Dodaj do ulubionych

Wczoraj w Sejmie

15.03.06, 12:40
Co myslicie o wczorajszym (14 marca) dniu w Sejmie?
Obserwuj wątek
    • mieszko1980 Re: Wczoraj w Sejmie 15.03.06, 14:58
      Był pełen interesujących wystąpień ..........
    • beny_1 Re: Wczoraj w Sejmie 15.03.06, 20:57
      Ja myślę,że już czas najwyższy wyjechać z kraju.Dopóki tacy ludzie będą rządzić
      krajem-nie ma co wracać...Nie wspomnę o ojcu R.i jego moherowych wyznawcach.
      • clint_eastwood Re: Wczoraj w Sejmie 16.03.06, 08:18
        Beny, po deklaracji słownej czas na czyn...
        • beny_1 Re: Wczoraj w Sejmie 16.03.06, 18:20
          Jak najbardziej się zgadzam z Twiom stwierdzeniem.Byle do kwietnia...
    • flyguy71 Re: Wczoraj w Sejmie 16.03.06, 21:35
      Napisz co ty myślisz lub jakie masz zdanie. :-) nie to niemożliwe on tylko
      czyta i "komentuje" - zwłaszcza tam gdzie może być w "większości"
      • ciech01 Re: Wczoraj w Sejmie 17.03.06, 06:34
        Po prostu nieustające jaja, szkoda, że ich skutki dotkną nas wszystkich.
        • qklik Re: Wczoraj w Sejmie 17.03.06, 08:58
          Dziekuję Luzaku, że posądziłeś mnie o myślenie :-). Teraz, jeśli taka potrzeba,
          wyniki moich przemysleń. Uważam, że stało się bardzo źle i to w kilku
          płaszczyznach. Po pierwsze sama przyczyna sporu (awantury). Obecna "grupa
          trzymająca władzę" chce zagarnąć jak najwięcej obszarów tejże właśnie władzy.
          Po dziennikarzach, sędziach, KRRiT itp. przyszła pora na nadzór bankowy. Nie
          lubie Balcerowicza, pamiętam mu słynne schładzanie gospodarki, ale tu chodzi o
          chęć zagarnięcia przez PiS kolejnej demokratycznej instytucji, która powinna
          byc apolityczna. Mam obawy, czy taką pozostanie.
          Używanie agrumentu o obronie bliżej nieokreślonego interesu narodowego jest
          jeszcze groźniejsze. Ile nam potrzeba, żeby poruszyć w nas nutki
          nacjonalistyczne. Każdy w Polsce, kto krzyczy o wrogach narodu, Żydach którzy
          chcą naszą ukochaną ojczyznę wykupic, Ruskich którzy zyją tylko po żeby nam gaz
          zakręcac, Niemcach co ich nasza dziewica Wanda nie chciała (przynajmiej
          jednego), znajduje niestety w Polsce podatny grunt. Dołóżmy do tego wiarę
          naszch ojców i dziadów w wydaniu Toruńskim i mamy gotowy przepis na faszyzm.
          "Wojna z Balcerowiczem" jest tylko pretekstem do przejęcia kolejnego kawałka
          władzy, wykończenia przeciwników (PO, SLD), pokazania "sojusznikom" gdzie ich
          miejsce i co najgorsze uzyskania pozwolenia od elektoratu na dalsze
          zawłaszczanie państwa. Bo kto (poza nielicznymi) nie przyklaśnie,
          że "Balcerowicz musi odejśc"? Tu nie chodzi o Balcerowicza, ale nie wszyscy to
          widzą.
          Tyle w skrócie o treści, teraz o formie.
          Własciwie mógłbym napisac dwa słowa: wstyd i żenada. Poziom dyskusji godny
          magla lub piaskownicy w przeszkolu. Język prostacki. To chyba na tyle, w
          skrócie oczywiście, w razie pytań chętnie odpowiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka