Dodaj do ulubionych

Pracownicy Starostwa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 09:12
Byłem wczoraj w naszym Starostwie i to co tam zobaczyłem woła o
pomstę do nieba. To, że budynek jest obrzydliwy i zaniedbany to
jakoś zniosę, wkońcu jest z dawnych lat, ale fakt, że pracownicy
(oczywiście niektórzy) wyglądają jak z wiejskiej zabawy, to troszkę
nie tak. Rozumiem, że dżinsy, różowe sweterki, wyzywający makijaż,
rozciągnięte swetry, kowbojki, koszulki z wizerunkiem czaszki itp.,
są może modne, są może wygodne i fajne, ale nie w urządzie jakim
jest Starostwo. Chyba jest tam ktoś kto powinien zadbać o wizerunek
tej instytucji, bo chyba nam wszystkim zależy żeby było miło i
profesjonalnie, i żeby o naszym mieście mówiono dobrze. Pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: a. Re: Pracownicy Starostwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 12:42
      zgadzam się z Tobą, że osoby pracujące na stanowiskach biurowych
      powinny mieć strj dostosowany zgodnie z powszechnie panującym dress
      codem ... strój wyraża przecież m.in. status społeczny,
      intelektualny i szacunek do wszystkich osób będących klientami danej
      firmy. Należy się więc zastanowić co chcą nam przez swój strój
      przekazać pracownicy Starostwa w Ciechanowie...
      • Gość: bobik Re: Pracownicy Starostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 12:50
        "strój wyraża przecież m.in. status społeczny,
        > intelektualny i szacunek do wszystkich osób będących klientami danej
        > firmy."

buahahahah. nie jestem urzędnikiem, nie zamierzam ich bronić ale zdecydowanie
        wole być obsłużonym przez profesjonalistę w wyciągniętym dresie niż laika w
        garniturku. Niech te panie i panowie ubierają się jak chcą byleby byli
        merytorycznie przygotowani do swojej pracy i wykonywali ją dobrze.
        • Gość: POLAK Re: Pracownicy Starostwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 14:46
          Profesjonalizm i profesjonalny wygląd wcale się nie wykluczają,
          wręcz powinny iść w parze. Pozdra
          • Gość: bobik Re: Pracownicy Starostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 16:34
            ale też nie znaczy że profesjonalny wygląd gwarantuje profesjonalizm. A poza tym
            co to znaczy profesjonalny wygląd?? To chyba kwestia gustu i indywidualnych
            przekonań. Ty lubisz garnitury a ja podarte dżinsy. I dopóki swoje obowiązki
            wykonuję dobrze to ani pracodawca ani klient nie ma prawa mieć do mnie pretensji.
            • Gość: gosc Re: Pracownicy Starostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 18:05
              uważam,że masz obowiązek stosownego ubioru do urzędu.
              wszystkie podarte dzinsy, podkoszulki, mini, głebokie dekolty
              noś w weekend albo po pracy.
              jesli tam pracujesz musisz mieć szacunek dla interesanta.
              jeśli ci to nie odpowiada tzn ze powinieneś jak najszybciej odejśc.
              dobrze, że ktos podjął ten watek.
              mam nadzieję, że to forum czyta np rzecznik starostwa i zabierze głos
              takie samo bezguście i luz widziałam w Urzędzie Gminy w poważnym
              wydziale podatkowym. żenada.
              • Gość: bobik Re: Pracownicy Starostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 18:15
                nie .. nie pracuję tam ani w żadnym innym urzędzie. I mam nadzieje ze nigdy nie
                będę musiał. Ale o czym innym wątek. Powiedz mi proszę gdzie jest napisane że
                garnitur to wyraz szacunku dla klienta?? Czy dopuszczasz że wg mnie garnitur
                jest wyrazem bezguścia. Oczywiście to wg mnie i nie zamierzam nikomu tego punktu
                widzenia narzucać. Ale tez nie chciałbym żebyś Ty narzucał mi swój. Napisałem
                tylko że JEDYNĄ płaszczyzną oceny urzędnika powinna być kompetencja i uprzejmość
                w stosunku do petentów.
                • Gość: any Re: Pracownicy Starostwa IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.08, 19:45
                  no i całe szczęście
                  Popieram Twojego przedmówcę.
                  Urząd jest miejscem, gdzie pracownik powinien być odpowiednio ubrany.
                  A to, że garnitur jest wyrazem szacunku dla klienta - wie chyba nawet
                  dziecko.

• Gość: bobik Re: Pracownicy Starostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 20:00
                    ha ha. czyli nie przyjmujesz że DLA MNIE garnitur nie jest wyrazem szacunku??
                    Ok. jedna słuszna racja, jedna słuszna prawda. Jak zam historie to juz tak
                    kiedys było nieprawdaż??
                    • Gość: any Re: Pracownicy Starostwa IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.08, 22:53
                      są pewne zasady, reguły, które obejmują wszystkich. Są rzeczy ogólnie
                      przyjęte (słusznie - jeśli chodzi o schludny ubiór w urzędach
                      państwowych) -
                      • Gość: bobik Re: Pracownicy Starostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 23:06
                        jazda 50 km na godzine w miescie słuzy bezpieczeństwu.Chodzenie w wieśniackich
                        ubiorach (czyt garniturach ) niczemu. Ale ok. Uznaję. Szczerze mówiąc nie
                        zamierzam pracowac w żadnym urzędzie więc niewiele mnie to obchodzi. Na
                        szczęście ja mogę chodzic ubrany tak jak mi się podoba a moim klientom - często
                        w drogich garniturach - nie przeszkadza to że mam długie włosy kolczyki w uszach
                        i t-shirta. Współpracuja ze mna chętnie bo mam wiedzę i umiejetności a to jest
                        chyba ważniejsze niż ubranie. I to jest całe sedno sprawy. Pozdrawiam
                        • Gość: gość Re: Pracownicy Starostwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 08:38
                          Bobik ty chyba nigdzie nie pracujesz, bo z twoich wypowiedzi to
                          można wywnioskować, że ty do jakiegoś gimnazjum jeszcze chodzisz.
                          Ale nie martw się prędzej czy późnieniej życie zweryfikuje twoje
                          podejście. A być obsłużonym przez pracownika odpowiednio ubranego, a
                          być obsłużonym przez pracownika ubranego jak spod budki z piwem to
                          jest różnica. Trzym się i nie gadaj takich głupot
                          • Gość: bobik Re: Pracownicy Starostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 09:03

rozumiem że pracujesz w jakimś urzędzie d 7 do 15 za 1500 pln i jesteś
                            sfrustrowany. szef pojeżdża ( bo sam jest frustratem ) i zero satysfakcji z
                            pracy. No cóż życie. No ale przyzwyczajeni do plastikowego życia, plastikowych
                            radości, zakupów w marketach i jedzenia w mac donaldzie nie zauważacie już że od
                            pracownika wymaga się fachowości. Ważne żeby wyglądał modnie. I niech tak
                            będzie. Tylko nie narzucaj tego wszystkim. Jak mawiał Franz mnie zamieć na
                            oddzielną kupkę
                            • Gość: xxx Re: Pracownicy Starostwa IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.08, 09:47
                              Garnitur garnitur i jeszcze raz garnitur....
                              Urzad to urzad a nie bazarek
                              • Gość: gosc Re: Pracownicy Starostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 21:14
                                a dla pan, żakiety, marynarki ze spódnicami lub spodniami.
                                ładne fryzurki, dyskretny makijaż.
                                • Gość: gosc Re: Pracownicy Starostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 20:26
                                  dlaczego tak szybko skończyliście ten wątek.?
                                  jest ciekawy.
                    • Gość: savoir vivre Re: Pracownicy Starostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 21:33
                      Posługiwanie się nożem i widelcem przy stole też oczywiście odrzucasz z
                      obrzydzeniem. 11r11
                      • Gość: bobik Re: Pracownicy Starostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 22:36
                        nie. w błedzie jesteś. Nie odrzucam tego co jest obowiązujące tylko to co MI NIE
                        PASUJE. A nie wiem skąd wysnułeś wniosek że ja neguję ludzi w garniturach?? Na
                        zasadzie kto nie jest z nami ten przeciwko nam. Ja powiedziałem że MI nie
                        podobaja się takie stroje a od urzędników oczekuję przede wszystkim KOMPETENCJI.
                        Reasumując: wolę gościa bez garnituru który ma wiedzę, a wizyta u niego nie jest
                        dla mnie męczarnią od kolesia w garniturze który dostał stanowisko za wierność
                        partii albo wujka w urzędzie. Jeżeli chcesz to odnieść do jedzenia nożem i
                        widelcem to wolę jadać z takim który je rękami ale nie jest zarzygany i
                        obsmarkany niż z nożem i widelcem i smarkiem na zębach. rozumiesz różnicę??
                        • Gość: gość Re: Pracownicy Starostwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.08, 11:51
                          Bobik ty czytasz co piszesz?? Nie podkreślaj ludzi jedną kreską, nie
                          wszyscy są w jakieś partii albo mają wujka w urzędzie, ale u ciebie
                          jest coś na rzeczy bo o tym piszesz, albo poprostu zazdrość żyć ci
                          nie daje. A wracając do tematu, to chyba normalne, że pewne zawody i
                          specyfika pracy wymagają od nas strojów adekwatnych do wykonywanej
                          pracy. I faktycznie w Starostwie nikt chyba o tym nie wiem, a pewnie
                          mają i chwalą się wieloma certyfikatami jakości, i teraz widać jak
                          je się zdobywa.
                          • Gość: bobik Re: Pracownicy Starostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 13:10
                            "nie wszyscy są w jakieś partii albo mają wujka w urzędzie,"

"pewnie
                            > mają i chwalą się wieloma certyfikatami jakości, i teraz widać jak
                            > je się zdobywa."

"ty czytasz co piszesz??"
                            :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka