Dodaj do ulubionych

Uwaga na kurierów DPD!

17.08.16, 22:19
Kurier DPD dostarczył mi paczkę, 4 opony do osobówki o wadze 26kg i odmówił wniesienia do mieszkania na pierwsze piętro co należy do jego obowiązków(do 31,5 kg). Krzyczał przy tym że jemu byk kości nie narobił, był wulgarny i bardzo pobudzony. Złożyłem skargę do centrali w Warszawie, obiecali ukarać osobnika.Opon nie przyjąłem i DPD straciło na stałe klienta przez lenistwo i bezczelne zachowanie swojego nieodpowiedzialnego kuriera.Pamiętajmy że mamy swoje prawa jako konsumenci i nie dajmy się kiwać leniwym kurierom.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • pansatanibuk Re: Uwaga na kurierów DPD! 18.08.16, 12:31
      ojej..urzekła mnie twoja historia.
      • androj5 Re: Uwaga na kurierów DPD! 18.08.16, 13:43
        Historii nie opisałem aby Cię urzekła, napisałem aby nie dać się kiwać leniwym kurierom........
    • wesolyromek132 Re: Uwaga na kurierów DPD! 19.08.16, 08:23
      halo policja? proszę przyjechać na forum gazeta pl hahahahah kto wnosi opony do mieszkania w bloku ??? chyba ze mu tak samo w domu pachnie jak te opony :)
    • artur.roman Re: Uwaga na kurierów DPD! 19.08.16, 08:47
      Człowieku a co ty masz wulkanizacje w domu ?
    • szejk22 Re: Uwaga na kurierów DPD! 19.08.16, 10:38
      Masz racje Androj5. Czytam komentarze, każdy chojrak jak jego to nie dotyczy. Kurier ma płacone za usługę i powinien się z ich wywiązywać, a nie robić wszystko żeby nie robić.
      • androj5 Re: Uwaga na kurierów DPD! 19.08.16, 13:04
        Dokładnie. Nie wymagałem od kuriera nic ponad jego obowiązki. Nie radzi sobie, może trzeba zmienić pracę?
    • androj5 Re: Uwaga na kurierów DPD! 19.08.16, 14:40
      Wczoraj zgodnie z wiadomością z DPD powinna zostać dostarczona kolejna przesyłka, nie dostarczono bez słowa przepraszam, a przecież żyjemy w dobie telefonii komórkowej. Dzisiaj dostałem wiadomość na pocztę internetową że przesyłka dotrze w godz.11-13 jest 15 a przesyłka nie dotarła. Takie działania dyskredytują tą firmę w oczach klientów i przyszłych klientów. Nie polecam usług tej firmy.
      • wesolyromek132 Re: Uwaga na kurierów DPD! 20.08.16, 01:03
        najpierw piszesz ze nie będziesz korzystał z tej firmy teraz ze znowu przyszła paczka z dpd to jak to jest w końcu? Kręcisz coś kolego. I co post wypisujesz coś innego.
        • androj5 Re: Uwaga na kurierów DPD! 20.08.16, 11:28
          Nie osądzaj. Przyszła kolejna paczka zamówiona dużo wcześniej, kręcenie to nie jest mój sposób na życie. Nie będę korzystał z usług tej firmy, ale przychodzą do mnie przesyłki od innych i z jakich firm oni korzystają nie mam wpływu. Nie polecam Firmy DPD gdyż kurierzy tam zatrudnieni to ludzie leniwi i nieodpowiedzialni, przynajmniej ci z którymi ja miałem do czynienia.Przykłady juz opisywałem: nieterminowość dostawy,odmowa wnoszenia paczek pod konkretny adres np: na piętro, opryskliwość i niechlujny wygląd to tylko niektóre przymioty kurierów DPD.
          • wesolyromek132 Re: Uwaga na kurierów DPD! 20.08.16, 17:01
            A ja nadal myślę że z twoją głową jest coś nie tak. Doręczają miliony paczek a tylko ty jesteś niezadowolony bo podobno nie chcieli ci wnieść opon na pierwsze piętro do bloku. Zastanawiam się tylko po co ? Pracowałem kiedyś jako kurier kilka lat i nigdy nie doreczałem opon do mieszkania w bloku. Pierwsze pytanie po co jak i tak musisz je wynieść żeby zmienić. Drugie pytanie jak ty byś wyglądał po całym dniu wnoszenia takich opon do takich jak ty? Chciałeś się przyczepić to się przyczepiles i wylewane swoje gorzkie żale na chłopaka który pewnie pracuje cały dzień i musi słuchać takich bredni. Temu zanieść tu, tego nie ma proszę przyjechać za godzinę, teraz jestem w domu za pięć minut minut mnie nie będzie i jak Pan nie dojedzie to Pana zwolnie, a to już paczka przyszła? ja nie mam pieniędzy niech pan jutro przyjedzie Itd itp. Trochę szacunku do pracy a nie tylko wymagania. Bo zapłacił jeden z drugim za przesyłkę kupując najtańsze gó... w internecie i udają wielkie państwo. Zamień się na jeden dzień a uwiez mi że zginiesz z tymi paszkami i przeprosisz tego człowieka.
            • androj5 Re: Uwaga na kurierów DPD! 20.08.16, 18:49
              Bzdura. Kurier wybrał taki zawód i ja nie muszę jemu tłumaczyć dlaczego ma wnieść paczkę na pierwsze piętro, ma wnieść i już. Na szacunek to trzeba sobie zasłużyć on sam nie przychodzi, takie to wredne uczucie. Zapłaciłem praca wykonana od A do Z wzorowo, jest pochwała i napiwek nie wykonana jak należy, znam swoje prawa i upominam się o nie. Komu ciężko może powinien zmienić pracę, praca w usługach nie jest lekka i jak sama nazwa wskazuje trzeba służyć kondycją fizyczną, uśmiechem, uprzejmością, znajomością obowiązków, w przeciwnym razie każdy cywilizowany człowiek upomni się o swoje prawa. Za usługę płacę tyle ile sobie życzą i za ile zobowiązują się wykonać solidnie pracę, temat więc nie jest do dyskusji. Większość twoich argumentów to bzdety. Pracowałeś jako kurier i nieudolnie próbujesz trzymać ich stronę co mogę zrozumieć, ale ze względu na bzdurne argumenty muszę wyśmiać. Tak na marginesie to według mnie każdy człowiek wart jest ciepłych uczuć pod warunkiem że robi z pokorą swoje. Pozdrawiam.
              • wesolyromek132 Re: Uwaga na kurierów DPD! 20.08.16, 20:12
                Wiesz tak mnie zainteresował ten temat że wykonałem kilka telefonów. Podobno kurier potrzebijał te opony jeszcze hehehe
                • androj5 [...] 20.08.16, 22:17
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                  • wesolyromek132 Re: Uwaga na kurierów DPD! 20.08.16, 22:21
                    Ty tak twierdziłeś
                    • androj5 Re: Uwaga na kurierów DPD! 20.08.16, 22:39
                      Błąd!
                • androj5 Re: Uwaga na kurierów DPD! 21.08.16, 09:59
                  Ortografia się kłania panie kurierze........
                  • wesolyromek132 Re: Uwaga na kurierów DPD! 21.08.16, 11:33
                    Psychiatra również 😊
                    • androj5 Re: Uwaga na kurierów DPD! 21.08.16, 14:24
                      Myślałem że jednak jesteście w stanie zrozumieć panowie kurierzy gdzie jest pies pogrzebany, żę wyciągniecie dla siebie wnioski i zaczniecie unikać popełnianych dotąd błędów, z powyższych wypowiedzi wynika coś przeciwnego, nie umiecie przyznać się do winy, przeprosić i budować siłę firmy. Świadczy to o was tylko zle. Sugeruje waszym szefom aby pozbyli się marnych pracowników i zatrudnili tych którzy chcą i potrafią dobrze pracować inaczej firma upadnie jak wiele innych w których klient nie znajdował należnego szacunku. DPD jest skazana na zagładę przez nieudolnych kurierów, to pewne jak w banku.
                      • wesolyromek132 Re: Uwaga na kurierów DPD! 21.08.16, 15:08
                        Zagłada firmy, największej w Europie bo pan Andrzej z Ciechanowa jest niezadowolony. Ja tu pisze z ciekawości ale widzę że twoja frustracja sięga zenitu na pozór blachej sprawy. Nawet jeżeli by tak było to kto normalny spędził by tu cztery dni wydzwaniał po całym świecie i prowadził dyskusje bez sensu. Chcesz udowodnić że masz rację za wszelką cenę. dużo by tu pisać to jest praca z ludźmi dziennie odwiedza się dziesiątki osób każdemu nie dopasuje. Nie pozdrawiam i pamiętaj że kurierzy komunikują się ze sobą.
                        • androj5 Re: Uwaga na kurierów DPD! 21.08.16, 18:14
                          To ostatnie zdanie jest świadectwem twojego poziomu intelektualnego mały człowieczku. Nie oczekuję odpowiedzi.
                        • androj5 Re: Uwaga na kurierów DPD! 22.08.16, 09:17
                          Mnie sprawa dotyczy bezpośrednio, ale czemu ty ,,ciekawość" czy głupota, bo twoje wywody mądrością nie grzeszą. Kurier nie wykonał usługi jak należy a do klienta pretensje, schizofrenia czy tylko kołtuństwo? Zachęcam wszystkich nie fachowo obsłużonych przez kurierów DPD piszcie, takie rzeczy trzeba napiętnować. Mam już sygnały że jest nas nie mało.
                          • sasiadcie Re: Uwaga na kurierów DPD! 23.08.16, 21:39
                            Korzystam z usług tej firmy od ponad 3 lat i tak się składa, że byłem świadkiem tego zdarzenia ponieważ mieszkam w tym bloku... Nie ukrywam, że część słów pokrywa się z prawdą Panie A... ale czemu nie napisał Pan o tym jak krzyczał na chłopaka, że natychmiast ma wnieść te opony na górę,ten kurier jest w wieku gdzie trzeba używać słowa Pan zwracając się do niego, bo na Ty z tego co widziałem nie przechodziliście, czy nie wystarczyło po prostu powiedzieć nie dało by rady wnieść na górę,tylko krzykiem rozkazywać...I Pan tu mówi o wartościach,szacunku itd. itp?! Ten chłopak tzn. mężczyzna jest u mnie częstym bywalcem i nigdy jeszcze się nie przytrafiło, żeby powiedział nie wniosę bo za ciężko, a na parterze nie mieszkam. Co do wyglądu kuriera, on jest Panie A... w pracy i w garniturze opon Panu nie przyniesie. Pozwolę sobie wykonać telefon do tego Kuriera, bo naświetlił Pan sprawę zupełnie w innych barwach niż ona wyglądała. Nie wiedziałem, ze mam takich zakłamanych sąsiadów. Pozdrawiam Panie Kurierze i oby więcej takich ludzi jak Pan. A na przyszłość Panie A... trochę ciszej proszę się zachowywać pod blokiem!
                            • androj5 Re: Uwaga na kurierów DPD! 23.08.16, 22:33
                              Myślałem że już daliście spokój panowie kurierzy, a jednak pycha wam nie pozwala. Nigdy nie zwracam się per TY do osób których nie znam. Mieszkam w tym bloku pięćdziesiąt parę lat i ze wszystkimi sąsiadami żyję w zgodzie, więc podpucha z tym tekstem świadczy o niskiej inteligencji mojego interlokutora. Powtarzam gdyby kurier DPD wykonał swoja pracę jak należy czekała go pochwała i napiwek, wykonał nie tak jak należało więc złożyłem skargę i czekam efektów. Wstawianie cienkich tekstów nic tu nie da, wielu klientów nie jest zadowolonych z waszych usług kurierskich DPD. Możemy pisać tak dalej aby jeszcze bardziej nagłośnić wasze nieróbstwo, aby jeszcze więcej ludzi poznało was jako tych którzy nie potrafią wykonać tak prostej czynności jak dostarczenie przesyłki. To jak piszemy dalej, może wielkimi literami tym razem. Pozdrawiam.
                              • sasiadcie Re: Uwaga na kurierów DPD! 23.08.16, 23:36
                                Z tego co zauważyłem każdy pozytywny komentarz na temat kuriera jest traktowany przez Pana jakby to pisał on,ale w tym przypadku niestety sie Pan myli... Jest wielu zadowolonych klientów którzy nie sa kurierami i sa zadowoleni... I wiem co słyszałem i jak sie Pan zwracał do kuriera. Po takim traktowaniu i krzykach sam bym nie doręczył Panu paczki,a skoro kontakt z takimi ludźmi jak Pan jest łatwy to naprawde współczuje Wam KURIERZY! Brak słów! Pozdrawiam sasiada
            • projekt-365 Re: Uwaga na kurierów DPD! 20.01.17, 16:04
              To, że nie ma tu milionów skarg, nie świadczy o solidności firmy. Ja również wielokrotnie dostawałam przesyłki nadane DPD i nie wystawie pozytywnej opinii, choćby mnie przypalali.
              Raz zdarzyło się, że kurier wniósł paczkę bez problemu, ale chyba nie poradził sobie między wilkami, bo od dawna nie pracuje. Co Cię obchodzi co kto zamawia i przechowuje w domu? Ty masz przywieźć i wnieść, bo za to dostajesz pieniądze. Jak będziesz solidny i uprzejmy, to i klient będzie Cię traktował przyzwoicie, a tak jesteś traktowany z wzajemnością... Posprzątaj samochód, to paczka nie będzie brudna. Ja zawsze dostaję od was brudne kartony, muszę rozpakować w przedpokoju, żeby nie zasyfić sobie całego domu. Chamskie komentarze tu i szydercze wpisy, świadczą o wyjątkowym prostactwie umysłowym. Nie umiesz prowadzić rozmowy, to siedź cicho! Nie umiesz pracować między ludźmi i wypełniać uczciwie swoich obowiązków, siedź w domu!
    • kinga0025 Re: Uwaga na kurierów DPD! 24.08.16, 06:01
      Już rozumiem, Pan po pięćdziesiątce, czyli pan i władca ... kogo on nie zna i kim on nie jest....
      • androj5 Re: Uwaga na kurierów DPD! 24.08.16, 09:11
        Pan jest klientem DPD a usługa kuriera tej firmy została wykonana nie zgodnie z umową. Pan zapłacił za usługę i oczekiwał właściwego jej wykonania, nie doczekał się więc złożył skargę. Wszystko inne jest perfidnym kłamstwem. Zachęcam do obserwowania kurierów DPD i wyciągania wniosków z ich zachowania to łatwe.......
        • sasiadcie Re: Uwaga na kurierów DPD! 24.08.16, 19:28
          Ja zamawiajac paczki żadnej umowy nie podpisywałem,ale widzę,że mój sąsiad ciagle o tych umowach ☺ Poprostu śmieszne Panie A... Perfidnym kłamstwem jest to co Pan wypisuje... Widziałem,że kurier nie chciał wnieść Panu opon,ale wcale się nie dziwię,bo po takim potraktowaniu i rozkazach MIAŁ WRĘCZ MOIM ZDANIEM PRAWO TEGO NIE ZROBIĆ!!! Brednie Pan wypisuje i kłamstwa będące fałszywymi oskarżeniami i mam nadzieję,że po moim dzisiejszym apelu odezwie się Kurier który opowie jak było w szczegółach... ! Podziwiam tego człowieka,za opanowanie,bo nie jeden by nie wytrzymał i w inny sposób z Panem porozmawiał! A warunki fizyczne znacznie przewyższają Pana...o których również Pan pisał! Brednie i żałuję,że byłem świadkiem,bo zdanie zmieniłem diametralnie o Panu...! Tyle z mojej strony. Przepraszam czytelników,ale spokojnie nie mogę tego pisać,bo to przechodzi ludzkie pojęcie!!! Pozdrawiam. Ps. Moj wniosek co do kuriera DPD: Mily,zawsze służący radą, bywa czasem że spóźni się 15-30 min ale to normalne,zawsze ktoś taki jak Pan A... moze przetrzymać i podnieść ciśnienie,a takich osób jak my dziennie ma napewno dużo,więc każdy ma tylko chwilę żeby odebrać swoją paczkę,ewentualnie podjedzie później jak już będzie wolniejszy... Taką otrzymałem odpowiedź na początku naszej współpracy i tego zawsze się trzyma i nigdy mnie nie zawiódł!
          • androj5 Re: Uwaga na kurierów DPD! 24.08.16, 19:46
            I o to mi chodziło: kurier nie chciał wnieść paczki chociaż to jego obowiązek do 31,5 kg, próbował się wykpić od pracy słowami ,,opon nie wnosimy", usłyszał że ja to sprawdzę i że w związku z tym dzisiaj paczki nie przyjmę. Sprawdziłem u przełożonych kuriera, przy mnie ten osobnik został upomniany za niewłaściwe zachowanie i na drugi dzień miałem telefon z zapewnieniem że kurier zachował się nie właściwie i że dzisiaj wniesie rzeczone opony. podziękowałem za telefon ale z oferty nie skorzystałem. Ani jednym słowem nie ubliżyłem kurierowi, choć muszę się przyznać że z trudem.To o co jestem tu pomawiany odbieram jako wybieg aby na mnie zrzucić winę niewłaściwego zachowania kuriera. To wszystko.
            • androj5 Re: Uwaga na kurierów DPD! 24.08.16, 19:55
              Pisze o tym wszystkim nie po to abym czuł się usprawiedliwiony bo nie mam z czego ale po to aby naświetlić poziom usług świadczonych przez niektórych kurierów DPD. Chcę wierzyć że nie wszyscy tak pracują, ponieważ podczas mojej interwencji spotkałem tam rozsądnych młodych ludzi z którymi miło był rozmawiać a ich podejście do tematu było właściwe tzn. potępili leniwego kolegę twierdząc że wszędzie znajdą się czarne owce. Pozdrawiam.
              • kinga0025 Re: Uwaga na kurierów DPD! 24.08.16, 20:07
                Czyli teraz żale już nie tylko na forum, ale każdy kurier musi sluchac osobiście jak ich kolega się zachował. Logiczne że potepili co mieli mówić? "Dobrze że nie wniósł".
                • androj5 Re: Uwaga na kurierów DPD! 24.08.16, 20:26
                  Powtarzam po raz kolejny i ostatni: Opisałem to zdarzenie abyśmy nie dawali się oszukiwać leniwym kurierom. Kto chce niech przyjmie do wiadomości kto nie to nie. Wszystko.
                  • sasiadcie Re: Uwaga na kurierów DPD! 24.08.16, 22:47
                    Czemu cały czas milczy Pan w stosunku do swojego zachowania i do swoich krzyków?! Czemu nie napisze Pan o słowach "natychmiast masz wnieść te opony na górę"?Podkreślam bez słowa"Pan"!!! Kto to jest Panie A. kolega? Co to za rozkazy?! Jest Pan mobilny, wystarczyło wsiąść w samochód jechać odebrać samemu i po sprawie... Naciągnął Pan sprzedającego na koszta, których nikt mu nie zwróci... A Pan również nie wywiązał się z "umowy" ponieważ mimo wszystko trzeba było odebrać te opony... Dlaczego zrezygnował Pan z towaru który tak usilnie chciał Pan dostać?! Odebrać być czystym i dopiero naświetlać sprawę... Głupota ludzka nie zna granic. Noszą meble, części samochodowe, karmy dla zwierząt, a opon nie chcieli wnieść... Widocznie Kurier ten na którego Pan trafił nie da sobie wydawać rozkazów...! Dobranoc
                    • androj5 Re: Uwaga na kurierów DPD! 24.08.16, 23:48
                      Mam już 100% pewności że pod tym nickiem pisze kurier. Nie było by żadnej dyskusji gdyby kurier wykonał swoja robotę od razu jak należy tzn. nacisnął domofon i po wpuszczeniu go na kletkę powinien wnieść przesyłkę pod drzwi mieszkania . Natomiast leń przez domofon zakomunikował ,,opon nie wnosimy" co jest kłamstwem bo ma obowiązek wnieść na żądanie klienta każdą paczkę do 31,5 kg.To zakończyło by prawidłowo dostarczoną i właściwie wykonaną robotę. Sprzedający został powiadomiony dlaczego nie odebrałem przesyłki i spotkałem się z jego zrozumieniem, w rozmowie telefonicznej zapewnił mnie że będzie reklamował usługę kurierską w ciechanowskim DPD. Za co DPD chce brać pieniądze skoro kurier sugeruje mi że mogłem odebrać przesyłkę w ich siedzibie, to już szczyt bezczelności. Nauczcie się uczciwie wykonywać swoja robotę.Mam nadzieję że z tematem zapoznało się wiele osób i dzięki temu poznali swoje prawa i potrafią o nie zadbać. Pozdrawiam, kurierów także.
                    • projekt-365 Re: Uwaga na kurierów DPD! 20.01.17, 15:55
                      Bo płaci za usługę z wniesieniem. Zanim coś napiszesz sprawdź, czy masz rację.
      • projekt-365 Re: Uwaga na kurierów DPD! 20.01.17, 16:06
        Kinga, masz coś do powiedzenia, czy przyszłaś tu tylko podleczyć swoje kompleksy?
    • profesor43 Re: Uwaga na kurierów DPD! 20.01.17, 12:06
      Korzystałem wiele razy i nie mogę im nic zarzucić
      • manitary Re: Uwaga na kurierów DPD! 20.01.17, 22:49
        Ja również nie polecam zawsze jakis problem a to o tej godzinie to nie mogą a to za daleko, teraz korzystam z paczkomatu i nikt nie jeczy i nie trzeba na jasnie pana wyczekiwac
    • 1-darek-s Re: Uwaga na kurierów DPD! 22.01.17, 13:28
      W tym tygodniu kurier DPD zostawił mi paczkę wartą kilkaset złotych pomiędzy deskami w płocie, bo nie było mnie w domu... poprzestałem na zgłoszeniu, chociaż mogłem udać przysłowiowego "niemca" i twierdzić, że paczka nie dotarła...
      • ciech01 Re: Uwaga na kurierów DPD! 09.02.17, 14:16
        Dokonuję wielu zakupów realizowanych przez różne firmy kurierskie. Jest to około 4 realizacji w ciągu tygodnia. Mam kontakt z różnymi kurierami i mam swoją ocenę jakości realizacji tych usług. DPD jest pośrodku, najniżej jest Poczta Polska. Jest to moja prywatna ocena i wyrażam ją oceniając w internecie jakość usług. Nie wiem, czy ma to wpływ na wybór przez nadawców firm, ale zawsze staram się rzetelnie opisać usługę. Najbardziej doskwiera mi brak realizacji zamówienia w określonych godzinach - przed południem z reguły nikogo w domu nie ma - no i brak "drobnych" - makabra, niech wożą ze sobą mobilne terminale, zawsze służę kartą!
        • projekt-365 Re: Uwaga na kurierów DPD! 09.02.17, 20:36
          A to zdarzyło Ci się kiedyś, że odebrałeś paczkę nadaną przez Pocztę Polską w domu...??? No szczęściaż z Ciebie... Daj jakieś liczby na totolotka :D Ja zawsze dostaję smsa, że nie było mnie w domu i paczka czeka na mnie na poczcie... Pracuję z domu i prawie zawsze jestem. I zawsze kiedy dostawałam smsa, byłam... Bo dostaję je około 8 rano :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka