraczki naprawione? :)
    • maciekdan Re: wycieraczki samochodowe 16.02.20, 14:00
      Jeśli chodzi o ramiona wycieraczek, to warto sprawdzić i nasmarować cały mechanizm. Jeżeli chodzi o pióra, to tych nie ma co naprawiać, bo koszt zakupu nowych, dobrej jakości Valeo to ok 50 zł za komplet. Do kupienia na allegro czy w sklepach internetowych jak choćby milionczesci.pl Wymiana jest banalnie prosta i nie trzeba tu wizyty u mechanika
    • Gość: gowiner Re: wycieraczki samochodowe IP: *.otp.as62651.net 02.04.24, 12:25
      Valeo. Do mojego są dość drogie a trzeba by było wymieć co rok. Więc polecam jeszcze taki patent. Można kupić taką plastikowa jakby temperówkę. Są ostrza i po prostu ścina się krawędź pióra- na dwa 3 sezony jak znalazl.

Od siebie polecam kontakt z nimi:
      autoswiatla.pl/

Powinni dobrać odpowiednie modele i doradzić co się najlepiej sprawdzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka