Dodaj do ulubionych

Do członków SML-W "Mazowsze"

26.04.13, 14:33
Pragnę Państwa poinformować, że w dniu dzisiejszym otrzymałem wyrok Sądu Najwyższego w sprawie kasacji wniesionej przez Spółdzielnię w sprawie wyroków dotyczących Regulaminu rozliczania ciepła. Kasacja została oddalona, więc nie ulega już żadnej wątpliwości, że poprzedni Regulamin był niezgodny z prawem. Całe postępowanie sądowe kosztowało Spółdzielnię, a tym samym nas wszystkich, ponad trzy tysiące złotych. Był to efekt nie złożonego przeze mnie pozwu, ale uporu członków Zarządy i Rady Nadzorczej, ze szczególnym "wkładem" przewodniczącego Komisji GZM. Moim skromnym zdaniem to właśnie te trzy osoby powinny ponieść konsekwencje finansowe swoich nieodpowiedzialnych poczynań.
Pragnę również poinformować, że wszyscy członkowie Spółdzielni, którzy stracili finansowo na wprowadzeniu niezgodnego z prawem Regulaminu, mogą dochodzić swoich roszczeń przed sądem. Wpis sądowy to 5% kwoty roszczenia, a w obecnej chwili szanse na wygrane prawie pewne. Ja złożyłem już pozew za sezon 2009/2010, w poniedziałek składam kolejny za sezon 2010/2011. Osobom zainteresowanym mogę przekazać wzór pozwu oraz odpis uzasadnienia wyroku Sądu Najwyższego. Kontakt: a.kraszewski@gazeta.pl
Jednocześnie z uzasadnienia wyroku SN wynika, że również obecny Regulamin jest niezgodny z ustawą "Prawo Energetyczne", w związku z czym wystąpię do Rady Nadzorczej o jego zmianę, a w przypadku odmowy wystąpię ponownie na drogę sądową.
Obserwuj wątek
    • Gość: mamuśka Re: Do członków SML-W "Mazowsze" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.13, 17:15
      I tak trzymaj. o swoje trzeba walczyć.
      • Gość: gość Re: Do członków SML-W "Mazowsze" IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.13, 21:50
        Gratuluję
    • Gość: mieszkaniec Re: Do członków SML-W "Mazowsze" IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.13, 20:59
      Bardzo dobrze.26 kwietnia walne zgromadzenie .proponuję w końcu zrobić porządek z zarządem.Dosyć ich nieudolnych rządów za nasze bardzo duze pięniądze.Prezesi poprzyrastali do stołków i myślą ze nikt ich nie ruszy.Ludzie to my jesteśmy współwłaścicielami spółdzielni a nie prezesi.DOSYĆ
    • Gość: ja Re: Do członków SML-W "Mazowsze" IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.13, 21:11
      W końcu ktoś się wziął za te towarzystwo wzajemnej adoracji .Skończyła się nieomylność i buta.
    • Gość: CZŁONEK Re: Do członków SML-W "Mazowsze" IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.13, 23:04
      DLACZEGO PRACOWNICY SPÓŁDZIELNI PROWADZĄ DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA W CZASIE GODZIN PRACY. MY WSZYSCY ZA TO PŁACIMY NP.JEDEN Z PRACOWNIKÓW JEST OD KILKUNASTU LAT AGENTEM UBEZPIECZENIOWYM I DZIAŁA BARDZO INTENSYWNIE W GODZINACH URZEDOWANIA.MY OCZYWIŚCIE PŁACIMY MU PRZYZWOITĄ KASĘ ,ZUS A ON PO PROSTU TO W BEZCZELNY SPOSÓB WYKORZYSTUJE
      • Gość: opc Re: Do członków SML-W "Mazowsze" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.13, 07:21
        który taki mądry?
        • a.kraszewski Re: Do członków SML-W "Mazowsze" 27.04.13, 08:35
          Wszystkich gotowych walczyć z tym towarzystwem wzajemnej adoracji proszę o kontakt na pocztę: a.kraszewski@gazeta.pl Sam na prawdę niewiele mogę zrobić. Dziękuję za słowa wsparcia.
          • Gość: cas Re: Do członków SML-W "Mazowsze" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 15:14
            Jestem z wami.
            • a.kraszewski Re: Do członków SML-W "Mazowsze" 27.04.13, 15:57
              Dzięki za wsparcie, ale może pomożesz, cas? Napisz na pocztę
              • a.kraszewski Re: Do członków SML-W "Mazowsze" 28.04.13, 12:42
                Dziękuję wszystkim za wsparcie, ale szczególnie tym, którzy zaoferowali mi pomoc w działaniach. W najbliższym czasie postaram się zorganizować wspólne spotkanie, na którym będziemy mogli, jak walczyć z patologiami w naszej Spółdzielni, co zrobić, aby stała się ona rzeczywiście naszą własnością. Pozdrawiam i do zobaczenia.
        • Gość: gość Re: Do członków SML-W "Mazowsze" IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 18:14
          To oczywiście nasz drogi administrator. A niech se ta chłopina zarobi, przecież spółdzielnia tak słabo płaci. Tylko mam nadzieję, że nie zapomina odpalać działki naszym biednym prezesom
    • Gość: XYZ Re: Do członków SML-W "Mazowsze" IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 21:01
      Może w końcu nasi biedni prezesi i drogi zapracowany administrator dokończą elewacje na osiedlu Płocka.Wstyd panowie.Wziąść się w końcu za robotę LENIE PATENTOWANE
      • a.kraszewski Re: Do członków SML-W "Mazowsze" 29.04.13, 20:38
        No, nie tylko tam przydała by się nowa elewacja. I nie tylko. A dbałość o trawniki? No ale po co dbać, jeżeli członkini Rady Nadzorczej uparcie parkowała na trawniku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka