Dodaj do ulubionych

Melvin Taylor /USA/-koncert

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 13:18
Melvin Taylor –gra muzykę bluesową i jazzową. Krytycy muzyczni
uważają go za najbardziej wyrazistego gitarzystę od czasów Steviego
Ray'a Vaughana.
Towarzyszyć mu będą: FELTON CREWS na gitarze basowej muzyk, którego
do swego składy wybrał sam Miles Davis, co świadczy o klasie tego
artysty. Davisowi towarzyszył na trasie promującej album Tutu oraz
nagrywał z Milesem płytę: "Man with the Horn".
Felton Crews jest znany w świecie jazzowym z przekraczania granic
stylistyk jazz, funk i R&B. Dzielił on scenę z takimi artystami jak:
George Duke, David Sanborn, Mike Stern, Robben Ford i Carlos Santana.
Do składu Melvina Taylora dołączył także Krzysztof Zawadzki na
perkusji / WALK AWAY /. Koncert w Kawiarni Artystyczna CKiSz,
27.02 / piątek/ godz. 19.00. Bilety: 25zł - przedsprzedaż,30zł - w
dniu koncertu / kasa kina Łydynia /
Obserwuj wątek
    • pierwszy.obywatel Re: Melvin Taylor /USA/-koncert 16.02.09, 14:06
      Bilety zdrożały o 50% ?
      Czy to wynik miłości panów Wardziński,Morawski,Kęsik ?
      • Gość: bywalec Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 15:49
        Ja uważam,że za coś dobrego należy zapłacić, a myslę,że to będzie
        dobre. Ja napewno się wybiorę!!!, a wy jak chcecie
        • Gość: ckisz Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.09, 13:23
          support: CROSSROADS / Warszawa
          • Gość: 221 Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.09, 13:52
            a po polskiemu dyrekcja ?

support: CROSSROADS / Warszawa
      • pierwszy.obywatel Re: Melvin Taylor /USA/-koncert 23.02.09, 12:32
        Czy otrzymam odpowiedz na temat ceny biletów ?
        Czy cena biletu wynika z zawirowań politycznych wokół CKiS ?
        • Gość: Sławek G. Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 11:29
          z doświadczenia wiem że honoraria dla zagranicznych wykonawców ustala się na
          równowartość euro lub dolarów. jeżeli prześledzisz to co dzieje się ostatnio z
          polska walutą będziesz miał odpowiedź na pytanie. Ale Ty jak zwykle wolisz
          poszukać jakiś chorych układów.
          • pierwszy.obywatel Re: Melvin Taylor /USA/-koncert 25.02.09, 13:28
            Postaram się być, nie ma dla mnie znaczenia czy to 20 czy 30zł.
            Chciałem poznać prawdę.
            • pierwszy.obywatel Re: Melvin Taylor /USA/-koncert 27.02.09, 17:08
              mam bilet wstępu na koncert i czym tu się chwalić ? no właśnie , ano
              spostrzegawczością ,że mam bilet wydrukowany gdzieś tak z 10 lat temu.

Wojewódzki Dom Kultury ,
              a na odwrocie,
              Powszechny Bank kredytowy SA ulica Rynek 8 tel.722022

Wiem ,że się czepiam , bo przecież może zapas biletów jest tak duży ,że nic CKiS
              nie płaci za drukowanie biletów ?
              Wiem, że się czepiam, że ładny bilet mógłby zaprojektować Marek Zalewski tylko
              czy on chce i może ?
              Wiem, że to obciach dla CKiS, bo może ten bilet świadczy o tragicznym stanie tej
              placówki.

Ten bilet to wstyd dla władz miasta i powiatu jak dziurawe skarpetki u faceta .
              • pierwszy.obywatel Re: Melvin Taylor /USA/-koncert 04.03.09, 11:24
                Udany koncert z dużą publiką i zero komentów?
                Taki Ciechanów mały i zapyziały , a jednak i bez wsparcia gotówkowego Prezydenta
                Miasta nawet murzyńskim muzykom opłaci się grać.
                Wielkie dzięki Malvin

