Dodaj do ulubionych

Kazamaty dawne czasy.

IP: *.elblag.vectranet.pl 04.04.11, 23:16
Może ktoś nam przypomnieć trochę informacji o tym klubie. Pamiętam go jak przez mgłę wtedy byłem małym gó...arzem jak to funkcjonowało może z raz miałem okazje być w tym miejscu. Gdzie dokładnie się znajdował się ten lokal, to tam gdzie jest teraz Nomi?? Przeglądam informacje na ten temat to wyczytałem ze ten klub był jednym z największych jak nie największym w Polsce. Czemu taki wielki klub splajtował czy co się z nim stało. Wyczytałem ze dochodziło tam do wielu bójek jak i do zabójstwa. Szkoda ze ten klub nie przetrwał do naszych czasów, w Elblągu brakuje dużej powierzchni do organizowania koncertów i dyskotek pod dachem nie licząc hal sportowych. A tu znalazłem parę zdjęć z tego lokalu www.muzycznyelblag.pl/?page=articles&cat=4&art=528
Obserwuj wątek
    • Gość: Matex Re: Kazamaty dawne czasy. IP: 172.16.8.* 05.04.11, 14:26
      Tak, Kazamaty były tam, gdzie obecnie jest Nomi. Lokal był jednym w ramach sieci tego typu, które pod szyldem EB powstawały w niektórych miastach Polski. Ten elbląski chyba faktycznie był największy (być może później w Gdańsku, chyba na terenie stoczni powstał, albo miał powstać, większy). W lokalu organizowano koncerty, bo było miejsce, gdzie można było je przeprowadzać. Teraz ciężko w mieście znaleźć lokal, który może wypełnić tę lukę. Z drugiej strony, to naturalna kolej rzeczy, żę niektóre miejsca są w stanie przetrwać, inne upadają. W każdym razie, teren Elzamu, to powinno być jedno wielkie miejsce powiązania biznesu-handlu-rozrywki-kultury i sztuki. Niestety nie jest, ale to truizm, bo każdy widzi, co jest - wielka żenua!
      • Gość: mink Re: Kazamaty dawne czasy. IP: *.centertel.pl 06.04.11, 09:49
        niedługo powstanie tam nowy,wypasiony lokal na miere KAZAMATÓW.A jakie kelnerki będą....
        • Gość: ED Re: Kazamaty dawne czasy. IP: 193.107.32.* 06.04.11, 12:55
          ten artykuł na muzycznyelblag zawiera sporo nieścisłości
          • Gość: marek elblaski Re: Kazamaty dawne czasy. IP: *.elblag.vectranet.pl 06.04.11, 16:51
            Ten klub upadł,bo panowały w nim bandyckie układy,bramkarze to napakowani chuligani i kryminaliści,którzy zamiast chronić gości,potrafili ich okradać i tłuc pod byle powodem,kiedyś chyba nawet ktoś się wkurzył i doszło do strzelaniny,może dlatego został zamknięty.
    • Gość: retro Re: Kazamaty dawne czasy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 16:43
      retrtak to prawda co napisane na muzycznyelblag.pl Było tak jak na zdjęciach oraz w opisie. Poczytaj artykuły tam sa fakty. Więcej w głowach ludzi co byli pili i tanczyli ale kazdy zna ten kolak z wlasnej imrpezy lecz ogolnie bylo tak jak napisane na stronie.
    • Gość: xy Re: Kazamaty dawne czasy. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.11, 18:27
      zajebisty to był klub,pamiętam te kolejki przed wejściem,laski tańczące na barze normalnie na tamte czasy to była rewelacja,było zajebiście miłe wspomnienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka