nienormatywny 11.08.09, 13:56 Wiam czy wie ktoś może , czy w Ciechanowie jest istnieje możliwośc bezłatnego uczestniczenia w kursie kat. C prawa jazdy ? (oprócz urzędu pracy) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aelion Re: bezpłatne prawo jazdy kat. C 11.08.09, 14:03 no ciekawe jak to teraz z ta bezplatnoscia bedzie :) Zrobienie prawa jazdy ma kosztowac od wrzesnia kolo 7000zl podobno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: bezpłatne prawo jazdy kat. C IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.09, 14:11 zrobienie prawa jazdy będzie kosztowało tyle samo co teraz. Żeby jednak jeździć zarobkowo potrzebny będzie kurs na przewóz rzeczy i to on od września będzie dość długi i dość kosztowny. Chyba, że rządzący wymyślą coś szybciutko, bo niebawem tylko bogatych będzie stać na bycie kierowcą "Tira". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: bezpłatne prawo jazdy kat. C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 14:13 Jest. W dzisiejszym Extra Ciechanow na str. nr 6 jest w tej sprawie ogloszenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: can Re: bezpłatne prawo jazdy kat. C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 17:05 ZDZ robił jesienią z funduszy unijnych. Zdobądź uprawdopodobnienie zatrudnienia (0 represji dla wystawiającego) i pup Ci zrobi jak się zbierze kilku chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
nienormatywny Re: bezpłatne prawo jazdy kat. C 11.08.09, 20:50 dzieki ze mi podales ten namiar ;) tzn ze jak pojde do zdz-tu to dostane za darmo kurs na prawojady kat C ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: bezpłatne prawo jazdy kat. C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 21:06 haha na pewno to nie takie proste, ja kiedys chcialem kurs na wozek widlowy zrobic za darmo, to tylko czesc osob ze wszystkich chetnych wzieli ;/ wiec tu pewnie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venom Re: bezpłatne prawo jazdy kat. C IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.09, 21:06 wyślą cię do PUP. Odpowiedz Link Zgłoś
nienormatywny Re: bezpłatne prawo jazdy kat. C 11.08.09, 21:22 mozna tez powiedziec ze juz jest za pozno ze juz sie nie da zapisac bo jest komplet heeh swoja droga złosliwosc ludzka nie zna granic no ale jak sie do czegos dązy to nie warto zwracac uwagi na komentarze w stylu to sie nieuda tamto jest trudne albo cos mi przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: can Re: bezpłatne prawo jazdy kat. C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 22:01 To było tak, że gminy pisały projekty a szkolenie było w zdz. Był kurs dla księgowych to namawiali wszystkich bo ciężko było zebrać komplet. Pewno trzeba by na jakiś czas załatwić meldunek na wsi i byś miał. Tego 7k to ja bym się nie bał bo takie zagrywki moga spowodować bunt w narodzie. latają dupki budżet (na swoje wille) ale z nami takie numery nie przejdą. Odpowiedz Link Zgłoś
nienormatywny Re: bezpłatne prawo jazdy kat. C 11.08.09, 22:27 ja wlasnie mieszkam na wsi w gminie ciechanów skad wiesz ze to z gminy jest projekt ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: can Re: bezpłatne prawo jazdy kat. C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 02:25 Po 1 był po 2 z Gminy Opinogóra ale o ile pamiętam to nie było kryterium można było z innej załapać się. PUP w zeszłym roku wysłał 70 osób na c, c/e i d. Na kursy dla przewoźników 16 więc jest szansa i w tym roku pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
nienormatywny Re: bezpłatne prawo jazdy kat. C 12.08.09, 10:58 pytałem sie w Pupie i na ten rok juz nie maja miejsc wolnych na prawo jazdy w szoku byłem jak sie dowiedziałem no ale coż Odpowiedz Link Zgłoś
nienormatywny Re: bezpłatne prawo jazdy kat. C 12.08.09, 12:23 napisałem maila do zdz tu w ciechanowie i mi baba odpissła ze tylko dla osob pracujacych sa te kursy bezpłatne to niech sie wypchaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: can Re: bezpłatne prawo jazdy kat. C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 13:12 Postaraj się o 1/4 etatu u znajomego przedsiębiorcy na 3 miechy. nawet jak mu dasz na składki albo popracujesz bez wypłaty będziesz sporo do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś