Gość: użytkownik IP: 195.117.122.* 07.06.09, 19:55 Witam Jestem posiadaczem Mazdy 323F BJ 2.0TD z 2000 r. Chciałbym wymienić w niej rozrząd. Jakiego mechanika polecacie znającego się na tej marce?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krokodyl272 Re: Dobry mechanik do Mazdy 07.06.09, 21:56 A nie uważasz, że dobry mechanik powinien znać się na każdej marce? Ludzie! Litości! Niedługo na tym forum będą zakładane wątki z pytaniem o dobrego mechanika do Renault Laguny z silnikiem 2,2 dT ale nie tym 113 konnym, tylko z tym nowszym, co ma całe 2 konie więcej... Myślenie naprawdę nie boli, a mechaników w Ciechanowie nie ma pięciuset, tylko kilkunastu i o opinię na ich temat naprawdę nie trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db_cooper Re: Dobry mechanik do Mazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 22:09 niestety kiedy pojawiałem sie u ciechanowskich mechanikow, ich wyraz twarzy wydawał sie mowic "jasny pierun co to za dziwny znaczek z przodu ma to auto.." Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl272 Re: Dobry mechanik do Mazdy 07.06.09, 22:30 Jakbyś do mnie podjechał Boeingiem 727, to też bym się zdziwił... :) Sorry za off topic, ale nick poprzednika mnie natchnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db_cooper Re: Dobry mechanik do Mazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 23:35 swoja droga, mazda ma niezniszczalny silnik, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najkon Re: Dobry mechanik do Mazdy IP: *.tktelekom.pl 07.06.09, 23:15 kolego krokodyl272, nie wiem jakie auto posiadasz i jak często odwiedzasz mechaników?? Nie można się znać na wszystkim a mechanicy są tego żywym przykładem, tym bardziej w przypadku mazdy. Jeśli pomykasz jakimś opelkiem viki to nie masz żadnego problemu. Jeśli choć trochę znasz się na czterech kołach to powinieneś wiedzieć że dobry mechanik to skarb. Następnym razem zastanów się za nim skomentujesz czyjegoś posta. Kolego użytkowniku - powodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl272 Re: Dobry mechanik do Mazdy 07.06.09, 23:41 Nadal obstaję przy tym, że wymianę rozrządu powinien zrobić każdy, kto się mianował mechanikiem (jeśli nie, to nie jest mechanikiem). Oczywiście, że dobry mechanik to skarb, ale kolega pytał o dobrego do Mazdy. Jak jest dobry, to i Mazdę naprawi, a nawet Boeinga. Ja mam zaufanie tylko do jednego mechanika w naszej okolicy, tzn. do Radka Nasierowskiego z Pęchcina. Poza tym polecałem już na tym forum inny zaufany warsztat, ale mogę to zrobić raz jeszcze: Auto63 Michałów - Reginów k/Legionowa ul. Warszawska 63 tel. (0-22) 774 43 21 Odpowiedz Link Zgłoś