Gość: gosc IP: *.b-ras2.mvw.galway.eircom.net 03.12.08, 18:55 Czy ktos slyszal wczorajszy wywiad z Pania Latko?? Dziennikarz mocno dociekal co sie dzieje w PUPie, czy cos o tym wiecie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.centertel.pl 03.12.08, 19:38 Dziennikarz KRC mocno dociekał co się dzieje ????? Nie wieżę :) Szkoda że nie słyszałem! Czyżby w Ciechanowie zaczęły się wolne media, czy może dziennikaż był już na aypowiedzeniu i go nic nie krępowało ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jol Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 21:33 Może dociekał o to czemu już prawie rok Pani Latko jest p.o. dyrektora a konkursu na dyr. nie ma.... ciekawe z jakich powodów? Taka sytuacja może wygodna jest dla przełożonego Pani Latko tj. Starosty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteres Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 12:46 a o co tak właściwie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 17:13 Przede wszystkim p. Latko nie jest dyrektorem PUP, tylko p.o. dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigant Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.xdsl.centertel.pl 06.12.08, 11:44 Z tego co słychac na mieście, to w PuPie dzieje sie źle, i dla bezrobotnych i dla pracownikow. no ale widocznie kompetencje nie sa potrzebne, wystarczy ze mozna miec wladze będąc p.o. ach, ta polityka ciechanowska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nisko nisko upadamy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 12:49 p.o. i p.o. , dobrze , że nie w PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.cnow.pl 06.12.08, 16:30 W PUP tak modne jest stanowisko p.o.,że nawet kierowników podobno zdegradowali i zastąpiono ich p.o.Tylko czekać jak będą tam pracować p.o. urzędników!!!!!!!!!OTO POLSKA WŁAŚNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 16:48 Moze ktoś wie o ile w listopadzie w naszym powiecie wzrosło bezrobocie? To mnie bardziej ciekawi i za to trzeba Panią p.o. Latko rozliczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 22:16 Wiesz n a jakiej zasadzie ginie bezrobocie u nas? Mus podpisu + podjęcia pracy, nawet niezgodnej z twoimi kwalifikacjami i możliwościami + twoje nie podjęcie takiej pracy + autoatyczne wykreślenie z listy bezrobotnych = już mniejsze bezrobocie o jedną osobę. Do tego dochodzą osoby które wyjeżdzają za granice lub do innego miasta. Na takiej zasadzie to działa u nas. No ale przecież liczą się statystyki - mniejsze jest bezrobocie. Hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu 07.12.08, 01:37 statystyki kłamią. kiedy Ty jesz kapusę a ja mielonego, to statystycznie jemy gołąbki ;) i wiele innych przykładów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DASdeF Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 02:39 Hehehe. Nie spodziewałem się takiego dowcipu po magiku. :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 08:51 Ale prawde powiedział. A PUP bazuje na statystykach bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6f Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 14:41 pełniący obowiązki czyli małe po jest wynalazkiem nieOPatentowanym przez Platformę Obywatelską, ale skutecznie przez nich wdrożone. Swoi ludzie na odPOwoiednich stołkach. To co w szczególnych przypadkach miało miejsce przez wiele lat przez znienawidzone SLD i PiS stało się standardem przechodzącym ze stolycy w teren za czasów Rządów Miłości Słoneczka Peru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezależny Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.08, 11:24 Niedziw się. Tam gdzie rządzui PSL tam nawet sprzątaczka musi być z "rodziny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.olsztyn.mm.pl 07.12.08, 12:09 nie zapominajmy, że my wszyscy w tym szaleństwie jednak w jakiś sposób uczestniczymy. A przeciez te wszystkie urzedy mają nam pomagac - my im za to placimy przeciez, ich pensje to pieniądze publiczne. A w efekcie dostajemy to na co maja ochotę politycy - a Ci dyrektorzy czy p.o. dyrektorów jak kto woli, zamiast nam pomagac coraz bardziej przyklejają sie do stołków. Czy ktoś ma pomysł jak to zmienic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 14:42 Najgorsze jest to że my szarzy ludzie...nie możemy nic zrobić bo przecież władza stoi nad nami Starosta rozdaje karty i nikt nie może mu nic "kazać". Dobrze że nie mam nic wspólnego z polityką bo widząc to co dzieje się z ludzi upartyjnionych ogarnia mnie obrzydzenie .... jak pieski skaczą nad swym Panem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 17:44 Od lat wciskają oferty gdzie już wielu ludzi się nacięło i nikt nie popracował dłużej niż tydzień. Ale dla PUPu to wygodne bo jak się chce komuś dać kopa to wysyła się do takiej pracy nie do przyjęcia. Niedawno widziałem jak kobieta krzyczała na pracownika bo zaproponował jej sprzątanie w Zygmuntowie (koło Glinojecka). To podobno jedna z takich wiecznie aktualnych ofert PUPu. Praca w magazynie nagle okazuje się bieganiem po mieście i wciskaniem książek a magazynu ta firma nigdy nie miała. Doradca klienta to bieganie po wsiach i wciskanie cyfry + 3 razy drożej niż w sklepie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.cnow.pl 07.12.08, 20:09 no cóż drogi Dziadku najpierw dowiedz się jaka jest różnica między PUP a PIP i wtedy komentuj.PUP jest od przyjmowania ofert i dobierania pracowników a od sprawdzania co ta oferta tak faktycznie zawiera to jest PIP.Gdyby Ci wszyscy bezrobotni nie bali się i składali skargi do PIP-u na TAKICH pracodawców to w końcu i TE WSPANIAŁE oferty zniknęłyby z ogłoszeń.PUP niestety nie ma prawa kontrolować pracodawców.Po drugie to istnieje coś takiego jak USTAWA i STANDARDY,które nie pozwalają pracownikom robić,co im się podoba tylko narzucają pewne działania.Najpierw trzeba popracować na danym stanowisku dopiero się udzielać.WSZĘDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIE MA.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malenstwo Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 20:28 w urzedzie pracy panuje takie bezkrolewie zero szacunku dla bezrobotnego urzednicy sa tak mili uczynni ze poprostu zygac sie chce pani urzedniczka na ofertach parcy jedna bluza 10 rozmiarow za duza wlosy tłuste druga bezrobotny pyta kobiete o jaks oferte ta zre jablko pluje mu tym jablkiem do tego bardzo przyjemno ze niech ja cholera a wlasnie dzieki bezrobotnym maja prace i pierdza w stolki a w zyciu btwa roznie moze tak byc ze i panie wielkie panie z urzedu pracy moga byc bezrobotne chociaz im z calego serca tego zycze za te ponizanie i tarktoawanie ludzi jak byle co !!!! mam nadzieje ze ktos zrobi z tymi paniusiami porzadek!!! chociaz kulture powino sie mniec wrodzona szkoda wogole gadac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 21:18 Zainteresowany a co Ty pracujesz w tym PUPie czy w tej PIPie że tak się ciskasz? Nigdzie nie napisałem, że PUP ma obowiązek sprawdzać oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.xdsl.centertel.pl 07.12.08, 21:43 hmmmmmmmmmmmmmm szanująca się agencja doradztwa personalnego nigdy by swojemu klientowi nie wcisnęła nie sprawdzonej oferty pracy - bo inaczej szybko by splajtowala. a kiedy w grę wchodzi firma państwowa reguły wolnego biznesu w grę nie wchodzą? wiecie ryba się psuje od głowy.................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 08:32 Moze zlikwidują te przybytki. Po jaką cholerę ten urząd isnieje? Nic nie robi, a isnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Dyrektor Urzedu Pracy Latko w radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 11:03 Drogi dziadku nie pisałeś ,że PUP ma sprawdzac oferty ale zasugerowałeś to-niby te PANIUSIE wysyłają biednych bezrobotnych na te oferty ( a niby czemu mają nie wysyłac??)jest oferta to obowiązek jest dobrac pracowników.NO i zgadzam się z przedmówcą-mogą zlikwidowac te PUP-y tylko ciekawe gdzie Ci wszyscy biedni bezrobotni się zarejestrują OCZYWIŚCIE DLA UBEZPIECZENIA bo tylko po to im potrzebny urząd.jak ktos chce pracowac to pracuje bo żadna praca nie hańbi.ale przeciez są MOPSY to po co pracowac???PS.dziwnie wygląda odpicowany urzędnik w gajerku przy kliencie po tygodniowym chlaniu,walącym z daleka aż nos wykręca.Może i w bankach to powinno się ubierac elegancko ale jaka klientela (nie wszyscy Oczywiście) taki urzędnik.ubierze się w gajer to też żle bo się dama odwaliła i się mądrzy.Jeszcze się taki nie urodził co by komuś dogodził.i tak jak ktos powiedział ważne kompetencje a nie wygląd.co z tego ,że np.pan w ochronie ładnie wygląda w mundurku jak go nie pierze 2 miesiące i śmierdzi z daleka??TAK BY BYŁO LEPIEJ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagatek do maleśtwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 11:22 ty malenstwo chyba tylko PUP odwiedzasz bo w koło jedno piszesz i tylko o jednym urzędzie.jak Ci chcą dac prace do sie czepiasz urzędników -ciekawe czy jak do MOPSU latasz to też tak psioczysz .Na pewno nie bo tam pieniążki dają co??? jedzą przy petencie żle,wychodzą na przerwe żle,nic tylko pampersa założyc i jak w Supermarketach nie ruszac zadka ze stołka,żeby ludzi nie złościc.Sama pracowałam w urzędzie (nie w PUP) to wiem jakie zdanie jest o urzędnikach,niestety w stołki nie pierdzą- nie te czasy.Poza tym jak by mi dali forse na wygląd to bym latała co miesiąc na zakupy ,do fryzjera itp.Bo za 900 zł to trochę trudno na wszystko miec.a tak się zarabia na państwowych posadach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malenstwo Re: do maleśtwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 14:14 słuchaj !!!!!!!!!temat dotyczy PUP jesli bedzie jakis wontek o inny urzedzie to bede pisac o ninnym a do opieki nie latam bo nie mam takiej potrzeby i odpir... sie odemnie prostaku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: do maleństwa IP: *.cnow.pl 08.12.08, 19:55 Z tego co widzę to sam maleństwo zmieniłeś wątek-bo mowa była o dyrekcji PUP (co ma związek z władzą w naszym mieście i partyjnymi powiązaniami) a nie o pracownikach.poza tym zanim zaczniesz się mądrzyć to zerknij do słownika ortograficznego a nie kogoś od prostaków wyzywasz.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigant Re: do maleństwa IP: *.xdsl.centertel.pl 08.12.08, 21:15 czuje, ze gdyby tych ludzi motywowano do pracy nie byliby takimi frustratami. Mądry dyrektor/prezes/kierownik potrafi doprowadzic do tego, ze pracownik pracuje dobrze i usmiecha sie do klienta;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: do maleństwa IP: *.centertel.pl 09.12.08, 21:17 w urzędzie odkąd zarządza nim Pani Latko dużo lepiej pracuje się przede wszystkim pracownikom.Mają stworzone lepsze warunki pracy.Co zaś tyczy się odwołanych kierowników to nigdzie nie jest napisane,że dawni pokomunistyczni dyrektorzy mają do emerytury kierować ludźmi,nie znając się na tym dostatecznie i na przepisach dotyczących Urzędu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chriss Re: do maleństwa IP: *.xdsl.centertel.pl 09.12.08, 22:07 ciezko uwierzyc w te slowa czytajac wszystko co napisane wyzej. od razu nasowa sie mysl, ze to wyslannik wyżej opisywanej. Odpowiedz Link Zgłoś