Dodaj do ulubionych

Kierowcy autobusów

IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.03, 10:57
Może ktoś mi wyjaśni dlaczego nasi dzielni kierowcy autobusów miejskich
wyjeżdżając z zatoczek przy przystankach wymuszają pierwszeństwo???
Obserwuj wątek
    • Gość: k2 Re: Kierowcy autobusów IP: 213.77.7.* 06.10.03, 09:01
      Prawo o ruchu drogowym mówi że autobusowi wyjeżdżającemu z zatoki autobusowej w
      obszarze zabudowanym należy ustąpić pierszeństwa a nie mówić że kierowcy
      wymuszają pierwszeństwo.
    • Gość: EKO Re: Kierowcy autobusów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.03, 09:05
      Myślę, że zwyczajnie z uwagi na kierowanie środkiem transportu zbiorowego i
      przepisami prawa o ruchu drogowym mają prawo do tego pierwszeństwa. Chodzi o to
      by tego nie nadużywać i zachowywać bezpieczeństwo ruchu.
      • giermmek Re: Kierowcy autobusów 06.10.03, 20:16
        jakby nie probowal wymuszacz to by zgnil w tej zatoczce i rozklad jazdy by sie
        rozpadl ... i tak czasami sa niezle przeklamania
        • Gość: grzesiek Re: Kierowcy autobusów IP: 213.77.7.* 25.10.03, 14:34
          ZKM Ciechanów jest do dupy. W autobusach szczególnie teraz jest cholernie
          zimno, a rano jest taki cholerny ścisk, a oni tu jeszcze za bilety każą płacić.
          • Gość: dunia Re: Kierowcy autobusów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 09:00
            Gość portalu: grzesiek napisał(a):

> ZKM Ciechanów jest do dupy. W autobusach szczególnie teraz jest cholernie
            > zimno, a rano jest taki cholerny ścisk, a oni tu jeszcze za bilety każą
            płacić.

To chodź na piechotę, za darmo i przy okazji doświadczysz trochę ruch i
            świeżego powietrza. Uważam ,że ceny za bilety miesięczne ( i jednorazowe też)
            są chore (niewiele droższe są w Warszawie, a obszar na którym można na nich
            jeździć jest nieporównywalnie większy), wiec sama przerzuciłam się na
            podróżowanie o własnych nogach. No i częstotliwość kursów też jest osłabiająca.
            Myślę, że jest wielu takich jak ja. Koło się zamyka – mniej ludzi jeździ
            autobusami z wymienionych wyżej powodów, ZKM ma mniejsze wpływy z biletów więc
            nie stać ich na zwiększenie częstotliwości kursów, tańsze bilety lub choćby
            adekwatny do ich ceny komfort podróżowania...
    • Gość: sam Re: Kierowcy autobusów IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 07:32
      Ceny biletów w Warszawie są dużo wyższe.Ciechanów ma cenę biletu ulgowego
      równą 0,90zł i niezmienianą od 1.01.2001r.Czyli nie jest tak żle.Autobusy są
      coraz nowsze i ładniejsze.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka