mazdownik1 06.07.09, 09:24 Nie odpuszczaj mu, podziel się opinią z innymi, żeby już więcej nikogo nie oszukał. Oceń usługi motoryzacyjne i znajdź dobrych fachowców na Rankingu Warsztatów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Niezadowolony Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 23:05 Nie polecam warsztatu blacharskiego na mazowieckiej. Po naprawie zderzaka tylnego i przejechaniu kilku kilometrów odpadł z jednej strony. Trochę się przy tym porysował, a żeby go z powrotem umieścić na miejscu pojechałem już do innego fachowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 21:54 to trzeba było tam wrócić bo tam jest dożywotnia gwarancja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 06.09.09, 15:01 czytałem posty co na tym forum i sam mam doświadczenia w tej branzy naprawczej. moim zdaniem powinna być krytyka moze cześć mieszkanców to przeczyta i sie zastanowi czy zostawwić swój samochód w pieknnym warsztacie zeby posłuzył jak w zawodówce na warsztatach jako samochód doświadczalny. nie polecam Auto sezam nie profesjonalni mechanicy chyba słaabo opłacani mieli wymienic jedna prosta częśc zepsuli następna za 500 zł parodia i zenuła dlaczego ten zakałd jescze istnieje skoro tylu klijentów przekręcił. na płockiej w auto Deewoo wymienili olej prosta czynnosc jak sie okazało za 8 godzin trzeba było odlać 1 litr nadmiaru pomyśleć oo skutkjach dla silnika po wiekszym przejecaniu km. co szybko znaczy nieprofesjonalnie nawet przy tak prostej czyyności trzeba pomyśleć. jestem mile zaskoczony obsługa klijenta i profesjoanlizm jaki prezentuje pan Sitkowski na wojska polskiego i pan Chmielewski polecam sprawdzięłm bez uwag jak powiedza ze ta częśc bedzie zrobiona i wymieniona zrobią to na dobrym poziomie. bracia Lachowscy ok. firma achtel też wysoki poziom i profesjonalizm. idac do zakłądu mechanicznego kazdy myslize bedzie ok a jaka rzeczywistoś jakby trafiło si ena samouków chociaz i czasmioni sa lepsi od pseudo mechaników Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_1234_kasia Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? 25.10.19, 13:56 A ja polecam. Pan Krzysztof jest super fachowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocky Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 20:59 Jak ktoś Cię robi w balona, bierzesz pałę i przez łeb, to najskuteczniejsza metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mławiak Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.40.84.242.sub.mbb.three.co.uk 10.07.09, 00:00 W Ciechanowie to sami partacze i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciechanowiak Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 16:40 W Mławie nie ma partaczy, bo tam nie ma mechaników. Za mała dziura, żeby się opłacało robić tam jakikolwiek biznes samochodowy. Zresztą sam siedzisz pewnie na zmywaku w Lądku sądząc po IP, bo nawet w Mławie nikt nie chciał Cię zatrudnić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowiak1 Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.171.188.71.static.crowley.pl 10.07.09, 16:45 zgadzam sie z Mlawiakiem, ze w Ciechanowie nie ma dobrych mechanikow. Jedyne co potrafia dobrze, to podliczyc kase i zedrzec, a robia przyslowiowe "go...no". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuk Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.centertel.pl 10.07.09, 17:43 a polecacie tego mechanika na krubinie ? taki tam jest młodziak z brzuuuuchem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciechanowiak2 Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 21:16 Nie zgadzam się, że nie ma dobrego. Polecam serwis Rudnik na Pułtuskiej. Naprawdę fachowcy i umieją doradzić i pogadać z człowiekiem. Mogliby być tylko ciut tańsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Precz z Malkontentami? IP: *.fn.pl 02.08.09, 15:39 Sam jesteś partacz. Na nadrzecznej był zawsze dobry zakład i pewnie parę innych porządnych się znajdzie. Nie znoszę wiecznych malkontentów, takim się powinno zabierać dostęp do neta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venom Re: Precz z Malkontentami? IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 17:39 proponuję tak: - nazwa zakładu, gdzie on jest - jaka była usterka - czy była trafna diagnoza usterki, szybkość usunięcia, cena, obsługa. Jakiś obraz się wtedy wyłoni- a nie ten dobry a tamten nie dobry -bo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iksiński Odradzam i polecam IP: 213.199.253.* 03.08.09, 09:58 Na Pułtuskiej (targowisko) "chłopaczki" nie założyli mi zabezpieczenia na mocowanie wahacza, twierdząc że nakrętka samo-kontrująca wystarczy. Ich "szef" to potwierdził... Tego samego dnia odwiedziłem innego mechanika, okazało się że nakrętka była nieodpowiednia i łatwo mogła się odkręcić. Niby drobiazg, ale jazda była niebezpieczna! Odradzam. Polecam nieduży zakład lakierniczy na Wojska Polskiego, jadąc od Pułtuskiej po lewej stronie mijając Śląską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venom Re: Odradzam i polecam IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 15:13 polecasz bo? pracujesz tam, twoja ciotka czy ojciec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iksiński Re: Odradzam i polecam IP: 213.199.253.* 03.08.09, 15:56 ...bo tam lakiernik zrobił zaprawki, które trzymają się już dwa lata. Lakierowane punkty w ogóle się nie wyróżniają...chyba na tym to polega:) Poza tym ten warsztat polecił mi znajomy, rzecz jasna zadowolony z usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venom Re: Odradzam i polecam IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 20:05 no i tak było pisać od początku. Konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: 213.199.253.* 07.02.10, 14:24 A może podasz jakieś fakty? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_1234_kasia Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? 25.10.19, 13:56 Nie pisz głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ded Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 17:32 Ja moge polecic blacharza-lakiernika w niestumiu. Mialem na prawde przerabana robote (poprawianie po innym fachowcu) ale cena do zniesienia a jakosc naprawde bdb. Przyklada sie do roboty, dba o detale. Co prawda u mnie to dlugo trwalo ale powiedzialem mu ze mi sie nie spieszy wiec pewnie pracowal wolniej. Polecam zaklad na sienkiewicz 156b, robie u nich opony ale blacharka podobno tez sie zajmuja. Ceny zmiany opon korzystne, szef troche malomowny ale solidny :) Moge polecic Budmat Auto 2 na sonskiej ale cenowo dramat. Jesli naprawiasz auto na koszt ubezpieczyciela to wg mnie nie maja konkurencji. Dadza auto zastepcze i sam widzialem ze na prawde przykladaja sie. O dobrym sprzecie i specjalistach nie wspomne. Gdyby nie zaporowe ceny to super. Moge polecic zaklad na Sienkiewicza 95c. Warto do nich jechac z bardziej skomplikowanymi autami, minusem sa terminy ok tygodnia czekania na swoja kolej. Polecam elektromechanika przy kosciele na smiecinie. Prawdziwy specjalista ale jeden z drozszych. Nabija tez klime ale zaklad na kwiatowej robi to taniej. Nie polecam zmiany opon na kwiatowej. Nie wytarli mi felg w scigaczu i ciezarki szybko sie odkleily. Skasowali sporo, nie mieli tez wetylka wiec zalozyli mi z powrotem dentke (mam bezdetkowe opony). Ogolnie duzy zaklad a amatorszczyzna. Odradzam pana wilkowskiego na smiecinie. Nie wiem jak z wymiana opon ale wymienial mi gumki w zawieszeniu (astra f) i jak cos zaczelo sciagac po roku to zajrzal jakis lepek i powiedzial "a kto Ci tak to spie...l?". Do tego przygieli oslonki hamulcow tak ze dotykaly tarcz i nie zalozyli mi jednej zabezpieczajacej zawleczki. Cena niestety sporo wyzsza niz wyceniana pomimo ze nic wiecej nie bylo naprawiane. Nie polecam pana na ulicy pszasnyskiej (drugi od strony ciechanowa po lewej stronie), zmienil sprzeglo w oplu ale o regulacji to juz zapomnial (jakbym nie znal sie na tym to spalilbym je bardzo szybko), takze przygial oslonki jak porzedni opisywany mechanik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 10:37 A co sądzicie o zakładzie Auto Sezam, chyba jak sie nie myle ulica Mazowiecka, blisko Delitissu ?? Jak ci fachowcy sie sprawdzają?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: 195.117.122.* 20.08.09, 21:47 AutoSezam czy jakoś Centrum Obsługi Pojazdów. To jedno i to samo. Drogo i partactwo. Przeważnie zamiast fachowców biorą uczniaków na praktykach chyba żeby koszta ciąć. Ja nie mam zamiaru pozwalać żeby ktoś metodą prób i błędów uczył się na moim aucie. Rachunki to oni umieją wystawiać wysokie to jedyne w czym są dobrzy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzona Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.xdsl.centertel.pl 21.08.09, 09:44 Ja mam obecnie poważny problem z autosezamem!!!!! Wzieli samochód do naprawy w czerwcu, zapłaciłam za nią 2650zł!!! po tygodniu co ,ta sama usterka,wiadomo reklamacja i do dziś auta nie mam.Wczoraj pan zadzwonił i powiedział że oni nie są w stanie tego naprawić.A co z moimi pieniędzmi!!!Nie oddadzą po też ponieśli koszty,auto nie naprawione,pieniądze w błoto wyrzucone i co mam teraz zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 09:49 czyli widze ze niezbyt pozytywne opinie wydajecie na temat tego zakladu.dzieki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: 195.117.122.* 21.08.09, 16:55 Do "pokrzywdzony" A kogo to obchodzi że oni ponieśli koszty? Nie wykonali naprawy jak należy to się pieniądze nie należą. Wyślij im listem poleconym wezwanie do wypłaty Twoich pieniędzy z uwagi na niewywiązanie się z warunków umowy z terminem 7 dni i numerem swojego konta. Jeśli po 7 dniach pieniążki nie wpłyną udaj się na policję celem zgłoszenia oszustwa. Tak tak to jest oszustwo i podlega to pod kodeks karny. Czemu masz płacić tyle pieniędzy za źle wykonaną usługę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praw(ni)czek Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 11:59 TU raczej zastosowanie ma kodeks cywilny, a nie karny. Udowodnienie oszustwa jest bardzo trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 25.08.09, 19:52 ja mogę polecic dwoch mechanikow na ul. Wojska Polskiego (jeden ma zaklad przed jednostka Pan Sitkowski a drugi Pan Talarek jak sie nie myle, za jednostka) juz nie jestem w stanie dokladnie opisac co mi robili przy samochodzie ale dosc duzo, szybko i co najwazniejsze sprawnie ;] ale i tak jak cos powaznego to zawsze jade do znajomego kolo Przasnysza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 25.08.09, 19:57 a zapomnialem dodac kogo bym nie polecil: zdecydowanie naprawy pojazdu u Pana Kosmowskiego (na górce przy wjeździ w rynek), dziura w tlumniku: (normalnie kazdy zaspawa) ale nie tam, tam odrazu najlepiej wymiana na nowki za 1200 zl :| drogo, drogo i jeszcze raz drogo. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rus Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 20:45 Bzdury, to bardzo dobry mechanik i wcale nie drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjkkh Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 23:58 nie zawsze da się zaspawać tłumik, bo nieraz nie ma już do czego.Gdyby tak było to nowe tłumiki by się nie sprzedawały.Tłumik to nie tylko bryła ale jeszcze ma w środku zawartość która czemuś służy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obsłużony kiedyś Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 23:34 Około 8 lat temu przyjechałem do pana Kosmoskiego dość starym polonezem z brakiem "ładowania". Pan mechanik naraził mnie na przymusowe nocowanie w Ciechanowie. Umówił się ze mną na 17 po odbiór auta. Kiedy przyszedłem o tej godzinie zakład był zamknięty a pana Kosmoskiego znalazłem w jego domu. Ten pan stwierdził, że "...nie zrobił bo nie zdążył." Szkoda gadać - od tej pory nawet mi nie w głowie korzystanie z usług tego mechanika. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowianin Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 23:12 jezeli cena cie przeraza to jedz pod most kolego ja zostalem obsluzony profesjonalnie i polecam ten zaklad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.cnow.pl 06.09.09, 23:05 Polecam zakład "pod wiaduktem". Odradzam "InterHome" i "Sezam" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neciak Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 10:02 Zgadzam się z przedmówcą. Sezam to partacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 16.09.09, 22:06 proszę o rzetelne wpisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 20.09.09, 19:17 widze prawdziwe wpisy panie prawnik:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aty Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 20.09.09, 20:58 Do kogo jechac, zeby obejrzal zawieszenie, powiedzial co trzeba wymienic, wymienil tylko to co trzeba i byl tani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 21:08 Prowadzę warsztat i jak czytam wpisy i opinie niektórych to widzę że są pseudo recenzentamii znawcami samochodowymi.Tylko jak widzę takiego tępaka który na świecącej kontrolce od oleju jechał do momentu zatrzymania silnika i na pytanie dlaczego pan nie zatrzymał się po zaświeceniu kontrolki? odpowiada że myślałem że te pare km. dojadę to szlak mnie trafia.Później taki leszcz siada do kompa i piszę tu źle , tam partacze, tu mu niedobrze zrobili a w swoim aucie ma 80% części ze szrotu bo na nowe go niestać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 21.09.09, 00:40 No chyba mechanik powinien być profesjonalista no nie? a ty kogo bronisz partaczy i niedołęgów co zwą się mechanikami? prawdziwy fachowiec obroni się sam przed konkurencjąą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 21.09.09, 00:46 to tak jak firma zatrudnia tępaka i ma szefa co tu pisze posty ... dobre co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aty Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 21.09.09, 12:33 Do kogo jechac, zeby obejrzal zawieszenie, powiedzial co trzeba wymienic, wymienil tylko to co trzeba i byl tani? Bo nie chce, zeby mnie naciagneli, pomozcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriot Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 21.09.09, 20:52 jedz do lachowskiego albo chmoeleskiego zobacz ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blum Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 08:16 Do jednego słowa się tylko odniosłeś(tępak),wziąłeś to do siebie bo w swoim samochodziku z wiejskim tuningiem masz 95% części ze szrotu a nie 80% jak zostało napisane.Zajeźdzasz pod warsztat z rękami w kieszeni i żujesz gumę udając wielkiego znawcę samochodowego - żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mechanik Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.cdma.centertel.pl 22.09.09, 08:38 Taka jest prawda .. tu właściciele pseudo "aut" to większość właściciele Glofów II Opelów cors i innych starych szrotów . Co wy myślicie że z 90 rocznika nic niema prawa się zepsuć.. to nrmalne że siądą gumy wachacza drążki itp. a jak się znacie lepiej co do ceny i wykonanych robót to naprawiajcie sami ! Nieraz urwie się głupia śrubka i fachowiec ma problem przy czym schodzi się więcej czasu i nerwów. Także drodzy użytkownicy "aut" otwierajcie sami warsztaty bo znacie się lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheheh Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 22.09.09, 21:11 ubliżać potrafisz . to czytam . uwazam ze jak nie dam sie oszuakc prze mechanika pseudo samouka i nie ubliżam tu samoukom, bo z tego co mówisz nie masz szacunku do klienta liczy się tylko kasa dla ciebie, nic więcej. a tak na marginesie to niektóre części ze szrotu są lepsze niz te które sprzedajesz w swoim sklepie przywarsztatowym z 40% zyskiemm i jescze zdaza sie ze samemu trzeba poprawiac twoja robote w wiejskim warsztacie tak wiec zamknij ten warsztat bo szkoda twojego wysiłku i potu szkoda słów chłopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mechanik Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.cdma.centertel.pl 22.09.09, 21:59 Pomyliłeś mnie ze sklepem i warsztatem Auto sezam ale Oke to powiedz mi czym ty się zajmujesz studenciku jeżeli znasz się lepiej co do cen za usługi naprawcze.. 10 zł w te czy we wte .. żałosne ! Jeżeli sam musisz poprawiac po "samoukach" to ty nim jesteś i powiedz mi po co wgl jezdzisz do mechaników jak sam wiesz lepiej i umiesz lepiej śmieszne! Jak zadrogo dla ciebie w sklepach to jezdzij na szrot .. będzie taniej i na twoją kieszeń .. sam wymienisz i niema problemu bo przecież jak odpowiada ci jazda "autem " z końcówką od Zieliniaka to Spk. A ten tekst że "" niektóre cześci ze szrotu są lepsze niż te nowe " No niewiem śmiać się czy płakać ;| to wymień te części lepsze : co może drążki , końcówki tuleje wachacza , zwrotnice klocki hamulcowe bębny CO WSZYSTKO JEST STARE I PORDZEWIAŁE I ROZGEŁDANE jeżeli ty takie częsci montujesz do swojego auta to szacun już niemusze się pytać czym jezdzisz . Żałosne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik2 Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: 213.199.253.* 23.09.09, 20:44 Ludzie chcecie jeżdzić dobrymy,drogimi autami ,ale utrzymać te auta to już dla Was wielki wydatek.Kupcie sobie narzędzia poczytajcie na forum jak naprawiać i sami sobie naprawiajcie.Wobecnych autach bez wiedzy więcej narobisz szkody niż naprawisz,czy to przy silniku czy przy zawieszeniu,a o elektryce to już nie wspominam.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 23.09.09, 21:30 jesteś najmądrzejszym mechanikiem w Ciechanowie to widac zal mi ludzi którzy do ciebie jeżdza taka jest prawda juz nie pytam ile ludzi wkurzyłeś bo po co???????????? kase bijesz zatrudniasz uczniaków i wszycho za marną kase marna praca. a zieliniak ma spoko części nie rozumiem gadki mechaniku i wiele innych warsztów ma cześci w sprzedazy nie tylko ten przez ciebie wspomniany.a co do szrotu to wspomniałem niektóre częsci ale jak zakuty łeb mechanika tego nie rzoummie to juz twój problemm. do szkoły marsz kasa zaślepia oczy naprawdę spójrz na inne warsztaty niekoniecznie z Ciechanowa i się ucz!!!!!!!!!!! ale już za późno chyab sadząć po wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mechanik Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.cdma.centertel.pl 24.09.09, 17:44 Dobra bo szkoda nerwów na takiego "Cwaniaczka" Robię to co umiem i mam z tego kase ..więc się niewpier. ty zapewne machasz rączko pod kościołem bo nie stać cię na części z porządnych sklepów typu Auto-Land czy InterCars ale to już twój problem i interes współczuje ;| naprawdę wspułczuje.. byś wziąl się do roboty i zaczął zarabiać pieniądze na nowe częsci. żal mi ciebie I zakuty łbie jeżeli jesteś taki mądry to wymień te "niektóre części ze szrotu które są lepsze niż te nowe ze sklepu ? Kup sobię Książkę " Jeżdzę Skodą Favorit" I sam naprawiaj częściami ze szrotu swoje auto Pozdro! I jescze coś Mechanik to taka sama praca jak każda inna ale studencik tego nierozumie i jedzie do mechanika nawet po to żeby filtr powietrza wymienić albo świece .. a już napewno założe się że ten twój zakuty łeb nieumie sprawdzić oleju bagnetem .. potrzebuje pomocy kolegi dresiarza bo nieubrudzi sobie rączek! śmieszny jesteś :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.cdma.centertel.pl 24.09.09, 17:49 Chłopak dobrze pisze .. W ciechu pełno jest takich dresiarzy co szkoda im 60zł na klocki bo przecież można się za 60zł ostro nawalić albo co innego. A ztymi częściami to koleś mnie rozśmieszył haha niema zielonego pojęcia o mechanice ale najważniejsze jest że śmiga szrotem z Wydechem firmy "krzak" i u mechanika rzując gume kłuci się o 5zł Taka prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hheheh Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 24.09.09, 19:15 robisz to co umiesz czyli robisz ludzi w balona czyli jesteś oszust a jak jesteś taki odwazny tutaj to powiedz gdzie masz ten swój warsztat może inni się wypowiedzą. moze jesteś jedyny porzadny a moze masz firme opierdz reklamami a pod nimi kryje sie krzak???????/ wiem gddzie sie kupuje drogie dobre części w Ciechanowie jeśli o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mechanik Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.cdma.centertel.pl 24.09.09, 21:22 No ja niemuszę się reklamować .. A chodzi miglwnie o to że niekażdy mechanik przelicza tylko kase i nic więcej nierobi .. ale i klienci niech zrozumią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 24.09.09, 23:24 a mi tak naprawdę chodzi o jakość wykonywanych usług, jak jesteś w branży to wiesz jak to jest nie przeczę ze nie musisz się reklamować ale wiadomo oszuści wszędzie się znajda i nie trzeba w sumie jedna miara wszystkich mierzyć:)pozdrawiam i zdrowia życzę i mniej kapryśnych klientów a dresiarzem nie jestem i swoja kasę tez mam. tylko wnerwia mnie robota na odpierd........ i kasa za robotę wzięta jak w serwisie w Niemczech:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 22:42 witam nalgorszy oszust z ciechanowa to ten na targowicy OPASIŃSKI PIOTR na niczym sie niezna oszukuje na karzdym kroku a jle on ma tam tych młodych bo go niestac na pracownika nie polecam ....tylko nie wymieniajcie u niego olaju jeden z uczniów powiedzal mi ze on zalewa jakiś olej kupiony na giełdzie ktury wlewa do baniek po MOBILU i tak oszukuje klietów wirc naprawde nie polecam omjac z daleka ten załosny zakład pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 16:07 Ty się naucz pisać i sprawdź ile błędów zrobiłeś w tak krótkim tekście. Jak już kogoś krytykujesz to sam wystartuj do szkoły bo się ośmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 22:40 Witam! Mam nadzieję, że pomogę wybrać odpowiedniego mechanika w Ciechanowie. Moje doświadczenie jest spore z uwagi na fakt, iż posiadałem auta dosyć awaryjne tj.Fiat, Peugeot, Opel. Mianowicie co do mechaniki polecam warsztat przy ul. Wojska Polskiego u Pana Sitkowskiego, może nie jest tanio ale solidnie i w terminie. Odradzam warsztat Auto-Sezam przy ul. Mazowieckiej bardzo drogo i mało fachowo np. ( wymiana świec zapłonowych wraz z podłaczeniem do komputera samochodu, wykasowanie błędów 180zł)i auto po godzinie jazdy znowu w naprawie. Nabicie klimatyzacji odbywa się normalnie natomiast odgrzybianie jest na nos Pana mechanika, który wąchał wloty powietrza i powiedział, że odgrzybiać nie trzeba ( prawdziwy fachowiec). Gazownik samochodowy warty zaufania jest na przeciwko hali sportowej. Jak posiadałem Opla z instalacją DT gas System jedynie on potrafił i wykazywał zainteresowanie naprwą usterki. Pan gazownik z ul. Zagumiennej się nie znał a pan gazownik z ul Kąckiej powiedział, że nic na to nie poradzi. ( prawdziwi fachowcy) Jeżeli chodzi o elektrykę polecam mechanika za Szkołą nr 7 w osiedlu domków jednorodzinnych solidnie i tanio. Blacharz - lakiernik to w miejscowości Niestum za pętlą autobusu nr 1 po prawej stronie jadąc od Ciechanowa miło, fachowo, ładnie i dokładnie. Wulkanizator ul. Pułtuska pierwszy za Szpitalem, młody chłopak przykłada się do tego cvo robi. Mam nadzieje, że moja opinia się komuś przyda. Chcenie korzystajcie z usług. Pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klijentos Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 06.10.09, 01:34 czytałem i podpisuje się pod tym co pisze przedmówca i ten gość którego cytuje: "czytałem posty co na tym forum i sam mam doświadczenia w tej branzy naprawczej. moim zdaniem powinna być krytyka moze cześć mieszkanców to przeczyta i sie zastanowi czy zostawwić swój samochód w pieknnym warsztacie zeby posłuzył jak w zawodówce na warsztatach jako samochód doświadczalny. nie polecam Auto sezam nie profesjonalni mechanicy chyba słaabo opłacani mieli wymienic jedna prosta częśc zepsuli następna za 500 zł parodia i zenuła dlaczego ten zakałd jescze istnieje skoro tylu klijentów przekręcił. na płockiej w auto Deewoo wymienili olej prosta czynnosc jak sie okazało za 8 godzin trzeba było odlać 1 litr nadmiaru pomyśleć oo skutkjach dla silnika po wiekszym przejecaniu km. co szybko znaczy nieprofesjonalnie nawet przy tak prostej czyyności trzeba pomyśleć. jestem mile zaskoczony obsługa klijenta i profesjoanlizm jaki prezentuje pan Sitkowski na wojska polskiego i pan Chmielewski polecam sprawdzięłm bez uwag jak powiedza ze ta częśc bedzie zrobiona i wymieniona zrobią to na dobrym poziomie. bracia Lachowscy ok. firma achtel też wysoki poziom i profesjonalizm. idac do zakłądu mechanicznego kazdy myslize bedzie ok a jaka rzeczywistoś jakby trafiło si ena samouków chociaz i czasmioni sa lepsi od pseudo mechaników" pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 11:15 popieram przedmówców. Pan gazownik z ulicy kraszewskiego-pełna fachowosc i profesjonalizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Ja polecam IP: *.cal.pl 07.10.09, 18:15 Zakład u Krupińskich na Sienkiewicza (za KRUSem). Pełny profesjonalizm, tylko trzeba się umawiać bo dużo klientów mają - już samo to świadczy na PLUS. Odpowiedz Link Zgłoś
anatol22.1 Re: Ja polecam 10.10.09, 20:31 polecam wulkanizatora na pułtuskiej przed renault fachowo i tani. najlepszy gazownik na kąckiej za jednostką wojskową.najlepiej zna się na sekwencjach gazowych miałem problem z golfemIV poradził sobie jako jedyny w ciechanowie miło i tanio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdQFDG Re: Ja polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 00:25 No to się chłopcy rozreklamowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FORD HARRY:) Re: Ja polecam IP: *.chello.pl 11.10.09, 22:42 witam. tak ten gazownik za basenem ok. porzadek jak w salonie. ale ten na zagumiennej tez profesjonalista uważam. jeśli chodzi o tego przy ryneczku tam gdzie rządzą u niego uczniaki raz pomoże raz zaszkodzi zależy. sam ma duża wiedzę ale źle go reklamują na mieście ci praktykanci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Ja polecam IP: *.cdma.centertel.pl 12.10.09, 21:37 Witam . Ja miałem problem z Fordem Focusem .. nikt niechciał podjąć się gazu sekwencyjnego do tego modelu (Nierozumiem do tej pory) Pojechałem do Gazownika na ul. Kąckiej firam Valter bardzo miła obsługa Szef warsztatu obejrzał auto i powiedział żę niewidzi problemu żeby zamontować gaz sekwencyjny tylko że trzeba zamontować dodatkowo Lublifikator (coś takiego) służy do smarowania prowadnic zaworów . Auto chodzi bez zarzutów. Miła solidna i profesjonalna obsługa polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdi Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.10, 12:07 witam serdecznie nie polecam zakładu na targowicy OPASINSKI PIOTR stary oszust a zwiedzo to jest daleko i za to oszukuje nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klijent Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 21:59 Bardzo dobry mechanik, którego mogę polecić każdemu to pan Mieczysław Pacek. Ma swój warsztat niedaleko dworca PKP na Sienkiewicza. Wcześniej urzędował na Nadrzecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek 28 Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 22:18 Witam! Gazownik z ul. kąckiej mi akurat instalacji gazowej sekwencyjnej "dt gas system" w oplu nie naprawił, ma u mnie plusa za to, iż powiedział "że na takiej sekwencji to się nie zna" i nie próbował naciągać mnie w koszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ford Harry Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 14.11.09, 20:04 a gdzie jest Baloon z tego tytułu:) hheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hy Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 28.11.09, 17:49 jakoś ten wątek zaginał może go odświeżymy na zimę idzie i samochody czasami trzeba naprawiać:) co niektóre:) Odpowiedz Link Zgłoś
fever18 Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? 30.11.09, 10:19 ja nie polecam robic blacharki na mazowieckiej u gruntmejera. Po malowaniu i przy odbiorze, gdzie juz sam kolor roznil sie odcieniem i okreslenie czesci ktore byly malowane byloby problemem dla slepego, typ pod krawatem jeszcze probowal mi wmowic ze jest zrobione dobrze i zaczal zaraz zmieniac temat. A najlepsze i tak jak chcial odkupic ode mnie NOWA CZESC za cene 50% nizsza niz ta sama czesc, ale zamowiona u nich. NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 16:24 czeka mnie przegląd zawieszenia w passacie i pewnie wymiana niektórych wahaczy. Ktoś poleci jakiegoś kompetentnego mechanika w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addhoc Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 30.11.09, 17:15 Ciężko zepsuć wymianę wahaczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 17:42 no tak ale można wymienić wszystkie a tylko jeden będzie uszkodzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 15.12.09, 17:06 po naprawie samochodu jestem zniesmaczony i nie polecam centrum daewoo. dożo reklamy masę kasy a robota dziadowska:)po tygodniu popsuło się to samo szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.171.104.146.static.crowley.pl 03.12.09, 10:59 Mechanik naprzeciwko kapieliska Krubin, skreca sie przed samym parkingiem krubinu w lewo, duzy, wysoki dom. Nie wiem jak ten Pan sie nazywa, ale to zwykly oszust. Chcialem zrobic geometrie kol przed zmiana opon, powiedzial ze zrobi bez problemu, przy okazji poprosilem o dokladne obejrzenie zawieszenia, gdyz slyszalem tam jakies trzaski, zasugerowalem nawet poduszki. Samochod zostawilem, protokolu przyjecia do warsztatu nie chcial dac, zadzwonil do mnie na drugi dzien po 20 zeby odebrac auto. Wejsc sie na posesje nie dalo bo biegal piesek, dzwonek nie dzialal wiec musialem dzwonic do tego Pana zeby laskawie wyszedl przed dom. Wyszedl, dal kluczyki, musialem ciagnac go za jezyk zeby powiedzial co zrobil, powiedzial ze cale zawieszenie jest dobre i geometrie zrobil. Oczywiscie wykresu nie chcial mi dac, powiedzial ze po prostu nie ma. Zaplacilem co prawda tylko 100 zl (rachunku tez nie dostalem)ale jak sie okazalo po kilku miesiacach, zwyczajnie mnie oszukal. Opony ktore zmienilem bardzo sie poscieraly od wewnetrznej strony. Auto specyficzne wiec opony tez, ponad 650 zl za sztuke, teraz znow bede musial je zmieniac (po zimie)bo nie nadaja sie juz do niczego, no moze tylko do "upalania". Serdecznie nie polecam. Zwykly oszust!! Pan po lewej stronie, przy rondzie na Plonskiej jest chyba najlepszy jesli chodzi o zawieszenia i geometrie. Przepraszam za ewentualne bledy i brak polskich znakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szatan Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.acn.waw.pl 04.12.09, 17:19 To po ch... oddałeś samochód do jakiegoś drwala ? Jedź do 4T to dobrze Ci zrobią cieciu ;) BTW: dawno nie zaglądałem na to śmieszne regionalne forum, ale widzę że nic się nie zmieniło, sami maruderzy i podpie...cze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: 188.33.78.* 04.12.09, 18:02 A skad niby mam wiedziec kto jest drwal a kto nie, cieciu ;) W 4T to dobrze kase zdzieraja tylko. Jakie miasto, takie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiero Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: 213.199.253.* 23.12.09, 01:02 Co to za warsztat 4T o którym pisze "szatan" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.171.104.146.static.crowley.pl 23.12.09, 10:15 www.4turbo.pl, warsztat w piasecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bony20 Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: 195.205.147.* 01.02.10, 09:45 Witam, czy może ktoś dał do naprawy auto w zakładzie Zajkowski Krzysztof - Blacharstwo, lakiernictwo i mechanika pojazdowa? Dobry i uczciwy zakład??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: 213.199.253.* 01.02.10, 20:04 Ja zaliczam się do grupy, którą mechanik zrobił w balona. Nie polecam zakładu AUTO-MOLEDA, naprawili auto, które już chodziło inaczej po odbiorze, a za miesiąc to samo się popsuło. Pan Moleda umył ręce, nie zainteresował się czymś takim jak reklamacja, odesłał mnie z kwitkiem. Dodam, że naprawa kosztowała dużo, 2 razy więcej niż u innych mechaników, ale uznałem, że to zakład profesjonalny i w razie czego będę mógł reklamować jak coś będzie źle. Niestety się pomyliłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ford Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 03.02.10, 17:21 zgodnie z powiedzeniem "omijajcie szpitale" powinno być i omijajcie mechaników z Ciechanowa;)zwłaszcza płocką. są i tutaj uczciwi trzeba poszukać ale blacharze są strasznie drodzy tu. można popytać na pewno warto się zorientować przy wylocie na Płońsk np zapytać :)nie będę reklamował:) można popytać w Makowie bo blacharz może sztuczkę zrobić ze ledwo na giełdzie wytrzyma:) i spora kasę za sztuczkę magiczkę wsiąść. czasami płaci się za światło w reklamie zakładu przy warsztacie a nie za robotę tam zrobioną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 03.02.10, 17:22 polecam "opla" w płońsku. warto blacha super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 06.02.10, 11:22 a co sądzicie o mechaniku na terenie targowiska na płonskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddsg Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 12:59 Trochę nie na temat, ale mam pytanie do użytkowników samochodów: Ile kosztuje wymiana paska rozrządu i rzeczy które temu towarzyszą napinacza, pompy itd. w Volkswagenie Bora 1999 silnik 1,9 tdi (110KM) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miła Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 16:00 do gość:ddsg nie mam pojęcia ile to bedzie kosztowało, ale polecam tzw: balona na rogatkach, przy ulicy przasnyskiej, bardzo dobry mechanik, naprawiał mi samochod po wypadku, niedrogi i solidny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 19.03.10, 18:59 hm :) "Balon" jest spoko:):). a jak powietrze z niego zejdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanos Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 06.04.10, 15:14 gdzie dobrze naprawie auto daewo w ciechu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepepe Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 20:48 Balon to reperuje a nie naprawia, mi zreperował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.xdsl.centertel.pl 06.04.10, 21:04 ja poleca pana Tomczaka ma zakład na ul. Towarowej solidny człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.chello.pl 06.04.10, 21:26 tak solidny potwierdzam. mi poprawial fuszerkę op takim jednym:). polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.14, 15:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 2 Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.14, 17:28 Klient przestań wreszcie płakać o 150 zł.Nie wierzę że chciał cię oszukać.Nie myli się ten co nic nie robi.A ciebie jak nie stać to przerzuć się na rower. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.14, 22:43 Dyskusja godna przekupek na targu. Wstyd panowie, wielki wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_1234_kasia Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? 10.10.19, 15:37 nie polecam Interchome. Omijać szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_1234_kasia Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? 10.10.19, 15:43 POLECAM warsztat Zajkowski w Ciechanowie. Nie musi nawet robić swojej reklamy na necie jak inne warsztaty. Po 1) miałam u nich naprawioną szkodę z OC drugiej osoby, nic mnie nie obchodziło-wszystko załatwił warsztat. Jestem bardzo zadowolona z jakości i szybkości naprawy. 2) miała wymienianą przednią szybę. Dostałam uczciwą ofertę cenową i też jestem zadowolona z wykonania usługi. 3) Diagnozowanie usterki i wymiana starych podzespołów na nowe. Bardzo szybko i rzetelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
androj5 Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? 12.10.19, 07:57 Popieram wątek, mechaników samochodowych namnożyło sie co nie miara w Ciechanowie, znalezienie dobrego to zadanie trudne jednak popieram ocenę zakładu P. Sitkowskiego inżyniera zresztą i człowieka o wysokiej kulturze i przyjaznym oprócz fachowego nastawieniu do klienta.Więcej takich placówek nam trzeba. Dziękuję i pozdrawiam fachowca starej daty, zdrowia życzę abyśmy mogli polegać na pana fachowości i przyjaznym nastawieniu jeszcze długo. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek60 Re: Mechanik w Ciechanowie zrobił Cię w balona? 28.10.19, 16:12 Wojtek, koło krubina jest godny polecenia. Jedynie trochę trzeba poczekać, ale zdolny chłopak! Odpowiedz Link Zgłoś