ps.teraz słucham płyty DVD za 30zł z koncertu z poprzedniego dnia z Grodziska
                Mazowieckiego i to się nazywa super organizacja koncertów i własna promocja
                czego życzę i Prezydentowi i przyszłemu dyrektorowi CKiS i miejmy nadzieję, że
                będzie to meneage, a nie zasłużony artysta lub zasłużony działacz partyjny na
                bezrobociu.
                • Gość: tutejszy Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 18:23
                  Temat się zrobił niewdzięczny do pojeżdżania na organizatorach, gdyż
                  wszystko się udało. Support też bardzo ciekawy. Ze sceny poleciało
                  kawał dobrej muzyki. O czym więc dyżurni zawistnicy i wieczni
                  malkontenci mają pisać? Że kolejny raz się coś udało zrobić
                  ciekawego? Toż to dla nich trucizna na klawiaturę kompa.
                  Na marginesie dodam, że ostatnio spotkałem sie z kilkoma głosami
                  ludzi nie z Ciechanowa, którzy zdziwienie byli, że tutaj mamy takie
                  koncerty. I nie byli to mieszkańcy wsi ani małych miasteczek. Łódż,
                  Gdańsk. I ja nie jestem pracownikiem CKiSz aby wszystko było jasne.
                  • Gość: Andrzej Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 18:31
                    Facet przejeżdżał przez Ciechanów i fajnie grał i super ale jaka to
                    zasługa CKiSz? Zarobili przy tym wszyscy tylko dom kultury na
                    niezłym minusie. Znowu Kęsik będzie narzekał na straty.
                    • Gość: bywalec Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 18:45
                      A jednak znalazł sie jakiś narzekacz!!! No cóż jeszcze się taki nie
                      urodził, żeby wszystkim dogodził!!! No to chuzia na Józia
                      • Gość: bywalec Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 18:46
                        A nawiasem mówiąc koncert naprawdę extra!!!
                      • Gość: Andrzej Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 19:26
                        Chłopie jak ty czytasz? Ja narzekałem ? Pleciesz. Koncert wspaniały
                        i jak należą się wielkie dzięki dla Stacha Antośkiewicza za
                        organizację a ludzie w CKiSz niech się uczą. Nigdy nie zawadzi.
                        • Gość: ckisz Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 13:50
                          Chciałbym Pana Andrzeja uświadomić, że organizatorem koncertu było
                          CENTRUM KULTURY I SZTUKI W CIECHANOWIE, a Staś był tzw. "dobrym
                          duchem" imprezy za co mu serdeczne dzięki
                          • Gość: Robert Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 16:06
                            dobrym duchem który nawiązał kontakt z artystą - lub artysta z nim bo ma
                            kontakty w przeciwieństwie do pracowników którzy przez tyle lat nie potrafili
                            ich wyrobić, ustalił warunki występu i pewnie jak znam zycie to jeszcze ze
                            sponsorami rozmawiał. Ale koncert zorganizowało Centrum Kultury.:)
                            • Gość: ckisz Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 16:14
                              Jest Pan w drobnym błędzie, ale to już Pana sprawa.
                              • pierwszy.obywatel Re: Melvin Taylor /USA/-koncert 05.03.09, 16:37
                                czy nie można dojść do prawdy kto organizował koncert i w ilu procentach należy
                                mu się chwała?
                                • Gość: SlawekG Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 18:15
                                  Myślę że tu nie chodzi a przynajmniej nie powinno chodzić o to kto organizował
                                  ten koncert i kto ma większe zasługi.Faktem jest że wielu wielkich artystów
                                  przyjechało do Ciechanowa tylko i wyłącznie dzięki Staśkowi i dyskusja o tym
                                  jest niepotrzebna. Mysle sobie tylko że mając takie mozliwości CKiSz powinno
                                  zabiegać o to by Stach czy Jemu podobni zechcieli robić tam imprezy a nie
                                  odwrotnie.
                                  • Gość: ckisz Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 18:30
                                    Ma Pan rację Panie Sławku i tu się zgadzamy!!!
                  • Gość: SlawekG Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 18:59
                    Niestety nie mogłem być na tym koncercie ale słyszałem że było super. I wielkie
                    dzięki za to...... Stasiowi. Jedyna zasługa CKiSz to to że nie przeszkadzał.
                    Chociaż to w sumie i tak powyżej normy.
                • pierwszy.obywatel Re: Melvin Taylor /USA/-koncert 04.03.09, 19:59
                  Czy ja też narzekałem?
                  Bo nie rozumiem o czym piszecie, bo wszystko to jakieś podteksty ?

Nie wiem czy Kęsik przeszkadzał w organizowaniu podobnej klasy koncertach, bo
                  jeśli przeszkadzał to po pierwsze bilety były tańsze i sam był widzem i słuchaczem .
                  Więc o co wam chodzi ?
                  • Gość: tutejszy Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 21:11
                    No i co? Byłem pewien, że tak będzie!. Jak się okazuje czekali
                    przyczajeni na moment ataku i lawina ruszyła.
                    Cytując i parodiując tu kogoś - Melvin przejeżdżał obok gdzieś tam
                    wedle Opinogóry i wpadł sobie zagrać z nudów, Crossroads był u
                    kumpli w Ciechanowie na piwku i też zawadził od niechcenia o CKiSz
                    bo nie miał co robić z czasem itd. itp. W zasadzie to tylko kłopot
                    sprawili CKiSz-owi bo tak nagle, bez zapowiedzi. Trzeba było na
                    gwałt sprzęt rozstawiać, wołać widzów po mieście.
                  • Gość: marek zalewski Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 22:19
                    Pozwolę sobie przytoczyć Pana/Pani wpis z początku wymiany zdań:
                    ...Czy to wynik miłości panów Wardziński,Morawski,Kęsik ?...
                    i z ostatniej wypowiedzi:
                    ... Czy ja też narzekałem?
                    > Bo nie rozumiem o czym piszecie, bo wszystko to jakieś podteksty ?
                    >
                    > Nie wiem czy Kęsik przeszkadzał w organizowaniu podobnej klasy
                    koncertach, bo
                    > jeśli przeszkadzał to po pierwsze bilety były tańsze i sam był
                    widzem i słuchac
                    > zem .
                    > Więc o co wam chodzi ?

...drogi Panie/Pani to świetnie, że taki koncert się odbył i oby
                    było ich więcej,
                    ...to świetnie, że mamy takich DZIAŁACZY w Kulturze jak Stanisław
                    Antośkiewicz czy inni, bo to właśnie dzięki takim ludziam są
                    kontakty ze światem. To Ich kontakty osobiste i urok zapewne
                    powoduje , że tacy Artyści jak Melvin Taylor ,a w przyszłości może i
                    jeszcze ciekawsi czy wybitniejsi muzycy przyjadą do Ciechanowa.
                    ...Zapewne podobnych koncertów może być jeszcze /a może jeszcze
                    lepszych/ więcej... ważne , żeby oferta nie sprowadzała się tylko do
                    jednego ,,rodzaju'' muzyki czy do jednej grupy ludzi. Nikt nie może
                    przywłaszczyć sobie ,,sceny muzycznej'' CKiSz.
                    Proszę nie licytujmy się tutaj, nie przekszykujmy i nie osłabiajmy
                    tej wartości jaka od lat powstała. Warto przypomnieć np.Klub
                    Muzyczny jaki udało się nam w BWA-Galerii,,C'' zorganizować a była
                    to ,,sprawa'' jak wiecie w pewien sposób prekursorska w Ciechanowie.
                    Wiem co mówię bo przeszedłem cierniową drogę, te protesty
                    mieszkańców Ciechanowa, polityków i ludzi Kościoła i również
                    widziałem i słyszałem panią sprzątaczkę po koncertach jak sprzątała
                    pozostałości bywalców .
                    ... NIC TO...Ważne , że powstał pewien ruch/zacier który trwa i nie
                    niszczcie tego a ROZWIJAJCIE ...pozdrawiam

...
                    ...
                    • Gość: marek zalewski Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 22:29
                      przeprazam za błędy...przekszykujmy się to oczywiście krzyk
                      / ludziam to oczywiście ludziom / imoże jeszcze jakieś mniej ważne...
                      emocje w dyskusji ...przepraszam
                    • Gość: tutejszy Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 22:55
                      Brawo Panie Marku!
                      Coś się jednak w tym Ciechanowie dzieje czasem dobrego i warto by
                      temu kibicować niezależnie od tego kto to robi, a nie szukać
                      trzeciego dna dla zaspokojenia ułomności swojego charakteru.
                      • Gość: SlawekG Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 23:15
                        Ale to jasne że wszyscy się cieszą że taki koncert się odbył. Chodzi tylko o to
                        żeby nie przypisywać zasług osobom którym te zasługi się nie należą. To wszystko.
                  • pierwszy.obywatel Re: Melvin Taylor /USA/-koncert 05.03.09, 14:46
                    to może inaczej,bo piszę wcześniej tylko o szorstkiej przyjaźni panów.
                    Głównym sponsorem był chyba Baron i tak sobie myślałem czy oprócz schabowych z
                    kuchni nie zaryzykowałby organizowania imprez muzycznych.

Urząd Miasta w osobie pana Prezydenta nie zaprosił nas na kolejną imprezę w CKiS
                    i nie będzie mógł się pochwalić,że był sponsorem koncertu i nie był wymieniany i
                    nagrodzony brawami.
                    Nigdy nie czytałem by Starosta zapraszał na cokolwiek, a potem chwalił się ,że
                    zasponsorował to w lokalnych gazetkach.
                    • Gość: ckisz Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 18:35
                      Hotel Baron od lat pomaga nam w organizacji różnych imprez nie tylko
                      przy pomocy kotletów za co SERDECZNIE DZIĘKUJEMY. W tym przypadku
                      konkretnym przypadku sponsorów było wielu za co wszystkim także
                      SERDECZNIE DZIĘKUJEMY!!!
                      • magik1985 Re: Melvin Taylor /USA/-koncert 05.03.09, 21:07
                        ja jednak uważam,że forum to nie miejsce na podziękowania dla
                        sponsorów z NAZWY.
                        • Gość: SlawekG Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 08:39
                          na tym forum dziwne zasady panują. jakbym napisał że w Baronie kelnerka napluła
                          mi do talerza to nikt ( moderator) nie miał by nic przeciwko temu i nie zwracał
                          by uwagi. A jak ktoś napisał w temacie koncertu że Baron wsparł imprezę to
                          moderator poucza.
    • Gość: bywalec Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 12:18
      Czy są jeszcze bilety???
    • Gość: f.y. Re: Melvin Taylor /USA/-koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 10:21
      fajowo, aczkolwiek rzeczywiście drogo troche, bilety podrożały w
      zeszłym roku kiedy juz wszyscy nie wiedzieli co to z nimi będzie,
      tak czy owak wybieram się
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka