gosiak.6 11.02.09, 23:28 Chcę zrobić niespodzienkę przyjaciółce na wesele i zamówić czekoladową fontannę-kto miał taką fontannę na weselu? cieszyła się zaintereseowaniem czy też goście raczej unikali i woleli coś w stylu wiejskiego stołu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Julka Re: Czekoladowe fontanny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 11:45 Ja miałam. Radochę miały jedynie dzieciaki :) te fontany są małe i za dużo to tej czekolady tam nie ma( dostaliśmy paczkę gratis do rozrobienia jeszcze). Jak bym dzis brała ślub to nie chciałabym tego dziadostwa juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaciekawiona Re: Czekoladowe fontanny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 19:23 Co to jest "wiejski" stół? Czyn się różni od "miejskiego" stołu. Pytam poważnie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzz Re: Czekoladowe fontanny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 19:35 Zdecydowanie wiejski stol. Czekoladowa fontanna moze byc do niego jedynie dodatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Czekoladowe fontanny IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.09, 22:07 Czekoladowe fontanny to przeżytek, ja miałam je już 5 lat temu na swoim weselu i szczerze teraz na nie już bym się nie zdecydowała. A jeżeli chcesz zrobić niespodziankę to np polecam firmę, która przyjeżdża na miejsce w wielkim prezentem, pięknie zapakowanym, a gdy młodzi ją otworzą na zewnątrz w powietrze polecą balony. Super efekt i wydaje mi się, że o wiele bardziej oryginalne :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak.6 Re: Czekoladowe fontanny 14.02.09, 23:27 Zrobiłam sondę wśród znajomych,którzy będą na weselu:byli bardziej zainteresowani stołem z drinków, ale takimi prawdziwymi i bimberkirm własnej roboty (ale już bez jedzenia z "wiejskiego" stołu) niż słodkościami.Natomiast jeśli chodzi o wypuszczanie balonów- widzaiałam to kilka lat temu ,więc to nic nowego. Może coś wymyślę.Jeszcze jakieś propozycje ,oprócz balonów w niebo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qklik Re: Czekoladowe fontanny IP: *.ibd.gtsenergis.pl 13.02.09, 11:59 Do "Zaciekawionej". "Wiejski stół" to zwykle wyodrębnione od pozostałych miejsce na sali gdzie odbywa sie przyjęcie. Jest to stół, wykonany zwykle z prostych desek, przystrojony sznurami cebuli,czosnku, pekami suszonych ziół, polnymi kwiatami (w sezonie) itp.Do jeczenia znajdują sie tam kiełbasy, szynki i inne wedliny "domowej roboty", kaszanka, kiszka pasztetowa, salcesony, smalec ze skawrkami, kiszone ogórki, chrzan, żurawina, kiszona kapusta itp. "wiejskie" produkty. Wszystko oczywiście powinno być "domowe", wedzone w prawdziwym dymie a nie w gazowych wędzarniach, ot poprostu styl rustykalny. Smacznego :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan mlody Re: Czekoladowe fontanny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 03:59 zdecydowanie polecam stol wiejski - to sie swietnie sprawdza bylo jest i bedzie czym oryginalnym i cieszacym sie powodzeniem. Poandto sugieruje stol alkoholowy ktory tez jest mysle niezbedny na weselu wina whisky tabasco lod cytryna gin itp kazdy robi sobie drinka na jakiego ma ochote ponadto u mnie na stole alkohgolowym na srodku stala fontana nikt sie tym nie iteresowal puki zespol oglosil ze ta fotanna to nie woda a wlansie bimberek wlasnej roboty .... ludzie jaki tam sie zrobil szal przy tym stole .... myslelm ze zabraknie tego towarku ;-) stol wiejski i alkoholowy - 100% zadowolenia slodkowsci fontanna czekoladowa ... fajny bajer ale drogi i napewno nie jest niebzedny wiec mozna go sobie darowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narzeczona Re: Czekoladowe fontanny IP: 94.254.218.* 15.07.09, 11:16 Sama miałam zamiar zamówć czekoladową fontannę, ale myślę, że tylko dzieci z niej skorzystają, inni weselnicy pijący wódkę nie tkną ciepłej czekolady-to grozi różnymi ewolucjami w żołądku. Poza tym nie jest ona taka wygodna, łatwo się pochlapać czekoladą, co byłoby tragedią dla wystrojonych dam! Są fontanny alkoholowe, zamiast czekolady płynie likier lub wódka, do tego dostajesz czekoladowe kieliszki-koszt to od 670 do 920 zł (przy weselu na ok. 100 osób). Podam Wam stronkę, tam jest wszystko: www.dekorowanie.pl. A co do wiejskiego stołu to oczywiście musi być jeszcze bimberek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Weselny Czekoladowe fontanny IP: 89.108.215.* 15.07.09, 13:00 Najlepsze na wesele będzie przedstawienie czirliderek i czipendejlsów;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Czekoladowe fontanny IP: *.xdsl.centertel.pl 16.07.09, 19:36 wiedział ktoś jak wygląda ta fontanna w niestumiu? duza jest bo właśnie się zastanawiam czy warto ją wziąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Czekoladowe fontanny IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.09, 21:02 Byłam w Niestumiu i wyeksponowany był stół wiejski, a fontanna stała w rogu z owocami, o której dowiedziałam się po weselu, że taka była :) Więc Elu oceń jak była widoczna. Był za to stół z drinkami i ze stołem wiejskim cieszył się dużym zainteresowaniem. Pychotka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czekoladowe fontanny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 00:07 Ja byłam na weselu gdzie było duże zainteresowanie, Obok fontanny stały pokrojone w kostkę przeróżne owoce i patyczki takie jak do szaszłyków. Brało się talerzyk, nadziewało owoc na patyczek i podstawiało pod spływającą czekoladę. Pychota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja znów Re: Czekoladowe fontanny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 00:11 Tort też jest słodki, a mimo to prawie każdy go je na weselu. Jak chcesz orginalnie to zawsze możesz zamówić specjalną grupę ludzi machającą ogniem w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś