Dodaj do ulubionych

ruch kołowy na deptaku

18.05.15, 23:45
W dzisiejszym Dzień Dobry Ciechanów czytamy, o tym, że kupcy z ul. Warszawskiej znowu walczą o przywrócenie ruchu kołowego.
Więc po to miasto poniosło ogromne nakłady finansowe oraz wysiłek pozyskania funduszy, aby teraz po deptaku jeździły auta i niszczyły drogą nawierzchnię? Dodajmy do tego smród ze spalin samochodowych, a także zagrożenie - mnóstwo aut przerobionych jest na gaz - jest to może oszczędne, ale niestety niebezpieczne.
Prawda jest brutalna : żenująca oferta handlowa kupców nie przyciąga klientów na Warszawską i najwyższa pora, aby kupcy to w końcu zrozumieli.
Bo klienci na deptaku są - w salonach operatorów telefonicznych, w pralni, drogerii, w jednej z sieciówek, w dwóch sklepach obuwniczych, aptece, księgarni, cukierni, w ogródkach przy cukierni i pizzerii (chwilowo w remoncie, ale w ub roku latem było tłoczno) - i to potwierdza tezę, że klient jest w takim miejscu na Warszawskiej, gdzie jest dla niego oferta.
Jeden z dużych kupców z deptaku informuje w dzisiejszym DDC (cytat) "Próbowałem zainstalować na deptaku znane marki sieciowe. Obdzwoniłem do wszystkich i wszystkie były zainteresowane, dopóki nie dowiedziały się, ze lokal jest usytuowany przy deptaku. Ich pierwsze pytanie, czy jest dojazd."
Szanowny Panie sądzi Pan, że w naszym mieście mieszkają niedorozwinięci debile ? Nie oszukujmy się, żeby ściągnąć inwestora, należy przedstawić rzetelny biznes plan, bo dzwonić to Proszę Pana można do cioci z okazji imienin :) a nie do dużej firmy z ofertą współpracy. Po drugie Pan wie na pewno, że sieciówki wymagają dużych powierzchni, a powierzchnie sklepów przy Warszawskiej w ostatnim czasie nigdy nie były duże, a jeszcze uległy zmniejszeniu poprzez podziały na mniejsze lokale - i to jest prawdziwy powód, dla którego sieciówki nie chcą z Wami gadać.
Przywrócenie ruchu ruchu kołowego na Warszawskiej nic nie zmieni w waszej sytuacji jeśli dalej będziecie sprzedawać badziewny towar.
Sami się oszukujecie, ale najgorsze jest to, że ściemniacie też ludziom ...
Obserwuj wątek
    • pierwszy.obywatel [...] 19.05.15, 17:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • jestem_z_lasu Re: ruch kołowy na deptaku 19.05.15, 19:07
        a konkretnie, które uwagi masz na myśli Pierwszy Obywatelu ?
    • pierwszy.obywatel Re: ruch kołowy na deptaku 19.05.15, 19:32

W dzisiejszym Dzień Dobry Ciechanów czytamy, o tym, że kupcy z ul. Warszawskiej znowu walczą o przywrócenie ruchu kołowego.
      Więc po to miasto poniosło ogromne nakłady finansowe oraz wysiłek pozyskania funduszy, aby teraz po deptaku jeździły auta i niszczyły drogą nawierzchnię? Dodajmy do tego smród ze spalin samochodowych, a także zagrożenie - mnóstwo aut przerobionych jest na gaz - jest to może oszczędne, ale niestety niebezpieczne.
      Prawda jest brutalna : żenująca oferta handlowa kupców nie przyciąga klientów na Warszawską i najwyższa pora, aby kupcy to w końcu zrozumieli.
      Bo klienci na deptaku są - w salonach operatorów telefonicznych, w pralni, drogerii, w jednej z sieciówek, w dwóch sklepach obuwniczych, aptece, księgarni, cukierni, w ogródkach przy cukierni i pizzerii (chwilowo w remoncie, ale w ub roku latem było tłoczno) - i to potwierdza tezę, że klient jest w takim miejscu na Warszawskiej, gdzie jest dla niego oferta.
      Jeden z dużych kupców z deptaku informuje w dzisiejszym DDC (cytat) "Próbowałem zainstalować na deptaku znane marki sieciowe. Obdzwoniłem do wszystkich i wszystkie były zainteresowane, dopóki nie dowiedziały się, ze lokal jest usytuowany przy deptaku. Ich pierwsze pytanie, czy jest dojazd."
      Szanowny Panie sądzi Pan, że w naszym mieście mieszkają niedorozwinięci debile ? Nie oszukujmy się, żeby ściągnąć inwestora, należy zedstawić rzetelny bizneprs plan, bo dzwonić to Proszę Pana można do cioci z okazji imienin :) a nie do dużej firmy z ofertą współpracy. Po drugie Pan wie na pewno, że sieciówki wymagają dużych powierzchni, a powierzchnie sklepów przy Warszawskiej w ostatnim czasie nigdy nie były duże, a jeszcze uległy zmniejszeniu poprzez podziały na mniejsze lokale - i to jest prawdziwy powód, dla którego sieciówki nie chcą z Wami gadać.
      Przywrócenie ruchu ruchu kołowego na Warszawskiej nic nie zmieni w waszej sytuacji jeśli dalej będziecie sprzedawać badziewny towar.
      Sami się oszukujecie, ale najgorsze jest to, że ściemniacie też ludziom ...

a może deptakowy filozofie napisz - jestem mieszkańcem tej ulicy i mam was kupcy gdzieś,chcę mieć ciszę całą dobę .
      podobny tekst zamieścił inny filozof od deptaka redaktor Kowalski gdzie argument o 18 ofertach na powierzchnie biurowe dla agencji rządowej podał jako przykład przeciwko kupcom z deptaka a spacer po torbę za 20zł jaką kupił w Pepco uznał za koronny argument przeciwko tymże kupcom.
      • androj5 Re: ruch kołowy na deptaku 19.05.15, 20:32
        Nie chcemy pojazdów na deptaku, nie zgadzamy się na niszczenie mienia które pozyskaliśmy wspólny dużym wysiłkiem. Plamy oleju, popękane płyty, przykry zapach spalin koliduje z miejscem przeznaczonym na spacery. Kupców zachęcam do wystawiania atrakcyjnych towarów i konkurencyjnych cen i wrócimy po zakupy do was, tymczasem towar macie badziewny a ceny z księżyca, od siebie trzeba zacząć a nie psucia nam uciechy z deptaka. Powtarzam nie ma zgody na ruch kołowy na deptaku.
      • jestem_z_lasu Re: ruch kołowy na deptaku 19.05.15, 22:41
        Nie mieszkam przy ulicy Warszawskiej. Ważna jest dla mnie jakość towaru, który kupuję i dlatego wyrażam swoją opinię nt oferty kupców z Warszawskiej. Ale odnoszę wrażenie, że prawda w oczy kole odnośnie rozmiarów lokali, sposobu załatwiania spraw - na telefon ....
        • iso_1 Re: ruch kołowy na deptaku 19.05.15, 23:30
          polemizujesz z forumowym idiotą
          nie spodziewaj się zatem cudów
        • pierwszy.obywatel Re: ruch kołowy na deptaku 20.05.15, 08:54
          Skoro nie mieszkasz na Warszawskiej i nie masz pojecia nawet o prowadzeniu kiosku Ruchu to zwyczajnie napisz ,ze jesteś przeciw ruchowi a nie filozofujesz o problemach innych.
          Tacy jak ty sa jak psy ogrodnika sam nie zje i drugiemu nie da.
          Dlaczego jedyna w miescie ulica może byc bez ruchu samochodowa a inni maja wąchać spaliny całymi dniami ?
          • cie_chan Re: ruch kołowy na deptaku 20.05.15, 15:39
            Masz rację, zamknąć ruch na wszystkich ulicach i będziensprawiedliwie :-) .
            Udajesz takiego mądrego a nie wiesz że jedna ulica jest deptakiem bo tak zadecydowały legalnie wybrane jednostki samorządu terytorialnego bez skutecznych protestów większości zainteresowanych?
            Na tyłach deptaka jest tyle parkingów, że większośc sklepów ma do nich dostęp. Drzwi od strony deptaka nie służą do zaopatrznia. Chyba, że ktoś to zaplanował bez pojęcia to nie nasza wina. Niech te orły biznesu założą sklep gdzie indziej i sprawdzą czy ciuchy jakości bazarowej będą szły po cenach z eleganckich butików. Przy chińszczyźnie za setki złotych nawet jak zrobisz wjazd samochodem do sklepu nikt nie kupi. Lata 90 się skończyły. Czasy kiedy centruk zakupowe Ciechanowa było na Warszawskiej też się bezpowrotnie skończyły. Śkoro kilkanaście punktów dobranych do charakteru miejsca i z dobrą ofertą sobie radzi znaczy, że przy odrobinie umiejętnosci przedsiębiorczych poradzą sobie wszyscy. Nikt nikomu nie obiecywał, że zawsze będzie można sprzedawać ten sam przeciętny towar po nieprzeciętnie wysokich cenach.
            • pierwszy.obywatel Re: ruch kołowy na deptaku 20.05.15, 20:10
              Tak jak PełO pełne buty i pychy zadecydowało o czymś co miało być inaczej zrobione tak teraz prawi i sprawiedliwi niech nie mają żadnych skrupułów by iść razem z kupcami a kasa miejska na tym tylko zyska.

ps.jeśli spojrzeć na wyniki wyborów z listopada 2014 z tego obwodu to jasno wynika,że mieszkańcy wspólnie z kupcami zmienili układ rządzący i wiedzieli ,ze deptak nie ostanie się.
              • cie_chan Re: ruch kołowy na deptaku 20.05.15, 20:38
                To chyba by trzeba urządzic referendum za zniesieniem demokracji i zdrowego rozsądku aby kilku przedsiębiorców niepotrafiących znaleźć się w nowej sytuacji decydowało za całe miato. Zlikwidowanie ruchu to tylko maleńki wycinek zaistniałych zmian z którymi nie potrafią sobie poradzić. Przedsiębiorca z definicji powinien być elastyczny. Jeśli wybrani w listopadzie będą nadal robić pozorowane ruchy i działać wbrew woli wybierających to przyjdzie rozlicznie.
          • jestem_z_lasu Re: ruch kołowy na deptaku 20.05.15, 20:32
            Tak, jestem przeciwko ruchowi kołowemu na deptaku, bo lubię tam pospacerować, posiedzieć na ławeczce, napić się kawy w ogródku przy cukierni. Poza tym na Warszawskie bywam w księgarni, aptece, pralni i w kilku sklepach. A w najbliższą sobotę zamierzam udać się na festiwal kwiatów na Warszawską. O prowadzeniu biznesu co nieco wiem, bo prowadzę działalność i nie narzekam. Serdecznie pozdrawiam Pierwszego Obywatela :)
            • iso_1 Re: ruch kołowy na deptaku 20.05.15, 22:10
              "napić się kawy w ogródku przy cukierni"
              i właśnie tu jest problem
              po godzinie 18 nie napijesz się kawy bo wszystkie kawiarnie są zamknięte
              totalne zadupie
              • jestem_z_lasu Re: ruch kołowy na deptaku 23.05.15, 22:37
                oj, nie zgodzę się z Tobą :) ...
    • pierwszy.obywatel Re: ruch kołowy na deptaku 20.05.15, 21:07
      Juz 10 lat temu tu na forum były głosy, że deptak zamkniĘty dla ruchu samochodowego zabije handel bo tak było juz w innych dużo wiekszych miastach ale ta PełOwska ciechamowska pełna buty i pychy władza była madrzejsza a jeszcze wtedy można było byc platformą obywatelskich inicjatyw.

forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&query=deptak&navyears=2005&forumId=557&sortMode=SCORE&queryMode=SIMPLEALL&pageNumber=1
      • jestem_z_lasu Re: ruch kołowy na deptaku 23.05.15, 22:35
        Jak dowiódł dzisiejszy dzień - jeśli jest interesująca oferta ludzie są na Warszawskiej. Nawet deszcz nie przeszkodził.
        • pierwszy.obywatel Re: ruch kołowy na deptaku 24.05.15, 11:57
          Dziwne że nie przeszkadzają ci od ruchu kołowego bo nie na plecach przynieśli towar.
    • will1112 Re: ruch kołowy na deptaku 25.05.15, 14:05
      Uważam, że ruch kołowy nic nie zmieni. Dla mnie są nie do przyjęcia godziny otwarcia sklepów, w tygodniu do 18-tej i w soboty do 14-tej. Sklepy otwarte do 18-tej mogę odwiedzić maksymalnie dwa jednego dnia, to żeby mieć rozeznanie w asortymencie musiałabym przyjeżdżać na Warszawską codziennie przez cały tydzień (w soboty pracuję do 14-tej). całe szczęście, że jest Marcredo. Nikt z kupców nie zauważył o jakiej porze jest najwięcej klientów w Marcredo? Dla mnie upadek sklepów na Warszawskiej to nie jest problem deptaku tylko godziny otwarcia tych sklepów.
      • palm-oliv Re: ruch kołowy na deptaku 25.05.15, 14:56
        Problem jest bardziej złożony niż godziny otwarcia sklepów i ruch kołowy na tej ulicy. Klient musi mieć po co na tą Warszawską przyjechać. Póki co nie ma i przypuszczam już mieć nie będzie. Ówczesny klient woli sklep wielkopowierzchniowy gdzie pod jednym dachem kupi kieckę, majtki, telewizor i w między czasie zje sobie loda a przy tym za parking nie zapłaci. Takie czasy. Złote czasy Warszawskiej bezpowrotnie minęły. Problem polega też, że Mrówka i Marcredo powstawały miej więcej w czasie budowania deptaka i złość skierowana została na Ratusz a nie na prawa rządzące rynkiem.
        • androj5 Re: ruch kołowy na deptaku 25.05.15, 19:45
          To prawda, rynek dyktuje warunki a chciwi kupcy z Warszawskiej nie chcą tego zrozumieć albo frajerów udają. To ich problem jak przyciągnąć klientów do swoich sklepów, prawa rynku się kłaniają kochani. Ja kupuję u lepszych i tak pozostanie, konkurencja to jedno z ważnych praw rynku, nie jestem przeciw wam, wręcz przeciwnie, ale kupię u tego kto da mi lepszy towar za rozsądną cenę. Pozdrawiam, a na przywrócenie ruchu kołowego na deptaku nie zgadzam się.
          • zuza0007 Re: ruch kołowy na deptaku 27.05.15, 09:08
            A ci protestujący najbardziej to zapewne właściciele lokali, którzy zgarniali tysiące za wynajem. Nie dziwne, że najemcy nie utrzymywali się przy takich opłatach za lokale. Jak wynająć, to za tysiące. Niech raczej stoi pusty, niż wynajęty za parę stów. Takie było podejście ciechanowskich posiadaczy lokali, wiem z autopsji.
            • pierwszy.obywatel Re: ruch kołowy na deptaku 27.05.15, 12:17
              Jednym słowem nuda ,nuda te posty o złych kupcach tylko czemu inni bogaci nie garną się by tam handlować?
              Jednym słowem nuda,nuda te posty o świętości jakim ma stać się ten deptak tylko dlaczego kilkadziesiąt aut dziennie jednak może tam wjechać i wyjechać ?
              Jednym słowem nuda , nuda tam będzie przez 8-9 miesiecy tylko dlatego ,że trochę psów ogrodnika broni tego miejsca jak swojej glupoty jaką prezentują swoimi wpisami i gadkami szmatkami na sesjach rady miasta.
              • cie_chan Re: ruch kołowy na deptaku 27.05.15, 13:23
                Straszna nuda. Kilku właścicieli chce wynająć lokale po nierynkowych cenach a kilku kupców nie ma pomysłu na biznes i dlatego trzeba skazać 50 tysięcy mieszkańców miasta i gości na śmierdzący deptak, zalewnie marmurów olejem z cieknących silników. Cofnijmy miasto do poprzedniego stulecia a od razu będzie raj :-) .
                • androj5 Re: ruch kołowy na deptaku 27.05.15, 13:51
                  Nie można dopuścić ruchu kołowego na deptak w tym stanie.Niszczenie bezmyślne wysiłku całej społeczności nie powinno być nigdy rozpatrywane, za miliony tam włożone można było zrealizować inne projekty użyteczne dla miasta,postanowiono jak widać i teraz kupcy chcą to niszczyć w imię własnych mrzonek.Zacząć trzeba od urealnienia cen i rewizji towaru za te ceny proponowanego. Przykład sklepy rodzin R. toż to kpina z klientów, ceny zupełnie nie przystają do jakości towaru a w pozostałych placówkach tylko nieco lepiej. Warszawska już nigdy nie będzie centrum handlowym miasta i to chciwość kupców jest jednym z powodów takiego stanu rzeczy.
                  • pierwszy.obywatel Re: ruch kołowy na deptaku 28.05.15, 10:03
                    Nuda,nuda a matołki koziołki wiecie po ile lokale w Mrówce i Marcredo a pamiętacie na forum watki o kłopotach wynajmujacych w Mrówce i tym jaka tam jest rotacja pomimo super lokalizacji i super frekwencji i super ofercie?
                    • 01-ciech Re: ruch kołowy na deptaku 09.06.15, 15:14
                      Jeździłem po wielu miasteczkach i miastach Czech, Słowacji, Węgier, Niemiec, Litwy, Francji i Austrii. Tam nawet bardzo ciasne uliczki były udostępnione dla ruchu kołowego - oczywiście po pewnych ograniczeniach. Starówki tętniły życiem i nie martwiono się zniszczeniem jezdni! Po co wszak te jezdnie są? Dla ozdoby, czy do użytku? Jeśli nawierzchnia na ulicy Warszawskiej została "spartolona" to i tak uwidoczni się to po niewielu latach - wszak jeżdżą tam auta dostawcze obsługujące lokalnych kupców i lokatorów. Ruch pojazdów osobowych z pewnością nie powinien szkodzić prawidłowo wykonanej nawierzchni. (chyba, że została ona wykonana - jak wszystkie sztandarowe inwestycje PełO - wyjątkowo niestarannie i starają się to ukryć ...)
                      • jestemzciech Re: ruch kołowy na deptaku 09.06.15, 16:14
                        Mam wrażenie, że t u nie chodzi już o ruch kołowy , bo cóż szkodzi, że w godzinach pracy sklepów będą mogły przejeżdżać wolno samochody. Przecież po godz. 18-tej i w niedziele byłby to nadal deptak. Tu chodzi o zniszczenie rodzimego handlu i ułatwienie działalności obcemu kapitałowi. A tak łatwo wykorzystać i podsycić nienawiść ludzi wobec ciechanowskich kupców, zwłaszcza z Warszawskiej. Tylko, nie mówi się o tym, ze na Warszawskiej straciło pracę ponad 120 osób, a kupcy przez lata rzetelnie płacili podatki...Natomiast taki np. Kaufland podatków nie płaci, a Lidl da tylko 40 miejsc pracy a podatek 25tys.zł rocznie. Więc zastanówcie się ludzie zanim rzucicie w rodzimych przedsiębiorców złym słowem niczym kamieniem. Pozwólcie ludziom pracować i dawać zatrudnienie innym. Jak będzie wyglądała Warszawska, gdy zamkną się funkcjonujące tam jeszcze sklepy.
                        • 01-ciech Re: ruch kołowy na deptaku 09.06.15, 16:51
                          "Dziel i rządź" - to stara zasada okrągłostołowych spadkobierców wschodniego komunizmu. Zawsze znajdzie się jakiś wróg wokół którego można "zewrzeć szyki". Nawet podczas ostatniej kampanii prezydenckiej "miłujący POkój" atakował bez pardonu swoich przeciwników POsługując się "mową POjednania". Doskonałą ilustracją jest obecna retoryka niejakiego ławrowa - "Ukraińcy sami na siebie napadają i zaostrzają sytuację" ... Toż to tyPOwa propaganda POlitbiura ... Nie pozwólmy na przeciwstawienie ciechanowian "kupcom z Warszawskiej" - wszyscy mieszkamy w tym samym mieście i powinniśmy o nie dbać i przyczyniać się do jego rozwoju. Mnie wcale nie szkodzi ruch kołowy na Warszawskiej, a jeśli na tej pustej w ciągu dnia ulicy będą funkcjonować sklepy i punkty usługowe do których będzie można dojechać samochodem - to tylko plus. Na czas nielicznych uroczystości czy imprez publicznych zawsze można "zamknąć" czasowo ruch kołowy. Nikomu to nie powinno szkodzić i będzie dobrym kompromisem pomiędzy interesami właścicieli nieruchomości ich klientami i interesami kulturalnymi pozostałych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka