Gość: gosc portalu IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.08, 19:22 mam pytanie, czy ktos wie pod jakim wezwaniem jest kosciol w Palukach k. Opinogory Dziekuje, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: kosciol PAŁUKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 20:25 Pałuki parafia pod wezwaniem św. Gotarda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: kosciol PAŁUKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 19:11 a ja myslalem ze sw.Uciecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: kosciol PAŁUKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 09:27 JA NIE WIEM ...:)ALE KSIADZ JEST NIEZLY LIDER Z TEGO CO SLYSZALEM HAHAHAHAHAAH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: kosciol PAŁUKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 21:17 Bardzo dobry gospodarz. Więcej takich. Odpowiedz Link Zgłoś
kdesw Re: kosciol PAŁUKI i Wróblewo. 14.05.08, 18:45 Grzebię trochę w swej genealogii.Jest link do parafii w Pałukach. www.diecezja.plock.pl/index.php?dekanat=3¶fia=33&show=parafia Serwis Diecezji Płockiej. Do parafii należy miejscowość Wróblewo,która kiedyś bardzo dawno temu była gniazdem rodowym rodziny: Wróblewski II,wynika to z spisu szlachty mazowieckiej z Ziemi Ciechonawskiej. Trzeba zjechać kursorem na nazwisko Wróblewski II z Wróblewa,są podane przysiółki Wielkie i Małe Wróblewo. Link: akson.sgh.waw.pl/~apszczol/ciechan.htm Szlachta Ziemi Ciechanowskiej. Jest możliwość sprawdzenia tych informacji?? Rodzina moja pieczętowała się herbem Wróblewski II-Ślepowron. Odpowiedz Link Zgłoś
kdesw Re: kosciol PAŁUKI i Wróblewo. 14.05.08, 18:53 Spróbuję wkleić zdj. herbu Wróblewski II,może wyjdzie. fotoforum.gazeta.pl/3,0,1203724,2,1.html Zdj_cie018 - zdjęcia na FotoForum | Gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kdesw Re: kosciol PAŁUKI i Wróblewo. 14.05.08, 18:57 kdesw napisał: > Spróbuję wkleić zdj. herbu Wróblewski II,może wyjdzie. > fotoforum.gazeta.pl/3,0,1203724,2,1.html > Zdj_cie018 - zdjęcia na FotoForum | Gazeta.pl Wyszło,nie liczę na jakieś rewelacyjne wiadomości,bo działo się to pewnie dawno,dawno temu,pewnie w średniowieczu,jednak ci Wróblewscy II h.Ślepowron z Wróblewa pod Ciechanowem,człapią się jeszcze po tym Bożym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś