hella_79 01.07.09, 23:36 "Wiadomość o pożarze podaliśmy jako jedni z pierwszych w Polsce dzięki serwisowi Alert24.pl." i co z tego??? faktycznie, rzecz warta uwagi ;/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o90 Pożar w Łysych kosztował miliard złotych 01.07.09, 23:39 Borowiecki przez wybite okno patrzył jeszcze na dymiące gruzy, a potem powiedział przyciszonym, ale mocnym głosem do Moryca: - No i cóż! trzeba zacząć na nowo. - Tak, tak! Ażebyś ty wiedział, co ja przeszedłem! Jestem zupełnie chory, boję się o siebie... Co za nieszczęście, co za nieszczęście... Byłem w mieście, patrzę, jedzie straż, no, niech jedzie zdrowo, niech się spóźni, a tu ktoś mówi: "Borowiecki się pali..." Przyjechałem, już cała przędzalnia była w ogniu! Co ja przeżyłem, co ja przeżyłem! to będzie bardzo pracowity kryzys dla straży ogniowej Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta Re: Pożar w Łysych kosztował miliard złotych 01.07.09, 23:48 szkoda ludzi, zakładu, podpala się wtedy gdy ma sie b. wysokie ubezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_i_sceptyk Re: Pożar w Łysych kosztował miliard złotych 01.07.09, 23:49 albo w przypadku porachunków Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Idealny sposób na pozbycie się pryszcza 01.07.09, 23:52 miliard do kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
roman512 Reymont pisal o tym juz 100 lat temu 02.07.09, 05:21 - Co to, Goldberg się spalił? - zapytał Baum. - Tak, zrobił sobie bilans. Mądry chłop, zrobi miliony. - Albo skończy w kryminale. [...] - Wiesz, Goldberg się spalił dzisiaj w nocy, i to zupełnie, "na glanc", jak Mateusz mówi...[...] - Ja miesiąc temu wiedziałem, że on się potrzebuje spalić. Dziwiłem się nawet, że tak długo zwleka, przecież procentów mu nie dadzą od asekuracji. - Miał dużo towaru? - Miał dużo zaasekurowane... - Bilans sobie wyrównał. Roześmiali się obaj szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
czyli.kon.karne Pożar w Łysych kosztował miliard złotych 01.07.09, 23:42 no ja mam nadzieję, że byli porządnie ubezpieczeni i polisa pokrywa takie przypadki Odpowiedz Link Zgłoś
xyxyxyx Re: Pożar w Łysych kosztował miliard złotych 01.07.09, 23:55 Każdy kto jest przy zdrowych zmysłach się ubezpiecza, problem w tym że teraz zacznie się batalia o te pieniądze z odszkodowania. Te nasze wspaniałe firmy robią co tylko w ich mocy aby nie zapłacić. Więcej włosów właściciel straci na tę walkę niż stracił w trakcie pożaru. Ale powodzenia. Oby mu pieniędzy wystarczyło. Szkoda pracowników, dostawców zwłaszcza że jest to ściana wschodnia, Podlaskie. Dobrze umiejscawiam Łyse pod Białymstokiem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mqch Re: Pożar w Łysych powiat ostrołęcki 02.07.09, 09:22 Nie pod Białymstokiem tylko Kurpiach, na Mazowszu. Gmina Łyse graniczy z podlaskim i warmińskim. Kiedyś powiat Kolno woj. białostockie. Za 49 województw w ostrołęckim, teraz powiat ostrołęcki. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Pożar w Łysych kosztował miliard złotych 02.07.09, 09:39 Nie podlaskie, a mazowieckie. Powiat ostrołęcki, gmina Łyse. Swoją drogą fajnie to wyglądało w sklepie - szynka z Łysych :) Odpowiedz Link Zgłoś
michciuu Pożar w Łysych kosztował miliard złotych 01.07.09, 23:50 Gdyby ten zakład był wart miliard złotych to właściciel byłby w pierwszej 10 najbogatszych Polaków, a w żadnych rankingach go niema, chyba przesadził. Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Analfabetyzm 02.07.09, 00:54 Misiu, ja nie wiem nic o JBB czy jak się nazywają ale twój post to przejaw ignorancji. -Straty są szacowane na miliard. -ja nie wiem kto/ilu właśicieli jest w sensie ksiegowym -wszlekie rankingi są średnio przydatne - wszystko bazuje na szacowaniu -majątek właściciela mógł być mniejszy, niewiadomo ile sprzętu było na kredyt, co było w leasingu itd. Szkoda zakłądu. Odpowiedz Link Zgłoś
hasenberg Pożar w Łysych kosztował miliard złotych 01.07.09, 23:57 miliard ???????????????????????? kolejny debil się dorwał do klawiatury, czy naprawdę nie można zatrudnić kogoś kto będzie pilnował tego co idzie w eter a w zasadzie w sieć. taniej to wcale nie znaczy lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
firmenell Re: Pożar w Łysych kosztował miliard złotych 02.07.09, 00:11 u mnie w miescie jest sklep tych zakladow firmowy - ma sie doskonale, caly czas sprzedaje, to jakim cudem? Odpowiedz Link Zgłoś
gmondo Re: Pożar w Łysych kosztował miliard złotych 02.07.09, 00:12 Ma być tanio i szybko ("jako pierwsi podaliśmy"). Nie słyszałem, żeby chwalili się rzetelnością... Odpowiedz Link Zgłoś
gmondo Pożar w Łysych kosztował miliard złotych 02.07.09, 00:09 Jeśli już, to pożar spowodował straty w wysokości miliarda, a nie kosztował miliard. Mam wrażenie, że to jednak różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
jotkabielecki Na pewno miliard? 02.07.09, 00:16 to jakiś horror.Dwie stocznie : w Szczcinie i w Gdyni sprzedano łącznie za 400 mln zł.W stoczniach pracowalo łącznie ok. 4000 ludzi a tutaj zaklady mięsne 1 mld zł? Czy ktoś się nie pomylił? Odpowiedz Link Zgłoś
plosiak Re: Na pewno miliard? 02.07.09, 00:23 jotkabielecki napisał: > to jakiś horror.Dwie stocznie : w Szczcinie i w Gdyni sprzedano łącznie za 400 > mln zł.W stoczniach pracowalo łącznie ok. 4000 ludzi a tutaj zaklady mięsne 1 > mld zł? Czy ktoś się nie pomylił? A jakie to ma znaczenie ? ;) Ważne, że portal jako jeden z pierwszych podał newsa (czyli nie wiadomo, czy był drugi, dwunasty, czy sto dwudziesty drugi). Miliard to faktycznie mnóstwo kasy, chyba jednak mała przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane rety 02.07.09, 00:57 ten znowu ze stoczniami... Zrozum, taka stocznia mogła być sprzedana nawet za złotówkę - to czy pracowało w niej 4 czy 40 tysięcy pracowników nie ma znaczenia. Znaczenie ma czy np. nie jest zadłużona (co z tego że aktywa spore), jaką ma rentowność, perspektywy itd. Czy zakład mógł być tyle wart? Sądzę że tak, jeżeli był nowoczesny, a wszystko było skoncetrowane na relatywnie małej powierzchni Odpowiedz Link Zgłoś
martady Szkoda zakładów:( 02.07.09, 00:43 zajebiste parówki z serem produkowali... Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Pożar w Łysych kosztował miliard złotych 02.07.09, 01:35 Fajnie, mamy tyle inspekcji, przepisow i norm najrozmaitszych a potem powstaje zaklad palacy sie z wdziekiem fajerwerkow od poczatku do konca. Pewnie caly zaklad zbudowany na wyjatkach i zgodach na pominiecie tego czy owego. Towarzystwa ubezpieczeniowe beda protestowac i slusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
szymek_50 Pożar w Łysych kosztował miliard złotych 02.07.09, 02:17 Dziwny pożar. Pewnie odpuścili ochronie i nie pozwalali się jej wtrącać tam....... Odpowiedz Link Zgłoś
4v raczej niemożliwe 02.07.09, 03:03 by straty wyniosły MILIARD. jak by ta nowa łódzka hala sportowa spłonęła doszczętnie, to straty wyniosłyby może 200 milionów. co by musiało spłonąć, by straty wyniosły miliard? może "Złote Tarasy" wraz z Pałacem Kultury? a nie jakieś durne, mało znane, zakłady mięsne. no chyba że, na przykład, samochody im spłonęły przy okazji. tysiąc TIR-ów wypełnionych towarem :D Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy moze chodzi o miliard starych zlotych??? 02.07.09, 03:08 4v napisał: > by straty wyniosły MILIARD. > > jak by ta nowa łódzka hala sportowa spłonęła doszczętnie, to straty wyniosłyby > może 200 milionów. co by musiało spłonąć, by straty wyniosły miliard? może > "Złote Tarasy" wraz z Pałacem Kultury? a nie jakieś durne, mało znane, zakłady > mięsne. > > no chyba że, na przykład, samochody im spłonęły przy okazji. tysiąc TIR-ów > wypełnionych towarem :D > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
gavno Jedni z pierwszych... a moze drudzy :). 02.07.09, 03:35 Statystycznie 75% pierwszych informacji jest nieprawdziwa. Stazysta zaokraglil straty i zrobil miliard :). GW nie byla pierwsza. Byla jedna z pierwszych. A wiec druga, trzecia lub czwarta. Ale nie pierwsza. Gowniana gazeta, gowniane pisanie. Jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non Re: JBB a co to ? 02.07.09, 05:09 Police to dla mnie jest czytelne.Wprawdzie nie jestem na bieżąco,ale firm nie brakuje i na przykład LPR to Lotnicze Pogotowie Ratunkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
refleksyjny Wiadomość o pożarze podaliśmy jako jedni z pierwsz 02.07.09, 05:42 Niestety nie ma ofiar Odpowiedz Link Zgłoś
cosczegoniebylo Zakładów mięsnych mi nie żal - obozy zagłady 02.07.09, 08:29 Zakładów mięsnych mi nie żal. Bezkarne zabijanie zwierząt w końcu musiało się zemścić. Żal, że aż tyle osób nadal je i truje się mięsem. Odpowiedz Link Zgłoś
dantes.e Re: Zakładów mięsnych mi nie żal - obozy zagłady 02.07.09, 09:36 Powiedz o zabijaniu zwierząt na rynku w Łysych... Nie masz skórzanych butów czy kurtki? Odpowiedz Link Zgłoś
boys999 Pożar w Łysych kosztował miliard złotych 03.07.09, 14:24 To Był Jeden Z Najnowocześniejszych Zakładów Pod Względem Techniki !!! Czy Maszyny W Nim Zawarte Kupisz Za Pare Groszy !! Tak Straty Mogły Tyle Wynieść !! Zakłady Zawierały Bardzo Drogie Sprzęty !!!! kto Nie Wie Jak Jest Niech Sie Nie Udziela !! Odpowiedz Link Zgłoś
marek.brycki Pożar w Łysych kosztował miliard złotych 18.12.09, 13:07 ja straciłem pracę w tym pożarze.. więc mam nadzieję, że jak najszybciej uda się odbudować nasz zakład... bo aktualnie bezrobocie skoczyło w rejonie masakrycznie.. cale szczescie ze powstaja takie inicjatywy jak www.PracaPoplaca.pl dzieki ktorym osoby takie jak ja moga szukac pracy w regionie.. mam nadzieje ze juz wkrotce bede mogl wrocic do pracy.. a JBB beda produkowaly wasze parowki z serem :D Odpowiedz Link Zgłoś