Gość: wyborca Re: WYBORY IP: *.180.201.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.10.14, 13:22 Hehe nic i tak nie przebije wiceprzewodniczącego rady powiatu rodem z PSLu :-D normalnie jak z komedi sami swoi. Takich ludzi mają "ludowcy" niedouczonych i nie potrafiących się wysłowić w języku polskim cwaniaczków. Poprostu wstyd na taką partię i postać głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samorządowiec Re: WYBORY IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.10.14, 15:26 Młody, gniewny człowieku poczytaj sobie, jak oceniają Ciechanów i zmiany w nim zachodzące twoi starsi koledzy, samorządowcy od lat aktywnie włączający się i wspierający działania prezydenta Wardzińskiego: ".... Z rozważań powyższych wyłania się obraz miasta wciąż się rozwijającego. Rozwijającego się w sposób zaplanowany, przemyślany i strategiczny, co nie wszędzie w Polsce jest normą. Już dekadę temu promowaliśmy Ciechanów jako Miasto Zrównoważonego Rozwoju i realizację ubiegłorocznego, jak i wcześniejszych budżetów postrzegamy właśnie jako konsekwentną do bólu realizację tamtych działań. Dostrzegamy oczywiście białe plamy i rysy na tym obrazie idealnego miasta zrównoważonego rozwoju - to Osiedle Kwiatowe, to okolice ul. Niechodzkiej, dzielnica Bloki i inne, jednakże worek budżetowy nie jest z gumy - ani nasz miejski, ani unijny. Ważne, że jest konsekwencja, że jest dywersyfikacja źródeł finansowania i jest bezpieczeństwo w postaci relatywnie niskich wskaźników zadłużenia i obsługi długu. Można powiedzieć bez wstydu i fałszywej skromności, że znów wykorzystaliśmy swoją szansę. Klub Radnych PSL pozytywnie ocenia wykonanie budżetu miasta za rok 2012, a radni Stronnictwa będą głosowali za wnioskiem Komisji Rewizyjnej o udzielenie Prezydentowi Miasta Ciechanów absolutorium z wykonania budżetu za rok 2012." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samorządowiec Re: WYBORY IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.10.14, 15:32 Młody, gniewny człowieku, uprzejmie informuję, że wcześniejszy wpis zawiera cytat z wystąpienia radnego Rady Miasta Ciechanów Pana Dariusza Węcławskiego przewodniczącego klubu radnych PSL na sesji Rady Miasta z dn. 24.04.2013. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.14, 15:44 PSL wstydu nie ma to i poparcia w mieście też brak. ile dróg powiatowych w tej kadencji wyremontowali w ciechu - zero. ale do obiecywania gruszek na wierzbie to co innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.14, 15:57 Głównym temat- to okręg nr 3 i wybory do rady miasta, A wszystkie posty dotyczą wyborów prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WYBORY IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.10.14, 22:15 Zawsze uważałem PSL za wyważoną partię środka, popierającą prorozwojowe działania, doceniającą naszą obecność w UE, ale również aktywnie wspierającą lokalny rozwój. Ostatnio miałem okazję przeczytać "materiał finansowany przez Komitet Wyborczy PSL" oraz kilka publikacji w lokalnych bezpłatnych "gazetach", przeczytałem również kilka "wyborczych" wątków na tym forum. Działania promujące kandydata PSLu na prezydenta Ciechanowa, to kompromitacja, to połączenie piaskownicy z przekupką. Jak partia z takim dorobkiem, taką ponad 100 letnią tradycją, z tak zasłużonymi dla kraju postaciami może się zniżać do tego typu "czarnej propagandy". Jestem mieszkańcem Ciechanowa od 50 lat, znam to miasto i widzę jak się zmienia na lepsze, ładniejsze, bardziej zadbane i przyjazne dla mieszkańców. Panie radny Dariuszu Węcławski, zawsze ceniłem Pana, podobnie jak Pana Soplińskiego, bo robiliście coś pozytywnego w mieście. Panie Dariuszu, jeżeli te cytaty we wcześniejszych wpisach są Pana słowami, to mam nadzieję że jesteście w stanie coś zrobić, żeby ten młodzian nie popsuł wam całkowicie opinii w Ciechanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.14, 22:56 Panie Darku, czekamy na odpowiedź, bo dobrze to o panu nie świadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Jurka Re: Ja wole SLD i PO IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 20.10.14, 09:02 Panie Jurku ta partia nie ma 100 letniej tradycji ta partia o obecnej nazwie wywodzi swoje korzenie zZSLu niech Pan spojrzy na biogramy ich liderow Kalinowski Sawicki (który rolników nazywa frajerami) Żelichowski i cała kupa komuszków którzy po 1989 zauważyli że pod starą nazwą daleko nie zajadą więc siegneli do dziecictwa Witosowego i jego dobrej pasji przemwojennej. I pod tym szyldem czerwoni ruszyli w swoj marsz po władzę. Która opiera się na nepotyzmie i uwielbieniu luksusu za kasę podatnika i pernamentnym zadłużaniu woj mazowwieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Kto Prezydentem? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.14, 19:00 Jest 4 kandydatów. Obecny Prezydent WW. Ma największe szanse na wygranie, może nawet w I turze. Na plus ma doświadczenie, jest dobrze znany, miasto na tle sąsiednich miast rozwija się dobrze, sporo w mieście inwestycji, rządzi 12 lat, stary Prezydent ma zawsze większe szanse na reelekcje niż nowy kandydat. Przedstawiciel PiS-u wicestarosta. Na plus to że jest z PiS-u, a PiS ma stały elektorat ok 25%. Tak, że ma największe szanse przejść do II tury - jeżeli taka będzie. (chociaż w poprzednich wyborach przedstawiciel PiS-u nie wszedł do drugiej tury, ale to był mało znany, młody i wystawiony w ostatniej chwili) Jest jednak zdecydowanie mniej znany, pomimo, że jest wicestarostą. Po za tym jest mało medialny, całe życie był urzędnikiem, więc raczej nic nowego nie wymyśli. Jest też starszy od obecnego Prezydenta. Na trzecim miejscu bym obstawiał MS, byłego Prezydenta z SLD. Ma doświadczenie, był 2 czy 3 razy Prezydentem (nie było wtedy wyborów bezpośrednich). No ale ma wiek emerytalny i czy jest w stanie coś nowego zrobić w Ciechanowie? W bezpośrednim porównaniu z obecnym Prezydentem nie widać dziedzin w których by był mocniejszy. No i ostatni kandydat przedstawiciel PSL - najmniej o nim wiadomo. Młody, rzecznik prasowy PSL. Ma dobry PR - pierwszy wywiesił plakaty wyborcze, stara się robić rozgłos. Mam wrażenie, że siedzi non stop w internecie i pisze posty na swój temat. No ale czy ludzie zdecyduję się powierzyć mu miasto do zdobywania praktyki w zarządzaniu? Samo ukończenie studiów to mało. Teraz prawie połowa ludzi kończy studia. Wydaje się, że ten jego start to przygrywka pod wybory do sejmu w przyszłym roku. Poseł, europoseł, czy radny może być młody, bez doświadczenia, no bo tam nic nie zepsuje. Ale Prezydent miasta musi wcześniej pokazać, że coś w życiu dokonał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: Kto Prezydentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 19:24 As, bardzo mądre podsumowanie :) Zgadzam się z tobą w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieten Re: Kto Prezydentem? IP: *.centertel.pl 20.10.14, 22:01 Szkoda mi PiS-u wystawiając v-ce starostę z skompromitowanego zarządu to strzał w kolano ale widocznie PiS nie zależy na tych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Kto Prezydentem? IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.14, 13:57 ,,Prawie każdy kończy studia" każdy kończy studia, ale tylko nieliczni potrafią się dostać na prawo na Uniwersytecie Jagielońskim, skończyć je i jeszcze robić tam doktorat. To wielka sztuka. Wardziński nie skończył, nawet byle jakich studiów. Ja osobiście będę głosował na Kosińskiego. Chciałbym po studiach w Warszawie wrócić to Ciechanowa i założyć tam swój biznes i rodzinę. Przy obecnym prezydencie jest to mało prawdopodobne. Po pierwsze dla niego każdy przedsiębiorca to wróg, o czym świadczy fakt zabijania małych kupców dużymi supermarketami. Po drugie w Ciechanowie nie ma żadnego życia towarzyskiego. Miasto idzie spać o 18. Po trzecie stan przedszkoli i szkół jest w opłakanym stanie. Nie chce wysyłać swoich dzieci do warszawskich szkół, żeby zdobyły dobre wykształcenie. Po czwarte dziś miastem rządzi mafia i ludzie połączeni siecią wzajmnych układów, którzy są zakompleksieni i zawistni, i trzeba z tym skończyć. Głosując na Pawłowskie i Stryczynskiego wybiera się nowy układ. Uważam, że tylko Kosińskie jako młody i nie wypaczony prlowskimi praktykami gwarantuje prawdziwą niezależność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: Kto Prezydentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.14, 14:23 ale jaja, współczuję Jarek, po debacie młody wypadł raczej blado. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczony Re: Kto Prezydentem? IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.14, 23:57 W jakim środowisku trzeba się znajdować żeby napisać, że obecny prezydent wygra w pierwszej turze? Chyba tylko w ratuszu mają takie wizje. :) nikt z poza kwwww. Go nie popiera. 4 lata temu kiedy Ciechanów nie był nim tak bardzo zmęczony miał w I turze 34 %. W II turze dostał 200 głosów więcej. W sytuacji kiedy jego mało znana kontr kandydatka o 1000 więcej. Wygrał tylko dlatego, że ludzie nie poszli zagłosować. Minimum 70 % z nas jest przeciwko niemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Kto Prezydentem? IP: *.centertel.pl 21.10.14, 07:54 Zaskoczony oczywiście masz rację ciężko mi znaleźć osobę w moim otoczeniu, która zagłosuje na WW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny Re: Kto Prezydentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 09:45 Wśród kupców na Warszawskiej pewnie tak. Tylko że ŻADEN z kontrkandydatów WW głośno nie powie, że zlikwiduje deptak. Będą mówić o ożywieniu, ble, ble. Może po cichu poobiecują, ale nigdy poważnie o tym nie pomyślą, bo wiedzą, że ludzie sobie tego nie życzą. Ja i moi znajomi zagłosujemy na WW -oczywiście nie tylko za deptak. ps. Na Warszawskiej od dawna była w większości taka oferta, że żadne ożywienie nie pomoże kupcom, którzy tkwią w latach 90-tych. Są wyjątki i te sklepy jakoś nie narzekają na brak "ożywienia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosiński Prezydent Re: Kto Prezydentem? IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.14, 09:54 Jak ratusz sobie radzi z informacją, że coraz wiecej środowisk deklaruje poparcie dla pana Krzysztofa Kosińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze Śmiecina Re: Kto Prezydentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 10:45 Jak PSL radzi sobie z utratą twarzy swoich kandydatów? Jeżeli ktoś na tym zyska to tylko PiS. PSL traci z dnia na dzień. Na Śmiecinie już nikt nie chce na was głosować. Spadochroniarz nigdy się nie liczył, ale wy straciliście szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosiński Prezydent Re: Kto Prezydentem? IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.14, 11:21 Dziękuję za odpowiedź. Agresja zazwyczaj podszyta jest strachem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOSIK Re: Kto Prezydentem? IP: *.cnow.pl 24.10.14, 19:32 Oj polecą głowy w PSL gdy przegrają wybory ,wtedy spojrzymy sobie w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Kto Prezydentem? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.14, 12:52 W ostatnich wyborach w pierwszej turze było 8 kandydatów. Biorąc pod uwagę przedstawicieli 4 partii, które obecnie starują to wyglądało tak: Obecny Prezydent miał 36,6% Kędzierski z PiS-u 11,6% Szymanik z PSL-u 6,3% Ptasiewicz SLD - 5,7% Po za tym był przedstawiciel drugiej lewicy z poparciem 3,9% oraz 3 bezpartyjnych, którzy łącznie mieli aż 36%. (jeden z nich ze środowiska popierającego Prezydenta WW, oraz dwie osoby, które wcześniej były kojarzone z PiS, ale opuściły szeregi PiS-u. Teraz nie ma bezpartyjnych, więc te 36% jest do zagospodarowania. Można założyć, że większość tych głosów przejdzie na obecnego Prezydenta i przedstawiciela PiS-u. Więc jest szansa, że II tury nie będzie. Problem opozycji do obecnej władzy jest taki, że nie mają dobrych kandydatów. Wydaje się, że 59 lat to dużo jak na Prezydenta, a PiS i SLD ma jeszcze starszych. Dla odmiany PSL wystawiło 26-letniego kandydata, który na dodatek wygląda jak licealista. Ja bym oczekiwał, że partie znajdą wśród siebie młodego ale jednocześnie poważnego kandydata, który może się pochwalić jakimś dorobkiem - nie tylko urzędniczym czy partyjnym, który jest związany z Ciechanowem, któremu można by zaufać. Budżet miasta to ponad 150 milionów rocznie i to są nasze pieniądze, więc nie można ich oddać w byle jakie ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radykalny Re: Kto Prezydentem? IP: 89.174.20.* 21.10.14, 13:50 Może to lepiej ujmij. Nie można go przekazać nikomu. Raz zdobytej władzy nie oddamy nigdy. Pamiętajcie o tym, że pana Kosińskiego popiera nie tylko PSL. Również część SLD oraz środowisk niezależnych politycznie, dlatego bym go nie przekreślał. Na mieście ćwierkają, że w weekend był robiony sondaż. Do drugiej tury przechodzi Pan Pawłowski i Pan Kosiński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Kto Prezydentem? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.14, 14:19 Pan KK zrobił kawał dobrej roboty. Widać, że włożył kupę kasy w reklamę (chyba najwięcej ze wszystkich kandydatów), siedzi non stop "na internecie" i pisze posty. Przynosi to jakiś efekt. W porównaniu z kandydatką PSL z poprzednich wyborów, widać że się stara. Walczy jednak nie o elektorat Prezydenta WW, ale chce odebrać głosy PiS-owi. Czy jest w stanie przekonać przeciwników WW, że to On, a nie AP z PiS-u jest głównym wrogiem obecnej władzy w mieście? Szczerze wątpie. Tu widzę błąd w jego strategii ( a niewątpliwie ma strategię w swojej kampanii). Bo przecież PSL jest w koalicji miejskiej z Prezydentem WW. Więc co? Jest w koalicji, ale jest przeciw. No ale to są drobiazgi. Główny problem to jest taki, że nie ma doświadczenia. A Prezydent Miasta to nie jest Poseł, czy Europoseł, który za nic nie odpowiada. Ja nie widzę dla niego szansy w tych wyborach, ale myślę, że robi sobie trochę popularności, co może mu zaowocować w późniejszych wyborach do sejmu - chociaż, czy to wystarczy by wygryźć starą gwardię posłów PSL z Mazowsza??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krótko Re: Kto Prezydentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 14:48 Nie wystarczy. Czarny PR, który stosuje pan K. nie podoba się nawet potencjalnym wyborcom PSL. Kandydat PSL jest odbierany jako drugi Gliński, czyli kandydat we wszystkich możliwych wyborach. Startował do Europarlamentu ze słabym wynikiem w Ciechanowie, startuje na prezydenta i jednocześnie do sejmiku. Nie wygra i w następnym roku będzie startował do sejmu z naszego okręgu. Moim zdaniem to nie jest poważna chęć pracy dla miasta, tylko pragnienie zrobienia partyjnej kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie kłam Re: Kto Prezydentem? IP: 89.174.20.* 21.10.14, 14:59 Nie jestem wyborcą z Ciechanowa. Ale nie kłamcie. Kosiński miał najlepszy wynik w wyborach do UE z pośród wszystkich kandydatów wywodzących się z Ciechanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ty nie kłam Re: Kto Prezydentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 15:10 "krótko" napisał "w ciechanowie". u nas kosiński miał 390 a krzemiński 950. wywodzących się z ciechanowa, heh. przyswój, że kosiński nie jest z ciechanowa. może się urodził w naszym szpitalu i tyle tego. grzybowo może na niego głosowało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie kłam Re: Kto Prezydentem? IP: 89.174.20.* 21.10.14, 15:26 KOSIŃSKI Krzysztof 1 090 KRZEMIŃSKI Adam 1 074 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ty nie kłam Re: Kto Prezydentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 15:36 w całym okręgu kotku. w ciechu mimo intensywnej kampanii miał tylko 390. rozmawiamy tylko o ciechanowie, więc daruj sobie naginanie rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Kto Prezydentem? IP: *.181.148.167.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.10.14, 16:24 390? W całym mieście?! To miałby kłopot z uzyskaniem mandatu radnego:-) To zresztą ciekawe, że ten młody człowiek nigdy do tej pory nie został nigdzie wybrany przez wyborców, a chce być prezydentem miasta? Pycha czy naiwność? Albo zimna kalkulacja polityczna:promowanie nazwiska na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk Re: Kto Prezydentem? IP: 89.174.20.* 21.10.14, 16:41 Już Aleksander Wielki mówił: Nigdy nie lekceważ i nie obrażaj przeciwnika. Ujmujesz sobie przez to chwałę za zwycięstwo i sprawiasz, że hańba z porażki będzie wielokrotnie większa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Kto Prezydentem? IP: *.181.148.167.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.10.14, 17:22 Ja się tylko dziwię... Przyganiał kocioł garnkowi: wasz kandydat przypadkiem nie podważa kompetencji rywala? nie obraża? nie insynuuje? nie uprawia czarnego PR? no tak, Aleksandrem Macedońskim nie jest ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Historyka Re: Kto Prezydentem? IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.14, 17:32 A czy Aleksander Wielki nie pokonał króla Dariusza mając 26 lat? Cóż za symbolika. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Kto Prezydentem? IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.14, 17:46 Dajcie spokój już wyborom na prezydenta. Zastanówmy się kto do Rady Miasta Zróbmy czystkę ze ,,starych''i stałych radnych a postawmy na nowe osoby. Mieszkam na Aleksandrówce i dość mam tych samych osób. Zarówno ja jak i moi znajomi poprzemy nowych -może z CWS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kto Prezydentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 17:58 Jak oni są nowi to ja jestem Aleksander Wielki. Gromada dekowników bez zawodu i licząca na leciutki chlebek w radzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Kto Prezydentem? IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.14, 18:06 Nie obrażaj ludzi jak nie znasz. Znam kilku osobiście i wiem co pisze ,tak że daruj sobie. Tu ma być wymiana poglądów a nie obrażanie Odpowiedz Link Zgłoś
dareyou Re: Kto Prezydentem? 31.10.14, 08:12 A co myślicie o układzie głosów wynikającym z sondaży użytkowników? Realny? www.portalsamorzadowy.pl/wybory2014/sonda-miasto/ciechanow,14.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Kto Prezydentem? IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.14, 08:25 Oczywiście że nie. Aż tyle osób nie zagłosuję na WW. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Popieram dzisiejszego Prezydenta IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.14, 16:54 Post odnośnie wyboru prezydenta już istnieje!!!!! Może pogadajmy o wyborach do rady miasta? Czy maja zostać te same kliki czy nowi ludzi? Czas postawić na nowych RADNYCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Popieram dzisiejszego Prezydenta IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.14, 18:08 Masz racje ,skoro to taki lekki chlebek to czemu nie startuje ? Ja również stawiam na nowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Popieram dzisiejszego Prezydenta IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.14, 19:55 Stawiam na Nowych z CWS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynio Re: Popieram dzisiejszego Prezydenta IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.14, 20:03 mieszkam na kwadracie nie wiedziałem ,ze kandyduje P.Jankowski -to porządny człowiek. Ma mój głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sondaż Re: Popieram dzisiejszego Prezydenta IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.14, 22:02 Sonda - na kogo zagłosujesz w wyborach na Prezydenta Ciechanowa - sonda.hanzo.pl/sondy,233367,kh91.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty ww Re: Popieram dzisiejszego Prezydenta IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.14, 17:55 I tak wszystko się rozstrzygnie 16 listopada. Szanowni koledzy, zarówno przeciwnicy jak i zwolennicy Krzysztofa Kosińskiego. To co tu się dzieje na tym forum, żadnemu z naszych kandydatów nie da nawet 1%. Możemy się kłócić, robić złośliwości, obrażać, ale to tylko nic nie znaczące zmagania. Prawdziwa walka o ratusz jest na ulicy. Spotkania bezpośrednie, to tak można jedynie przekonać do siebie ludzi. A tu jest tylko jeden lider Krzysztof Kosiński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: Popieram dzisiejszego Prezydenta IP: *.205.14.79.dsl.dynamic.t-mobile.pl 07.11.14, 22:07 Ja zagłosuję na Pana Pawłowskiego. Panu Wardzińskiemu mówię nie za: brak mieszkań komunalnych wycięte drzewa przed ratuszem masakra Warszawskiej nadmiar biedronek Radni też do wymiany, czas najwyższy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Statystyk Re: WYBORY IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.14, 17:27 Polecam sondę sonda.hanzo.pl/sondy,233367,kh91.html Ciekawa sonda tylko 124 głosy. Chyba zablokowali podwójne głosowanie, bo tak to zaraz ktoś by nabił 100 głosów na jedno nazwisko. Jest teraz 17:00 i głosy wyglądają następująco Wardziński: 34% tj 42 głosy Kosiński 30% 37 głosów Pawłowski 21% 26 głosów Stryczyński 15% 19 głosów Faktycznie by było wesoło, gdyby ten młody wszedł do II tury zamiast PiS-u. Ale to są tylko 124 głosy i nie są reprezentatywne i chyba pomimo tego II miejsca młodego w sondażu, nie ma on szans na przejście do II tury (jeżeli będzie). Z drugiej strony ta ilość pokazuje ile osób czyta te posty polityczne. Bo jak ktoś przeczytał to pewnie zagłosował na swojego kandydata. A biorąc pod uwagę, że ktoś mógł zagłosować w domu i w pracy - to ilość ta może być jeszcze mniejsza. Wydaje mi się, że zablokowana tu jest możliwość oddania dwóch głosów i jednego IP, tak więc z jednego domu, czy jednej firmy nie da się zagłosować 2 razy. Ale na pewno ktoś to złamie i i zabawa się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.14, 18:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.14, 18:55 Przecież wszyscy wiedzą, że pan Pawłowski startuje bo musi. Nawet nie próbuje przekonać do siebie. Pan Stryczyński chce spróbować ostatni raz. 67 lat. Czasu się nie oszuka. Pan Wardziński jest wypalony. Gdyby od niego zależało to by wrócił do ABC. Ale banda dyrektorów nie chce stracić stanowisk. Jedynie Krzysztof Kosiński ma program, chęci, energię i wiedzę jak zmienić Ciechanów. Wie czego potrzebują młodzi ludzie. Tylko głos oddany na niego daje nadzieję na poprawę w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: WYBORY IP: 92.60.130.* 04.11.14, 15:08 a gdzie niby nabył tę wiedzę ? przypomina mi raczej Tymińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: WYBORY IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.10.14, 19:50 Fakt ider jest jeden musi zatrudnić trochę znajomych oraz rodziny :-D w powiecie już psl zatrudnia całe rodziny to teraz skok na miasto :-D. Mam nadzieję że nie damy zrobić z siebie frajerow za jakich nas mają kumple Pana Kosińskiego i dostaną czerwoną kartkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.14, 21:29 Pan Kosiński? Zapraszam za 15 lat i może z inną partią a nie tymi od znajomych i rodziny czyli nepotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawo Re: WYBORY IP: *.146.7.121.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.14, 21:43 Wiecie że dyskryminowanie kogoś ze względu na wiek jest karane? Zatem musicie znaleźć coś nowego. Ale wiem że to trudne. A to że z PSL? Popiera go kilka innych list. Bo to człowiek co łączy a nie dzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robo Re: WYBORY IP: *.180.235.15.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.14, 22:57 A można wiedzieć, co łączy? Bo moim zdaniem plastik z postkomuną....Nie w sensie osobistym, bo za młody, ale w sensie zbiorowej mentalności formacji. I myślicie, że ktoś na ten lep pójdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziech Re: WYBORY IP: *.tktelekom.pl 23.10.14, 22:53 czytam tak o tym nepotyzmie w starostwie ale w ratuszu wcale nie jest inaczej wystarczy trochę przyjrzeć się pracownikom zarówno ratusza jak też firm podległych miastu kilka przykładów mogę podać od ręki, nie bronię starostwa ale uwierzcie,że w mieście jest dokładnie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 08:31 A niby PiS to lepszy ? Każda formacja polityczna wstawia swoich na stołki. Kandydat Pawłowski też wstawił Stachewicza, Kaczorowską i innych. Oczywiście wam to nie przeszkadza. Widzicie tylko u innych. Hipokryzja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: WYBORY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.14, 09:26 PiS nie ma dobrych ludzi. Jak się jakiś sensowniejszy trafi, to nie wytrzymuje kadencji. I teraz też, jak w poprzednich wyborach może się zdarzyć, że przedstawiciel PiS-u nie wejdzie do II tury (jeśli będzie). Ich przedstawiciel - AP jest bez wyrazu, całe życie w pracuje w Urzędach, no i jest starszy od obecnego Prezydenta. Pan MS już był Prezydentem. Ale SLD w Ciechanowie, to partia wymierająca, która bazuje na elektoracie jeszcze PRL-owskim, którego z roku na rok ubywa . Z kolei przedstawiciel PSL lansuje się z hasłami zmiany. No ale PSL wszyscy znają - jako najbardziej "kadrową" partię. Jedyne zmiany jakie może ta partia wprowadzić, to zmiany kadrowe A tak w ogóle to ktoś widział młodego z zasadami w PSL? Ale czy któryś z kandydatów może zagrozić WW? Dwóch jest za starych, bez wiary w siebie, a jeden za młody, z zerowym doświadczeniem w zarządzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieten Re: WYBORY IP: *.play-internet.pl 24.10.14, 09:19 Nic nie rozumiesz, przykład rodziny Pszczółkowskich w starostwie jest dobitnym przykładem i co najgorsze nikt z PSL nie stara się tego wyjaśnić lokalnej społeczności, po prostu NIC SIĘ NIE STAŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 10:40 "nieten", czy masz na myśli fakt, że syn p. sekretarz Pszczółkowskiej chyba rok po skończeniu studiów objął posadę w naszym starostwie koordynatora dużego projektu unijnego? Nie pamiętam dokładnie wieku, ale ma chyba 25 lat. Pisali w TC, że nie było innych kandydatów... P. Kosiński też zdaje się jest synem p. sekretarz z PSL, tylko z Regimina. Prawdziwy wysyp tych 25, 26-letnich synów... Ciekawe ile dzieci działaczy PSL już w młodości zapisuje się do tej partii albo jej młodzieżówki? Zna ktoś skalę tego zjawiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Za Kosińskim Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.14, 11:19 Dziś pan Krzysztof Kosiński będzie gościem programu tak jest na tvn24. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: WYBORY IP: *.146.212.222.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.10.14, 11:39 Proszę. Wylewacie na Pana Kosińskiego pomyje, a on jest zapraszany do najważniejszych programów politycznych. Boli was że wyrasta poza te ciechanowskie podwórko polityczne. Żałośni mali ludzie. Powodzenia panie Kosiński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: WYBORY IP: *.cnow.pl 24.10.14, 11:43 Zaścianek. Jak kogoś telewizornia pokaże, to staje się dla was guru?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detektyw Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.14, 11:47 Gość: 1 IP: *.cnow.p - to nie jest czasem IP urzędy miasta :) Oj gotuje wam się tam co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za WW Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.14, 20:13 Prezydent Wardziński, to wyjątkowo mądry i uczciwy człowiek. Tylko głupiec może tego nie widzieć. Kosiński niech wraca do szkoły uczniak jeden. Gdzie się to pcha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Zdziecha Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.14, 20:18 podaj te przykłady z miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Statystyk Sondaż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.10.14, 19:23 Niewiele głosów przybyło na sondzie prezydenckiej: sonda.hanzo.pl/sondy,233367,kh91.html O godzinie 19-tej było 140 głosów. Wardziński: 39% Kosiński 27% Pawłowski 19% Stryczyński 15% W porównaniu do wyników tego sondażu sprzed 3 dni, wzrosły notowania Wardzińskiego (+5%), spadło dla Pawłowskiego (-2%) i Kosińskiego (-3%), bez zmian u Stryczyńskiego. Głosów przybyło 16. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.14, 20:26 Pawłowski bez przekonania, Stryczyński brzydko pachnie historycznie,Kosiński za młody i z paskudnej flanki(Pszczoły pamiętamy), zostaje .....Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.14, 23:18 Idź powiedz to na mieście. 12 lat wystarczy już dla samej higieny życia w Ciechanowie. A jeszcze sprawa Krubina. Jego brak kontaktu z mieszkańcami. Dość. Tylko ludzie z jego komitetu będę na niego głosować. Czas na zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br Re: Sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.14, 23:55 inni kandydaci są zwyczajnie słabi. przy wardzińskiim wypadają dużo gorzej, co ci pawłowski tu stworzy? w powiecie go nie widać, smętny urzędnik. wg mnie młody zna się tylko na własnym marketingu i straszne ma parcie na karierę a to żadne kwalifikacje. a stryczyński emeryt. nieprawda, że na mieście źle się mówi o prezydencie. w moim otoczeniu na niego chcą głosować. jak się rządzi to zawsze trafią się niezadowoleni, ale 1) wardziński zna się na rzeczy 2) nikt nie chce zaminić prezydenta na gorszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 00:25 Nikt nie ma większego doświadczenie w byciu prezydentem jak Wardziński. To oczywiste. Ale w byciu złym prezydentem. Ludzie uciekają z tego miasta. Jaką on ma propozycje by zostali? Co robi by powstawały tu miejsca pracy? W Przasnyszu powstało w ostatnich 8 latach 1500 firm. Z tego ponad 70% to firmy które istnieją ponad 3 lata. Czy Ciechanów może pochwalić się takim wynikiem? Nie. Spójrzcie na ulice. Kto ma zakładać te firmy? Sami starcy i dzieci. Kolejnych rządów tego pana te miasto może nie wytrzymać. Trzeba go zmienić. Ja daje szansę panu Kosińskiemu. Byłem co do niego sceptycznie nastawiony, ale poszedłem na spotkanie z nim. W sali było kilkadziesiąt osób. Mówił z sensem. Przeczytałem jego program. Stawiam na niego. Jest młody ale to może i dobrze. Będzie się starał bardziej bo ma więcej do stracenia niż stare pryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samsara Re: Sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 01:31 Strasznie naiwny jesteś a może opłacany? 1500 firm w Przasnyszu chyba sobie wymyśliłeś. Z Przasnysza i Ciechanowa uciekają młodzi tak samo jak ze wszystkich miast poza Warszawą i Trójmiastem i żaden sypiący obiecankami młodziak tego nie zmieni. A spółka kolejowa to szczyt bzdur. Agitować też trzeba umieć, bo nie każdy łyka gruszki na wierzbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 08:57 Akurat ja jestem świadomym wyborcą, prowdzę w Ciechanowie dużą firmę. Sprawdź sobie dane co do Przasnysza. Z szybkim połączeniem z Warszawą rewalacja. Jeden z najlepszych pomysłów jaki słyszałem. Co mówią inni? Będziemy walczyć z bezrobociem a jak? Odważnie i wytrwale. To jest populizm. Żadnych pomysłów absolutnie żadnych. Tu jest konkret. Właśnie na tym odcinku skończyli remont torów. Dlaczego tego nie wykorzystać? Będą na to pieniądze z UE. Młodzi będą mogli studiować na UW i mieszkać w Ciechanowie. To dla biedniejszych rodzin których nie stać na wynajęcie stancji w Warszawie doskonałe rozwiązanie. Trzeba mieć otwarty umysł. Wizje rozwoju tego miasta. U nikogo oprócz pana Kosińskiego tego nie widziałem. A że młody. Skoro strarzy nie dają rady. To weźmy młodego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Sondaż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.14, 10:08 Czekam teraz na kandydata, który przebije Pendolino. A przecież można obiecać reaktywację lotniska w Sokołówku, uruchomić 4 przeloty dziennie do Warszawy i z powrotem (taki Embraer 170, który może zabrać 70 pasażerów by wystarczył) Lotnisko można zbudować z pieniędzy unijnych, a do każdego lotu miasto mogło by dopłacać 5.000zł, żeby bilety były w rozsądnej cenie. Straty lotniska może pokrywać marszałek mazowiecki (obniżono Janosikowe, więc będzie trochę pieniędzy w kasie sejmiku) A co do pociągu, które będzie jechał z Ciechanowa do Warszawy w pół godziny, to ja też jestem za. Ale jeden warunek, żeby kosztował tak jak teraz 20zł. Bo jak będzie kosztował 100zł w jedną stronę to ja podziękuję i będę się tłukł tak jak teraz w 1godz. 7min, lub godzinę 27 do Warszawy. A jeżeli ktoś powie, że miasto może do każdego pasażera dopłacić 50zł w jedną stronę, no to ja poproszę te 100zł dziennie w gotówce albo na konto, a będę jeździł po 20 zł i 40 minut dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 10:28 Na jakie podstawie te wyliczenia? Dlaczego miasto ma dopłacać 100 zł to pasażera? A może wystarczy zwolnienia z podatku firmy która by dowoziła pasażerów z Ciechanowa do Warszawy? O tym nie pomyśleliście co? Wszyskie działania prospołeczne kosztują. Jedne się zwracają a inne nie. Na drogi UE dało kasę ale ich remonty utrzymanie jak odśnieżanie to już zadanie samorządu. Więc co nie budować dróg? Mieszkanie w Białołęce cczy na Bielanach 6 tys. Za metr. W Ciechanowie 2500 3000. Jeśli ruszy taka kolej dojazd do centrum Warszawy z Ciechanowa i z Bielan byłby podobny. Nie mówiąc już o Piasecznie. Każdy kto choć trochę zna się na współczesnej urbanistyce wie ze we współczesnym świecie nie liczy się odległość a czas dojazdu. Twój żart z samolotem myślisz że taki nierealistyczny? W Japonii ludzie latają do pracy z wyspy na wyspę. Samolotem! Codziennie! Są to przerobione jumbo jety takie bez pierwszej klasy. Wiem leciałem. Ja wiem że jesteśmy 100 lat za murzynami. Ale może czas ten dystans zmieszać. Tylko trzeba mieć otwarty umysł a nie małomiasteczkowe spojrzenie na świat i uważać że wszysko co za tablicą Ciechanów to za daleko. Ja bym bardzo chciał wiedzieć co proponują inni kandydaci. Bo na tą chwilę bo rozmawiamy tylko o propozycjach pana Kosińskiego. A aaa no tak, bo inni nie mają żadnych propozycji. I tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
cie-chan Re: Sondaż 27.10.14, 10:51 Kolega Kosiński we własnej skromnej osobie na forum wyborczej? Witamy serdecznie i prosimy o więcej. W 45 minut koleją do stolicy, port lotniczy w Sokołówku. Nie zapomniałeś o rodzinnym Grzybowie? Możesz nie wiedzieć, że Sokołówek i Grzybowo znajdują się poza granicami Ciechanowa, ale co co szkodzi, obiecaj coś extra, giga i mega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 11:19 O aż tak dobrze argumentuje że mnie bierzecie za kandydata? Dziękuję za uznanie. A teraz garść liczb. Nowoczesne szynobusy zużywają około 40 litrów paliwa na 100 km. Zakładając, że kursować będzie 3 razy dzinnie to wystarczy 150 pasażerów dziennie aby kurs wyszedł na 0. I to licząc ze wszyscy będą mieli bilety miesieczne po obecnych cenach KM. Jeśli z biletami jednorazowymi po 20 zł. To około 100 pasażerów nawet mniej dziennie. I co taki KOSMOS? Nierealny pomysł? Prowadzę firmę przewozową wiec się trochę na tym znam. Oczywiście dochodzą koszty pensji maszynista i konduktora. Ale to już chyba miasto udźwignie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 11:31 A jak cały rok taki pociąg woził by powietrze czyli ani jednego pasażera miasto kosztowałoby to 430 000 zł. Więc warto nawet się zastanowić czy by takiego połączenia nie zrobić za darmo. Pomysł z kosmosu? Nierealny? Trzeba mieć mózg a nie trociny drodzy państwo z urzędu miasta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 11:51 Podoba mi się to co pisze wyborca, trzeba się temu przyjrzeć bliżej a nie skreslać bo to PSL. Wprawdzie Pszczółkowscy narobili rzeżni, ale może nie wszyscy jednym ptakiem robieni. Poobserwuję, pomyślę jest jeszcze parę dni do wyborów. Kandydatów zachęcam do sprzedawania swoich pomysłów. WW rzeczywiście jest już za długo i może czas go prześwietlić po opuszczeniu stanowiska, to może być ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 23 Re: Sondaż IP: *.180.235.15.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.10.14, 13:37 A opłaty za użytkowanie torów kolega policzył?To chyba grubo więcej wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejarz Re: Sondaż IP: *.static.entel.pl 27.10.14, 13:58 Pracuje, na kolei. Jak to będzie spalinówka nowego typu, to za tory opłata będzie rzędu kilku stów za przejazd. Przy podpisaniu umowy długoterminowej nawet mniej. Z elektryczną to by kosztowało drożej, bo PKP Energetyka to ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejarz Re: Sondaż IP: *.static.entel.pl 27.10.14, 14:04 200 - 300 złotych nie 200 -300 tysięcy, żeby była jasność. 2,13 zł - 2,93 zł za km. A dla ciekawości najwyższa opłata za korzystanie z torów dla dużych pociągów pośpiesznych to 13,45 zł za km. Wyższej w Polsce nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
cie-chan [...] 27.10.14, 14:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Sondaż IP: *.205.49.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.10.14, 14:21 Dzięki Kolejarz za informację. No i co państwo od WW? Zatkało kakao. Tak się nabijali, takie to głupie. Głupi są ci co popierają obecną władzę. Widać że pan Kosiński pisząc program zrobił to rzetelnie. Nie ma tam pomysłów z sufitu. A państwu od WW nawet się nie chciało sprawdzić. Tylko od razu atak. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Sondaż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.14, 15:45 Trochę się już pogubiłem. Może mnie ktoś oświeci. Czy w programie Pana KK jest uruchomienie szynobusu, czy zrobienie przystanku dla Pendolino? Rozumiem, że chodzi jednak o szynobus. Szynobus nie będzie się zatrzymywał nigdzie tylko w Warszawie i w Ciechanowie, więc będzie jeździł nie godzinę 10min tylko pięćdziesiąt parę minut do Warszawy. Zakładając dziennie trzy kursy w to i z powrotem i przyjmując koszt korzystania z torów (3zł/km) i koszt paliwa (2,1zł/km), to rocznie by wychodziło ok 1,1 mln. Do tego doszły by jeszcze koszty osobowe - musi jeździć dwóch maszynistów (ale może się mylę) - potrzebne 2 zmiany (bo chorobowe, prawo pracy). Konduktor by był nie potrzebny, bo wszystkie koszty by pokryło miasto z naszych podatków. Dodatkowo wynajęcie szynobusu, przeglądy i konserwacja. Być może by się to zamknęło w kwocie 2mln zł rocznie. To już nie jest tak mało, jak początkowo sygnalizował to jeden z sympatyków tego pomysłu. Ale jest to możliwe, bo budżet ma ponad 150 milionów. Trzeba by się przyjrzeć budżetowi i zastanowić się co wyrzucić. Tylko po co to wszystko? Codziennie mogło by 100-200 mieszkańców Ciechanowa jeździć za darmo do Warszawy i z powrotem (do pracy, do szkoły, na zakupy) 20 minut krócej jak do tej pory. Czy na to akurat mają iść nasze wspólne pieniądze? Czy to akurat ożywi nasze miasto? Ale może szynobus zatrzymujący się w Warszawie i Ciechanowie, to dobry biznes, to niech ktoś wyłoży swoje prywatne pieniądze i na tym zarabia. Jeżeli jest tak jak twierdził tu jeden z sympatyków szynobusu, że wystarczy 150 pasażerów dziennie, no to niech zaryzykuje. Ciechanów to mały rynek, ale na taki szybszy pociąg czekają inne miasta. Jest Radom - 5 razy większy od Ciechanowa, do którego pociągi z Warszawy jeżdżą 2godziny, jest Płock - 3 razy większy od Ciechanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Sondaż IP: *.static.entel.pl 27.10.14, 16:10 W życiu nie będzie kosztowało to 2 mln złotych. Góra 1 mln. i to mówimy o koszcie bez uwzględnienia przychodów z biletów. Z tego co wiem pan Kosiński nic nie mówił o darmowym dojazdach. To był mój pomysł. Natomiast pan Kosiński słusznie twierdzi, że to ożywiłoby nasz rynek nieruchomości. Ciechanów mógłby się reklamować jako miasto 45 minut od Warszawy. To akurat jego słowa, bo zapamiętałem ze spotkania. Dlaczego mówisz, że jeździłoby 150 osób. może jeździłoby kilkakrotnie więcej. Dlaczego nie zrobiły tego inne miasta, nie wiem. Ale chyba wszyscy uznajemy, że projekt jest ciekawy. Można nad nim dyskutować, a nie od razu odrzucać. Dzięki kolejarz za dane o torach nie mogłem nigdzie tego znaleźć. Chętnie zagłosuję na pana Kosińskiego. Bo tylko on program dla Ciechanowa. Inni chcą tylko zasiadać w ratuszu, on ewidentnie chce zmieniać Ciechanów. Mój postulat podyskutujmy nad pomysłami innych kandydatów. Jeśli ktoś jakiś znajdzie to niech da znać. Mnie się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciechanowianin Re: Sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 16:28 Przecież to jeszcze bardziej wyludni Ciechanów. Miasto stanie się tylko SYPIALNIĄ Wa-wy. Po co to takie bzdury opowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Sondaż IP: *.205.49.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.10.14, 16:31 Z wyliczeń widać że biznes jest na granicy opłacalność. Prywatna firma w to nie wejdzie. Za duże ryzyko. Ale miasto aby pomóc mieszkańcom może. Ciechanów miasto 45 minut od Warszawy. To dobre hasło. :) myślę że sporo ludzi może to przekonać. Dostęp do teatrów kin i rozrywki w stolicy 45 minut od nas to już coś. Można studiować pracować w stolicy a mieszkać w Ciechanowie. Mieszkania czy domy są u nas kilka razy tańsze. Wreszcie jakiś pomysł który może zmienić to miasto. Pomysł który pozwoli nam rywalizować z Mławą o prymat na północnym Mazowszu. Gdyby zrobili znowu małe województwa to Ciechanowskiego by nie było. Było by Mławskie. A to dzięki 12 latom pana WW. Ja głosuję na pana Kosińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Sondaż IP: *.static.entel.pl 27.10.14, 16:38 Ciechanowianin twierdzi nawet, że z kilka tysięcy osób by korzystał z takiego połączenia. :) Co spowodowałoby, że z Ciechnowa zrobiłaby się sypialnia Warszawy:) Tak to są bzdury co pan pisze. Takie połączeni, nie rozwiąże naszych wszystkich problemów, ale jako składowa większego planu, który pan Kosiński, jako jedyny z kandydatów ma, powinno ożywić i podnieść z kolan nasze miasto. Powodzenia panie Kosiński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Sondaż IP: *.static.entel.pl 27.10.14, 16:41 Nadal czekam na pomysły innych kandydatów. Ktoś znalazł jakiś? Choć jeden? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Centrum Re: Sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 16:41 A ja nie zagłosuję na kogoś, kto wmawia mi, że nasze miasto stać na taki pomysł. Na to nie stać żadnego miasto poza Warszawą, która zrobiła coś takiego z kolejką warszawską wspólnie z podwarszawskimi gminami. Inni w to nie wchodzą, bo w przeciwieństwie do pana K. mają wiedzę o kosztach. Na początek kupno 3 szynobusów - nowe ok. 30 mln łącznie, stare będą się psuć, ale niechby połowę kosztowały... Pytanie, czy PKP wpuściłaby szynobusy na tory, bo tu obowiązuje kolejność dziobania i pierwszeństwo mają już przewozy regionalne nie wspominając o krajowych. Miliony utopione po to, żeby 20 minut krócej jechać... Dziękuję, nie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Sondaż IP: *.static.entel.pl 27.10.14, 16:45 A po co trzy szynobusy? A ktoś sprawdzał jakie może być dofinansowanie funduszu norweskiego, z UE? Powyższe wyliczenia pokazują, że nas stać na utrzymanie takiego połączenia. Brakuje argumentów widzę. Już idziemy w emocje. Tu rozmawiamy o liczbach a one nie kłamią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 18:08 wyborco, 3 szynobusy po to, żeby jak jeden się zepsuje, 2 pozostałe kursowały zgodnie z rozkładem. ale dla mnie to nierealny pomysł i wyrzucanie kasy w błoto. dlaczego płock, radom i inne miasta tego nie praktykują - jak ci napisał centrum - bo wiedzą, że to kiełbasa wyborcza. regionalne przewozy ledwie dają radę a nieporównywalna ilość pasażerów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Sondaż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.14, 17:20 W jaki sposób wyjdzie Ci milion? Jakie wyliczenia kwestionujesz? Koszty paliwa 40l/100km - więc 1km = 0,4l x 5,25 = 2zł 10gr za korzystanie z torów jakiś kolejarz podał cenę pomiędzy 2,13 a 2,93zł/km. A tory między Warszawą a Ciechanowem umożliwiają najszybszą jazdę, więc opłata będzie raczej 2,93zł/km 3 kursy dziennie w to i z powrotem tj. 600km x 365 dni no to wyjdzie 1.100.570zł. No a maszyniści nie będą pracować za darmo, urlopy też im się należą, chorować też mogą. Nikt też nie da szynobusu bez opłat. Konserwacje trzeba robić. A jeżeli chcesz wprowadzić częściową opłatę za bilety, no to dochodzą koszty dystrybucji biletów, koszty konduktora, który będzie to sprawdzał. A trzeba to ubezpieczyć, bo mogą zdarzyć się jakieś wypadki. Ja nie odrzucam tego z góry, ale to są minimum 2 miliony z budżetu miasta. Pieniądze miejskie trzeba wydawać na wspólne cele. Ja rozumiem drogi, rozumiem oświatę, dopuszczam jakąś pomoc społeczną, miejsca użyteczności publicznej - parki, place zabaw, ale czy akurat dopłaty do przejazdów do Warszawy się w tym mieszczą? Znalazłem jakiś cennik ZA KORZYSTANIE Z INFRASTRUKTURY KOLEJOWEJ ZARZĄDZANEJ PRZEZ PKP POLSKIE LINIE KOLEJOWE S.A. OBOWIĄZUJĄCY OD 15 GRUDNIA 2013 R. www.plk-sa.pl/files/public/user_upload/pdf/Cennik/2013-2014/Cennik_2013-14.pdf Wynika z niego, że stawka dla najmniejszych pociągów wynosi 7,45zł/km . A gdyby to była prawda - to cena by wzrosła jeszcze o jakiś milion rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z PKP Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 17:43 As, widać, że się znasz na kolei jak ..... Te wyliczenia są dla pociągów. Szynobus waży trochę ponad 20 ton. Tu stawkę można negocjować, myślę, że można zejść poniżej 2 złotych. Wiem, że w lubelskim to 1 zł i coś groszy. Co do paliwa. średnie spalanie to nie 40 l, a 30 l. na 100 km. Średnie, czyli ze stawaniem na stacjach. Jeśli tu ma być bez przystanków to nawet 20 l. na 100 km. To jest masa. jak się rozpędzi to już się toczy. Te 7,45 zł to stawka za wykorzystanie pełnej prędkości na torach przez pociąg około 60 ton. To nie ma porównania z szynobusem, który jeździ około 120 do 130 km. Jeśli mówimy o tych nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z PKP Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 17:45 A i te 7,45 to na liniach z wykorzystaniem trakcji. A szynobus jest na ropę. Czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Sondaż IP: *.31.220.63.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.10.14, 18:01 Biorąc pod uwagę to co pisze pan z PKP koszt tory i paliwo to 648 tys rocznie. Plus 300 tys koszty pozostałe daje nam to nie cały milion rocznie. Gdyby kolej do Warszawy była darmowa. Ale pan Kosiński nic takiego nigdy nie mówił. Mają być bilety. Ale proszę do czego wspólnie doszliśmy. Pomysł który rano był wysmiewany wieczorem już jest realny. Mało tego być może nawet samofinansujący się. A do tego korzyści społeczne, pobudzenie rynku deweloperskiego, ułatwienie poprzez otworzenie warszawskiego rynku pracy. Ale nie po co myśleć. Lepiej wyśmiać. Jak już pisałem powodzenia panie Kosiński. Oby w Ciechanowie było więcej ludzi myślących niż tych od WW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serenity Re: Sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 18:12 Dlaczego uważasz, że jak się nie popiera 26-letniego partyjnego pijarowca to jest się od WW? Ja nie popieram, bo wolę ludzi z doświadczeniem, a na hucpę mam alergię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z PKP Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 18:12 Panie "nowy", jaki milion. Mniej! Przecież można wynająć od KM, 3 przejazdy dziennie Ciechanów- Warszawa i odwrotnie. Nie trzeba szynobusu kupować. 5 razy w tygodniu. Z kosztami można zejść do kilkuset tysięcy rocznie. A jeszcze zyski z biletów pokryją większość kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
cie-chan [...] 27.10.14, 18:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z miasta Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 18:49 Cie chan - na wsi można się urodzić ale nie być wiesniakiem. Można się urodzić w mieście i nim być. Ty jesteś tego najlepszym przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Sondaż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.14, 18:21 Nie znam się. Przyznaję. Ale to by znaczyło, że bez wykorzystania trakcji stawka jest 5,61zł/km, a nie 2,93, jak podawał "kolejarz". Czyli roczny koszt by był zamiast 2 milionów nieco ponad 2,5mln zł. Sprawdziłem co to jest szynobus. Waży ok 20 ton i zabiera 40-50 osób. Prędkość konstrukcyjna 120km/h, prędkość eksploatacyjna 100km/h. To ja w ten interes nie wchodzę. Nawet jak będzie obłożenie 40 osób i każda zapłaci po 20zł (już pomijam, że miesięczne są tańsze) - to wpływy z biletów by były 40x20zł= 800zł, a opłata za korzystanie z torów i paliwo 100km x (5,61+2,1)=771zł. Nie wiem, czy znajdę maszynistę za 29zł z kurs. No i jeszcze miasto musiało by sprezentować mi ten szynobus i zapewnić konserwację, opłacić konduktora. A gdzie mój zarobek, a jest jeszcze VAT. Tak na oko widać, że jak by bilet kosztował 50zł, to by był to biznes opłacalny - bez pomocy miasta. No ale gdzie ja znajdę frajerów, którzy zapłacą mi 50 zł za przejazd z Ciechanowa do Warszawy? Być może zamiast szynobusu, trzeba wziąć większy zespół trakcyjny, który może jechać 140km/h. No ale wtedy są już zupełnie inne kalkulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Sondaż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.14, 18:57 No i podstawowa informacja. Szynobus z Ciechanowa do Warszawy poniżej godziny nie przejedzie. Więc po co ta cała zabawa, jeżeli to nic nie przyspieszy. No ale może ten Pan z PKP to skoryguje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Re: Sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 19:05 może, pod warunkiem, że on jest z PKP a nie z wynajętej agencji PR.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaz Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 19:33 PESA Dwuczłonowy spalinowy zespół trakcyjny. 120 km/h eksploatacyjne, 140km/h max. Jednak warto za Kosińskim głosować skoro jego przeciwnicy są tak głupi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Sondaż IP: *.opera-mini.net 27.10.14, 19:52 Nerwowo się robi w sztabie Kosińskiego, skoro już "głupki" lecą. Kończą się argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 19:57 Nie kończą, tylko nigdy tam ich nie było. Populizm w czystej postaci i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głos ludu Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 20:31 Z całym szacunkiem do Krzysztofa Kosińskiego, na które ja również będę głosowała. Może te forum zajmie się programem innych kandydatów i rozbierze go na czynniki pierwsze jak to uczyniło z pomysłem szybkiego połączenia Ciechanów Warszawa. Tak żeby każdy miał swoje 5 minut. Jakiś pomysł pana Pawłowskiego jego zwolennik może przytoczy. Bo pan ww nie ma pomysłów to już ogólnie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Sondaż IP: *.205.188.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.10.14, 20:35 Problem w tym że oni nie mają pomysłów. Dlatego tak atakują pana Kosińskiego. Takie polskie piekło. Jak ktoś lepszy to go łajnem. Taki mamy klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Re: Sondaż IP: *.180.235.15.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.10.14, 20:58 Problem w tym,że łajnem obrzucani są tu wszyscy,którzy kwestionują geniusz peeselowskiego funkcjonariusza. Podając rzeczowe argumenty. Wtedy zaczynają się wyzwiska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Sondaż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.14, 21:14 To jaki ma być ten szynobus? Prędkość trakcyjna min.140 km/h(czas przejazdu 100km max45min), zużycie paliwa 20 l/100 km, liczba miejsc siedzących 150? może 200?, waga ok.20 ton. Panie kolejarz proszę podać producenta i typ pojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: Sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 21:43 Wystarczy prześledzić wypowiedzi w tym jednym wątku aby sobie odpowiedzieć jacy to biznesmeni chcą brać się za rządzenie miastem. Niech nas ręka Boska chroni od naiwności tych ,,panów". Takie nakłady dla uratowania 20min. toż to trzeba mieć nie równo pod sufitem. A te obliczenia, kalkulacje w oparciu o przypuszczenia........Dziecinada. Do piaskownicy chłopcy razem ze swoim liderem K.K. i kiełbasa wyborcza też tam się zmieści. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cie-chan Re: Sondaż 27.10.14, 21:45 Z pana "zPKP" taki kolejarz jak z Kosińskiego samorządowiec. Wybory to nie prześciganie się w pomysłach, bo jakby tak było to ten kto zgłosi bardziej zwariowany ten wygrywa. Na razie wygrywa Krzyś Kosiński, bo żaden z jego kontrkandydatów nie przebił szynobusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 22:06 A ja czekam i czekam i pomysłów innych kandydatów nie widzę. :) Tylko ujadanie. Panie Kosiński, niech pan się nie martwi, oni są mocni tylko w obrębie ogrodzenia. Na spotkanie, których pan już tyle odbył z mieszkańcami Ciechanowa nie przyjdą. Boją się mieszkańców. Ale w internecie nie pod nazwiskiem, to będą pana obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze Śmiecina Re: Sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 22:10 O, przepraszam - jakie obrażanie? Jak ktoś mówi banialuki to mam prawo sprowadzić go na ziemię i każdy dorosły to wie. Dzieciaki się obrażają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze Śmiecina Re: Sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 22:07 Bo każdy z nich rządzi (WW) albo rządził miastem (MS) lub powiatem (AP). Oni wiedzą, że to typowo wyborcze obiecanki - cacanki, które nie mają nic wspólnego z realizmem. Dlatego na KK zagłosują tylko niekumaci, którzy za kwalifikacje do rządzenia uważają siedzenie non stop na fejsie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 22:14 To wciąż nie kontrpropozycje. To uszczypliwości. Choć jedna panowie, jak się tak wszyscy zbierzecie to coś może wymyślicie. Może coś jest w Ciechanowie co można jeszcze zabetonować. Co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 22:18 Jak macie czas to obejrzyjcie. www.tvp.pl/warszawa/informacyjne/kurier-warszawy-i-mazowsza/wideo/26102014/17405772 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 22:30 Dajcie już spokój kandydatom na prezydenta weźcie na tapetę przyszłych radnych. Kogo wywalić ze starej braci ,a na kogo postawić z nowicjuszy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: Sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 22:38 Ja nie głosuję na starego czy nowego, tylko na mądrego. Niektórzy bardzo by chcieli, ale nawet nie wiedzą, co się dzieje w mieście i wyważają otwarte drzwi. Na ignorantów nie głosuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Sondaż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.14, 22:50 Jaki szynobus pan KK chce kupić. Proszę o podanie producenta i typu tego pojazdu lub pojazdów, albo jeszcze lepiej parametrów i danych techniczno-eksploatacyjnych aby można było poprowadzić zgodną z prawem procedurę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SONDA Na którego z kandytatów zagłosujesz ??? IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.14, 00:07 Weź udział w sondzie. Na którego z kandytatów zagłosujesz w wyborach na Prezydenta Miasta Ciechanów. Link do sodny: sonda.hanzo.pl/sondy,233367,kh91.html Kliknij i zagłosuj. Zajmie Ci to tylko chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: Na którego z kandytatów zagłosujesz ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 00:29 Murale to rzeczywiście jest rozwiązanie problemu Zatorowej :). Mogę zaproponować kilka równie mądrych rozwiązań :D. Na przykład pobudowanie w poprzek wiaduktu drugiego wiaduktu i zrobienie na połaczeniu ronda :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Statystyk Re: Na którego z kandytatów zagłosujesz ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.14, 09:36 Na sondzie wyborczej 152 głosy sonda.hanzo.pl/sondy,233367,kh91.html Pięć dni wcześniej było 124 głosy. W ciągu 5 dni przybyło 18 głosów. Wyniki 23 X Wyniki 29X Różnica WW 42głosy 34% 60głósów 39% +12głosów +5% KK 37 30% 41 27% +4 -3% AP 26 21% 28 18% +2 -3% MS 19 15% 23 15% +4 0% Z zaokrągleń w dzisiejszym wyniku zginął 1% więc suma wyszła 99%. Głosów przybywa niewiele (4 głosy dziennie), więc można sądzić, że nie ma możliwości podwójnego głosowania. Pomijam przypadki, że ktoś w domu i w pracy zagłosuje na różnych komputerach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Statystyk Re: Na którego z kandytatów zagłosujesz ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.14, 09:42 Pomyłka, poprawiam Przybyło głosów 28 tj. po ok 6 dziennie, ( a nie 18 jak podałem) WW przybyło 18 głosów (a nie 12) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Na którego z kandytatów zagłosujesz ??? IP: *.183.240.45.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.10.14, 20:32 I tu pojawia się dylemat. W moim okręgu nr 2 jest 6 kandydatów do Rady Miasta. Z obwieszczeń znam ich nazwiska i imiona oraz nazwy ich komitetów. Niebawem można będzie zobaczyć ich zdjęcia na zbiorczych plakatach. Ale nic na temat kim są , jakie maja poglądy i jak widzą swoją pracę radnego.Szukałem w internecie - bezskutecznie. To mam głosować w ciemno na nazwisko albo komitet?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tablica Re: Sondaż IP: 195.117.122.* 28.10.14, 08:46 Co ty ciągle wyjeżdżasz z tymi pomysłami młody "wyborco"? Już ci napisano, że wybory to nie konkurs na zwariowane pomysły. Co ten poroniony pomysł z szynobusem da ciechanowianom. To, że garstka z nich pojedzie podobno do pracy do Warszawy szybciej o 20 minut, a cała reszta będzie się na to składać? WW cokolwiek o nim myślisz ma pomysł, jak zatrzymać ich w Ciechanowie. Poprawa infrastruktury zwykle przyciąga inwestycje. Piszesz o zabetonowaniu Ciechanowa. Gdzie ten beton? Na Rynku i na Warszawskiej? Granit, a nie beton gwoli ścisłości. Wreszcie centrum miasta jakoś wygląda. A że handel przeniósł się do hipermarketów... To zjawisko znane nie tylko w Ciechanowie. Są granice partyjnej propagandy. Ty je przekraczasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.14, 09:00 Idź rób murale na Przytorowej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaman Re: Sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 10:30 jest budżet obywatelski i na projekt z muralami głosowali ludzie stamtąd, więc o co kaman? ludzie głosowali na projekty , które im pasują w okolicy. Nie podoba ci się, trudno -demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły Re: Sondaż IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.14, 11:09 Człowieku, nie pomysły, ale program. Wiesz co to jest program wyborczy? W demokracji nie głosuje się na piękne oczy tylko na to co dana osoba chce zrobić po objęciu stanowiska. Nie podoba ci się program pana Kosińskiego to nie głosuj na niego. Jenak jak na razie nie ma innych programów wiec ten jest najlepszy bo jedyny. Nikt inny nie potraktował nas wyborców poważnie. Nie przedstawił projektów, które chce wdrożyć w mieście. To jak chcesz na kogokolwiek po za panem Kosińskim głosować? Na słowo daje? Skąd wiesz co oni zrobią w tych 4 latach? Upominanie się o program to, podstawa. Każdy z nas nawet przeciwnik pan Kosińskiego, powinien wymagać od innych kandydatów na piśmie tego co zamierzają zrobić. Po 4 latach można ich za to rozliczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 12:30 Naprawdę, poważnie aż śmiechu warte........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfrustrowany Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 16:30 To się powinno nazywać wybory pozorne a nie samorządowe. Jagodziński startuje do powiatu z listy Wardzińskiego. Tego samego Wardzińskiego przeciwko któremu stworzył koalicję (Solidarność i narodowcy) do miasta. Starczyło mu obsady na 16 kandydatów. Więc teoretycznie może wyrzucić jakiś ludzi od Waldemara a Waldemar w nagrodę może go wnieść do powiatu. Więc to chyba wszystko jedno na kogo głosujemy? Do tego w zasadzie, jak wynika z wywiadu na Ci, musi się Jagodziński poświecić, żeby starać się o miejsce w "karykaturce samorządu". Dla korytka? A co na liście z Jagodzińskim (do powiatu) koalicjantem miejscowych narodowcow robi Waldek Nowakowski? Jurek Owsiak chyba żygnie i inne wolne duchy też. A zapomniałem: Nowakowski przegapił moment rejestracji własnej listy. To się dał skusić pewnie. Sam nie dam rady - mówi. Razem. No pewnie z WW za plecami. Wypchajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: WYBORY IP: *.205.122.45.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.10.14, 17:32 Głosując na WW z PO glosujesz za pracą do 67r.życia, dzialkowcy głosują za likwidacją ogródków działkowych, chorzy głosują za szybszym swoim pogrzebem. Trzeba widzieć i wiedzieć że glosujesz lokalnie ale skutki tego są globalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: WYBORY IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.14, 20:27 Ciechanowianie! Obudźcie się w końcu. Chyba wystarczy nam już rządów Pana WW i tej jego całej sitwy! Nasze miasto umiera śmiercią naturalną poprzez ich nieudaczne rządzenie, kumoterstwo i złe decyzje! Czas na zmianę władzy w Ciechanowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 21:00 Popieram. WW już pokazał co potrafi. Czas na zmianę. Nasza społeczność lokalna zasługuje na więcej, WW zadbał wyłącznie o swoją kieszeń a nas ma w głębokim poważaniu. Takie są fakty, więc czas na zmiany. To konieczne dla naszego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowianin Re: WYBORY IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.14, 21:02 Czy ty mieszkasz w tym samym Ciechanowie co ja ? Mój Ciechanów nie umiera, mój Ciechanów rozwija się, powstają nowe ulice, place zabaw dla dzieci , boiska, mój Ciechanów pięknieje, mamy zadbane centrum miasta. Zapraszam do mojego Ciechanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.14, 22:15 A jaki adres? Może ratusz? Daj sobie spokój. Nie wmówisz ludziom, że im się na oczy coś rzuciło. Ludzie sami widzą co obecna władza wyprawia. ABC na Krubinie jest podsumowaniem tej władzy. Prywata nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SENsei Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 22:42 Jak ktoś rządzi dobrze i bez afer, to mu trzeba aferkę wykreować, nieprawdaż? Brzydzi mnie to obrzucanie błotem WW i gadanie, jakie to miasto fatalne. To była zapyziała dziura a teraz jest miasto z prawdziwego zdarzenia. Trzeba być ślepym, żeby tego nie widzieć. Dobrego prezydenta nie zamienię na tego, co żyje wspomnieniami świetności sprzed lat albo smętnego urzędnika starostwa, który NIC nie zrobił dla miasta (może coś dla powiatu). O nadambitnym partyjnym dziecku to nawet szkoda gadać. Poza tym brzydzą mnie PSL-owskie chwyty w kampanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.14, 23:02 Z wywiadu z panem Kosińskim. On nie boi się o tym mówić głośno. W grudniu 2009 roku firma ABC na komorniczej licytacji kupiła 9,5 ha terenu po dawnej cegielni na osiedlu Krubin. Zapłaciła za nią ok. 1 mln zł. ABC była jedynym podmiotem, który wziął udział w licytacji. Zgodnie z obowiązującymi wtedy planami zagospodarowania przestrzennego na terenie dawnej cegielni, który był obszarem poprzemysłowy, można było jedynie stworzyć zakłady usługowe i przemysłowe. Nie można natomiast było budować domów. Dlatego cena była tak niska, za tak duży obszar w mieście. Kilka miesięcy później rusza przetarg na skanalizowanie tej dzielnicy. Dziwne, że dopiero wtedy, kiedy ABC kupiło tu ziemie. Jenak najciekawsze dzieje się w 2012 roku. Rada miasta na wniosek ratusza przegłosowuje nowy plan zagospodarowania miasta. Na terenie byłej cegielni można budować domy jednorodzinne. Potem na Krubinie ruszają inwestycje drogowe. Plan przewiduje drogi do nieistniejącego osiedla, które ma powstać na terenie należącym m.in. do ABC. Reasumując, działania władz miasta sprawiły, że teren kupiony za milion złotych jest wart teraz kilka, kilkanaście razy więcej, a po ulicach i chodnikach oświetlonymi latarniami biegają zające, bo są wybudowane w środku pola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Krubina Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 23:25 Powiedz to ludziom z Krubina, których ponad 500 mieszka przy ulicach, po których biegają te zające... W licytacji każdy mógł wziąć udział i wnieść do rady miasta o zmianę planu. To normalna praktyka, ale coś trzeba wykreować na potrzeby brudnej kampanii. Na os. Kwiatowe teraz robią kanalizację i potem zrobią drogi. Sugerujesz, że ktoś tam kupił ziemię? Głupich szukasz? O młodym nie warto się wypowiadać. Brzydko się chwyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.14, 23:37 "W licytacji każdy mógł wziąć udział i wnieść do rady miasta o zmianę planu. To normalna praktyka." - No nie rozśmieszaj ludzi. A to że ABC jest własnością m.in. żony WW, z którą nie ma rozdzielności majątkowej, to czysty przypadek. Firma jak każda inna. Ciekawe. Może masz rację i się mylę. Może to wszystko było uczciwe. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 23:40 WW zrobił duży majątek w czasie swojego rządzenia miastem, ale pewnie z pensji odłożył? Nie dajmy się ogłupić. Przyjdzie czas rozliczeń i dlatego pewne towarzystwo wzajemnej adoracji boi się utraty władzy. Poniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.14, 00:44 dlaczego teraz nie rozliczysz? gdzie doniesienie do prokuratury, panie pomawiający? powinieneś złożyć, bo brak zawiadomienia o przestępstwie jest karalny. rozumiem, że pan k. złożył. przeczytałem wszystkie oświadczenia majątkowe prezydenta od poczatku i sorry, ale dorobił to się przed prezydenturą a to co odłożył zgadza się z dochodami. może podliczymy państwo z psl, ile mają? np. pani sekretarz ze starostwa - dochody, że ho, ho -poczytaj sobie. a kto nastepny - lekarz jakiś albo weterynarz... więcej mają niż wardziński. tego też nie możesz przeżyć czy piszesz na partyjne zamówienie i tylko prezio cię uwiera? zazdrość o legalną kasę -uuuuuuuuuu, marne. poniał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Statystyk Re: WYBORY IP: 46.77.124.* 29.10.14, 08:38 Ale zrobił się ruch na sondzie sonda.hanzo.pl/sondy,233367,kh91.html Wcześniej dziennie przybywało 6 głosów, a w ostatnim dniu przybyło 28. I tak WW przybyło 7 głosów, wcześniej przybywało mu średnio 4 głosy. Dalej ciekawostka KK przybyło 16 głosów, a w poprzednich 5 dniach średnio dziennie przybywał mu tylko 1 glos. AP przybył 1 głos - tyle co w ostatnich dniach. MS przybyły 3 głosy - poprzednio niecały 1 glos dziennie. Podejrzane wygląda to nagłe 17-krotny wzrost ilości głosów na KK. Ale zobaczymy co się będzie działo dalej. Aktualnie wygląda to następująco po 180 głosach: WW 38%- 68głosów KK. 32% - 57głosów AP. 16% - 28głosów AS 14% - 23 głosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X do pytanko Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.14, 12:57 A ty co tak WW dupę liżesz, na jakąś fuchę liczysz. Taki on uczciwy jak ze mnie ksiądz, a papier przyjmie wszystko. Okaże się jak przegra wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: WYBORY IP: *.180.97.52.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.10.14, 13:30 Dla zdrowia społeczeństwa potrzebne są zmiany ekip rządzących bo to jest demokracja a nie rządy dynastii rodem z Sycylii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Re: WYBORY IP: *.static.entel.pl 29.10.14, 13:51 Właśnie trwa Rada Miasta. Pan WW twierdzi, że swoje 2 miliony, które wykazał w oświadczeniu majątkowy, ma bo żyje oszczędnie. Szkoda, że Państwa tu nie ma. To lepsze niż komedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Re: WYBORY IP: 79.162.241.* 29.10.14, 14:19 Pierwszy punkt programu z szynobusem padł. Okazał się zupełnie nie przemyślany - za drogi w eksploatacji i musi co najmniej godzinę jechać z Ciechanowa do Warszawy. Tu się skończył program pozytywny.Teraz drugi punkt - chlapanie błotem. Zawsze się coś przylepi. Ale tak na poważnie, to bym oczekiwał, że kandydaci na prezydenta będą mieli jakiś program. Jedyna zmiana jaką proponują, to zmiana ludzi na swoich? Rozumiem, że na kampanię poszło dużo pieniędzy, a tu nie widać szans nawet na druga turę. Ale czy taka kampania odmieni preferencje wyborcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: WYBORY IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.14, 14:55 Ciechanowianie, idźmy na wybory i zagłosujmy na nowych ludzi! Konieczna jest zmiana rządzenia, może w końcu Ciechanów odbije się od dna i zacznie się pomału rozwijać, może powstaną jakieś nowe miejsca pracy, ludzie nie będą musieli jeździć do pracy do stolicy i innych miast oraz za granicę! Co z tego, że Pan WW i jego ekipa zafundowali nam kilka placów zabaw, kilka Orlików, deptak, Plac JPII i obwodnicę, jak nasze miasto w ogóle nie idzie do przodu, jeżeli chodzi o rozwój gospodarczy, brakuje nam przynajmniej jednego czy dwóch dużych zakładów produkcyjnych, które dałyby miejsca pracy bezrobotnym z naszego miasta i powiatu! Nie bądźmy obojętni na ten marazm i nicość, która jest wszechobecna w Ciechanowie i wybierzmy Nową Władzę z nadzieją na lepsze jutro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.14, 15:25 Popieram wszystkich którzy mają sposób na zmniejszenie bezrobocia, jest to podstawowa bolączka naszego miasta. WW nie ma takiego sposobu co jasno pokazał przez 12lat swoich rządów. Wniosek jest prosty zmiana ekipy rządzącej. Może rzeczywiście Młody powinien dostać swoja szansę, alternatywy brak. Komuch i Smętny moim zdaniem nie wchodzą w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorosły Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.14, 15:33 Młody tu nawet podatków nie płaci ale stworzy miejsca pracy - rozbawiłeś mnie. Chce chłopak zrobić szybką karierę i ma prawo, ale niech robi tam gdzie mieszka, Grzybowo czy Warszawa, nie wiem, ale w Ciechanowie pokazał się dopiero przed wyborami do europarlamentu. Nie wyszło, to teraz pokazuje się przed samorządowymi. Potem zniknie i znów sie pojawi przed parlamentarnymi, czyli za rok. Cały czas będzie ci obiecywał, co zechcesz. Trzeba być naiwnym, żeby to łykać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowe Re: WYBORY IP: *.static.entel.pl 29.10.14, 15:51 Do dorosłego. A ty co prorok? Dorabiasz jako wróżka? WW niemal zabił to miasto. Kosiński ma dobre kontakty w rządzie. Zna ministrów. Należy dać mu szansę. Jest z innego pokolenia. Inaczej patrzy na pewne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.14, 16:02 ministrów z psl, pliizzzzz. co ty gimbaza, że ci to imponuje? jak dzieci, normalnie. jak ci prezydent zabił miasto przy tylu inwestycjach. szukaj głupich prezydent ma się znać na robocie a nie na fejsie siedzieć i się lansować. już bym wolał starego stryczyńskiego, bo przynajmniej głupot nie narobi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowe Re: WYBORY IP: *.static.entel.pl 29.10.14, 16:05 Dobrze zxc głosuj na Styczyńskiego. Ja na Kosińskiego, byle nie na WW. Niech polegnie w pierwszej turze. Każdy z tej trójki, byle nie WW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: WYBORY IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.14, 16:24 Realnie oceniając szanse, to mamy wybór między PO i PiS. Ten z PiS-u się nie angażuje, myśli, że i tak przejdzie do drugiej tury. Ale może się rozczarować, bo może nie być drugiej tury, albo go ten młody z PSL wyprzedzi. Ale z drugiej strony czy zagłosujesz na Prezydenta miasta na młodego, bez doświadczenia, który studia ledwie skończył? Na praktykę go weźmiesz, żeby na naszych pieniądzach się uczył? Nie potrafi nawet obronić na tym forum swojego sztandarowego pomysłu szybkiej kolei? Przedstawiciel SLD to już za stary. A aktualny Prezydent jest solidny. Widać, że miasto się zmienia, nawet jak stoisz w korkach, to wiesz że coś się buduje. W porównaniu rządami koalicji PSL/PiS-u w Powiecie miasto wypada zdecydowanie na plus. Zmiana być może by się przydała, ale nie WW nie ma żadnego poważnego konkurenta. Poważny dla mnie to koło 40, ale z doświadczeniem, żeby mógł czymś się pochwalić, a nie jedynie pracą w partii czy urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.14, 16:57 Tak, tak drodzy wyborcy WW, on wygra w I turze z ogromną przewagą nad innymi. Będzie miał 98 % poparcia, bo inni się nie liczą. Dlatego nie ma sensu iść na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: WYBORY IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.14, 17:32 Wyczuwam pewien sarkazm, ale obiektywnie musisz przyznać, Prezydent konkurencję ma słabą. być może najsłabszą w ostatnich latach. Jednym się nie chce walczyć, a drudzy nie mają warunków na Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.14, 17:43 Nie ma z kim przegrać, nie ma. Wszystko będzie dobrze. Kolejne 4 lata rządów pana Wardzińskiego. Zatem nic się nie dzieje. Śpijcie spokojnie państwo z ratusza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciechanowianin Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.14, 17:59 Jest tat dużo kandydatów do rady miasta . Na kogo głosować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.14, 18:15 Głosuj na człowieka którego znasz i mieszkasz z nim na tym samym osiedlu lub ulicy. Mieszkam na kwadracie i typ już swój mam . Stawiam na P. Jankowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max_ol Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.14, 18:38 popieram - głosować trzeba z sensem. przede wszystkim kandydat niech tu mieszka i płaci podatki. inni niech startują tam, gdzie mieszkają i płacą, bo jak im ciechanów nie pasi, to nie mają tu czego szukać. już kilku takich "zamiejscowych" się lansuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.14, 18:46 Ja również popieram ludzi z którymi mieszkam, a nie takich co mieszkają w innej dzielnicy . Niech startują ze swojego podwórka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1954a4 Re: WYBORY IP: 213.199.253.* 29.10.14, 18:52 Jak tak czepiacie się rodziny Wardzińskiego to spytajcie Kosińskiego jakie interesy robiła jego rodzina w upadłej już chłodni.Bo może to przygarnia kocioł garnkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.14, 20:58 Zaciągali tam ludzi i zjadali. To przecież stara rodzona kanibali. :) już chodzą po mieście plotki że pan Kosiński umawia się z l Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.14, 21:03 Zaciągali tam ludzi i zjadali. To przecież stara rodzona kanibali. :) już chodzą po mieście plotki że pan Kosiński umawia się z ludźmi i nie przychodzi na spotkanie. Co jeszcze ludzie WW wymyślą? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lasek Re: WYBORY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.14, 21:06 Krzyś ze sztabem gimnazjalistów troluje ile wlezie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.14, 21:17 Gimnazjum. Ja szkoły podstawowej nie skończyłam. Ale co to nadużycie władzy już wiem. WW zrobił to na Krubinie. Możecie próbować to zakrzyczeć ale Wam się nie uda. WW zapłaci za to stanowiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lasek Re: WYBORY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.14, 22:34 Wymysł coś nowego, bo za chwile Krubin to stara śpiewka. Nic tak dobrze nie zrobi WW jak kolejne bezpodstawne oskarżenie. Krzys robi krzywdę swoim partyjnym kolegom, bo jego napastliwa kampania, której nie powstydziłby sie Hofman, nie podoba sie ciachanwianom, którzy nie tylko na Krzysia nie bedą głosować lecz takze na jego starszych kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.14, 23:02 To chyba dla was dobrze. Kolejne 4 lata będziecie mogli śpiewać. Codziennie niskie ceny... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.14, 23:31 wyborcy psl prezentują niski poziom, sądząc o wpisach. albo jeden gorliwy tak nędznie się stara ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: WYBORY IP: *.204.42.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.10.14, 15:42 Nadużycie władzy? To by trzeba udowodnić, a jeśli nie masz dowodów, to podpada to pod podłe oszczerstwo. Wiesz coś, biegiem do prokuratury, czemu tego nie robisz? Bo wiesz, że to nieprawda. Obrzucasz błotem z niskich pobudek politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: WYBORY 01.11.14, 16:18 Prawdą jest, że teren kupiono tanio ze względu na jego przeznaczenie w planie zagospodarowania przestrzennego. Owszem każdy inwestor mógł startować w przetargu, kupić, a potem starać się o zmianę planu, ale co innego móc starać się, a co innego wiedzieć, że dzięki wsparciu urzędującego prezydenta zmianę przeznaczenia ma się pewną jak w banku. Na dodatek w ekspresowym tempie Bo nikt kto starał się o przekształcenie nie uwierzy, że wniosek zwyczajnego inwestora bez koneksji zostałby załatwiony tak szybko jak to się stało w tym przypadku. Sprawdź sobie ile czasu przeciętnie mija od zgłoszenia wniosku do wprowadzenia zmian, później porównaj w jakim czasie załatwiono zmiany na Krubinie i nie pleć głupot o "podłych oszczerstwach". A postępowanie prezia w tej sprawie to nic innego jak żenująca prywata. Bez względu na to kto wygra obecne wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: WYBORY IP: 213.158.222.* 01.11.14, 18:24 Tomaszów,Zakutym łbom z pelo żadne argumenty nie przemawiają wiarygodnie gdy mają jeszcze dodatkowo wsparcie lokalnego tygodnika i sluzalczych dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 51 Re: WYBORY IP: *.204.42.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.11.14, 19:01 "Sprawdź sobie"? Jeśli rzucasz oskarżenia, to tu udowodnij, że innych wnioskujących o zmianę planu potraktowano inaczej. Ale tak konkretnie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: WYBORY 01.11.14, 20:32 Staram się o zmianę przeznaczenia 4 lata, znajomi podobnie. Jeśli chcesz dane zbiorcze zwróć się do Urzędu Miasta w trybie informacji publicznej. Jeśli średni termin od złożenia wniosku do uzyskania zmiany okaże się zbliżony do czasu w którym sprawę załatwiono prezydenckiej spółce stawiam skrzynkę 24-letniego whiskacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 51 Re: WYBORY IP: *.204.42.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.11.14, 20:40 "A ja się starałem 6 miesięcy i dostałem". "A ja 36 miesięcy".... można tak długo. Dane zbiorcze? Zwróć się? To ty coś zarzucasz, więc ty się zwróć i opublikuj wiarygodne dane. W kraju demokratycznym udowodnić trzeba winę, a nie niewinność. Rozumiem, że tęskno ci za innym ustrojem, ale to twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: WYBORY 01.11.14, 21:52 Sprowadzasz sprawę do absurdu. Nikt normalny nie domaga się dowodzenia rzeczy oczywistych - że woda jest mokra, śnieg biały, słońce świeci w dzień, albo że miasto ekspresowo załatwia zmianę planu zagospodarowania przestrzennego, który obowiązuje od zaledwie kilku lat. Do tego wystarczy odrobina logicznego myślenia. Stawiam skrzynkę whisky bo doskonale wiem, że terminy są cholernie długie, o ile w ogóle miasto wyraża zgodę na zmiany. A demokracja polega m.in. na prawie do piętnowania cwaniactwa władzy i wykorzystywania stanowiska do załatwiania prywatnych interesów. Co się rządzącym i ich poplecznikom bardzo nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samorządowiec Re: WYBORY IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.11.14, 16:57 tomasso3, będziesz lżejszy o skrzynkę 24-letniego whiskacza. Wniosek o zmianę planu dla Krubina spółka ABC złożyła 1 marca 2010. Rada Miasta przyjęła uchwałę o przystąpieniu do zmiany miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego KrubinII w dniu 31marca 2011, czyli rok i miesiąc po złożeniu wniosku. Zmiana planu została uchwalona w dniu 26 kwietnia 2012 roku, czyli dwa lata i dwa miesiące po złożeniu wniosku. W lipcu 2009 właściciele terenów na Jeziorku złożyli wniosek o sporządzenie planu zagospodarowania przestrzennego, 27 sierpnia 2009 roku Rada Miasta podjęła uchwałę o przystąpieniu do sporządzenia planu Jeziorko II, czyli niecałe dwa miesiące od daty złożenia wniosku. Plan został uchwalony przez Radę Miasta w dn 24 czerwca 2010 roku, czyli niecały rok od złożenia wniosku. Podobna sytuacja i te same daty dotyczą wniosku właścicieli i uchwalenia planu Kącka. Trochę to kosztowało czasu, ale wszystko można znaleźć na stronach BIP urzędu miasta. Pół dnia pracy i 24 flaszki przedniego trunku. "Słowo się rzekło i kobyłka u płotu" szanowny tomasso3. Tak na marginesie to wiele ciekawych spraw można się dowiedzieć czytając protokoły z sesji RM, polecam przeczytać zanim znowu się palnie jakieś głupstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samorządowiec Re: WYBORY IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.11.14, 17:28 I jeszcze jedna uwaga do tomasso3. Plany Jeziorko II i Kącka załatwione przez prezydenta i Radę Miasta ekspresowo (11 miesięcy od wniosku) dotyczyły szczerego pola bez jakiejkolwiek możliwości inwestowania, a teraz można tam stawiać domy jednorodzinne i nikt nie pyta ile właściciele gruntów na tym skorzystali. W przypadku Krubina plan już istniał i zgodnie z nim można było inwestować w zakłady przemysłowe, bazy i składy, stacje paliw, obiekty handlowe wielkopowierzchniowe, hotele, pensjonaty, domy wielorodzinne i jednorodzinne. Zmiana (po 24 miesiącach od złożenia wniosku, czyli nie tak ekspresowo jak sugerujesz) polega na ograniczeniu możliwości inwestowania w obiekty szczególnie uciążliwe dla otoczenia i środowiska, zwiększeniu obszaru pod budownictwo mieszkaniowe. Czy w wyniku zmiany planu zwiększyła się wartość gruntów? Wszystko zależy od potencjalnego inwestora i jego planów. Są miejsca, gdzie za teren pod stację paliw, czy duży market płaci się o wiele więcej niż pod mieszkaniówkę, a bywa też odwrotnie. tomasso3 poza tą skrzynką dla mnie, należą się komuś przeprosiny, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.14, 19:12 W grudniu 2008 radni w głosowaniu potwierdzili że teren cegielni powinien być terenem pod inwestycje gospodarcze. W grudniu 2009 kupuje ją ABC. W marcu 2010 roku prezes Wardziński występuje o zmianę tak by można było budować tam domy. Czyli abc kupiło ten teren z myślą o przekształceniu. Nie udało im się to bo poprzednia rada miasta nie chciała brać udziału w tym ...... wiec nie ściemiajcie. Za to cała lista WW zapłaci. Nie wiem czy choć jedna osoba dostanie się do Rady. Jeśli macie do kogoś pretensje to miejcie je do swojego lidera WW. 2 miliony z czego 680 tys gotówką to było dla niego za mało. Więc teraz wszyscy politycznie za to zapłacicie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: WYBORY 03.11.14, 18:04 Szanowny samorządowcu, czytaj uważnie. Wyraźnie napisałem, że stawiam skrzynkę whiskacza "jeśli średni termin od złożenia wniosku do uzyskania zmiany okaże się zbliżony do czasu w którym sprawę załatwiono prezydenckiej spółce". Nie twierdze, że w ogóle nie zdarzają się przypadki szybkiego uchwalania zmian. Jeszcze raz powtarzam, chodzi o średnią. Dodatkowego smaczku sprawie Krubina dodaje fakt, że dzielnica miała świeżo uchwalony, jeszcze ciepły plan zagospodarowania przestrzennego. Każdy kto miał cokolwiek do czynienia z planami zagospodarowania wie, że ich zmiana to kupa roboty i spore koszty. Dlatego gminy cholernie niechętnie godzą się zmieniać plany, które dopiero co zostały uchwalone. Trzeba czekać, aż zbierze się więcej wniosków, znajdzie się kasa, itp. Odchodząca Rada Miasta nie chciała przed wyborami przyklepać szwindlu, więc zrobiła to nowa na pierwszej sesji po wyborach. Jakby była to najpilniejsza sprawa w nowej kadencji. Przytomnie uznali, że jak już się ześwinić to na początku rządów, smród się rozejdzie i za 4 lata nikt nie będzie pamiętał o przekręcie. Niestety panowie radni, nie wszyscy mają pamięć złotej rybki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samorządowiec Re: WYBORY IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.11.14, 18:29 Drogi tomasso3, przykłady które podałem, Jeziorko, Kącka, Krubin, ale jest jeszcze kilka kolejnych, teraz nie mam czasu sprawdzać, to są plany robione na wniosek właścicieli gruntów za ich pieniądze. To wnioskodawcy pokrywają koszty przygotowania projektu planu i dlatego miast zgadza się zawsze na taką przyspieszoną ścieżkę, bo nie ponosi kosztów o których mówisz. Ale jeżeli ktoś chce zrobić plan za kasę miasta, to musi poczekać w kolejce. Z tymi szwindlami to może delikatniej, trzeba dobrze poznać sprawę i dopiero później ferować wyroki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trop Re: WYBORY IP: *.204.42.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.11.14, 20:44 Nie dziwię się, że tomasso tak chętnie oskarża innych o szwindle i przekręty... Po prostu przypisuje innym swoje własne motywacje i pragnienia. Typowe dla pewnego rodzaju charakterów. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: WYBORY 06.11.14, 21:30 Co tu dużo gadać trop. Przejrzałeś mnie. To przecież oczywista oczywistość, że gdy widzimy w sklepie złodzieja i zawiadamiamy ochronę to dlatego, że sami chcemy kraść. Jak słyszymy za ścianą odgłosy maltretowania sąsiadki i dzwonimy na policję to przecież z chęci znęcania się nad własną żoną. Jak widzimy cwanego urzędnika wykorzystującego władzę do nabijania sobie kabzy, to.... itd., itp. Żelazna logika. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.14, 22:19 Pewnie wszystko jest zgodnie z prawem. Ale co z tego, jest jeszcze coś takiego jak etyka, moralność! Tego w przypadku Krubina zabrakło. Wiele WW zawdzięczamy, wiele dobrego zrobił, ale to co zrobił dla siebie na Krubinie przekreśla niestety wszystko inne dobre co dla Ciechanowa zrobił. I dlatego nie zagłosuję na WW podobnie jak mam nadzieję większość mieszkańców naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.14, 11:23 z okręgu naszego 3 jak się oriętuję to pochodzi tylko kandydat Pan S.Pajewski mieszka przy Witosa reszta to poza okręgu a M. Stawicki to z dzielnicy willowej Kargoszyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Serenity Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.14, 11:52 Czytam w TC, że p. Niesiobędzki startuje na wójta Gołymina. Do rady miasta też startuje, a ja jestem ciekawa gdzie miesza: w Ciechanowie czy Gołyminie, ponieważ powinien startować tam gdzie mieszka. Prawo mu nie zakazuje, ale gdzie płaci podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
cie-chan Re: WYBORY 30.10.14, 12:09 Dobre pytanie. A czy Krzychu K. nie kandyduje przypadkiem do sejmiku wojewódzkiego? No więc, kim on chce zostać prezydentem miasta czy radnym do sejmiku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jemioł85 Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.14, 12:27 Jak chce niech kandyduje do sejmiku, bo mieszka na terenie województwa i część jego podatków tam trafia. Ale dlaczego kandyduje na prezydenta w mieście, gdzie nie mieszka i nie płaci? Chyba już padło takie pytanie, bo wychodzi na to, że to jakaś plaga. Sasin kandyduje z PiS na prezydenta Wawy a tam nie mieszka i nie płaci podatków. Tak samo Lasota, kandydat PiS w Krakowie. Dla mnie to zakrawa na kpinę. Spadochroniarstwo to jak widzę sport wyborczy. Czy w ogóle ktoś logicznie myślący się na to nabiera? To już PSL w Ciechanowie albo PiS w Wawie i Krakowie nie mają miejscowych kandydatów? Serio tacy słabi, że żaden/żadna się nie nadaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.14, 14:23 Skąd to zdziwienie przecież to są ludzie pokroju: byle gdzie, byle jak, byle się nachapać. Dziadostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.14, 14:33 Z okręgu nr 3 kandyduje P. Jankowski, który działa w Zarządzie osiedla i mieszka na ul. Sikorskiego , na kwadracie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: WYBORY IP: *.183.235.28.dsl.dynamic.t-mobile.pl 31.10.14, 16:20 tu pojawia się dylemat. W moim okręgu nr 2 jest 6 kandydatów do Rady Miasta. Z obwieszczeń znam ich nazwiska i imiona oraz nazwy ich komitetów. Niebawem można będzie zobaczyć ich zdjęcia na zbiorczych plakatach. Ale nic na temat kim są , jakie maja poglądy i jak widzą swoją pracę radnego.Szukałem w internecie - bezskutecznie. To mam głosować w ciemno na nazwisko albo komitet?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.14, 22:15 Na wójta, burmistrza czy prezydenta miasta startować możesz sobie gdzie chcesz, np. mieszkając w Ciechanowie możesz kandydować na Burmistrza Zakopanego, mimo że nawet np. nigdy w tym mieście nie byłeś. Co innego z kandydowaniem na radnego, tutaj musisz być mieszkańcem gminy, powiatu bądź województwa, w zależności gdzie chcesz kandydować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim-kolwiek Kim Dzong Un IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.14, 12:02 Odczepcie się od kolegi Kosińskiego. Kim Dzong Un jest niewiele starszy od niego, a rządzi wielomilionową Koreą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Kim Dzong Un IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.14, 12:22 dajesz przykład gościa z partyjnej dynastii, hehhh co za skojarzenia ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynik Re: Kim Dzong Un IP: *.static.entel.pl 31.10.14, 14:15 Rozumiem, że już do państwa dotarła informacja o sondażu, który był przeprowadzony w Ciechanowie we wtorek. Pan Kosiński wygrywa w pierwszej turze. Płacz i lament dochodzący z ratusza słychać nawet na Okrzei. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom Re: Kim Dzong Un IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.14, 14:55 To i dobrze, bo choć nie trawię ciechanowskiego PSL ze względu na Pszczoły i parę innych nacji to uważam że czas najwyższy na zmiany. Młody sie chyba nada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ID Re: Kim Dzong Un IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.14, 14:58 W I turze - bo mi się zajady zrobią ze śmiechu.... On nawet o II nie ma co marzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Kim Dzong Un IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.14, 16:23 gazetki wyborcze psl, w których nadają na wardzińskiego rozdawali na cmentarzu! nawet w takie dni żerują. to już nie ma innych miejsc, żeby kosiński na cmentarzu prowadził kampanię... wstyd pslowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z PSL Re: Kim Dzong Un IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.14, 17:00 Słaba prowokacja. Wszystkie gazetki zostały rozdane tydzień temu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Kim Dzong Un IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.14, 17:46 nawet was nie informują, co robi warszawka?. ciechanowski psl o niczym nie wie.... ciekawe, bo gazetki były rozdawane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosiński Re: Kim Dzong Un IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.14, 17:55 Ciechanowski PSL przez Kosińskiego się nie pozbiera po tych wyborach. A tak im cieplutko było. A PiS wasz koalicjant się tylko śmieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Grzybowa Re: Kim Dzong Un IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.14, 22:57 Gość portalu: z PSL napisał(a): > Słaba prowokacja. Wszystkie gazetki zostały rozdane tydzień temu. :) KOLEGO. A KTO JEST AUTOREM TEKSTÓW W TEJ GAZETCE? SKORO TO PRAWDA TO DLACZEGO NIKT SIĘ NIE CHCE PRZYZNAĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.14, 21:05 Ta kampania staje się niesmaczna nie jestem zwolennikiem Pana WW ale dzisiaj byłem zaskoczony rozdawaniem gazetek przez młodych ludzi pod cmentarzem na Gostkowie o Panu WW wiadomo przez kogo i wieszanie wizerunków w sklepach mięsnych to zakrawa na uśmiech na twarzy i wiele skojarzeń opanujcie się i więcej powagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Grzybowa Jak u Monty Pythona. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.14, 22:54 To Krzychu zabiega także o głosy zmarłych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ide na wybory A ja sie pytam o FaceZukerbergowegoBooka IP: *.182.85.148.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.10.14, 23:38 Nie wnikam kto pierwszy zalozyl ksiazkoryja. Facebooka dla niekumatych. Ale czemu Krzys - czlonek badz co badz partii, co konfitury wyzre nawet ze sloika wylowionego z szamba - kasuje posty na ksiazkoryju, ktore "nie sa po linii"? Pytanie bylo Panie Krzysztofie dotyczace programu TVN24 "Tak jest". Pytalem gdzie tam cos o Ciechanowie.. bo tekst, cytuje.. "rozmawialem w ciechanowskich szkolach" jakos mi nie .. podchodzi ;)) No ale facebook rzadzi.. Smutne to Nie ide bo bo nie bede legitymizował kolejnych pacynek. Bez odpowiedzialności. Zyjacych jak pączek w maśle.. Dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom Re: Jak u Monty Pythona. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.14, 23:38 Jakiej powagi? Wszystkie chwyty dozwolone, o władzę chodzi.......i o strach jak zaczną rozliczać WW i jego ekipę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Statystyk cuda w sondzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.11.14, 00:01 Była taka sonda wyborcza: sonda.hanzo.pl/sondy,233367,kh91.html Miała zabezpieczenia, które uniemożliwiały oddanie dwóch głosów z jednego komputera. Do wtorku nikt jeszcze nie próbował złamać tych zabezpieczeń (oprócz plików cookies, kontrolowała także adres IP, być może jeszcze coś sprawdzała). We wtorek były następujące wyniki: WW-39%, KK-27%, AP-18%, MS-15%., łącznie oddano 152 głosy. W ciągu 5 dni do wtorku oddano 28 głosów. Tymczasem w samą środę i czwartek oddano 70 głosów i co ciekawe - prawie wszystkie na kandydata PSL. Kto wie, może zmobilizowano całą centralę PSL do głosowania w sondzie. Ale dzisiaj rano o 9-tej zaczęło przybywać głosów. Dokładnie co 2 minuty przybywał jeden głos. I tak w ciągu półtorej godziny na Pana KK oddano 50 głosów. To raczej nie Centrala PSL głosowała, ale jeden kandydat lub sympatyk kandydata. Dwie minuty potrzebne są, aby uzyskać nowy adres IP, wykasować pewne pliki z komputera i oddać kolejny głos. Do końca dnia na Pana KK oddano dzisiaj ok 120 głosów. Te 120głosów wymagało prawie 4 godziny pracy przy komputerze. Należy tą pracę docenić, ale czy o to w tej sondzie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos Re: cuda w sondzie IP: *.205.220.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.11.14, 00:32 Panie statystyk, ewidentnie sprzyja pan panu WW. Te głosy na pana Kosińskiego wzięły się stąd że pan Kosiński umieścił link do głosowania na swoim Facebooku. Od cała tajemnica. To są prawdziwe głosy jego sympatyków. To że jest ich więcej niż pana WW. No cóż demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
arleta.arleta.arleta Re: cuda w sondzie 01.11.14, 07:52 trzęsą się pory rządzącym bogaczom, puszczają nerwy w luksusowych gabinetach, coraz więcej błędów i histerycznych ruchów po stronie kasty panów z drogimi cygarami w zębach. w Ciechanowie 16 października po 12 latach zabije dzwon wolności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 51 Re: cuda w sondzie IP: *.204.42.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.11.14, 11:46 Dzwoni to chyba Pani w głowie po nieprzespanej nocach. Z kalendarza się wypadło?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lasek Re: cuda w sondzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.14, 11:53 Daj spokój Arlecie. Lansowali ją w peeselu przez całą noc to się dziewczynie we łbie pomieszało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom Re: cuda w sondzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.14, 12:01 Nawet jesli cos brudnego jest w kampanii KK to nie powinno nas to specjalnie dziwić poniewaz polityka jest brudna. O, naiwności! Widzę że nadal są ludzie wierzący w głoszone tu i tam ideały. Błąd. Wybierać należy między młodym bez doświadczenia i starymi wyżartymi lisami co to wygodnego życia odpuścić nie chcą, bo jeszcze nie jedna spyrka jest do wyjęcia w Ciechu. Może nie.......? Odpowiedz Link Zgłoś
arleta.arleta.arleta Re: cuda w sondzie 01.11.14, 12:44 dzień sądu nadejdzie 16 listopada albo 2 tygodnie później a wy prezydenccy bogacze dalej szydźcie ze wszystkich i ze mnie tak jak to robicie od 12 lat. Starczy tego Ciechanów mówi DOŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: cuda w sondzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.11.14, 13:36 A może by tak Pani arleto jakieś konkrety, jakieś fakty, a nie tak rzucać błotem w stylu młodego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowian Re: cuda w sondzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.11.14, 12:14 do tych, którzy liczą lata: marszałek woj.mazowieckiego 13 lat, burmistrz Grodziska Maz. 20 lat, wójt Opinogóry coś ok.30 lat, starosta ciechanowski 12lat - tak przypadkiem wszyscy z PSL. Wam to nie przeszkadza? A w Ciechanowie to ma być podstawowy powód do zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipo A Struzik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.14, 16:34 Hipokryzja. Ale te baranie łby nie wiedza nawet co to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
arleta.arleta.arleta Re: A Struzik? 01.11.14, 19:47 "Branie łby" powiadasz, chłoptasiu bogaty? Takie jest właśnie was-oligarchów zdanie o reszcie ciechanowian. Na szczęście w demokracji "barani łeb" ma też jeden głos tak jak prezes czy dyrektor z ferajny bogaczy. Może wreszcie nauczycie się szacunku dla normalnych ludzi po 12 latach z głową w chmurach oparów z luksusowych kubańskich cygar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 51 Re: A Struzik? IP: *.204.42.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.11.14, 19:52 Masz rację Arleto. Obejrzyj sobie listy PSL. Prawie każdy bogacz, dyrektor, partyjny aparatczyk. Oligarchia jak się patrzy. Poskomunistyczna w dodatku. Masz rację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: A Struzik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.14, 00:25 Niech Arleta zacznie od oświadczenia majątkowego mamy Krzysia. bip.regimin.pl/files/sites/3114/bip_osoby/3436/oswiadczenia/3.pdf No i co Arleto? Żal dupę ściska, prawda? Klikasz jak głupia a pani Kosińska kasuje rok w rok 100 tys zł na pensyjce w byle jakim urzędzie gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos Re: cuda w sondzie IP: *.205.220.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.11.14, 00:45 Drodzy ciechanowianie czy naprawdę nie uważacie, że 12 lat jednej ekipy przy władzy to nie za dużo. Zmiana jest potrzebna. Chyba nawet zwolennicy WW to wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiekiem się je Re: cuda w sondzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.14, 01:01 Eh zwolennicy przeciwnicy, nie ważne czas dać szansę młodemu pokoleniu i starczy jeszcze czasu na rozliczenia. Cztery lata dla jednych to prawie emerytura lub emerytura lub podwójna emerytura dla innych to początek. Nie bójmy się zmiany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: cuda w sondzie IP: *.146.145.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.11.14, 22:33 no tak 12 lat ze starostą z psl to dość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: cuda w sondzie IP: *.centertel.pl 02.11.14, 02:03 Ja głosuje na Pana Stryczynskiego.... jeśli nie przejdzie na każdego byle nie WW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: cuda w sondzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.11.14, 09:38 Masz rację arleto, 12 lat na urzędzie starosty ciechanowskiego to wystarczy, trzeba dać szansę młodszemu, co nie będzie trudne ponieważ pan starosta ma już 68 latek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: cuda w sondzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.14, 13:56 Odsuńmy od władzy starych pierdzieli i komunistów, oni już mieli swoje 5 minut w Ciechanowie. Trzeba dać szansę młodszym, bardziej światłym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1954a4 Re: cuda w sondzie IP: 213.199.253.* 02.11.14, 16:56 Jestem za młodszymi tylko problem jest z tą ich światłością czyli ciągle wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krys Re: cuda w sondzie IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.14, 17:04 Lista PSL to tragedia.Wszyscy to dyrektorzy ,prezesi mianowani tylko dzięki przynależności do partii.Wiem to od pani I.K. dyrektor jednej ze szkół ponadgimnazjalnych która startuje w wyborach drugi raz gdyż wymaga tego jej stanowisko.Nie widziałem pani tej żadnych plakatów wyborczych żadnych planów żadnych wizji.Liczy się tylko stanowisko i kasa.Nie głosujcie na PSL towarzystwo wzajemnej adoracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqryk Re: cuda w sondzie IP: *.204.42.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.11.14, 20:04 A można po polsku, bo ten bełkot świadczy o panice...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z PO Re: cuda w sondzie IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.14, 08:56 Widzieliście najnowszą gazetkę Twój Ciechanów. Takiej ilości jadu nawet żmije w sobie nie mają. Im tak łatwo nas atakować bo nie idziemy do wyborów w Ciechanowie jako Platforama. To był nasz błąd. Ja przed tym ostrzegałem. Uderzając w Prezydenta biją w nas wszyskich. Większość z nas nie ma 2 mln. Jesteśmy normalnymi mieszkańcami. Nie należy wrzucać wszystkich do jednego worka. Głosowanie na ludzi z komitetu nie oznacza poparcia dla Waldemara Wardzińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: cuda w sondzie IP: 213.158.222.* 05.11.14, 09:20 Oznacza Oznacza. Wystarczy spojrzeć na nazwę komitetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lina kosińscy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.14, 09:25 A matka Krzysia genetycznego peeselowca to nie jest przypadkiem skarbniczką w gminie Regimin? Niech ktoś sprawdzi jej oświadczenie majątkowe. Nie za długo ona jest tą skarbniczką? Młodzi, wykształceniu po studiach z ekonomii są bez pracy. Czas na zmaiany w Regiminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cis Bogaci jak Kosińscy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.14, 17:29 Krzyś zagląda do kieszeni WW, a tymczasem z oświadczenia mamy Krzysia wynika, że do biednych nie należy. Majątek ok. 1 mln zł. Źle mama wychowała Krzysia. bip.regimin.pl/files/sites/3114/bip_osoby/3436/oswiadczenia/3.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Bogaci jak Kosińscy IP: *.146.107.96.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.11.14, 17:45 Jaki milion? Około 600 tys. I to w nieruchomościach. WW ma więcej w gotówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowianin Re: Bogaci jak Kosińscy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.11.14, 20:45 Naucz się liczyć, 935 tys. Kosińscy to bogacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: Bogaci jak Kosińscy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.14, 00:05 Mama Krzysia jest młodsza o 10 lat od WW. Skoro już teraz ma bankę w samych nieruchomościach to co będzie miała za 10 lat? Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie Krzysiu z małym rozumkiem. Krzyś wraz z młodocianymi zielonymi ludzikami postanowił wygrać wybory na nucie ja wiem ile kosztuje marchew a ten bogacz Wardziński nie wie. Ja jestem solidarny a on liberalny. To już się ograło Krzysiu a ponadto cuchnie obłudą. 12 lat to za długo na samorządowym stanowisku? Powiedz to Struzikowi a wylądujesz u koleżanki Latko na bezrobociu. Odpowiedz Link Zgłoś
debacisko.stare.psisko Re: kosińscy 06.11.14, 07:06 Typowo ubecka zagrywka PO. Jak nie można nic znaleźć na człowieka to się szuka na rodzinę, tym razem na matkę. Podłe. Jeśli Kosińskiego nazywacie człowiekiem z plastkiu to wasz guru na jego tle wypadał jakby był ociosany z nieheblowanej deski. Niestety nie pomogła nawet armia najedzonych, sytych urzędników miejskich klaszczących na komendę i buczących na innych. To koniec ery WW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: kosińscy IP: *.146.34.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.11.14, 08:07 Ubecka zagrywka?! Czepianie się rodziny?! I to pisze zwolennik PSL, partii, która w swoim materiale zaatakowała obecnego prezydenta za darowiznę od umierającego ojca. Himalaje obłudy i podłości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: Bogaci jak Kosińscy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.14, 08:27 Krzyś, który od 2 lat nie jest studentem nie może pochwalić się majątkiem. To zrozumiałe. Krzyś brzydzi się bogaczami. Czy także majątkiem mamusi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny Re: cuda w sondzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.14, 11:21 Taki z ciebie członek PO, jak ze mnie Chińczyk. On wszyscy popierają Wardzińskiego, w sumie ja też, chociaż jetem bez przynależności. Jest lepszy niz konkurencja a wybory to rynkowy wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny Re: cuda w sondzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.14, 11:22 Pisałem do tego "z PO". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciech Re: cuda w sondzie IP: *.30.94.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.11.14, 12:43 Widać że państwo od WW zaczyna gryźć się między sobą. Dobrze dorze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: cuda w sondzie IP: *.centertel.pl 05.11.14, 18:00 Ciech masz świętą rację niech się gryzą ja absolutnie nie chciałabym " wkładać" wszystkich do jednego worka PO ale jeśli inni tolerują "posunięcia" WW nie mam wyboru. Nie chce takiej władzy. Mam ogromną nadzieję, że przegraja z kretesem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty ww Re: cuda w sondzie IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.14, 18:56 Wardziński podczas debaty pokazał, że nie potrafi odpowiedzieć na pytanie Pana Kosińskiego. Nie ma pojęcia ile kosztują podstawowe produkt spożywcze. Jak ktoś taki może dbać o zwykłych ludzi, skoro nie wie ile zwykli ludzie muszą zapłacić za cebulę, czy za kurczaka. Ta władza jest oderwana od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
sor-bet22 [...] 05.11.14, 19:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalkierzy Re: cuda w sondzie IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.14, 20:08 Zgadnijcie kto na debacie siedział w pierwszym rzędzie i klaskał jak ww mówi, a buczał jak mówił pan Kosiński. Radni PO i pracownicy urzędu miasta. To za to się płaci radnym i urzędnikom? Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: cuda w sondzie IP: *.146.34.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.11.14, 20:30 "Kalkierzy" to ci, co kalkują? Melisy zażyj, człowieku... Krzysiowi język się plątał, jego towarzystwo wybuczało prezydenta, ale ten sobie - w przeciwieństwie do Krzysia - dał radę. Krzysiu popłacze się teraz? W telewizji go głaszczą i robią makijaż, a tu brutalny Ciechanów. Trzeba być stąd, żeby wiedzieć, jak jest :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty ww Re: cuda w sondzie IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.14, 20:36 I brutalnie potraktuje was ten Ciechanów 16 listopada. Jak można było pozwolić, żeby przez 12 lat rządził tym miastem człowiek, który nawet nie wie ile kosztują podstawowe produkty spożywcze. Kto bogatemu zabroni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: cuda w sondzie IP: *.146.107.96.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.11.14, 20:44 Obserwator ile dostałeś za klaskanie dla ww. Czy to było w ramach diety radnego? Żeby ww nie wiedział ile kosztuje chleb. To jest skandal. Już za to powinien wylecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowianin Re: cuda w sondzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.11.14, 20:41 W pierwszym rzędzie widziałem członków zarządu powiatu ciechanowskiego Panów Stachewicza i Fetlińskiego. Uśmiechali się jak Kosiński opowiadał o swoich "zawodowych doświadczeniach z USA", szczególnie o kontaktach z członkami rządu amerykańskiego, i jeszcze jeden news, podobno Google'a ma sprowadzić do Ciechanowa. To tak w ramach rekompensaty, bo mu z Pendolino nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OnA Re: cuda w sondzie IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.14, 20:48 Stypendysta rządu USA. Doktor prawa. To jest pan Kosiński. A kim jest WW? Jak się dorobił? Co z Krubinem? Dla mnie wybór jest prosty. Pan Kosiński na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: cuda w sondzie IP: *.146.34.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.11.14, 21:07 Doktor, doktorant... jeśli dla ciebie to to samo, głosuj na Kosińskiego. WW pracował wtedy, kiedy KK był w domyśle. A kiedy KK już się na świecie objawił i pobierał wynagrodzenie od partii za wybielone zęby i fizis niestandardową dla typowego członka PSL - WW nadal pracował. Wiem, że ostatnie słowo to abstrakcja dla KK i jego zwolenników, ludzi z peeselowskiego UKŁADU. Zaraz się odezwą. Ruszy szczujnia. Dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowianin [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.11.14, 21:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
debacisko.stare.psisko Re: cuda w sondzie 05.11.14, 21:52 Tak właśnie wygląda zaplecze PSL - młody, wykształcony, krasomówca, zna języki, doktorant, nie boi sie świata i wyzwań takich jak stanięcie naprzeciwko starych cwaniaków. A zaplecze PO? To dziewczę co z kartki przeczytało napisane jej pytanie o kontynuację doktoratu? I zarechotało śmiechem zanim usłyszało odpowiedź bo rechotali ci co jej tą karteczkę wetknęli w ręce? Ręce opadają. Prezydent który nie wie ile kosztuje cebula i inne podstawowe produkty, nie wie jak zadłużone są jego spółki komunalne, dobrze że chociaż wie jak się nazywa. I na dokładkę gawiedź urzędników ratusza i jednostek podległych w pierwszych rzędach - rozpolitykowani, rechoczący, buczący, jednoznacznie określeni politycznie i wrogo nastawieni do innych kandydatów. 12 lat rozwijała się ta gangrena i wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: cuda w sondzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.14, 22:09 Krasomówca. Buhaha. Prędzej brzuchomówca. Jąkala i mitoman. Tyle na ten temat, młodzieżówka PSL mocno wystraszona kompromitacja jakaly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwtator Re: cuda w sondzie IP: *.146.34.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.11.14, 22:53 Co chcecie? W TV nie każą mówić tak długo bez promptera. Chłopię jeszcze się nie przestawiło na real. Blamaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pik Re: cuda w sondzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.14, 22:03 Krzys to plagiator. Jak usłyszał, ze krytykują w kraju straże gminne to proponuje by w Ciechanowie Straz zlikwidować. Jak dowiedział sie od mamy, ze 7 lat temu Tusk zażył Kaczyńskiego pytaniami o cenę produktów żywnościowych to postanowi zażyc tymi samymi pytaniami Wardzinskiego. Jak dowiedział sie, ze są u nas korki to zapowiedział, ze je rozładuje, choć same sie rozładują, gdy dobiegnie koniec budowy dróg i wiaduktów. Gdy na Przytorowej narzekają na kurtyny betonowe to obiecał, ze je zastąpi innymi, pomimo tego, iż to nie miasto lecz kolej je wybudowała. Krzys jest niemądry i złe wychowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestnik debaty debata kandydatów IP: *.183.234.248.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.11.14, 21:29 Dobrze, że taka debata się odbyła. Uczestnicy bardziej wyrobią sobie zdanie o kandydatach.Kandydaci mówili gładko chociaż nie zawsze odpowiadali na pytanie. Natomiast martwi to , że niektórzy zadajacy pytania z sali, będący aktualnymi radnymi w mieście tak mało nauczyli się przez te 4 i wiecej lat...ani sensu ani logiki czy umiejętności przeczytania pytania z kartki. To jak taki radny zabiera głos na posiedzeniach Rady...? Odpowiedz Link Zgłoś
sor-bet22 Re: debata kandydatów 06.11.14, 09:38 Precz z Wardzińskim mamy dość biedronek chcemy lidla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABT Re: debata kandydatów IP: *.cnow.pl 06.11.14, 09:45 Na budowę Lilda pozwolenia nie wydał peeselowski starosta. Tam idź z pretensjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1954a4 Re: debata kandydatów IP: 213.199.253.* 06.11.14, 13:13 Nie Wardziński decyduje o budowie marketów handlowych .Pozwolenia na budowę wydaje starostwo, a sieci inwestują jak chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.11.14, 14:28 Ale to w mieście ustalane są plany zagospodarowania przestrzennego. Jeśli w określonym miejscu planu nie jest dopuszczona działalność handlowa, to starosta nie ma nic do gadania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.11.14, 14:44 Dlatego, poprzedni właściciel terenu przy Sienkiewicza pilnował żeby w planie zagospodarowania był zapis dotyczący drukarni, a nowy właściciel dopiero po negatywnej decyzji starosty wystąpił do miasta o zmianę planu i tak zmiana jest przygotowywana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6252441 Re: debata kandydatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.14, 15:08 Z cyklu pytanie do kandydata... Kosiński, ile kosztuje 2kg buraków luz, bo nie wiem, czy lecieć na bazarek czy do biedronki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renek Re: debata kandydatów IP: *.opera-mini.net 06.11.14, 15:17 Kandydata Kosińskiego podobno widziano dziś na bazarku. Podpbno miał trzech asystentów i dyktował wszystkim ceny wszystkiego, bo kto by to spamiętał. A chce się dobrze przygotować do następnej debaty;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.14, 15:31 Przynajmniej wiadomo że do WW z takimi pytaniami nie ma co startować. Taki bogacz na ceny nie patrzy. Zwykłych ludzi też ma tam gdzie słońce nie dochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minus Re: debata kandydatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.14, 16:05 A ty <zwykły> skąd wiesz? Kosiński ci powiedział? Myślisz, że on myśli tylko o tobie a nie swojej PSL-owskiej karierze? Miałem okazję poznać Wardzińskiego i mam dobre wrażenie. Gość wie, o czym mówi i co robi. Człowiekowi z PSL w wieku moich dzieci, bez doświadczenia za to z wielkim parciem na władzę nie powierzyłbym grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.14, 16:20 Minus pewnie że go znasz. Jesteś jednym z jego prezesów. Boisz się że jak przyjdzie nowe to stracisz ciepłą posadę. :) znamy takich jak ty. Siedzieli na debacie w pierwszych rzędach. Przytorowej wam nie darujemy. Cała ta władza do zmiany. 12 lat wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minus Re: debata kandydatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.14, 17:15 Nie jestem jednym z prezesów. Po prostu używam szarych komórek. Kosiński obiecuje rozdawnictwo - bilety za darmo, pieniądze dla biednych, mniej za wodę i śmieci, mieszkania, pracę. Wszystko wytrzaśnie z kapelusza i da za darmo. W przeciwieństwie do tego bardzo młodego człowieka jestem dorosły i wiem, że nie ma nic za darmo. Albo zapłacimy za to wszyscy z duuuuużo wyższych podatków albo Kosiński nie zrobi ani jednej drogi i zamknie jakieś szkoły - to i tak nie wystarczy na jego obietnice. Nie lubię, jak mi się robi wodę z mózgu. Takie bzdury można obiecywać dzieciom, jak lody, zoo i cyrk za dobre sprawowanie, ale jak napisałem - jestem dorosły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.14, 17:30 Gdzie to wszystko obiecuje? Bo ja jestem jego wyborcą. Czytałem jego program. Nic nie ma o żadnym rozdawnictwie. Natomiast jest dużo o rozwoju. Zmianach, nowym podejściu do zarządzania miastem. Gdzie ludzie są na 1 miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: debata kandydatów IP: *.146.34.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.11.14, 20:10 Nie ma sensu rozmawiać z peeselowskimi żołnierzami, którzy prawdoopodobnie nigdy w Ciechanowie nie byli. Słowa bogacz w Ciechu raczej się nie używa, a na pewno nie w funkcji obelgi. Piszący tu zwolennicy Kosińskiego mają zerowe pojęcie o ekonomii, skoro uważają, że wszystkie obietnice ich pracodawcy da się zrealizować bez zapaści finansowej miasta. Podejrzewam, że podobne pojęcie o finansach ma ich pryncypał. On nawet budżetu domowego jeszcze nigdy nie układał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sir Re: debata kandydatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.14, 20:31 sądząc po jego marnym pojęciu o finansach nie tylko budżetu nie układał ale za żadną większą kasę nie odpowiadał. pieniądze nie spadają z nieba. myślałem, że jak się skończy studia, to się to wie, ale widać Krzyś oporny na podstawową wiedzę. darmowa komunikacja, niższe opłaty za wodę, za śmieci, dopłaty dla biednych, więcej na sport - same wydatki. jeszcze młody amerykańskich inwestorów zna, że ho, ho. moim zdaniem wygłupił się na debacie. sam niech się wygłupia, ale dlaczego on ludzi w mieście bierze za głupców? do tego agresja w głosie. niekompetentny i antypatyczny Odpowiedz Link Zgłoś
arleta.arleta.arleta Re: debata kandydatów 06.11.14, 21:50 Hahaha, jak miło patrzeć jak trzęsiecie tyłkami na sam widok młodego człowieka uzbrojonego tylko w prawdę o was. To koniec epoki WW, jego prezesów i dyrektorów. Oderwaliście się od ziemi i zwykłych ludzi. Od sklepów, cen jedzenia i bazarków. Dla was tylko obiadki w Baronie. Skończy się małpowanie życia jak Lord Koks za publiczną kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: debata kandydatów IP: *.146.34.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.11.14, 22:05 Uwaga! Zielone ludziki znowu w Ciechanowie. A że gadają bzdury, wybaczmy im. Tego w ich w zielonych szkółkach uczyli. Ciechanów przetrwa, po was zostanie tylko wspomnienie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.11.14, 22:46 Rzeczywiście, skąd taka panika? Przecież WW to faworyt tych wyborów, te wszystkie rewitalizacje, pętle, murale, itp. Komuś chyba puszczają nerwy sądząc po skali ataków na tym forum na KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: debata kandydatów IP: *.146.34.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.11.14, 23:15 Uwaga! Zielone ludziki cierpią na schizofrenię. Najpierw walą na odlew, a potem piszczą, że skala ataków na nich jest... chyba duża. Zielonym ludzikom okazujemy współczucie, ale nie karmimy ich. Jeśli ich od siebie uzależnimy, jak łabędzie na przykład, to bez naszej pomocy pozdychają. Odpowiedz Link Zgłoś
debacisko.stare.psisko Re: debata kandydatów 06.11.14, 23:36 Zielony kombajn już jeździ po Ciechanowie i kosi pomarańczową zarazę :-D Klasa panów, lordów, prezesów i innych obsiadaczy rad nadzorczych w spółkach komunalnych truchleje. Koniec 12 lat pasożytnictwa! Oddajmy Ciechanów zwykłym ludziom, którzy nie wstydzą się że kupują jedzenie na bazarkach i wiedzą ile kosztuje kilogram cebuli czy kostka masła b muszą się liczyć z każdym groszem. Koniec rautów w Baronie, hehehe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: debata kandydatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.14, 01:53 najprawdziwsza kasta baronów to rodzinne dynastie psl z ich poustawianymi synkami, pslowscy kandydaci do stołków wszelkiej maści i rad nadzorczych przebierają nóżkami i uwijają się na forum ;D diabeł ubrał się w ornat i ogonem na mszę dzwoni. kto się na to nabierze.... Odpowiedz Link Zgłoś
arleta.arleta.arleta Re: debata kandydatów 07.11.14, 06:52 za późno kładziesz się spać pomarańczowy rycerzyku. znów się spóźnisz do pracy i berta ze zbyszkiem będą za tobą łazić z listą obecności ale kto zabroni członkowi Partii Władzy i Pieniędzy :-D hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: debata kandydatów IP: *.146.34.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.14, 08:07 Zielone ludziki odleciały tam, skąd przyszły. W kosmos! Każdy w Ciechanowie wie, jak poustawianą sitwą są członkowie PSL. Zaklinanie rzeczywistości tego nie zmieni. Peeselowski UKŁAD trwa w Ciechanowie od czasów PRL i najwyższy czas to zmienić. Ataki zielonych ludzików w gruncie rzeczy demaskują ich samych. Najgłośniej "łapać złodzieja" krzyczy sam złodziej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: debata kandydatów IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 07.11.14, 08:24 No tak panika w PO jest. Najbardziej zdenerwowały mnie ogłoszenia w gazetach poparcia dla Waldemara Wardzinskiego. Sladały ten hołd osoby , ktore kierują organizacjami społecznymi i podpisywały się jako prezesi i przewodniczacy tych organizacji. Pani Paprocka nie tak dawno na dozynkach czytała jako członek PSL pismo w kościele. Pani Lizak ja rozumiem że pani mąż jest w radach nadzorczych. Jako czlonek stowarzyszenia ni e życze sobie aby Pani w moim imieniu popierała pana Wardzińskiego. Trzeba było się podpisać imieniem i nazwiskiem. Ma Pani prawo popierać kogo Pani chce. Ja występuje z tego stowarzyszenia. Nie usprawiedliwia Was ze były naciski z ratusza. Podobno. Nie wiem tego. To niektórzy z Was tak mówią. Ale kazdy ma rozum i w organizacji ludzi o różnym światopogladzie i poglądach politycznych. Wy te preferencje macie w dupie. Gdybym chciał popierać któregos z polityków zapisałbym się do partii politycznej. Jest to fakt który wyleczył mnie juz z prac w organizacjach pozarzadowych i pracy na ich rzecz. Tak marnotrawi się aktywność wśród ludzi na rzecz lokalnego środowiska. sie aktywność lu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: By Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.14, 08:26 Pan Kosiński to polityk z pierwszej ligi krajowej. Takie zakompleksione towarzystwo od WW do pięt mu niedorosło. On porusza się na poziomie o którym wy nawet marzyć się nie ośmielacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: debata kandydatów IP: *.146.34.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.14, 08:37 "Gdyby głupota miała skrzydła..." - ponadczasowa mądrość doktora Strosmajera pasuje jak ulał do tej sytuacji. To na jakim poziomie" porusza się" kandydat zielonych ludzików Krzyś Kosiński? Proszę sprecyzować, bo jasno nie wynika:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.14, 08:54 Przesledziłem forum. Jeszcze 2 tygodnie temu ludzie ww pisali że nie ma z kim przegrać. Że ww w pierwszej turze wszystko załatwi. Już nie ma takich wpisów. Jest panika że ww zostanie w pierwszej turze załatwiony. Panie Kosiński wierzymy w Pana. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cez Re: debata kandydatów IP: *.cnow.pl 07.11.14, 09:04 Panikę to widzę po stronie ludzi z koniczyny. Tylu napastliwych postów dawno nie było. Trzeba odreagować kompromitację Krzysia podczas debaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.14, 09:21 Nie nie to pomyliło ci się to ww nie wie jak żyją zwykli ludzie i jakie są ceny towarów. To się nazywa oderwanie od rzeczywistości. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mors Re: debata kandydatów IP: *.182.153.50.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.14, 09:26 Oko daj spokój. Ci ludzie nie rozumieją nawet swoich błędów. Zasciankowi pseudo politycy. A Pan Kosiński proszę w niedziele będzie gościem programu Kawa na Ławę w tvn24. WW to tam może jedynie filiżanki po gościach umyć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: home Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.14, 10:08 Ale musi być panika u ww. :) dobrze, przez 12 lat to ludzie się was bali. Teraz to wy boicie się ludzi. Słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cez Re: debata kandydatów IP: *.cnow.pl 07.11.14, 10:23 Tam jąkać się nie będzie, bo nie o Ciechanowie będzie mówił:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kom Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.14, 10:29 Uuu słabo. Panowie dyrektorzy i prezesi od ww. Brakuje argumentów. Gdzie wasze hasła że młody i nie poważny kandydat. Do najbardziej prestiżowego programu politycznego w tym kraju go zapraszają. Idzie zmiana. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cez Re: debata kandydatów IP: *.cnow.pl 07.11.14, 10:25 O kurde! W TVN będzie! Ludziska, ale zaszczyt kopnął Grzybowo! Buractwo i słoma z butów z koniczynek wyłazi, skoro się telewizorem podniecają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: debata kandydatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.14, 10:30 Oj dzieciaki, dzieciaki. Nie jestem zwolennikiem WW. Nawet można powiedzieć, że go nie lubię za sposób sprawowania rządów. Nie mogę go jednak potępić za większość podejmowanych decyzji. Jakaś racjonalność jest zachowana. W zderzeniu z KK WW jawi się jako ostoja rozumu. Takie porównanie dojrzałego faceta do smarkacza. Trzeba być kompletnym idiotą, by populizm KK brać za dobrą monetę. Dzieciak się lansuje, bo ma zamiar zawalczyć w wyborach, ale nie do miasta, lecz do parlamentu. Cyniczny, ale niezbyt bystry. Jego pomysłów nawet nie da się rozpatrywać w kategorii żartów. Zadaszenie Warszawskiej czy zakup pociągów doskonale świadczą o jego niedojrzałości. Tak, przy okazji jak już się tu uaktywnili członkowie jego komitetu wyborczego, czyli koledzy ze wspólnych lat w piaskownicy garść pytań do kandydata: Ile kosztuje 60 kg buraka u producenta w Grzybowie, a ile na bazarku w Ciechanowie? Ile z tej ilości buraka można nawarzyć barszczu wyborczego? Co zrobić by barszcz wyszedł nie czerwony, a zielony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.14, 10:46 Oj dziadku dziadku. Pomysł zadaszenia Warszawskiej jest wzięty z Łodzi tam się do tego przymierzają i z Frankfurtu nad Menem. Tam to już zrobili i przyniosło pozytywne efekty. Trzeba mieć otwarty umysł a nie beton. Trzeba znać świat. Ale co ja będę ci tłumaczył. Dla ciebie wszysko co za tablicą Ciechanów to groźne i obce. Przez ludzi takich jak ty o wąskich horyzontach te miasto opuszczają młodzi ludzi. Panie Kosiński powodzenia w Kawie na Ławie i w wyborach. Jesteśmy za Panem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: debata kandydatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.14, 11:16 Oj dzieciaki, dzieciaki. Z radością odkrywacie świat. Jeszcze trochę, a jakiś Kolumb się miedzy wami trafi. Horyzonty szerokie, jak nie przymierzając u dorożkarskiej szkapy, ale innym próbujecie przyczepić łatkę. Jak już chcecie bawić się Warszawską i to w pełni populistycznie, to proponuję nie ograniczać się do dachu, lecz jeszcze wykopać wzdłuż całej ulicy kanał - jak w Wenecji. Turyści będą walić do Ciechanowa drzwiami i oknami by popływać gondolą i to nawet zimą, bo ani śnieg, ani deszcz nie będą im straszne. Kupcy też będą szczęśliwi, bo prosto z okien będą mogli rybki łowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerepach Re: debata kandydatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.14, 11:53 Jak w serialu Ranczo caly urzad pisze na tym cenzurowanym forum juz mielismy taka gwiazdke 25 lat temu jak Pan Krzysiu nazywal sie Stan Tyminski i w ciechanowku wygral stad nazwano Ciechanow tyminszczyzna OPAMIETAjCIE SIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oby watel Re: debata kandydatów IP: *.158.218.12.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.14, 12:08 Pan Krzysztof Kosiński jest od kilku lat szanowanym politykiem rangi ogólnopolskiej. Zapraszany jest do najważniejszych programów politycznych. Czego potwierdzeniem jest zaproszenie go do niedzielnej Kawy na Ławę. A wy próbujecie zrobić z niego człowieka niewiadomo skąd. Jest od nas. Tu się urodził i uczył. A że odbierze władze WW i jego bandzie. No cóż. Demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o2 Re: debata kandydatów IP: *.cnow.pl 07.11.14, 12:47 Ty, koniczynka, zajrzyj najpierw do słownika ortograficznego, zanim zaczniesz publikować swoje wypociny. Już któryś raz walisz takie byki, że zęby bolą. Jaką to koniczynkową Sorbonę ukończyłeś, że pisać nie nauczyli? Może partia wykupi jakieś kursy doszkalające, bo na razie to tylko jej wstyd przynosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: debata kandydatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.14, 13:24 "Pan Krzysztof Kosiński jest od kilku lat szanowanym politykiem rangi ogólnopolskiej". To pojechałeś po bandzie. Póki co jest rzecznikiem prasowym bardzo mało szanowanej partii. Przy okazji jest typowym hipokrytą. Warto przypomnieć larum jakie podniósł gdy PIS prowadziło kampanię "promocyjną" przed rozpoczęciem kampanii wyborczej. Słał Krzysio gromy z jasnego nieba. Nie minęło kilka miesięcy, a w Ciechanowie, ten sam oburzony młodzieniec promował sam siebie jako kandydata na stołek prezydenta. Na dodatek zrobił to w siedzibie starostwa, a na to jest chyba nawet jakiś paragraf. Nikt nie mówił, że jest on znikąd. Jest z Grzybowa i tego się pewnie nie wypiera. Poraża natomiast wykaz jego osiągnięć życiowych. www.krzysztofkosinski.pl/o-mnie/ "Już w liceum byłem zaangażowany w życie polityczne. W 2005 roku byłem posłem na Sejm XI Kadencji Sejmu Dzieci i Młodzieży" Czułki opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.14, 13:53 Panowie od WW, po co te nerwy. Po co te emocje. Przyszedł na was czas. Przecież nie sądziliście chyba, że władza jest wieczna. Odpocznijcie. Poczekajcie z 12 lat i popatrzcie jak można zmienić Ciechanów. Ta informacja o udziale pana Kosińskiego w Kawa na Ławę, chyba was dobiła. Chcieliście mu przypiąć łatkę, a tu proszę najbardziej prestiżowy program polityczny go zaprasza. W tym przypadku też powiecie, że każdy może pójść do takiego programu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o2 Re: debata kandydatów IP: *.cnow.pl 07.11.14, 14:01 Tylko jaki to ma związek z Ciechanowem? Jeśli tego nie rozumiesz, że nie wystarczy gadać w TV, żeby cię ludzie szanowali i powierzyli w twoje ręce zarządzanie miastem, to chyba nie mamy o czym gadać. Żyjesz w koniczynkowym matriksie, którego istotą jest lans. W sumie to mi nawet cię żal. Ale nie lękaj się, prawda cię wyzwoli. Szybciej niż myślisz. Ciemny lud nie wybaczy wam tych "frajerów" i próg wyborczy zobaczycie nad sobą. I wtedy się dopiero ZACZNIE! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.14, 14:11 Skąd pomysł, że ja jestem z PSL? Pana Krzysztofa popierają ciechanowianie, a nie tylko partie polityczne. To was najbardziej boli. Ja mam dziś wole więc nie piesze z pracy. A tu o2 sądząc po IP piszesz z urzędu miasta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To Ja Re: debata kandydatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.14, 15:27 Wygląda na to, że zostało dwóch poważnych kandydatów WW i KK. To dobrze, komuch do muzeum a PiS bez chęci do władzy. Nie należę do żadnej partii dlatego mam wolny wybór i zdecydowałem się poprzeć Młodego, choć myślałem długo min. przez Pszczółkowskich. Mam nadzieję że KK odetnie się od takich bardzo rodzinnych przyjaciół i doceni to że stawiają na niego uczciwi ludzie. WW panował 12 lat i może dość, bo mu się w głowie pomiesza, a szkoda by było chłopa. Pozdrawiam. Czas na zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: debata kandydatów IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.14, 19:58 jako że zbliżające się wybory to nie tylko gonitwa po fotel prezydenta to pozwolę sobie na małe przypomnienie pewnej sprawy o której chyba warto pamiętać bo niebawem będziemy stawiać krzyżyki przy nazwiskach naszych wybrańców. www.tvn24.pl/stracil-mandat-za-jazde-po-pijanemu-pol-roku-udawal-radnego,394319,s.html I nie chodzi mi już o bohatera reportażu a o nieświadomych i zaskoczonych jego kolegach z rady powiatu, którzy w tych wyborach ponownie walczą o nasze głosy. Sprawa przyschła ale może warto przypomnieć sobie wypowiedzi naszych wybrańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.11.14, 21:30 Panie Kosiński, nie mogę odszukać pańskiego oświadczenia majątkowego, proszę podać link. Panowie Pawłowski, Stryczyński i Wardziński publikują swoje oświadczenia, a gdzie jest pańskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: debata kandydatów IP: *.centertel.pl 08.11.14, 00:01 Oswiadczenie jednego z kandydatów czyli WW jest prawdziwe wątpię ..... nie mogę pierwszy raz doczekać się wyborów. Marze o końcu kadencji WW. A marzenia się spełniają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybieram Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.14, 10:20 Jutra pan Krzysztof Kosiński będzie gościem programu Kawa na Ławę w tvn24. Ale ludzie WW muszą to przeżywać. Tak po nim jechali a tu proszę. Prowincjonalni politycy od WW mogą mu co najwyżej buty czyścić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.14, 11:44 Wszyscy uparli się krytykować kandydatów na prezydenta- chyba już starczy . wątek dotyczył przyszłych radnych. Pogadajmy więc na ten temat. Wraz ze zmianą prezydenta niech zmieni się cała Rada Miasta .to ludzie którzy przykleili się już do stołków , 2-3 kadencje- TO WYSTARCZY -KONIEC KOŁKA WZAJEMNEJ ADORACJI DAJMY SZANSE WSZYSTKIM NOWYM, GŁOSUJMY NA NOWYCH KANDYDATÓW, NOWE NAZWISKA- NOWY CIECHANÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: debata kandydatów IP: *.centertel.pl 08.11.14, 11:48 Panie Marku mam nadzieję, że frekwencja dopisze i będziemy mieć nowy Ciechanów. Bardzo nam tego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1954a4 Re: debata kandydatów IP: 213.199.253.* 08.11.14, 14:14 I co mi z tego ,że wystąpi w jakimś tam programie .Dla mnie liczy się moje miasto i nie może nim rządzić zrzut z Grzybowa,który w dodatku nie ma pojęcia o zarządzaniu miastem.Każdy inny byle nie on.Wyborcy są mądrzy i nie dadzą się załapac na te czary mary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ta ma Re: debata kandydatów IP: 213.158.221.* 08.11.14, 11:56 Pan Kosiński to człowiek bardzo szanowany na dużej scenie politycznej. Zapraszanie go do takich programów jak Kawa na Ławę tylko to potwierdza. Ujadanie dyrektorów i prezesów od WW tego nie zmieni. Mam nadzieję że wygra już w pierwszej turze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samorządowiec Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.14, 13:43 Człowiek bardzo szanowany? Czy to ten sam człowiek, który pomawia swoich konkurentów? Czy to ten sam który ma osobiste kontakty z członkami rządu USA? Czy to ten, który Google'a sprowadzi do Ciechanowa, wybuduje dach nad całą ul Warszawską i założy miejską spółkę kolejową? Zatrudni w mieście specjalistów od środków unijnych i będzie na koszt miasta przygotowywał projekty dla przedsiębiorców, obniży podatki, da więcej pieniędzy klubom sportowym, wybuduje nowe mieszkania socjalne i my wszyscy będziemy utrzymywali te mieszkania i płacili czynsze za lokatorów, wybuduje na koszt miasta muzeum i będzie je utrzymywał? Czy to ten sam, który z pieniędzy miasta sfinansuje ogólnopolskie imprezy kulturalne i sportowe, obniży opłaty za wodę, ścieki, odpady, podniesie pensje nauczycieli, wprowadzi bezpłatną komunikację miejską? Może na dużej scenie politycznej takie cuda się zdarzają? Myślę, że nie, moim zdaniem to tylko chore urojenia bujnej wyobraźni tego "szanowanego" człowieka. W Ciechanowie ludzie twardo stąpają po ziemi i wiedzą że żeby coś dać czy zainwestować to trzeba najpierw zarobić. Tylko człowiek, który nie ma bladego pojęcia o ekonomii, który nigdy nie tworzył i nie realizował żadnego budżetu, nawet domowego, nawet takiego którym dysponuje nieco wyrośnięte dziecko, może pisać takie bzdury, które sprowadzają się do stwierdzenia: obniżę wszystkie podatki i opłaty, wszystko wybuduję i wszystko wszystkim dam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.14, 14:08 No i mamy ujadanie. Nie trzeba było długo czekać. Sprawdziliście już ceny produktów spożywczych? Żałosne ograniczone stworzenia, trzymające się nachalnie koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Warszawy Re: debata kandydatów IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.14, 14:44 Ja jestem jednym z tych ciechanowian, którzy wyjechali z miasta za pracą. Śledzę uważnie obecną kampanię. To co napisał samorządowiec pokazuje jak bardzo zaściankowi i głupi są ludzie z obecnej władzy Ciechanowa. Wszystkie niby zarzuty wobec młodego kandydata, to zarzuty, że chce rozwijać miasto. To są inicjatywy skierowane na rozwój Ciechanowa. Jestem doktorem ekonomii, pracuje jako jeden z głównych analityków dużego banku. Znam się na tym. Zainwestowane pieniądze w inkubatory biznesu, doradców od funduszy unijnych to jedne z głównych powodów dzięki którym Grecja podnosi się z kryzysu. Ewidentnie twórcy programu pana Kosińskiego opierali się na pracy profesora Tommaso Padoa-Schioppa. To jeden z najwybitniejszych żyjących ekonomistów świata. Pan Kosiński czerpie z najlepszych wzorców. A wy po prostu pokazujecie swoją ignorancję i głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: debata kandydatów IP: *.146.34.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.11.14, 17:50 I dlatego właśnie jeden z koniczynkowych pałkarzy występował tu pod nickiem Tomasso?! :-) Żenujące "robienie tłumu" na forum. Kompromitujcie się dalej, mitomanii z PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikus Re: debata kandydatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.14, 13:23 Myslalem ze tylko caly .......... Wypisuje te balwochwalstwa ale Pana druzyna nie pozostaje w tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obejrzalem debate Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.14, 18:17 Obejrzałem debatę wideo zamieszczoną na stronie CiechanówInaczej.pl Kto tam był/słuchał w radio albo obejrzał zapewne zauważył, że gdy głos zabierał obecny prezydent p. Wardziński ludzie buczeli albo się śmiali! Zatem (mam nadzieję) ponownie ten pan na prezydenta nie zostanie wybrany. Rozstrzygnie się to zapewne pomiędzy Panem Kosińskim a Panem Pawłowskim. Osobiście trzymam kciuki za Krzysztofa Kosińskiego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samorządowiec Re: WYBORY IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.14, 18:37 Proszę przeczytać program wyborczy Kosińskiego i posłuchać jego wypowiedzi w debacie. Po dokładnym zapoznaniu się z tym materiałem proszę policzyć/ wyszacować ile budżet miasta będą kosztowały obietnice tego pana składane potencjalnym wyborcom. A teraz proszę wskazać i wyszacować potencjalne dochody budżetu, które mogą być wynikiem realizacji tegoż programu. Myślę, że dla doktora ekonomii to nie jest trudne zadanie. Tak na marginesie czkam na obiecany 24-letni trunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.14, 12:12 Pan Kosiński pokazał klasę w Kawie na Ławę. To będzie dobry i mądry prezydent Ciechanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1954a4 Re: WYBORY IP: 213.199.253.* 09.11.14, 14:17 W tym programie nie powiedział nic mądrego wręcz przeciwnie.Wchodził w zdanie,brak kultury w dyskusji.Ale u niego buta,młodzieńcza bezczelność i samozadowolenie to normalne.Zeby być prezydentem miasta trzeba wiedzieć jak się miastem zarządza, a nie znać ceny z bazarku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoko Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.14, 14:25 Zdecydujecie się. Inny przeciwnik pana Kosińskiego napisał że wypadł fatalnie bo nic nie mówił i siedział cicho. Ty twierdzisz że wchodził w słowo. :) żenada. Ludzie ww czas odejść na śmietnik historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: WYBORY IP: *.146.34.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.11.14, 14:49 Zdecydujecie się. Antykoniczynki piszą na forum, koniczynki wyją, że strach i panika. Nie piszą (bo sa w kościele, jedzą obiad, zajmuja się rodziną - wiem, że koniczynkom, a zwłaszcza ich guru to obce) - koniczynki to samo. Czas odejść do Koniczynkowa, tam w peeselowskim piekle będziecie SAMI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ide na wybory Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 12:51 no, aby nie obecny, wszystko jedno który , aby nie obecny. Już się nabył i wystarczy. A czemu ludzie na debacie buczeli krubin, co z tym krubinem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Za nowym Re: WYBORY IP: 213.158.221.* 09.11.14, 13:44 Ludzie WW są w szoku. Już nie tacy odważni. Jakby zniknęli z forum. Czuć strach. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom Re: WYBORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 13:55 WW już przegrał. I dobrze, dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: WYBORY IP: *.dynamic.vectranet.pl 09.11.14, 15:51 Dziś oglądałem Kawa na Ławę w TVN24. Pan Krzysztof Kosiński mimo, że jak zwykle był najmłodszy w gronie gości to wypadł bardzo pozytywnie. Nawet Gowin poparł go w kilku kwestiach. Ciechanów musi być dumny, że będzie miał takiego PREZYDENTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebi Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.14, 23:43 Dziś przyjechałem do Ciechanowa i jestem w szoku. Wszyscy chcą głosować na Kosińskiego. Nigdy nie sądziłem że w tym mieście można coś zmienić. Aż zagłosuję. Oczywiście na Krzysia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: WYBORY IP: *.ip.bshs.netia.com.pl 09.11.14, 16:01 A co powiecie na to? W Glinojecku już się knebluje prasę i telewizję choć jeszcze nie są u władzy. glinojeck.info/zadanie-kww-razem-z-ludzmi-dotyczace-materialow-z-debaty/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobre Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.14, 21:53 To jest treść oświadczenia jakie Krzysztof Kosiński musi umieścić w Tygodniku Ciechanowski. Uważam, że sąd w Płocku zrobił dowcip Wardzińskiemu. Jak to przeczytałem posikałem się ze śmiechu. „Krzysztof Kosiński – kandydat komitetu wyborczego Polskiego Stronnictwa Ludowego oświadcza, iż nieprawdą są rozpowszechniane przez niego informacje o tym, że: - miasto Ciechanów trawi choroba powiązań towarzysko-biznesowych, które niszczą miasto i zabijają aktywność zwykłych ludzi, w efekcie zmuszają do ucieczki lub marginalizują mieszkańców; - kondycja finansowa gminy miejskiej jest fatalna; - miasto Ciechanów doprowadziło kanalizację do nieruchomości, której użytkownikiem wieczystym jest ABC Spółka Akcyjna w Ciechanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiasio Re: WYBORY 13.11.14, 22:08 Dlaczego nie wspomniałeś o karze finansowej ?chyba nie jest to mała kwota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre Re: WYBORY IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.14, 22:13 Kwota jest ogromna. To 10 tyś. Ale wiele osób za prawdę traciło, życie lub zdrowie. Pan Kosiński straci jedną pensję prezydenta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
stasiasio Re: WYBORY 13.11.14, 22:17 Jego też pewnie dużo nie odbiega od tej kwoty. W sumie może więcej doradzać Panu ministrowi pracy -koledze po linii partyjnej.Podobno to czyni. Ale chyba nikt jeszcze po usłyszeniu tego wyroku nie targnął się na sznur.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Oświadczenie Krzysztofa Kosińskiego IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.14, 22:30 Dlaczego Pan Wardziński pomija niewygodne dla siebie fakty? Sąd Okręgowy w Płocku nie podzielił mojej argumentacji jakoby Ciechanów trawił układ powiązań towarzysko-biznesowych. 30 przykładów powiązań nie przekonało sądu. Wskazanie przeze mnie na ponad 56 mln złotych zadłużenia miasta oraz dodatkowo podobnej wysokości zadłużenia w dwóch miejskich spółkach dla sądu jest czymś normalnym. Nie zgadzam się z postanowieniem sądu. Złożyłem zażalenie. Z satysfakcją zauważam, że sąd potwierdził prawdziwość informacji, że miasto planuje budowę ulic na terenie należącym do spółki ABC, w której zasiada rodzina obecnego prezydenta. Tego najmocniejszego zarzutu nie udało się Panu Wardzińskiemu rozmydlić. Szkoda, że Pan Wardziński pominął ten fakt w swoim oświadczeniu na facebooku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: Oświadczenie Krzysztofa Kosińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.14, 23:19 Z łaski swojej nie wklejaj tego samego w 10 wątkach. Nawet przedwyborcze zacietrzewienie nie tłumaczy takich praktyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.14, 23:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Oświadczenie Krzysztofa Kosińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.14, 23:52 Na pierwszy rzut oka wygląda, że stary lis pogonił młodego kogucika. Jednak nie do końca. WW dmie w trąby tryumfalne, ale zapomniał, że nie jest to jeszcze prawomocny wyrok. Sądy mają to do siebie, że idzie się do nich po wyrok, a nie sprawiedliwość. Czy wyrok wydany przez Sąd Okręgowy w Płocku jest sprawiedliwy i się ostanie w drugiej instancji? Mam wątpliwości. Układ towarzysko-biznesowy widoczny jest nawet na listach wyborczych i udowodnienie tego nie powinno sprawić kłopotów nawet byle jakiemu prawnikowi. Inna kwestia, to podniesione w PSL-owskim paszkwilu skutki działalności tego układu. Tak z drugiej strony patrząc na ten spór, to się lekko rechoczę, bo nagłaśniając sprawę WW strzela sobie w kolano. Nawet gdyby był to wyrok prawomocny, to nie ma szansy na publikację sprostowań przed pierwszą turą. Zastanawia też publikacja na drugiej stronie Tygodnika Ciechanowskiego. Czyżby to było tzw. miarodajne medium, czy może jest to metoda na dofinansowanie tej podupadającej gazetki? No i najważniejszy strzał w kolanko - WW zażądał wpłaty na cel społeczny. Teoretycznie całkiem słusznie. W praktyce zdumienie budzi jednak adresat - stowarzyszenie prowadzone przez osobę, która figuruje na liście poparcia WW. Czyżby pierwszy wynagrodzony za lojalność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc kosiński przegrał i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 00:02 fajnie, że niepełnosprawne dzieci dostaną pieniądze. tyle dobrego z insynuacji psl-czyka. kosiński tyle brudu i śmiecia naprodukował, że niedobrze się robi. mam nadzieję, że czeka go jeszcze wyrok w sądzie karnym, a to już zakaz pełnienia funkcji publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: kosiński przegrał i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 08:24 Nie dzieci, lecz stowarzyszenie. I jeszcze się okaże czy dostanie. Dziwię się, że Krzysio nie obronił w sądzie tezy o układzie towarzysko-biznesowym. PSL przecież doskonale wie jak taki twór funkcjonuje ;) Wystarczyło przecież przedstawić listę wyborczą komitetu WW i układzik widoczny jak na dłoni. No, a jeśli jeszcze byłyby wątpliwości, to trzeba było dorzucić komitet poparcia. Wymienione są tam m.in. osoby, które są bezpośrednio zależne od WW, bo pracują w ratuszu, spółkach miejskich. Jest dyrektor miejskiej szkoły. Są również szefowie organizacji i stowarzyszeń dofinansowywanych z budżetu miasta. Co najmniej nieetyczne! Dziwię się, że WW tak się cieszy z tego wyroku. Myślałem, że zgodnie z wiekopomnymi myślami jednego z listy poparcia i jednocześnie kandydata z listy jego komitetu: "wyroki sądów są dla mnie mało ważne". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: kosiński przegrał i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 09:29 Ty też byś się cieszył, jakby ktoś cię zmieszał z błotem i sąd go ukarał. Mnie się bardzo nie podoba kampania kandydata z PSL, bo postawił na rzucanie błotem, a nuż przyschnie. Jak kandydat jest taki młody, bez doświadczenia w zarządzaniu, na dokładkę nie z Ciechanowa i widać, że chodzi mu o stopień w karierze to nikt rozsądny na takiego nie zagłosuje, więc gra na najniższych instynktach: zawiści i teorii układów. W przypadku PSL szukanie "układu" brzmi dziwnie, bo mają na tym polu duże osiągnięcia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: kosiński przegrał i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 12:01 Nie, ja na miejscu WW nie cieszyłbym się z takiego "wyroku", a na pewno nie publicznie. Obawiam się, że wchodząc z Krzysiem na drogę sądową sam sobie zrobił krzywdę. Wybory nie są działalnością racjonalną. Opierają się w znacznej części na emocjach. Sygnał ze strony Wardzińskiego jest czysty - za krytykę ciągnie młodego człowieka do sądu, by pokazać, że nie wolno go krytykować. W opinii większości ciechanowian była to słuszna krytyka, bo przecież każdy "wie", że jest on powiązany biznesowo, że jest układ, który rządzi w mieście, że Biedronki itd. itp. W efekcie dzięki wykorzystaniu tego wyroku i nagłośnieniu sprawy Wardziński traci głosy ludzi młodych i średniego pokolenia, a Krzysio wyrasta na męczennika za sprawę. Strzał w kolanko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: kosiński przegrał i tyle IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.11.14, 12:11 To prawnik, kandydat na prezydenta nie zna prawa wyborczego, czy może świadomie je łamie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze Śmiecina Re: kosiński przegrał i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 12:34 pewno myśli, że wszystkie chwyty dozwolone a ciemny lud to kupi i mam nadzieję, że się przeliczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: kosiński przegrał i tyle IP: *.cnow.pl 14.11.14, 12:56 "Każdy wie"? Każdy, kto wszędzie wietrzy układ i przekręt, bo sam myśli o świecie w kategoriach układu i przekrętu i tylko dzięki układom i przekrętom ma zamiar osiągnąć życiowe cele. Tylko człowiek wewnętrznie nieuczciwy zakłada, że inni nie mogą uczciwie osiągnąć sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: kosiński przegrał i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 14:16 Tak. Każdy "wie", a niektórzy nawet wiedzą bez cudzysłowu. Klasycznym przykładem działalności układu była sprawa Wojciecha N. i obrona prowadzona zarówno przez PO jak i PSL. Cytat z jednego z działaczy PO, a obecnie kandydata z listy Wardzińskiego: "Dla mnie wyroki sądu są mało ważne". Tylko człowiek wewnętrznie naiwny nie dostrzega problemu. Są jednak osobniki tak cyniczne, że udają, że nie ma problemu, a sami są jego źródłem. Odpowiedz Link Zgłoś
lew2014 Re: kosiński przegrał i tyle 14.11.14, 18:06 sąd apelacyjny w Łodzi podtrzymał stanowisko sądu okręgowego pomimo 11 stron wypocin doktorantów z PSL-u!!!wiadomość z godz.17.35 / piątek 14.11.2014/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowianin Re: kosiński przegrał i tyle IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.11.14, 18:17 Wstyd panie Kosiński. A podobno jest pan prawnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie podoba mi sie Re: kosiński przegrał i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 18:24 w końcu ktoś zareagował na te paszkwile PSL. dobrze, że sąd ukarał Kosińskiego. chociaż wątpię, czy to go czegoś nauczy. wygląda, że dla kariery zrobi dużo, powie i napisze nieprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca KK Re: kosiński przegrał i tyle IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.14, 18:55 Tyle tylko że rozprawa jest we wtorek. :) ciekawe że ludzie ww wiedzą jak się zakończy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowianin Re: kosiński przegrał i tyle IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.11.14, 19:20 Sąd Apelacyjny w Łodzi wydał w dn 14.11.2014 postanowienie, w którym oddalił zażalenie Krzysztofa Kosińskiego i w całości podtrzymał ustalenia sądu w Płocku. Panie Kosiński kampania wyborcza nie uprawnia do rzucania bezpodstawnych zarzutów w stosunku do kontrkandydatów. Panie Kosiński wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: do wyborcy kk IP: *.play-internet.pl 14.11.14, 22:02 już się odbyła w dniu dzisiejszym wyborca kk kłamie tak samo jak jego idol cóż jaki pan taki kram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ropcio Re: do wyborcy kk IP: *.205.25.62.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.11.14, 14:12 W nocy w Ciechanowie zaklejano plakaty wyborcze. Skandal! Zobaczymy, jakich plakatów jutro będzie najwięcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: do wyborcy kk IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.14, 19:08 no ciekawy jestem jutrzejszego dnia emocje jak przed walką bokserska czy będzie KO?? a może na punkty ( II tura) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: do wyborcy kk IP: *.158.218.204.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.11.14, 19:38 Natlukli funkcjonariusze jaśnie panujacego setki tych glupawych postów i myślą że wszyscy tak myślą. PKW mogłaby sprawdzić ile kasy lewej poszło na posty na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś