Dodaj do ulubionych

Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli przed

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 20:43
trybunałem ? Teraz przekonałem się jak ciechanowskie media lub nasi
rządzący potrafią kłamać i manipulować . Parę dni przed rozpoczęciem
rewitalizacji przyjechała ekipa i zrobiła przycinkę wyżej
wspomnianych drzew - chyba wrony przeszkadzały jednej z wpływowych
osobistości mieszkającej na Warszawskiej . Zrobili to tak
nieudolnie ,że drzewa wyglądały okropnie . Później weszła ekipa z
Gruduska i cały czas delikatnie obchodzili się z tymi
roślinami ,żeby krzywda się im nie stała . Przed wejściem
archeologów na teren budowy słyszałem rozmowę nadzorcy ,że będą
usuwać 60 letnie ,zdrowe drzewa. Za chwilę weszli archeolodzy i
zaczęli wykopy wokół drzew. Po paru dniach przyjechali strażacy ,a
później już ekipa z Gruduska i wycieli w pień wszystko . Następnego
dnia ukazał się artykuł w TC ,że drzewa trzeba usunąć ,bo
archeolodzy uszkodzili korzenie . Czyli paradoksalnie cała
wina "zabicia" zdrowych ,żywych zabytków została zrzucona
na ...obrońców zabytków . Przy tak pozornie błahej sprawie zdałem
sobie sprawę w jakim mieście mieszkam i jacy prostacy nim rządzą .
Po trupach, po chamsku do celu ,żeby tylko tego stołka nie puścić .
Sceny jak w filmie "Dzień świra" . Zobaczycie ,że deptak będzie
brzydki ,zrobiony jak najtaniej i bylejak . 10 mln pójdzie w piach .
Jeżeli większy i bogatszy Płock schrzanił deptak za 30 mln to u nas
z takim cyrkiem jak przy drzewach może być tylko gorzej .
Obserwuj wątek
    • Gość: babajagazpiwnicy Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 20:53
      zobaczyłam też to samo co ty nie tylko w tym przypadku.
      zobaczymy co zrobią z następnymi drzewami,gdy nawet jeden ptaszek rano nie
      zakwili mi rankiem , bo na czym usiądzie ?
      • Gość: olof Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.cnow.pl 22.07.09, 21:00
        kwilenia nad drzewami są istotnie poruszające; cóż znaczy groźba wybicia zębów
        podczas spaceru dotychczasową nawierzchnią naszej pasażowej uliczki? trochę realizmu
        • Gość: babajagazpiwnicy Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 21:08
          ciekawe jak pani prezydentowa kwiliła w zaciszu gabinetu, gdy opaski zakładać
          kazała przeciw muszkom-łakomczuszkom

Gość portalu: olof napisał(a):

> kwilenia nad drzewami są istotnie poruszające; cóż znaczy groźba wybicia zębów
          > podczas spaceru dotychczasową nawierzchnią naszej pasażowej uliczki? trochę rea
          > lizmu
    • Gość: babajagazpiwnicy Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 20:57
      powiem ,że ci mordercy powodują zwiększenie efektu cieplarnianego i to dwa razy
      w krótkim czasie
      1/drzewka pochłaniały zabójczy dla klimatu co2
      2/spalone drzewko emituje co2 do atmosfery
      • Gość: warchoł i chuligan Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 21:22
        Pani Jago. Cóż to znaczy wobec zakładu utylizacji odpadów
        niebezpiecznych w Ujazdówku, emitującego z racji róży wiatrów, a to
        na Niechodzin i Krubin, a to na Śmiecin i Aleksandrówkę, a to na
        Bloki i Chruszczewo. Co tu Pani Baba Jaga o co2 z kilkunastu
        drzewek. To zwyczajnie mały pryszcz!
        • Gość: babajagazpiwnicy Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 22:30
          rozumiem jako siwa blondynka, że wielki i wysoki komin podobny do tego z ciepłowni rozwiąże wszelkie obawy wszelkich ekologów, a nawet babyjagizpiwnicy i warchoła z chuliganem
          jak wgryzę się swoją sztuczną szczęką w temat Rutki Begny to odpiszę coś więcej czemu tam nie chcą komina.
          wysokie kominy kazde dziecko wie są odpowiedzią na wyzwania ekologów
          • Gość: znawca truposzów Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 22:53
            Babo, cwane sztuczki, to odpisy żeby się automatycznie lokowały na
            końcu czytelniczej listy, czyli za ostatnim wpisem. Bo tylko te
            wpisy są czytane na bieżąco. Piszesz żeby Cię (Ciebie o Ty), czytano
            z automatu, gdzieś jakbyś nie miała pewności czy chcesz czy nie. A
            także coraz wyraźniej odwracasz uwagę od osoby "pani redaktor
            magister z Warszawskiej". Dałaś się złapać: To Ty jesteś "pani
            redaktor magister z Warszawskiej".
            • Gość: babajagazpiwnicy Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 23:27
              jak bardzo znawco trupszów piszesz zawile,że nie wszystko układam sobie w tej swojej starej łepetynce jakbyś chciał
              net to iluzja pamiętaj zawsze ;-)
              A co myslisz o wysokim kominie, by rozwiązać problemy obu stron ?
              Myślisz,że nowe malućkie drzewa zastapią stare okazałe ?
              jak myślisz ile trzeba posadzić nowych by skompemsować tamte?
      • Gość: bruk Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 21:27
        To co kwilicie to nawet nie jest żenujące to jest po prostu śmieszne. Doskonale
        wiemy wszyscy , że będą nowe nasadzenia lepsze gatunkowo drzew. I po co to
        pie......e. Wiem polityka.
        • Gość: omen Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 22:06
          Słusznie. Zgodnie z planem należało usunąć stare drzewa bo miały
          (następne do usunięcia też mają) podpowierzchniowy system
          korzeniowy, który rozsadza i wybrzusza (unosi) powierzchnię równo
          zapłytowanego deptaka. Ale po co sugerować, że to archeolodzy
          popsuli drzewa, których nie popsuli, i teraz trzeba wyciąć drzewa z
          powodu archeologów, chociaż z góry te drzewa były już dawno
          przeznaczone do wycięcia? Czy nie możemy w Ciechanowie już żyć bez
          kłamstwa, bez pseudoudawadniania na siłę, bez fałszu, bez zwalania
          na innych, bez tworzenia na wszystko "alibi" (nawet dla działań
          uzasadnionych)? Chore miasto, chorzy ludzie, Sodoma i Gomora.
          • Gość: Dendrolog amator Re:Wycięli parę pokrzyw niech nasadzą łubianu IP: *.centertel.pl 23.07.09, 00:23
            Nie ma jednego przyzwoitego drzewa na Warszawskiej. Kilku sfrustrowanych kupców
            w/g własnej koniunkturalnej racji gotowa jest rzucić na szalę walki o parkingi
            problem drzewostanu. Otóż mili Państwo nie widziałem , żeby którykolwiek za Was
            "miłośnicy" przyrody zasadził na ulicy chociażby jeden mały krzaczek - o drzewie
            nie wspomnę. Nie widziałem żadnego z Państwa z konewką podlewającego rachityczne
            okazy flory. Wszystko to jeden wielki pic paru małych cwaniaków - oczywiście bez
            krzty wstydu chcących storpedować działania miasta i jego mieszkańców w celu
            sensownego zagospodarowania reprezentatywnego kawałka miasta. Pytam tych pajaców
            , którzy zabudowywali swoje działki po obrysie, czy którykolwiek z nich
            uwzględnił potrzeby dojazdu do ich placówek klientów. Przejdźcie się Państwo po
            ich posesjach od tyłu i oceńcie skalę ich cynizmu.
            • Gość: Ciepło o B.S. Re:Wycięli parę pokrzyw niech nasadzą łubianu IP: *.centertel.pl 23.07.09, 00:36
              Przepraszam Bank Spółdzielczy posadził kolorowy mały klon, ale jak mniemam jemu
              zamknięcie ul Warszawskiej nie przeszkadza. Pozdrawiam
            • Gość: babajagazpiwnicy Re:Wycięli parę pokrzyw niech nasadzą łubianu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 08:02
              panom z Tygodnika Ciechanowskiego dziękujemy za oddany głos na temat drzewek ,
              krzewów i legalnego posadzenia bratka.
              znamy na pamięć wasze niecne tekściki i znamy was jak łyse konie,zero refleksji.
              pycha i buta , gdy czytamy o małych cwaniaczkach-chamstwu mówimy STOP
              nie chcemy takich chamskich adwokatów obecnej władzy
          • Gość: też nudzi mi sie Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 19:56
            i tu o drzewkach
      • lazikamator Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli 08.09.09, 23:23
        Kolejne drzewo zabytkowe ścięto przy moście w ramach unowocześniania
        miasta Ciechanowa
        fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/IDSd3xr3ePt5byJyoB.jpg
        • lazikamator Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli 17.09.09, 22:13
          Kolejne drzewa na Placu Kościuszki poszly pod topór miejskiego kata, by zrobić
          miejsce na platny parking i kolejne miejsca pracy dla swoich.
          Tu tylko jedna fotka
          fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/jaj2PCY1d1RRULwEVB.jpg
          Przypominam ,że początek Warszawskiej zaczyna się też drzewem godnym piły kata.
    • Gość: babajagazpiwnicy Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 08:05
      chamstwo jakie prezentują elity postsowieckie z platformy woła o pomstę do nieba
      www.tvn24.pl/-1,1611108,0,1,niesiolowski-to-nie-kupcy--tylko-handlarze--przestepcy-i-lumpy,wiadomosc.html
      • jezu_jak_sie_ciesze Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli 23.07.09, 12:30
        ,że są jeszcze ludzie, którzy, dlatego że są prawi i sprawiedliwi, uważają, że
        tylko taka istnieje sprawiedliwość, która im służy. Wyrok sądu jest wtedy
        prawomocny, kiedy go nasz LECH WIELKI zaakceptuje. Cieszę się, bo tylko tak
        dojdziemy do władzy i zapanuje jedyny sprawiedliwy system rydzyklandii. Cieszcie
        się z nami, przed Polską WIELKA przyszłość!
    • Gość: zatroskana matka Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.09, 20:08
      Popieram całkowite wyłączenie ul Warszawskiej z ruchu. Skóra mi cierpnie na
      plecach gdy spaceruję ulicą z wózkiem, a ryczące załogi motocyklowe i kierowcy
      aut grzeją po 18 100km na h. Na deptaku powinien być całkowity zakaz poruszania
      pojazdami - rowerów nie wykluczając. A część kupców jest rzeczywiście bardziej
      chora niż drzewostan
      • Gość: babajagazpiwnicy Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.09, 20:32
        wózki dziecięce na czterech kółkach to już pojazdy mechaniczne pchane siłą mięśni.
        won z nimi
        żadnych wózków z wrzeszczącymi dzieciakami skoro ptaszki nie mogą kwilić na
        gałązkach.
        Pozdrawiam cichych mieszkańców użytkowników przyszłego deptaka
        • Gość: Najfajniejszy Re: Chore ambicje marnej baby IP: *.centertel.pl 28.07.09, 17:21
          Postulat wyeliminowania matek z wózkami dziecięcymi godny sfrustrowanej
          niedowartościowanej kmiotki, która kłapie kłapaczką w co drugim poście nie
          zastanawiając się jakie relacje buduje między mieszkańcami, z których żyje, a
          handlowcami. Cała nadzieja w tym że jeśli wózek dziecięcy uznaje ta mama za
          pojazd mechaniczny to miotła na której fruwa też przestając być narzędziem do
          przemieszczania się, zacznie być użytecznym sprzętem, które sprowadzi twórczynię
          śmietnikowych postów do roli zamiataczki trotuaru czyli do miejsca w którym jej
          aspiracje zasłużenie sięgną bruku.
          • Gość: babajagazpiwnicy Re: Chore ambicje marnej baby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 12:09
            Oczywiście babajagazpiwnicy zażartowała sobie i absurd każdy powinien
            wyłapać,gdy pisałam o pojeździe mechanicznym.
            Proszę mnie kmiotką nie nazywać, bo babajagazpiwnicy to wyższa półka chociaż
            nisko zamieszkała ;-)

tną i tną jak czytam i chyba wszystko niedługo wytną co rośnie dwa metry nad ziemią
            • Gość: figurynka Re: Chore ambicje marnej baby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 20:48
              Coraz bardziej się spodziewam, że "babajagazpiwnicy" to nick jednego
              pana z urzędu, żeby przekierować uwagę. No cóż, są różne zadania...
    • Gość: królyk Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 23:16
      weźcie nie podbijajcie tego wątku, bo krew zalewa od czytania tego tematu.
      "mordercy drzew"...o losie ;|
      • Gość: stan Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 23:25
        ja bym prezia pod trybunał stanu wyslał za ten holokałst przyrody
        • Gość: vv Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 08:16
          to kto jest katem drzew w tym mieście ?
        • Gość: królyk Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 09:01
          Stan, masz racje.
          Tak to jest, jak "glupie ludzie" nie maja czym sie zajmowac, tylko wycinke drzew
          podnosza do rangi morderstwa. To ja juz nie wiem, jak nazwac prawdziwe
          morderstwo na sienkiewicza..
          Weźta sie puknijta..
          Jak nie fanatycy-katolicy, to fanatycy-ekolodzy
          • Gość: ds Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 09:16
            a ty królyk fanatyk nie mieszaj się do spraw poważnych jakim jest ochrona przyrody.
            Morderstwo ma wiele odcieni i należy używać słów mocnych i dosadnych na to co
            wyprawia partia miłości w stosunku do przestrzeni publicznej.
            a teraz królyku idz zjeść sałatę i nie zaśmiecaj forum swoją ignorancją,obrońców
            prezydenta nam tu nie trzeba.
            • Gość: królyk Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 20:09
              Ej men, ja nie mam nic wspólnego z polityką. Jestem zwykłym królikiem, który nie
              lubi jak się farmazoni o pierdołach. Są na świecie większe problemy..a
              nie..drzewa i drzewa. Zasadź sobie i będziesz miał. Śliwka, sosna, dąb,
              kasztan..istny małpi gaj. Polityka i polityka..nudne takie życie.
              • lazikamator Re: Czy kaci zabytkowych drzew stracą posady ? 19.09.09, 00:08
                Z królikiem od sałaty nie da się dyskutować ;-)
                Czy to nie dziwne,że nie ma ofert zakupu tego drzewa na stronach internetowych spółki ?
                Lazikamator chetnie zakupiłby trochę pni na krzesła, stoły z historycznych drzew ...
                • Gość: królyk Re: Czy kaci zabytkowych drzew stracą posady ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 08:05
                  Łazik, czym różni się stół z drzewa historycznego od stołu z drzewa
                  niehistorycznego? Masz rower i aparat, co Ci więcej trzeba do tworzenia postów
                  na forum? Hehe
      • Gość: odkrywca Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 23:08
        W najnowszym wydaniu TC redaktor KK pokazał nieopatrznie i wbrew zapewne swoim zamyslom perfidne i zakłamane oblicze Platformy Obywatelskiej w Ciechanowie,a dotyczy to tylko tych biednych drzewek nikomu niewadzacych i niewinnych.
        Wina drzewk polega tylko na tym ,ze trafiła sie taka Partia Obłudy.
        Czy na odnowionej i zamienionej w deptak ul. Warszawskiej w Ciechanowie, będą rosły drzewa? To pytanie często można usłyszeć w rozmowach ciechanowian.

Przed rozpoczęciem prac modernizacyjnych, wzdłuż całej ul. Warszawskiej, rosło 25 drzew. Według pierwotnych planów, miały one pozostać w krajobrazie odmienionej ulicy. /pierwsze kłamstwo/Ale w czasie prac archeologicznych prowadzonych na pierwszym z modernizowanych odcinków ulicy (między ul. 17 Stycznia a ul. Nadfosną), korzenie drzew tam rosnących zostały uszkodzone i trzeba było – jak zapewnia ratusz – je wyciąć, bo i tak po pewnym czasie uschłyby.

- Stare drzewa zostaną zastąpione nowymi nasadzeniami, które być może pojawią się jeszcze w tym roku. Ustawione zostaną w specjalnych donicach. Będą to prawdopodobnie klony kuliste – mówi wiceprezydent Ciechanowa Ewa Gładysz.

Donice częściowo wkopane zostaną w ulicę. Tam, gdzie teraz są już ułożone płyty granitowe. W miejscu, gdzie będzie rosło drzewo, zdjęte zostaną cztery płyty - co nie jest operacją trudną.

W tekście drukowanym drugie kłamstwo polega na tym ,że te stojace oplotły rury i rurki

Trzecie kłamstwo polega na określeniu,że deptak ładniej wyglada bez tych drzew.

• Gość: odkrywca Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 23:10
          zezwolenia na kolejne ściecie drzewek juz czeka i Partia Obłudy nie kryje tego zabiegu jako mordercy przyrody miejskiej
    • Gość: kominek Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 09:57
      a kto utylizuje ścięte drzewa ?
    • Gość: autor Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.09, 12:57
      Budowniczowie deptaka zniszczą wszystko co im stanie na drodze . Liczy się tylko
      deptak i wygrane dzięki temu wybory
    • Gość: pogrom "Milionowa kara za wycinkę drzew" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 12:25
      polskalokalna.pl/wiadomosci/malopolskie/krakow/news/krakow-gigantyczna-kara-za-wyciecie-drzew,1374261

Urzędasy mogą karać ,ale urzędasów karać już nie można ? To jaki
      ustrój mamy w Polsce ? Socjalizm,biurokracja,oligarchia,rozkazy z
      Izraela (dowód: www.youtube.com/watch?v=ZwNOup9BggE ) ,z
      USA ,UE i Rosji . Czy my żyjemy w państwie prawa czy w państwie
      podludzi sterowanych i wykorzystywanych przez urzędy ?
      • Gość: r2 Re: "Milionowa kara za wycinkę drzew" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 08:44
        Przypomne tylko prawde, ktorej nie przykryja wsciekle ataki i klamstwa. Winni
        zamordowaniu drzew sa domorosli archeolodzy i architekci, milosnicy ruin, tak
        licznie reprezentowani na tym forum. Okazuje sie, ze kochajac ruiny, mordujecie
        przyrode.
        • Gość: glupiR2 Re: "Milionowa kara za wycinkę drzew" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 08:52
          mam przed sobą opisywany tu temat w tygodniku i o ile można zrzucić winę za 5-6
          wyciętych drzewek na archeologów ,ale z perspektywy czasu widać ,że te kolejne
          18 drzew ma los przesądzony .
          Nie kłam Głupku R2
          • Gość: r2 Re: "Milionowa kara za wycinkę drzew" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 09:32
            Uderz w stol... sumionko ruszylo? A tak na marginesie gratuluje wywindowania
            stylu dyskusji na poziom dla mnie niedostepny;) Argument "glupku r2" jest po
            prostu nie do zbicia. Tak was ucza w rozglosni rydzyka?
            • Gość: glupiR2 Re: "Milionowa kara za wycinkę drzew" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 09:36
              My od Janusza , Stefana , Mirka, Grześka , Zbynia

GłupkuR2
              • Gość: spokój Re: "Milionowa kara za wycinkę drzew" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 09:45
                Idźcie może na deptak bo trochę miejsca jest i złapcie się za uszy
                to może wreszcie w Ciechanowie i w Polsce by zapanował spokój.
                • Gość: r2 Re: "Milionowa kara za wycinkę drzew" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 10:22
                  Dlaczego "wy"? To mnie tu nazywa głupkiem ktos, kto zreszta tak sam w nicku się
                  podpisał. Rozumiem, ze panuja tu takie bogoojczzxniane katolickie standardy,
                  obrzucic kogos blotem, nazwac glupkiem, opluc - tylko dlatego, ze mam inny
                  poglad. Niech zyje wolnosc slowa a la to forum!
                  • Gość: glupiR2 Re: "Milionowa kara za wycinkę drzew" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 10:49
                    wolność słowa i ja mam i ty masz GłupkuR2
                    oto co napisałeś po raz enty kłamiąc w żywe oczy na tym forum,a piszesz ,że
                    przypominasz prawdę.Archeologiem była nie gó...ara ale kobieta
                    dorosła.Obszczymurki wykonawcy ,a nie ona zniszczyła korzenie.
                    Jeśli ktoś sobie przypomina pracę arch.przy SDH na 60
                    z przed lat to wie ze tam te drzewa przetrwały i rosną do dziś.

Przypomne tylko prawde, ktorej nie przykryja wsciekle ataki i klamstwa. Winni
                    zamordowaniu drzew sa domorosli archeolodzy i architekci, milosnicy ruin, tak
                    licznie reprezentowani na tym forum. Okazuje sie, ze kochajac ruiny, mordujecie
                    przyrode.
                    • Gość: Andrzej Re: "Milionowa kara za wycinkę drzew" IP: 188.33.83.* 04.11.09, 13:06
                      Tak sobie czytam tę "miłą" wymianę zdań i myślę sobie, że dalej w chamstwie i
                      obłudzie niż szanowny przedmówca podpisujący się jako "głupiR2" pójść nie można.
                      Zwymyślał Bogu ducha winnego forumowicza za to tylko, że ten ośmielił się
                      przypomnieć wszystkim znane wydarzenia: to zgiełk podniesiony między innymi na
                      tym forum spowodował intensyfikację prac archeologicznych, które doprowadziły do
                      wycięcia drzew. Zgiełk podniesiony w imię jakichś wydumanych znalezisk, a tak
                      naprawdę chodziło o tu, żeby storpedować (lub przynajmniej maksymalnie
                      opóźnić)budowę deptaka. I teraz te same osoby przerzucają odpowiedzialność na
                      wszystkich wokół, tylko w lustro nie mają odwagi spojrzeć. Bo niestety było tak,
                      jak opisał to r2, winni wycięcia drzew są ci ludzie, którzy z fanatyzmem bronią
                      zgrzebnych, ale swojskich ruinek. Niech w tej sferze mentalnej ruiny pozostaną,
                      a obelgi z ich strony można chyba uznać za komplement. Bo jeśli głupiec kogoś
                      głupcem nazywa, to tym samym wystawia mu certyfikat mędrca.
                      • Gość: glupiR2 Re: "Milionowa kara za wycinkę drzew" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 14:12
                        przecież Andrzeju czyli GłupkuR2 znowu zamazujesz obraz, kto jest winien.
                        redaktor Krzysztof Kowalski wyrażnie pisze ,że kolejne drzewa zostaną wycięte ,a
                        ponadto ,że deptak ładniej wygląda bez tych drzew bo tak sobie kilka osób
                        oceniło deptak.

Sciema z kęsikami,młodymi archeologami,pisem, hamulcowymi to tylko chwilowa
                        ściema dla niezorientowanych w temacie. Dziś widać jak na dłoni jaka to kolejna
                        katarska ściema tym razem w Ciechanowie powinna być osądzona i napietnowana.

ps.pozdrawiam GłupkaR2 ;-)
                        czasami lepiej z siebie robić głupka, bo to odwraca uwagę od sedna sprawy.
                        • Gość: Andrzej Re: "Milionowa kara za wycinkę drzew" IP: 188.33.37.* 04.11.09, 14:56
                          Nijak przez Twój bełkot przebić się nie można. Bo do kogo piszesz? Do mnie, czy
                          do siebie: "> przecież Andrzeju czyli GłupkuR2", nikt inny niż Ty jako
                          "GłupekR2" tu się nie afiszuje.Jeśli do mnie, to odpowiem, jeśli do "GłupkaR2"
                          to polecam wizytę u odpowiedniego doktora.
                          Zakładam optymistycznie, że nie rozmawiasz sam ze sobą, tylko ze mną. Ale nawet
                          to założywszy nadal nie wiem, o co Ci chodzi. Czy o to, co napisał redaktor
                          Kowalski? Kolejne drzewa zostaną wycięte? A wątek ten dotyczy już wyciętych
                          drzew, czy także tych które być może kiedykolwiek będą wycięte? Odwracanie kota
                          ogonem to jak się okazuje Twoja specjalność. Już wycięte drzewa to "zasługa"
                          "młodych archeologów, Kęsików, hamulcowych, pis" - jak sam piszesz. To Twoje
                          słowa. Kolejne Twoje wynurzenia dotyczące katarskiej ściemy każą mi
                          przypuszczać, że chodzi pewnie o katar Twojego mózgu, bo jeśli to nie katar, to
                          pora najwyższa zgłosić się jednak do odpowiedniego doktora...
                          • Gość: glupiR2 Re: "Milionowa kara za wycinkę drzew" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 15:16
                            czy znajdzie się ktoś kto R2 czyli Andrzejowi wyjawi najbardziej skrywaną
                            tajemnicę wycięcia bezkarnie kilku drzew, a docelowo 25.
                            • Gość: babajagazpiwnicy Re: "Milionowa kara za wycinkę drzew" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 15:30
                              przecież chłopcy po co się sprzeczacie, będą drzewka w koszyczku ;-)
                              też klony czy glony i do tego kuliste
                              • Gość: babajagazpiwnicy Milionowa kara za wycinkę drzew anulowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 17:31
                                to ja już nie chcę żeby żadna partia nami rządziła,
                                niech rządzi nami mafia
    • Gość: zgredek Re: Czy mordercy zabytkowych drzew odpowiedzieli IP: *.multimo.pl 04.11.09, 16:06
      Ludzie!!!!! Wyciecie drzew sprowadziliscie do walki politycznej. Opamietajcie
      sie. Co ma piernik do wiatraka. Pisiaki i te drugie szukaja elektoratu? Na mnie
      na pewno nie liczcie ja juz na zadne wybory nie pojde.
      Poczekajcie na zakonczenie prac. Jesli nie bedzie obiecanych drzew wtedy zrobcie
      awanture ma pewno poprze was wiele wiecej osob.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka