Dodaj do ulubionych

"Piorun" Darek Rykowski w kinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 20:58
17 CZERWCA 2013 o godz.17:00 W KINIE LYDYNIA BEDZIE WYSWIETLONY FILM O PIORUNIE. PO FILMIE MA BYC SPOTKANIE Z PIORUNEM. Informacja z portalu eciechanow.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 21:10
      A cos mi sie obilo o uszy. Fajnie.. Z pewnoscia pojde. Pozdro
      • Gość: KAMI Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.06.13, 21:44
        Znam tego czubka. Ostatnio był w "transie" Kiedyś zawoziłem go na Grędzice, na detoks. Wyszedł stamtąd i znów pił. Pajac jeden.
        • Gość: kontekst Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 22:07
          Ładnie to tak z chorego człowieka robić pośmiewisko.
          • Gość: KMI Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.06.13, 22:28
            On sam robi z siebie pośmiewisko na własne życzenie. Nie chce się leczyć tylko przyrabia pod Gramem na Wyzwolenia na alkohol.
        • Gość: na poważnie Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 22:33
          KAMI,z twojego postu wynika,że to ty powinieneś zostać na tych Grędzicach,bo jeśli nawet zawoziłeś,to nie powinieneś o tym pisać,krety..nie.
          Pokaż mi kogoś,kto o takim problemie mówi otwarcie,uświadamia innych,jest samokrytyczny.
          Znasz choćby jedną taką osobę?Ja nie znam.
          Z całym szacunkiem-na spotkanie wybieram się.
          • Gość: kontekst Ładnie tak śmiać się z czyjegoś nieszczęścia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 22:48
            Polak potrafi. Nie myje się, ale jest przekonany, że jest czysty. Nie opiekuje się dziećmi, ale jest przekonany, że się opiekuje. Jest w gruncie rzeczy niereligijny, ale przekonany, że jest niezwykle pobożny.
            • Gość: na poważnie Re: Ładnie tak śmiać się z czyjegoś nieszczęścia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 22:55
              Polak potrafi.Pracuje w transportówce i uważa,że bezkarnie może naruszać-w pełnym tego słowa znaczeniu-tajemnicę zawodową.
          • Gość: KAMI Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.06.13, 22:59
            Tyle co ja i inni mu pomagali wyjść z nałogu, to on teraz nawet dzień dobry nie powie. Dla mnie to on jest zwykłym menelem z bloków i to wszystko. Cztery dni temu pod BGŻ-em na blokach stał nawalony jak sztucer i jeszcze chciał na wino ode mnie.
            • Gość: i o co chodzi? Fajny ciechanowianin, brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 23:06
              Ktoś sobie robi JAJA a hołota się śmieje. Fajny ciechanowianin , pewnie katolik a inni katolicy mają ubaw. Ciekawe co ?
              • Gość: PS Re: Fajny ciechanowianin, brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 07:50
                Kto ten film zrobił na czyje zlecenie czy potrzeby? czy to o Rykowskim podpisującym się"piorun"?
                bo albo to kpina albo rzeczywiście ciechanowskie ploty i ubaw z człowieka jaki by on nie był
                • Gość: Andrew Re: Fajny ciechanowianin, brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 12:16
                  Z tego co czytałem to jest własna inicjatywa jakiegoś gościa z warszawy i ponoć (cytuję) "ma ukazać prawdziwe oblicze ciechanowskiego Pioruna". Nie wiem czy to kpina, żarty i kolejny prześmiewczy film, jakich pełno na youtube, czy faktycznie będzie w nim coś odkrywczego. Jestem bardzo ciekaw tego filmu i zamierzam wybrać się na pokaz, tym bardziej że jest za darmo. Najwyżej wyjdę w trakcie.
                  • Gość: KAMI Re: Fajny ciechanowianin, brawo IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.06.13, 12:32
                    Pewnie taki sam walnięty jak ten czub piorun
                    • Gość: janusz Re: Fajny ciechanowianin, brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 14:28
                      Ja czekam na film o Rywanolu
                    • Gość: jula Re: Fajny ciechanowianin, brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 20:14
                      Tak sie zastanawiam, na ile niektorzy znaja tego Pioruna aby mowic o nim CZUB? Ja go znam tak jak wiekszosc ziomkow i wiem ze jest ekscentryczny, ale nigdy nie powiedzialabym o nim Czub. Moze po tym filmie zmienie zdanie i tez powiem o nim Czub, tyle ze z czystym sumieniem.
                      • Gość: oczko Re: Fajny ciechanowianin, brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 23:28
                        Dla mnie Piorun to " nieszkodliwy dla otoczenia alkoholik" - nie jest agresywny, nie wszczyna bójek. Kreci się wszędzie tam , gdzie jest skupisko ludzi. Czasami namolny z tymi swoimi "wierszami" sprzedaje za 5 zł albo za kieliszek wódki czy piwo. Jak znajdzie "wolnego słuchacza "opowiada o sobie. Mówi bez składu i ładu . Zaczyna opowiadać jakieś zdarzenie z własnego życia , za chwile zaczynał deklamować jakieś dziwnie wiersze w pijackich zwidach. Nieszkodliwy pijaczek. Kilka razy z grzeczności, może z litości zamieniłam z nim kilka zdań. Po prostu było mi szkoda tego człowieka i tego że młodzi robią sobie z niego pośmiewisko. Opowiadał mi jak kilka razy został okradziony i pobity we własnym mieszkaniu przez młodych ludzi z którymi pił. Czubem bym Go nie nazwała , raczej biednym , samotnym człowiekiem który przegrał życie i topi swoje niepowodzenia życiowe w alkoholu. Dziwi mnie ,że będą wyświetlali jakiś film o Piorunie a póżniej On będzie dyskutował z "widzami". "Naprany " , dyskusja, "widzowie". Komu ma to służyć, jaki jest tego cel, jakie przesłanie?. Następny film o Rywanolu i dyskusja z nim i "widzami". Cholera gdzie ja żyję? Ludzie tzn pracownicy PCKiSZ czy wyście na łeb upadli. A może pani dyrektor "pisarka" ma nierówno pod sufitem i zobaczyła w Piorunie poetę niespełnionego. Niezły przykład dla młodzieży. Dlaczego nie zrobić darmowych spotkań z Piorunem "poeta" dla młodzieży szkolnej. Niech zobaczą jak zostać fajnym ciechanowianinem.
                        • Gość: gość Re: Fajny ciechanowianin, brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 23:39
                          Coś czuję ze nazwisko RYKOWSKA/RYKOWSKI mają na forum przerąbane.
                        • Gość: 987 Re: Fajny ciechanowianin, brawo IP: *.cnow.pl 05.06.13, 00:24
                          Bardzo podoba mi się że "oczko" jako jedyny chyba na tym forum napisał "było mi go szkoda jako człowieka ". No właśnie co jeszcze dla wielu na tym forum a może dla wielu zajmujących głos w tej dyskusji znaczy słowo "człowiek"?? Choroba alkoholowa czy choroba psychiczna to dość poważna sprawa zawsze zostaje jakiś skutek uboczny -tak jak w jego przypadku.Ludzie co się z wami dzieje dopóki ten człowiek nie robi wam krzywdy czemu mówicie w taki sposób o nim ?? Jeżeli prosi o pieniądze chcesz to daj, nie to nie -ale nie obrażaj .Nie chce nikogo usprawiedliwiać ale wiem że czasem choroba jest silniejsza od nas -z pewnymi rzeczami choć chcemy walczyć czasem przegramy .On tez jest człowiekiem i jak wszyscy czasem upada może trochę niżej niż reszta .Nie osądzajmy bo sami nie lubimy być osądzani -wystarczy trochę zrozumienia dla choroby .Dla nas to TYLKO TYLE dla niego to czasem AŻ TYLE .Bąż człowiekiem jeżeli za takiego się uważasz -żebyś nie wyszedł na większego "czuba" niż on .
                          • Gość: olek Re: Fajny ciechanowianin, brawo IP: *.cnow.pl 05.06.13, 16:18
                            jaka ciechanowska gwiazda autografy niech rozdaje a nastepny kto bedzie gwiazdo moze film o kims bardziej zaslugujacym na uwage litosci ludzie
    • Gość: mocno poważnie Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 17:57
      Tzw. Piorun nie nic wspólnego z poezją ani tą sprzed -set lat ,ani tą współczesną .Jest chorym człowiekiem dla którego próby literackie mogą być terapią, ale pod ścisłym nadzorem psychiatrów i psychologów. Ci wszyscy którzy Go nobilitują jako twórcę robią Mu niesamowitą krzywdę. Sprawa nadaje się do prokuratury za wyszydzanie, prześmiewiska i poniżanie osób chorych/są na to dokumenty/. Dziwi fakt zaangażowania się w tę akcję- jak się wydaje -poważnej instytucji kultury -PCKISZ. Ludzie pomyślcie choć czasem! Proszę Was o rozpoznawanie rzeczywistości.
      • Gość: kolega Dariusza Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.play-internet.pl 05.06.13, 18:16
        jest on niewątpliwie artystą -jakich na blokach nie brakuje hahaha.pozdrawiam i zapraszam na film może się nie urwieee
    • Gość: jurek Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 19:19
      Tak czytam te wypowiedzi i widze ile jest w nich agresji i nienawisci. 90%z was wiesza na tym czlowieku psy. Co z tego ze pijak, czy walniety ,co z tego ze zaden z niego poeta? Co on Wam zrobil ze tak go opluwacie? Z tego co czytalem to facio walczy z nalogiem i wlasnie ta jego "poezja" ktora tak wysmiewacie jest jego ucieczka przed chlaniem. Zamiast chlac woli pisac- co w tym zlego? Moze ten film na ktory tez macie z gory wyrobiony poglad i juz go opluwacie pokaze cos co warte jest patronatu Domu Kultury. Moze w tym filmie jest wiecej kultury niz ta jaka panuje na forum. My Polaki, to specyficzna nacja- wszysto z gory wiemy i g...no nas interesuje prawda inna niz nasza... Piorun jest mi obojetny i wisi mi to jak zyje, ale na film pojde, chcby dla przekonania- zobacze ilu z was mialo racje mowiac ze to taki pijak lajdak i lump.
    • Gość: Gość123 Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 21:04
      Tak wszyscy sobie używają i głoszą że główny aktor to łajza a film z pewnością to też nic dobrego... Może to i prawda, nie znam człeka na tyle aby definiować jego osobę tak jak to robią niektórzy z was. wiem tylko że od roku nie widziałem go pijanego (a dawniej widywałem i to nawalonego jak szpadel). Od dłuższego czasu spotykam go prawie codziennie i wg mnie JEST OK,- nie jest to człowiek którym powinno się pogardzać i pomiatać (tak jak to robią niektórzy na tym forum), dla mnie jest to rodzaj nieszkodliwego ekscentryka po przejściach. Nie kradnie, nie obraża, nie jest chamski. Po prostu sprzedaje te swoje "wypociny" aby sobie dorobić do renty (jak sam mi kiedyś mówił). Co do samego filmu to mam mieszane uczucia, nie wiem czego się spodziewać - formy prześmiewczej z "tuby", czy czegoś w tym "jajowym" klimacie. Jednak z drugiej strony zastanawia mnie fakt, że o tym filmie piszą poważne media jak choćby Tygodnik Ciechanowski. Coś chyba w tym jest. I skoro nie chodzi o reklamę i promowanie filmu dla kasy (bo seans jest przecież gratis), to chyba film nie może być jakąś denną powiastką o pijanym pajacu, domorosłym wierszoklecie łażącym po deptaku (jak niektórzy mówią). Tu musi być "coś więcej",... bo tak na chłopski rozum - przecież żadne media (zwłaszcza poważne), nie chciałyby za żadne pieniądze promować jakiegoś fajansowego filmu z pijakiem i klaunem w głównej roli, i informować o tym ludzi - bezsensowne i niebezpieczne dla wizerunku. To właśnie mnie intryguje i na 100% zobaczę rozwiązanie "tej zagadki" w kinie. To samo proponuję wszystkim forumowym Nostradamusom, tym którzy w prześmiewczym i obrażliwym tonie tylko prorokują, a faktów nie znają ani nie mają... każą się tylko pukać w głowę tym wszystkim, którzy nie podzielają ich poglądów i myślą inaczej....
    • Gość: gość50 Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.13, 10:32
      Myślę że zamiast gadać i gdybać po próżnicy, lepiej zerknąć na artykuł na portalu CiechanówInaczej.pl "Darek, żebyś nie zapomniał kim jesteś" - mnie po przeczytaniu trochę się rozjaśniło i chyba jednak pójdę na ten film.
      • Gość: Mateo Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.13, 22:55
        Dokładnie, po przeczytaniu tego wywiadu tez sie wybiorę.
        • Gość: na poważnie Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.13, 00:35
          Mocno poważnie to Ty nie piszesz.Określanie kogoś jako chorego psychicznie też podlega dyskusji.Macie dużą przewagę,bo ten człowiek nawet nie będzie się bronił.
          A co do poezji,no cóż,Stachura też miał problemy ze..zdrowiem.
          Pisanie wierszy to dobra odskocznia od problemów.Ilu z nas tu zaglądających skrzętnie ukrywa wypociny w szufladzie i nie ujrzą one światła dziennego,bo odkrylibyśmy siebie,
          a to "nie wypada"..

• Gość: ? Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.13, 10:29
        Chart ducha hehehe ;)
        Redaktorzy!
        Chart to rasa psa.
        ;))
      • Gość: gosc50 Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 21:32
        BYŁEM NA FILMIE. NIE ŻAŁUJĘ - TŁUMY LUDZI W KINIE- FILM BEZ DWÓCH ZDAŃ SUPER. CI CO BYLI POTWIERDZĄ ŻE ATMOSFERA I KLIMAT FILMU WYCISKAŁY ŁZY. BYŁ TEŻ ŚMIECH... I W KOŃCU GROMKIE BRAWA. PEŁNE UZNANIE DLA REŻYSERA I SZACUNEK DLA BOHATERA FILMU. ZMIENIŁEM ZDANIE O PIORUNIE I ZAWSZE KUPIĘ OD NIEGO WIERSZ JAK TYLKO BĘDĘ MIAŁ OKAZJĘ.
        • Gość: Trzeżwy Gość. Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.xdsl.centertel.pl 01.07.13, 07:01
          Nie kupujcie wierszy od pioruna. Dostarczacie w ten sposób środki na nałogowe picie alkoholikowi. To tak jak byście dawali swojemu dziecku narkomanowi na następną działkę narkotyku przybliżając jego śmierć. Wygląda na to że Piorun nie radzi sobie ze swoim nałogiem nie pomagajmy mu brnąć w jeszcze głębsze uzależnienie na końcu którego jest śmierć. Dając mu następny grosz pomyślmy że to może spowodować jego zejście z tego świata. Ten człowiek powinien się leczyć. Tylko taka pomoc jest dla niego dobra.
          • Gość: alek Re: "Piorun" Darek Rykowski w kinie IP: *.cnow.pl 01.07.13, 13:22
            masz racje popieram pomoc ale w inny sposob
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka