Dodaj do ulubionych

Spamowanie forum cd.......

25.04.06, 20:54
Czym się różni spamowanie forum informacjami nt. otwierania biur poselskich
(frekwencja - kilkaset osób) od spamowania forum ( z przyszpilaniem)
informacjami nt. rajdów rowerowych (frekwencja 2-3 osoby)?
Przecież informacje o rajdach można podawać w jednym wątku.
Oczywiście jestem zwolennikiem rajdów rowerowych ale i przeciwnikiem cenzury
politycznej. BTW, pzdr :-DDDD
Obserwuj wątek
    • tomasz_wojciechowski_ciechanow Re: Spamowanie forum cd....... 25.04.06, 22:42
      O tym, że w rajdzie w końcu biarą udział 2-3 osoby decydują chętne osoby. Faktycznie to trochę mało jak na kilkudziesiąciotysięczne miasto ;)
      • mlody2001 Re: Spamowanie forum cd....... 26.04.06, 08:24
        Nie przejmuję się Tomku. Takie posty, które dotyczą merytorycznych spraw są
        niestety nudne, choć z reguły bardzo praktyczne. Pamiętam jak kiedyś
        organizowałem kółko czytelnicze, na początku przychodziło kilka osób a potem
        jak była mozliwość doboru literatury i systematyczna praca chętnych było dużo
        wiecej. Twoje rajdy będą zyskiwały na popularności, jestem tego pewny, może
        trzeba poszerzyć ofertę dla wykwalifikowanej kadry i wejść np.do szkół?
        Uważam, że informacje o biurach poselskich, rajdach, poradach prawnych czy
        innych inicjatywach na forum to jest "TO" co może być jakością forum. Przede
        wszystkim zainteresuje i przyciągnie ludzi. A potem to już sprawa gucia jak to
        poukłada.
      • ciechanowiaczek Re: Spamowanie forum cd....... 26.04.06, 09:57
        Taaaa ,a jak ja się pytałem gdzie można wyszykować rower na tą wyprawę to nikt
        mi nie podpowiedział . Mój rower stoi nieużywany od wielu miesięcy i dlatego
        się pytałem ,a że nie uzyskałem odpowiedzi to mi się odechciało :) .
    • qklik Re: Spamowanie forum cd....... 26.04.06, 09:04
      Panie Śierżancie. Myśle, że użycie słowa "spam" w odniesieniu do postów o
      biurach poselskich czy rajdach rowerowych jest niewłaściwe. Forum jest dla
      wszystkich, którzy mają cos do powiedzenia lub chcą wyrazić opinię na dany
      temat. Ograniczeniem powinno byc tylko poczucie smaku oraz zachowanie
      elementarnych zasad kultury. Należę do grupy zwolenników postów o rajdach
      rowerowych (właściwie kajakowych). Dzieki wielkie dla moderatora
      za "przyszpilenie" naszego wątku kajakowego. Nasz wątek dodalismy, w nadziei,
      że choć kilka osób zachęci do tej formy wypoczynku, a pozatym mamy się czym
      pochwalić. Niektórzy z "naszych" mają juz ponad 2000 (dwa tysiące)
      kilometrów "w wiosłach". Mój "dorobek" jest skromniejszy, ok. 500 km. Ale nie o
      chwalenie sie tu chodzi. W prowincjonalnym mieście jakim jest Ciechanów, wśród
      notorycznych malkontentów są ludzie którzy maja pasję, nie narzekają,poprostu
      żyją "całą gębą". Nie spodziewam się, że po zapoznaniu sie z relacją z naszego
      majowego spływu, całe miasto wsiądzie do kajaków. Ale jeśli choc kilka osób
      zarazi się, bedę zadowolnony, jeśli nikt, będę robił swoje. I to są motywy,
      którymi kierujemy sie umieszczając nasze posty(mam na mysli kajaki i chyba mogę
      dodać,że i rowerzyści).O czym myślą osoby umieszczajace informacje o biurach
      poselskich nie wiem,ale uważam, że są potrzebne. A co do cenzury politycznej.
      Nie przesadzajmy. Zyjemy w wolnym kraju i kazde skasowanie chamskiego wpisu
      traktowane jest jak zamach na wolność słowa, a to tylko walka z chamstwem
      właśnie.
      • sierzant_bicycle Re: Spamowanie forum cd....... 26.04.06, 13:33
        Panie Kuklik. Ja mam za sobą wielokrotne spływy Kanałem Elbląsko-Ostródzkim,
        Łyną, Drwęcą, kombinowaliśmy nawet na Welu. Kilometrów nie liczyłem. Więc
        cieszę się że coś w tym mieście robicie. Rajdy też są ok i szkoda że nie
        cieszyły się dotad zainteresowaniem. Forumowiczowi który nie potrafi naprawić
        roweru sam bym naprawił gdybym miał czas. I to gratis. Ale wydaje mi się że
        wystarczy pójść do sklepu z akcesoriami rowerowymi i coś tam podpowiedzą.
        Ale dlaczego ten wpis. Otóż to opiekun tego forum nazwał umieszczenie
        informacji o otwarciu kilku biur poseskich spamem i "zalecił" umieszczanie ich
        pod jednym wpisem. Tymczasem kolejne informacje o rajdach nie są już dla niego
        spamowaniem tylko informacjami godnymi przyszpilania. Po prostu zwracam uwagę
        na brak konsekwencji, stronniczość i brak profesjonalizmu. To wszystko. Życzę
        wam udanych rajdów i spływów, dla mnie to zawsze były niesamowte przeżycia.
        • bruum Re: Spamowanie forum cd....... 26.04.06, 15:52
          Gdyby wszystkie wypowiedzi były na takim poziomie jak moich sznownych
          przedmówców (sierzant_bicycle i qklik) nie byłoby problemu spamu itp.
          Ja osobiście chołduję zasadzie nie czytania wątków, których temat mnie nie
          interesuje/ nie dotyczy. I tym sposobem mam świetu spokój :)
          Pozdrawiam kajakarzy i niekajakarzy :)
          bruum
        • guciu83 Re: Spamowanie forum cd....... 26.04.06, 17:09
          jak grochem o ściane chciało by się powiedzieć :(.
          Prosząc (a nie nakazując) o umieszczanie waszych wpisów w jednym wątków i tak
          naginałem zasady.
          Dobrze Wiecie (bo nie raz to komunikowałem), że zasada jest taka, że na forum
          polityki ma nie być. To nie moje zasady tylko administracji.
          Jeżeli uważasz, że przyszpilone wątki cię Cię dyskyminują zgłoś to
          administracji - bo ja nadal uważam, że takie inicjatywy zasługują na "reklamę"

pozdrawiam
          • bruum Re: Spamowanie forum cd....... 26.04.06, 17:41
            guciu83 napisał:

> ...
            > bo ja nadal uważam, że takie inicjatywy zasługują na "reklamę"
            >
            >

I słusznie :)
          • sierzant_bicycle Re: Spamowanie forum cd....... 26.04.06, 20:42
            1. Czym się różni "spamowanie forum" informacjami o biurach poselskich
            od "spamowania forum" informacjami o rajdach? Dotąd BRAK ODPOWIEDZI. Może
            opiekun jednak odpowie?
            2. Pkt.6 regulaminu forum - "Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez
            uczestników na łamach Forum Gazeta.pl przekazów reklamowych". Zapraszam do
            wątku:
            • Porady prawne, umowy, doradztwo - gg 8738946 (11) Gość: Prawnik

Kolega? Czy internauta, który tylko poprosił? A może warto przyszpilić?
            • 06-400c Re: Spamowanie forum cd....... 27.04.06, 00:14
              Na mój "babski ;-)" rozum.
              1.Jeżeli polityki ma nie być to już nie chodzi o spam a o usuwanie
              polityki :))).
              2. Klikałeś na czerwony kosz?
              Twoje pasje demaskatorskie są rozbrajające :D.
              Czy potrafisz spamiętać wszystkie swoje nicki?
              • sierzant_bicycle Re: Spamowanie forum cd....... 27.04.06, 13:07
                I do tego ten ciągły kryzys tożsamości płci, CHŁOPIE. Są na to operacje i
                hormony.
                Liczę na brak odpowiedzi. Już sobie po razie powiedzieliśmy co o sobie myślimy.
              • flyguy71 Re: Spamowanie forum cd....... 27.04.06, 21:59
                To "coś" ma jakiś problem. Wszędzie węszy intrygę. To Kwaczystańczyk
                jest ....abo nie ...abo abo
                • ciech01 To nie politykowanie. 28.04.06, 20:36
                  Podawanie informacji o działalności lokalnych struktur biznesowych,
                  towarzyskich czy politycznych jest jak najbardziej celowe, bo to dotyczy
                  przecież naszego terenu. Osoby tzw. publiczne, mające przeciez zdecydowany
                  wpływ na wiele aspektów życia ciechanowian, również muszą liczyć się z tym, że
                  ich postępowanie będzie komentowane w prasie i innych mediach. Jeżeli tego nie
                  lubią, to niech przestaną piastować swoje funkcje. Prawo osoby publicznej do
                  zachowania anonimowości kłóci się z zasadą jawności życia publicznego,
                  powszechnie uznawaną za jedną ze zdobyczy demokracji.
                  • flyguy71 Re: To nie politykowanie. 28.04.06, 23:26
                    Ciechanowcy politycy sic! mogą mnie ... "politycy" dobre :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka