blackvenom 08.03.09, 20:09 W dniu dzisiejszym odwiedziłem wystawę CIAŁA w CH Blue City. Wystawa ogólnie ciekawa, ale największe wrażenie zrobiła na mnie część poświęcono rozwojowi płodu. Czy ktoś z Was był może na tej wystawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sdsad Re: BODIES - wystawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.09, 20:31 nie szpanuj o zboczeniach. ja byłem na filmie po 8 Oskarach w złotych tarasach Super produkcja i szkoda ,że Wajda tak nie kręci Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: BODIES - wystawa 08.03.09, 23:27 ja się wybieram w przyszłym tygodniu, jeśli chodzi o ukazywanie ludzkiego ciała w taki sposób,to nic zdrożnego wg mnie. mięśnie, wnętrzności, kości.. wystawa wybitnie pokazuje że każdy z nas jest taki sam :) a że nawet na plakatach w Warszawie widać, że są to azjatyckie ciała.... słyszałem ploty, ze są to ciała chińskich więźniów- studentów tu ożna się spierać. ale oczywście przesadzać nie będę, przejdę się z chęcią. Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: BODIES - wystawa 09.03.09, 07:10 Super przykład "Cywilizacji Smierci" Niedługo kretyni w testamencie swoje ciała przekaźą chińskim restauracjom. A nawet jak nie przekażą to wmówią nam, że przekazali zdrowe ,młode mięsko. Będzie Super jeść chińszczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruta Re: BODIES - wystawa IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.09, 07:36 bylem, bardzo fajna wystawa. szkoda tylko ze niektorzy nie majac wyobrazni zabieraja na wystawe swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena1lo Re: BODIES - wystawa 09.03.09, 12:23 Byłam na otwarciu wystawy i przyznam się, że miałam (przed obejrzeniem) mieszane uczucia. W mojej ocenie - warto obejrzeć, poczytać bez sugerowania się komentarzami i opiniami. Szczególnie przydatna wystawa będzie dla uczniów/studentów medycyny, bo chyba trudno o bardziej fachową pomoc niż prezentowane ciała i ich opis na wystawie. Wystawy przecież zwiedzać nie trzeba, pójdzie ten, kto ma ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: BODIES - wystawa 09.03.09, 12:31 Hahaha studenci medycyny z całego kraju łączcie się w Blue City. Poronione pomysły będą zawsze miały ciekawskich do oglądania ;-) Ostatnio inna studentka sztuk plastycznych obroniła magistra sztuk pieknych z linii kosmetycznej mydeł z ludzkiego tłuszczu. Na tłuszcz do produkcji artystka czekała ponad pół roku. Rozesłała listy do szpitali i prywatnych klinik. Lekarze z Akademii Medycznej w Gdańsku na jej pomysł zareagowali oburzeniem. To w tutejszym Instytucie Anatomii w czasie II wojny światowej prof. Spanner prowadził pseudomedyczne eksperymenty i produkował mydło z tłuszczu uzyskanego z ludzkich zwłok, m.in. ofiar obozów koncentracyjnych. wyborcza.pl/1,75478,6350018,Idealny_krem_z_ludzkiego_tluszczu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludożer Re: BODIES - wystawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 14:52 Myślę,że kiedyś ludzie będą się zjadać nawzajem , jak zabraknie zwierząt na świecie ;-) bo juz dziś mówią połykasz mnie wzrokiem zjadłbym cie całą kocham każdy kawałek twojego ciała jesteś apetyczna mam na ciebie chęc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludożer Re: BODIES - wystawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.09, 12:36 Wystawa kosmetyków wyszczuplających z kobiecego tłuszczu pani mgr.sztuk pięknych nie odbyła się. Tym razem Gazeta Wyborcza stanęła po stronie Ciemnogrodu ;-) wyborcza.pl/1,75475,6362599,Dlaczego_dyrektorka_Lazni_odwolala_pokaz_.html Odpowiedz Link Zgłoś