06.06.15, 20:04
Witam! Wybieramy się z rodziną w tym roku do Chorwacji na wyspę KRK od 18 lipca na 10dni .potrzebuje pomocy a mianowicie podpowiedzi, jaką w tym czasie jest tam pogoda, jakie są wieczory czy chłodne,jakie wziązc ubrania, jakie są ceny jedzenia np pizza czy jakiś obiad, która droga jest najlepsza do Chorwacji, ile trzeba liczyć na bramki,winiety itp.co trzeba zwiedzić? Z czego słynie Chorwacja?, czy są jakieś fajne sklepy z ciuchami i czy jest gdzieś po drodze sklep wolnocłowy chodzi mi o perfumy,co koniecznie zwiedzić na Krk i w okolicy? Pozdrawiam i czekam na opinie.
Obserwuj wątek
    • soleiqa Re: Chorwacja 07.06.15, 09:44
      Wejdź na forum www.cro.pl i wyszukaj potrzebne informacje.
      Na gazeta pl, chyba podforum turystyka - też jest mnóstwo informacji.
      • julianek23 Re: Chorwacja 13.06.15, 07:19
        Tam niestety wszystkiego nie ma,dlatego piszę na forum.może ktoś był i zna odpowiedzi na moje pytania to proszę o odpowiedzi.pozdrawiam
        • uncle2 Re: Chorwacja 14.07.15, 10:33
          Na cro.pl jest 1561532 postów, Liczba wątków: 40325. Na pewno jest też coś o Krk, tylko musi się chcieć poszukać.

Obecnie w Chorwacji temperatura powietrza w cieniu ok 35 stopni, temp wody ok 25 stopni. Ciepłe ubrania raczej odpuść - może z jedna bluze z długim na podróż ewentualnie. Restauracje dość drogo - pizza ceny jak w Polsce, natomiast ryby i miesa dużo drożej, ok 30-50zł w przeliczeniu za obiad. Ale pewnie coś taniej też sie spokonie znajdzie. Trasę wybierasz w zależności skąd jedziesz w Polsce - tutaj najlepiej patrzeć na google maps. Z Krk pojedźcie sobie koniecznie na Jeziora Plitvickie. Kupcie sobie wino, oliwę i rakiję - ale nie ze sklepu tylko od gospodarzy (trzeba się pytać ludzi np. z owocami i oliwami na targu, czy sprzedają też rakiję - mają spod lady ;). Taka jest dużo lepsza i tańsza. Na Krk nie byłem i nie wiem jakie są tam miejscowosci, ale jak lubicie stare miasta to może warto by się wybrać do Rovinj czy Puli na Istrii.
    • julianek23 Re: Chorwacja 30.01.16, 19:42
      Witam! Potrzebuję 2 pokoi. ( 2dorosłych i 2 dzieci 11 i 17 lat), drugi (2 dorosłych i dziecko 3letnie).Termin 23-30 lipiec.jaka cena ? I czy jest coś wolnego? Pozdrawiam Anna Jakubiak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka