iwonus0 13.07.16, 11:43 Witam Poszukuję dobrego przedszkola w Ciechanowie, dla dziecka ze spektrum autyzmu z kadrą dobrych specjalistów (logopeda/psycholog/pedagog). Z góry dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1-darek-s Re: Przedszkole 19.07.16, 00:10 Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy albo zrób dziecku pod górkę i oddaj do integracyjnego. Sam mam dziecko w ośrodku i to był najlepszy krok na jaki się zdecydowaliśmy. Kadra myślę, lepsza niż w przedszkolach masowych, a na pewno bardziej doświadczona, grupy są kilkuosobowe (praktycznie zajęcia odbywają się w systemie 1 na 1, masa darmowych zajęć dodatkowych (m.in. integracja sensoryczna, logopedia, dogoterapia, EEG Biofeedbaeck, itd). Warunek to posiadanie orzeczenia o potrzebie kształcenia specjalnego z PPP. Po przedszkolu "specjalnym"mam zamiar wysłać dziecko do "normalnej" szkoły. Proponuję nie dać się ponieść fałszywym opiniom i stereotypom i "zaryzykować" SOSW w Ciechanowie. Moje dziecko nie jest tam traktowane jak "chore", ma opracowany indywidualny program terapii (wierzę że optymalnie do jego potrzeb i możliwości) a ja sam często korzystam z wiedzy i wsparcia nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonus0 Re: Przedszkole 22.07.16, 22:18 Syn ma opinie własnie kształcenie specjalne i wczesne wspomaganie rozwoju, dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś