Dodaj do ulubionych

Znaleziono pieska

IP: *.220.120.181.dsl.dynamic.eranet.pl 08.02.09, 20:12
W nocy z 5 na 6 luty przybłąkał się piesek do zakładu przy ul. Sienkiewicza.Jest to młoda suczka. Cechy szczególne: czarna krótka
sierść,pyszczek jasnobrązowy z nutką czerni. Psina czeka na swojego pana.
Obserwuj wątek
    • Gość: w Re: Znaleziono pieska IP: *.220.120.181.dsl.dynamic.eranet.pl 08.02.09, 22:44
      Podbijam do góry
      • Gość: Jamnik Re: Znaleziono pieska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 12:38
        A może to pies?
        • Gość: abc Re: Znaleziono pieska IP: *.220.120.69.dsl.dynamic.eranet.pl 09.02.09, 12:54
          Z całą pewnością jest to suczka:)
          • Gość: jolcia Re: Znaleziono pieska IP: 79.191.65.* 09.02.09, 13:17
            Szkoda ze suczka. Mi zaginął piesek kilka dni temu, juz stary wiec
            troszke niedowidzi. Czarno rudy. Jakby ktoś coś wiedział to proszę
            pisać.
            • Gość: abc Re: Znaleziono pieska IP: *.220.104.166.dsl.dynamic.eranet.pl 09.02.09, 19:27
              a może skusisz się na grzeczną suczkę,naprawdę jest bardzo miła i posłuszna
              • Gość: jolcia Re: Znaleziono pieska IP: 79.191.60.* 09.02.09, 19:44
                związana byłam z moją psinką. Była z nami 18 lat. Mam jeszcze cichą
                nadzieje ze sie odnajdzie.
                • Gość: abc Re: Znaleziono pieska IP: *.220.104.166.dsl.dynamic.eranet.pl 09.02.09, 20:41
                  to raczej złudna nadzieja,18 lat to dużo jak na psa,sama bym wzięła ale mamy już 5 lat kolejnego pieska,w schronisku w pawłowie brak miejsca,a właściciel pewnie się nie znajdzie,zapewne suczka padła ofiarą bezmyślności ludzkiej
                  • Gość: zainteresowana Re: Znaleziono pieska IP: 213.199.253.* 10.02.09, 10:01
                    a czy ta suczka jest duza czy mala, jaka to rasa (moze kundelek), moze bym wziela ale nie wiem, bo mam male dziecko kiku dniowe.
                    • Gość: abc Re: Znaleziono pieska IP: *.220.104.56.dsl.dynamic.eranet.pl 10.02.09, 11:54
                      napewno to jest kundelek,mieszaniec jamnika z jakimś niedużym pieskiem,jest mniejsza od jamnika,ma krótką czarną sierść,pyszczek
                      brązowawy z nutką czerni i na łapkach ma brązowawe skarpetki,myślę,
                      że ma około póltora roku,
                      • Gość: w Re: Znaleziono pieska IP: *.220.104.56.dsl.dynamic.eranet.pl 10.02.09, 14:24
                        Niestety sunia jest szczenna. Gdzieś w połowie ciązy i jest troszkę starsza - do 3 lat. Jeśłi ktos ja by wziął niestety troche obi=owiązku z nią będzie miał :(
    • Gość: abc Re: Znaleziono pieska IP: *.220.105.254.dsl.dynamic.eranet.pl 11.02.09, 07:56
      Do >zainteresowanej<
      Niestety kilkudniowe niemowlę i szczenna suczka to chyba zbyt duże obciążenie dla ciebie,przynajmniej wiemy dlaczego psina została tak
      potraktowana.
      • Gość: zainteresowana Re: Znaleziono pieska IP: 213.199.253.* 11.02.09, 10:34
        to moze bym zdecydowała sie na szczeniaczka jeśli już by się pojawiły na świecie ale w 100% dam odpowiedź gdy się pojawią i jaka bedzie sytuacja z dzieckiem, zależne bedzie to od tego czy dziecko nie będzie miało reakcji alergicznej na sierść, ale myśle że nie bo w domu było zwierze zanim sie pojawiło dziecko a alergeny utzrymują się przez 5 lat w domu nawet po "generalnym" sprzataniu (zdechł mi pies jakieś 3 miesiące temu a bardzo kocham zwierzęta) a wiem, że dzieci wychowują sie lepiej gdy jest zwierzatko w domu.
        Proszę o wiadomość gdyby była możliwość zakupu szczeniaczka to porozmawiam z mężem co on na to.
        • Gość: w Re: Znaleziono pieska IP: *.220.105.254.dsl.dynamic.eranet.pl 11.02.09, 10:46
          Myślę, że szczeniaczków od niej raczej nie bedzie :( Planujemy zrobic jej sterylke aborcyjną. Pieniążki juz zbieramy. Wtedy łatwiej bedzie o domek. Myślę ze pani powinna troszkę poczekać z pieskiem, aż dzidzius bedzie ciut starszy i bedzie miał kontakt z psami znajomych. Po co brać pieska na niepewne? A jeśli się okaze ze dzidzius jest uczulony to co wtedy zrobi pani z pieskiem. Prosze nie odebrac tego ajko złośliwosć, po prostu zalezy mi żeby sunia znalazła domek juz na zawsze. Sama miałam pieska gdy urodził sie mój syn, ale gdy psia odszedł, poczekałam 2 lata zanim sprowadziłam nastepnego.
          • Gość: serce na dłoni Re: Znaleziono pieska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 23:16
            Trzeba zakasać rękawy i szybko brać się do szukania nowego domku dla suni. Na
            dworze jest tak zimno a ona bidulka siedzi sama w nocy i marznie. Jak można mieć
            tak zimne serce żeby pozwolić na takie okrucieństwo!!! Ja sama mam psinkę i nie
            wyobrażam sobie żeby mój piesek mógł tak żyć. Przecież pies to najwierniejsza
            istota na ziemi. Bezgranicznie ufa człowiekowi, więc niech ktoś ją przygarnie bo
            to będzie najwierniejszy towarzysz w życiu. Ludziska pomóżcie!!! Jak już jednej
            suni pomogłam znaleźć domek. Teraz co jakiś czas dostaję fotki z jej nowego
            domku i widzę jaka jest zadowolona i szczęśliwa bo mieszka w cieplutkim
            mieszkanku z nowym panem i nową panią którzy ją kochają.
            Przecież psu wystarczy miska z wodą i jedzeniem, jakiś kąt do spania i
            najważniejsze...ciepła dłoń głaszcząca psinkę za uchem...To wystarczy by świat
            był dla pieska cudowny.

Trzymam kciuki za sunię!!!!!
            • Gość: abc Re: Znaleziono pieska IP: *.220.105.43.dsl.dynamic.eranet.pl 12.02.09, 07:49
              Masz całkowitą rację,ale to nie takie proste znależć jej dom. Robimy wszystko co tylko można, ale coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, ze powiedzenie >każdy sobie rzepkę skrobie< w tym konkretnym przypadku znajduje odzwierciedlenie.Gdyby sunia nie była w ciąży znależli by się chętni a tak jest naprawdę trudno. Ostatnio ktoś mi powiedział,że >nie mam chyba większych zmartwień<, a suczce
              potrzebny jest dom od zaraz.
              • Gość: Brat :) Re: Znaleziono pieska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 08:40
                Widze ze Pani Abc poruszyla sumieniem niektorych Ciechanowian. Sam osobiscie widziałem tego zwierzka i naprawde suczka jest fajna. Chetnie bym ja zabral ale mam 2 psy. Jesli ktos jest chetny i szuka malego przyjaciela to zabierzcie ją do domu.
    • Gość: abc Re: Znaleziono pieska IP: *.220.107.161.dsl.dynamic.eranet.pl 20.02.09, 09:25
      Dzięki ludziom dobrej woli z sercem na dłoni,psinka ma nową panią i
      ciepły,przyjazny dom :)))
      Dziękuję wszystkim,którzy pomogli suczce znależć nową panią :)))
      • Gość: gosc Re: Znaleziono pieska IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.09, 10:57
        Ja mam małego kundelka do oddania ja niestety muszę oddac go bo też mam małe
        dziecko (6miesięcy).Piesek chce się bawic z małym i gryzie go za rękaw.Jest
        czarny bardzo fajny wabi się Moris.
        • Gość: abc Re: Znaleziono pieska IP: *.220.105.10.dsl.dynamic.eranet.pl 20.02.09, 21:18
          Może spróbuj nauczyć pieska co mu wolno a czego nie wolno robić
          jeśli nie odniesie skutku popróbuj znależć pieskowi nowy dom wśród
          rodziny i znajomych.Długo masz już tego pieska?
          • Gość: gosc Re: Znaleziono pieska IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.09, 10:47
            Mam go ze 3 tyg.Spróbuję go nauczyc co może a co nie.Gorzej jak syn podrośnie i
            on zacznie go ciągnąc.
            • Gość: abc Re: Znaleziono pieska IP: *.220.106.140.dsl.dynamic.eranet.pl 21.02.09, 11:48
              Przy tak małym dziecku,wychowywanie pieska i dziecka jednocześnie będzie trochę trudne,ale myślę,że jeśli się zmobilizujesz to wspólnymi siłami uda się.W zasadzie dziecko i pies żyją w zgodzie,
              spróbuj.Życzę sukcesów,w tej chwili to wygląda to tak: i dziecko i pies chcą się bawić i tak pokieruj psem,aby chronił dziecko :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka