Dodaj do ulubionych

zakaz parkowania!

IP: *.xdsl.centertel.pl 14.03.09, 17:12
witam ! wie ktoś może co za "mądrala" kazał ustawić zakaz parkowania na całej
długości ul. Małgorzackiej od początku do końca po obydwu stronach? Chciałabym
osobiście podziękować za dbałość o moją kondycję fizyczną kiedy pół kilometra
będę latać do domu z zakupami, jeszcze nie wiem gdzie postawię samochód ale
może w tym promieniu uda mi się go upchnąć... no i oczywiście życzę miłego
sprintu rodzicom którzy przyjadą z niepełnosprawnym dzieckiem do przychodni
stomatologicznej. Nie lepiej było postawić parkometr ???
Obserwuj wątek
    • Gość: mruk Re: zakaz parkowania! IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.09, 17:59
      a ja chciałem podziękować za umożliwienie normalnego przejazdu. Na wszystkich drogach powinien być zakaz parkowania - są autobusy, a jak właściciele sklepów chcą mieć parkingi dla klientów, to niech je tworzą na swoich działkach.
      • Gość: xxx Re: zakaz parkowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 19:37
        Racja, to samo na Witosa a szczególnie na Głowackiego obok PWSZ gdzie dwa auta czasem nie mogły się minąć.
        • Gość: m Re: zakaz parkowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 15:20
          to samo na ulicy 11 listopada tam gdzie zbudowali już jakiś czas temu rondo, po
          prawej stronie sznur samochodów i dwa samochody rzadko kiedy się miną
      • Gość: yedza Re: zakaz parkowania! IP: *.xdsl.centertel.pl 14.03.09, 19:53
        przecież na Małgorzackiej nie ma sklepów, to komu ja mieszkanka mam nabijać tą
        kieszeń? najwyżej UM zarobi bo dookoła parkometry a samochód gdzieś trzymać muszę!!
    • Gość: tomek W Polsce się nie rozwiązuje problemów komunikacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 19:35
      U nas się nakazuje ,zakazuje i karze . To samo dotyczy deptaku na
      Warszawskiej ,gdzie nie przewidziano wygodnych parkingów ,a
      wspomnę ,że nie tylko Ciechanowianie robią na tej ulicy zakupy ,więc
      jak nie będzie parkingów to zmniejszą się zewnętrzne wpływy do kasy
      miasta ,bo naiwny ten co myśli ,że ludzie nie są wygodni i będą szli
      kilometrami pieszo w deszcz czy śnieg po deptaku . Żeby
      rewitalizacja miała sens to po pierwsze wygodne parkingi ,po drugie
      rewitalizacja wszystkich elewacji ,bo po co spacerować wśród
      brzydkich domów ?
      • Gość: gość Re: W Polsce się nie rozwiązuje problemów komunik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 07:08
        Gość portalu: tomek napisał(a):

> U nas się nakazuje ,zakazuje i karze . To samo dotyczy deptaku na
        > Warszawskiej ,gdzie nie przewidziano wygodnych parkingów(..)

Jak to nie ma parkingów??? A co z dużymi, PUSTYMI parkingami koło wieżowców?! Miejsc tam naprawdę sporo ale zainteresowanie praktycznie żadne chociaż na Warszawską bliziutko a do sklepów na Ściegiennego jeszcze bliżej. A przyczyna tego stanu rzeczy jest prosta! Wszak najlepiej to autem do sklepu wjechać, bo przejść kawałek to już problem a niej daj Panie Boże jeszcze zapłacić za parkowanie! Mieszkam w centrum naszego miasta i widzę codziennie co wyprawiają kierowcy aby tylko uniknąć płatnego parkowania. Żaden się nie zastanowi jak zastawia komuś wjazd do posesji, dewastuje trawnik czy uniemożliwia opróżnienie kontenerów na śmieci !!! Jestem, zresztą nie tylko ja , za wprowadzeniem płatnego parkowania w obrębie całego centrum! Został jeszcze np odcinek Nadfosnej między 11-go Pułku Ułanów a Warszawską,wspomniana Małgorzacka czy Kilińskiego. Mieszkańcy na pewno chętnie zapłacą abonament w zamian za możliwość parkowania pod własnym blokiem czy domem.
        • Gość: australopithecus Re: W Polsce się nie rozwiązuje problemów komunik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 09:34
          Miało być tylko tyle i aż tyle za oficjalnym biuletynem UM

Uchwalona przez Radę Miasta Strefa Płatnego Parkowania w centrum Ciechanowa to
          sposób na większą rotację samochodów w tym handlowym salonie miasta. Zapobiegnie
          ona wielogodzinnemu blokowaniu miejsc postojowych. W strefie stanie 10 parkometrów:
          4 na ul. Warszawskiej,
          3 w otoczeniu ul. Ściegiennego,
          2 na Pl. Jana Pawła II i
          1 na ul. Kopernika (1 parkometr na ok. 30 miejsc parkingowych).
          Na parkometrach umieszczone będą cenniki opłat obowiązujących w strefie.
    • Gość: ja Re: zakaz parkowania! IP: *.eranet.pl 15.03.09, 01:02
      niepełnosprawni mają prawo stawać nawet na zakazach. a nawet pod prąd jeździć:)
      . zakaz to zakaz. na osiedlach tez nie ma parkingów które sprostają
      zapotrzebowaniom. jestem niepełnosprawny a nie mam miejsca zeby zaparkować pod
      blokiem:((( to jest problem.
      • Gość: ja Re: zakaz parkowania! IP: *.eranet.pl 15.03.09, 01:14
        dodam jeszcze ze moja kondycja jest na pewno "troche" gorsza, a i tak nie moge
        zaparkowac blisko domu. na całym moim osiedlu liczacym 8 bloków jest jedno
        miejsce dla niepełnosprawnych oddalone od mojej klatki jakies 200 metrów. dla
        mnie, poruszam sie z trudem o kulach, jest to troche daleko. a wiem, ze nie
        jestem sam niepełnosprawny w tych blokach. sa inni. jak zajme miejsce to co z
        innymi?? jak by było miejsce, nawet jak by był zakaz to bym i tak parkował. ale
        miejsc nie ma... kazda rodzina 2 albo 3 samochody. takie czasy... kryzys!!!
        • Gość: can Re: zakaz parkowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 13:10
          Banki napożyczały ludziom za dużo samochodów :D. Typowa mentalność podjechać
          autem pod sam klub fitness i zapłacić kasę, za pobieganie po stacjonarnej bieżni
          lub pojeżdżenie na rowerze :). Kiedyś w szkole miałem kolegów którzy godzinami
          namiętnie dźwigali sztangi i inne żelastwo ale rozładowanie transportu węgla
          było im nie w smak. Mający daleko na parking powinni zainteresować się ofertą
          developera który sprzedaje apartamenty z parkingiem w piwnicy i windą ;D. Na
          Małgorzackiej stoi odłogiem wielki plac przy młynie. Przecież miasto mogło by go
          kupić i pobudować parkingi. Podobnie można zrobić z ruderami na zapleczu
          niebieskiego biurowca. Niestety bez podziemnych parkingów miasto i tak zapcha się.
    • Gość: tomek Re: zakaz parkowania! IP: *.chello.pl 30.07.09, 23:04
      i bardzo dobrze ! może ten mądrala wyjeżdżając z Kopernika produkował się żeby
      bezpiecznie wyjechać na skrzyżowaniu gdzie z każdej strony samochody były
      ustawione co do centrymetra jeden za drugim bo pewnie jakaś księżniczka nie
      mogła przejść się spod kina albo drugiej strony !! Żal ludzi, nie wrzuci 50gr a
      zaparkuje na środku drogi żeby taniej tylko było i prosto z drzwi do sklepu ;/
      • Gość: mieszkaniec Re: zakaz parkowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 16:37
        NOWE TRENDY W CIECHANOWIE!!!
        w każdym sklepie, usługach itp. /we wnętrzu/ 3 miejsca parkingowe dla
        leniwców!!!, a tak na marginesie to na Małgorzackiej można parkować, policja i
        straż miejska zagląda tam bardzo, bardzo rzadko, a nawet jak przejeżdża to nie
        zwraca uwagi, chyba że...
        • Gość: xxxx Re: zakaz parkowania! IP: *.cnow.pl 01.08.09, 18:23
          Straż miejska zareaguje jak bedzie stało pod zakazem jakies nastoletnie
          auto,wtedy mogą sie wykazac wiadomo nikt ważny nie jest wlascicielem.Niedawno
          centralnie na chodniku na rogu 11 Pułku i Pułtuskiej parkowal eksluzywny
          Mercedes akurat jechała Straz Miejska i co? Popatrzyli i pojechali...... .
          • Gość: żubr Re: zakaz parkowania! IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.09, 19:17
            Straż miejska (wł. straż gminna) – umundurowana formacja tworzona przez radę
            miasta (gminy) mająca na celu ochronę porządku publicznego na terenie miasta
            (gminy).
            Dlaczego nie robi nic żeby swój wizerunek w oczach mieszkańców poprawić?
            Przywykliśmy już do braku patroli pieszych policji. Może nie mają kadr, czasu,
            potrzebni gdzie indziej, rozumiem, a w każdym razie staram się, ale straż
            miejska? Powinna być formacją typowo miejską.
            • Gość: XXL Re: zakaz parkowania! IP: 94.254.251.* 01.08.09, 19:58
              Nadaje sie ale do psich kup zbierania po trawnikach...
              • Gość: ZGROZA! Re: zakaz parkowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 22:51
                matko kochana, lżej mi na sercu gdy pomyślę że moi poprzednicy to
                ludzie krystalicznie uczciwi, rzetelni i pracowici. Bo przeciez
                wiadomo powszechnie że np. pracownicy Tepsy nigdy nie wciskają
                niekorzystnych umów abonentom, mechanicy samochodowi nigdy nie
                montuja starych części, sprzedawcy zawsze ochoczo podbiegają do
                klienta a zamiatacze ulic machają miotłami bez wytchnienia. Wszyscy
                całe siły wkładają w to zeby "wszystkim żyło sie lepiej" a tylko
                lenie ze straży miejskiej i policji lekceważą swoje obowiązki.
                ZGROZA!
                • Gość: venom Re: zakaz parkowania! IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 11:10
                  wiesz , ale te ostatnie służby utrzymują się za nasze pieniądze więc skoro
                  płacimy to mamy prawo ponarzekać tak?
                  • pierwszy.obywatel Re: zakaz parkowania! 02.08.09, 11:34
                    Czy są gdzieś oficjalne dane dostepne w necie ile pieniędzy i na co są one zbierane przez miłościwie panującego nam Pierwszego Obywatela z tych grosiaczków jakie i ja wrzucam.
                    ps. ostatnio dostalem info,że jak trafię popsuty parkomatr/parkometr/parkopsuj.. to mam dalej szukać w okolicy sprawnego, bo to nie żadne tłumaczenie , by parkować gratis.
                    Może te bardzo często psujące się urządzenia mogłyby mieć przycisk dzwonek, by słuzba parkingowa zjawiła się dość szybko.
                • Gość: paweł Re: zakaz parkowania! IP: *.chello.pl 02.08.09, 22:16
                  tylko jak te lenie wystawią Ci mandat to zaraz pół rodziny przegadasz, że to
                  chamy.. zdecydowania - nic nie robią = źle, pisza mandaty = źle, najlepiej żeby
                  nosili na rękach do sklepu z ciuchami ?
                  na pewno autor ZGROZA pracuje non stop w sobote wieczorem, niedziele i
                  sylwestra, wielkanoc i wszystkich świętych i pilnuje porządku, tak samo jak
                  ludzie którzy czuwaja nad tym, żeby prądu nie zabrakło i woda sie nie
                  skończyła... najlepiej patzeć na siebie. Później oceniaj innych
                  • Gość: ZGROZA Re: do pawła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 08:45
                    Szkoda że czytając mój wpis nie dostrzegłeś zawartej w nim ironii.
                    • Gość: ZGROZA Re: do venoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 08:57
                      A wszystkim innym pracownikom to według ciebie kto płaci? Pan Bóg
                      manną z nieba? Bo ja to myślałem że pracownik tepsy, zamiatacz ulic
                      i sprzedawca w sklepie dostają pensję z podatku narzuconego na
                      klienta pod postacią marży zawartej w cenie towaru lub usługi. Ale
                      moze ja się nie znam, to jest mozliwe. Chociaz mimo wszystko będę
                      sie upierał przy tym że takie, jakie jest nasze społeczeństwo, tacy
                      są jego reprezentanci w każdej dziedzinie życia.
                      • Gość: tromba Re: do venoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 14:28
                        całe miasto oparkować
                        • Gość: babajagazpiwnicy Re: do venoma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 15:51
                          popieram
                          całe miasto opodatkować i oparkować ;-)
                          chciałam zauważyć,że nie wszyscy są opodatkowani oparkowaniem ;-)
                          są małe zatoczki i ciemne zaułki i tam chowają się niektórzy znani ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka